Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, אוריס 2015 כתב:

לא מסכים עם מה שכתבת, זה הנוהל בישיבות היום כי לולא זה לא יהיה סדר בישיבה,

כל היום יצאו לטיולים וכדו', ולא חסר רעיונות לאיפה לצאת עם רכב,

לכן מי שרוצה להיות בישיבה כזו שאוסרת רישיון מוזמן, ומי שלא - עוד יותר טוב,

אף אחד לא מחייב אותך להיות בכזו ישיבה, לא טוב לך עבור ישיבה.

הילכך ובהתאם לזאת אני חושב שזה דדוקא רעיון מבורך כדי לעשות קצת רצינות בישיבה.

גם בכיתות י"א וי"ב יש לילדים רישיון, לא ראיתי שיש טיולים כל היום.

לוותר על רישיון לא יהפוך ישיבה לרצינית יותר, מי שלא רציני עם רישיון אז גם ויתור על רישיון בסוף הדרך לא יעזור.

• אהבתי 2
  • לא הבנתי... 2
  • רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yuvalganim כתב:

גם בכיתות י"א וי"ב יש לילדים רישיון, לא ראיתי שיש טיולים כל היום.

שאלה בהחלט טובה, אבל לכל שאלה יש גם תשובה, ואנסה לענות בצורה ענינית, 

כידוע לכולם בישיבות לא לומדים מה שלומדים בי''א וי''ב,

וללימוד תורה יש דבר שנקרא יצה''ר, כלומר קשה מאוד ללמוד אם יש לך דברים שגורמים לך לפזול החוצה...

וזהו, אני חושב שבאמת זה לא המקום לדון בזה,  לילה טוב.

עריכה אחרונה על ידי אוריס 2015
  • אהבתי 3
פורסם

בישיבה אין לבחורים כסף להחזיק אוטו ואין צורך-הם גרים בישיבה (חוץ מבודדים יוצאים מהכלל) אם הם רציניים ולא פוזלים החוצה הם יקבלו אישה ודירה וכולל שווה (יחסית) 

בחור שלא בעניין יכול ללכת לישיבה פתוחה שמתירה. או לישיבה פחות נחשבת והעתיד שלו יהיה פחות בטוח-זה בגדול הסיפור

• מעניין 1
פורסם

זה לא רק העניין שיצאו יותר מידי לטיולים, שזה בהחלט עניין חשוב.

(כאחד שהיו כמה רישיונות סביבו וטייל המוןןן)

יש גם את העניין שבחורים צעירים פחות אחראיים, וזה סיכון יותר גבוה לתאונות וכניסה לחובות וכו'

ד.א   ברוב הישיבות בחור שיישאר אחרי גיל 21/22 (תלוי בישיבות) ויעשה רישיון, בדרך כלל יעלימו עין והוא יישאר בישיבה

לפני 3 שעות, דובצע כתב:

בישיבה אין לבחורים כסף להחזיק אוטו ואין צורך-הם גרים בישיבה (חוץ מבודדים יוצאים מהכלל) אם הם רציניים ולא פוזלים החוצה הם יקבלו אישה ודירה וכולל שווה (יחסית) 

א. מניסיון זה לא פוגע באישה שתקבל

ב. היום לא הרבה מקבלים דירה (מקבלים עזרה רצינית אבל לא דירה)

ג. על כולל זה לא משפיע משום שאין בעיה עם רישיון אחרי חתונה(אולי למעט קהילות מסוימות

• אהבתי 2
פורסם

אנשי הפורום לא מצליחים להבין את הדיון,

אולי תעברו לאידיש זה יקל על החברה כאן להבין מה הולך😀.

• אהבתי 2
  • מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

כנראה שמי שלא חי בעולם המפוקח הזה לא מסוגל להבין (כך גם אני). נשמע כאילו אנשים מבקשים מהשטאזי לעקוב אחריהם.

אני סקרן כמה מתלמידי הישיבה מחביאים במגירה סמארטפון, באותה מידה אפשר להחביא גם ר"נ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איך?

• מעניין 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

כנראה שמי שלא חי בעולם המפוקח הזה לא מסוגל להבין (כך גם אני). נשמע כאילו אנשים מבקשים מהשטאזי לעקוב אחריהם.

אני סקרן כמה מתלמידי הישיבה מחביאים במגירה סמארטפון, באותה מידה אפשר להחביא גם ר"נ.

אני ינסה לענות בעדינות מבלי לגעת בנקודות רגישות,

אז ככה במצב שמדובר בבגיר מעל גיל 18 הן מבחינת החוק והן מבחינת ההלכה הוא ישות בפני עצמה שמחויב לעצמו ולאמונה שלו ותו לא,

כמובן שיש לחץ חברתי בכל מצב,

בדיוק כמו שיש בחורים שהולכים לאונברסיטה וקונים עבודות מוכנות מחבר ומגישים למורה כי אין להם כוח לעבוד,

וכאילו על מי הם עובדים?

כנ"ל בכל חברה שיש לחץ להגיע למקום מסוים שנחשב יותר חשוב, ישנם כאלו שמגיעים לא למקום המתאים להם, וינסו לקמבן בכל דרך אפשרית את המערכת שהם חיים בה,

היה כאן בעבר שרשור על איך ניתן להוציא רשיון נהיגה שלא יופיע באזור האישי הממשלתי,

אז נכון שישנם שמקמבנים ויחזיקו סמארטפון ורשיון, אבל זה שולים של השולים של כל חברה מתוקנת.

• אהבתי 1
פורסם

נשמע כאילו אנשים מבקשים מהשטאזי לעקוב אחריהם.

הגדרה כמעט נכונה.

הבחורים המדוברים, הם בעצם מתאימים לישיבות יותר פתוחות, אבל מעדיפים שהסביבה בה הם לומדים תהיה יותר שמרנית.

מה שיוצר קונפליקט...

• אהבתי 2
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

האיזור הממשלתי הוא אישי, ולאף זר לא צריכה להיות גישה אליו. אם אתה נותן למישהו את הפרטים זה בדיוק כמו לבקש מאותו מישהו להתקין מצלמות בחדר המיטות שלך, וזו בעיה שלך.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

איך?

לכל מוסד לימודים יש את המ.ז. של התלמיד ושנת לידה,

בחיוג למשרד הרישוי *5678 במערכת הקולית לאחר הקשת פרטים מזהים ניתן לבחור תשלום עבור חידוש רשיון נהיגה,

באם אין רשיון נהיגה על שמך הוא אומר משהו כמו הפרטים שהוזנו שגויים, באם יש רשיון על שמך הוא אומר שהרשיון בתוקף או משהו כזה.

האיזור הממשלתי הוא אישי, ולאף זר לא צריכה להיות גישה אליו. אם אתה נותן למישהו את הפרטים זה בדיוק כמו לבקש מאותו מישהו להתקין מצלמות בחדר המיטות שלך, וזו בעיה שלך.

אף אחד לא נכנס לך לאזור האישי הממשלתי כמו שהסברתי,

ואף אחד לא מבקש ממך להתקין מצלמות,

זה דרישה לגיטימית של מוסד לכללים מסוימים בכדי להיות במוסד,

לא מתאים לך? יש מספיק והמון ישיבות חרדיות שמרשות רשיון נהיגה, וכן יש גם כאלו שמרשים סמארטפון,

אתה רוצה להגיע למקום שלא מרשים אז אל תקמבן את המערכת.

בדיוק כמו ששחקן כדורגל לא יכול באמצע משחק להדליק סיגריה, זה הכללים של המקום שהחלטת מרצונך הטוב להגיע.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא בודקים באיזור אישי.

מתקשרים למענה אוטומטי של משרד התחבורה;

מקיש מ.ז. ושנת לידה,

דווח על אובדן כרטיס פלסטיק של ר.נ. 

- אם יש רישיון, המערכת מבקשת פרטי אשראי.

אם אין אתה מקבל הודעת שגיאה...

^^^

אופס, הקדמת אותי...

אגב,

אני חושב שאפשר רק בדיווח על אובדן.

כי בחידוש תוקף, המערכת מבקשת מספר רישיון

עריכה אחרונה על ידי M H
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם (נערך)

זה הזוי איך שמשאלה אחת שאחד שאל האם אפשר להפקיד רישיון, נוצר כזה דיון מפואר...

זו דמוקרטיה!!!!🤣

עריכה אחרונה על ידי אוריס 2015
  • אהבתי 2
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, אוריס 2015 כתב:

רעיון מבורך כדי לעשות קצת רצינות בישיבה.

אם זה מה שנדרש כדי לעשות "קצת רצינות בישיבה" נו שוין... 🙄

לפני 40 דקות, WE988244 כתב:

לכל מוסד לימודים יש את המ.ז. של התלמיד ושנת לידה,

בחיוג למשרד הרישוי *5678 במערכת הקולית לאחר הקשת פרטים מזהים ניתן לבחור תשלום עבור חידוש רשיון נהיגה,

באם אין רשיון נהיגה על שמך הוא אומר משהו כמו הפרטים שהוזנו שגויים, באם יש רשיון על שמך הוא אומר שהרשיון בתוקף או משהו כזה.

ברור לך שזו פעולה עבריינית ובניגוד לחוק, נכון? כי אם לא ברור לך המצב רע, אבל אם כן ברור ולא אכפת לך, המצב רע יותר. 

אך ורק לבעל הרישיון עצמו מותר להזדהות באופן כזה. המשגיחים מנצלים פרצת אבטחה אבסורדית ומתחזים לזולתם בניגוד לחוק. 

הבעיה שהגישה הזו נפוצה ביחס למדינה בכלל. לעבור לישיבה אחרת אפשר אבל מדינה אחרת -- אין לנו. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...