Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה Referance 1.2 2014 יד 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול אתכם האם לבטל את העסקה שביצעתי או שלא?

היום רכשתי מסוחר מכוניות ממגרש סיאט איביזה reference 1.2 2014 220,000 קילומטר יד שלישית(אני יהיה 4) ב-34,000₪,כשראיתי בהתחלה עם הנציג מכירות את הרכב מבחינה חיצונית הוא נראה יחסית בסדר,הג'נטים נראים קצת חסרי צבע ונראה כאילו ריססו אותם בספרי צבע, הרכב היה מלוכלך קצת מבפנים אבל הם אמרו שהם ינקו אותו לפני המסירה, וכשנסענו הכל הרגיש בסדר, בדקתי את הרישיון רכב בקילומטרז' של הרכב כתוב 220,000 וברישיון רכב 215,000 המס' שלדה היה תואם ואת המס' מנוע לא מצאתי,וביקשתי לראות את הספר טיפולים של הרכב ולא היה להם הוא אמר שאני יכול לקחת את הרכב לבדיקה והעדפתי לחסוך את זה כי הם טענו שהרכב נקי ובמצב מצויין, כשהגענו לקופה אחרי הנסיעה  הבנתי שהרכב לא יעבור רק טיפול ניקיון ווקס לפנסי הרכב הקדמיים, אלא גם החלפת פילטרים למנוע שלפני כן לא ידעתי על זה כלום, וחשוב לי שתבינו שיש לי רישיון רק 4 ימים ואין לי מושג במכאניקה של הרכב, אמרו לי שעדיף לבטל את העסקה כי חיי המנוע קצרים ולא כדאי ועדיף לשאול דעת אחרים.

ועכשיו אני אני רוצה לשאול אתכם האם לבטל את העסקה? 

שילמתי כרגע מקדמה רק 4,000₪ ואני מעדיף לקחת את בקנס של הביטול עסקה מאשר להפסיד יותר בהמשך.

20230621_185625.jpg

20230621_185700.jpg

• ספונסר פורום
פורסם

אמנם עדיף להתייעץ עם הפורום לפני הקנייה, אבל טוב מאוחר מאשר אף פעם.

כמה הערות - ומסקנה בסופן.

1. מחיפוש קצר במודעות יד2 - תוכל לראות לא מעט איביזות כמו זו במחירים מאד דומים למה ששילמת אבל עם הרבה פחות ק"מ!

2. האיביזה, בכללי, היא רכב שחביב מאד על צעירים שאין להם הרבה מושג לגבי איך לנהוג ולטפל נכון (כמוך למשל...). כתוצאה מכך - הרבה איביזות מגיעות מהר מאד למצב של הזנחה מכנית חמורה שגורמת להוצאות כבדות במנוע וגיר (המאד משוכללים) שלהן.

3. אם האוטו כבר יד 3 - כנראה שאין מצב שיוכלו לספק לך היסטוריה מלאה של הטיפולים. זו בעיה - כי יש כמה חלקים מאד יקרים שאולי צריך להחליף בקרוב, ורצוי לדעת אם הוחלפו כבר לפניך: מצמדים (4000 ש"ח), "מח גיר" (מכטרוניק - לפחות 4000 ועד 8000 ש"ח למח חדש), טורבו (במיוחד אם היתה הזנחה במרווחי טיפול) - לפחות 3000 ש"ח, וזו רק רשימה חלקית. 

4. עד 2015, כל מכוניות VAG היו עם "מח גיר" בעייתי יותר, ורק ממודל 2015 נעשה שיפור שאכן מאריך את חיי המח. אתה קונה את הרכב עם הגירסא הפחות מוצלחת, ראה סעיף "עד 8000 ש"ח לחדש".

5. האם קיבלת היסטוריית ביטוח (מרכז הסליקה של חבקות הביטוח - www.infocar.co.il) ווידאת שהרכב לא עבר תאונה קשה?

6.לא רוצה להשמיץ את כל מגרשי הרכב הפרטיים - אבל רכב עם נתונים כמו שלך כנראה התגלגל למגרש בגלל שאף אחד אחר לא רצה לקנות אותו גם ב-25000 ש"ח. זה נראה לי מקרה קלאסי של ניצול חוסר הניסיון שלך, כי רכב עם כזה ק"מ גבוה וכזה פוטנציאל ענק לתקלות יקרות צריך להימכר בהרבה פחות ממחירון.

לסיכום - זו בדיוק הסיטואציה שמפניה אני מזהיר את לקוחותי (וכמובן כל חברי הפורום הנכבד) - מלכודת דבש של הבטחות סוחר וחיוך-כריש שייעלם ברגע שתעביר את הכסף.  הרכב לחלוטין לא מומלץ לקנייה מעל סדר גודל של 20,000 ש"ח - וגם זה למי שמוכן לקחת על עצמו הרבה השקעה במכניקה, במוסך שמבין מה הוא עושה, ובהנחה שלא עבר תאונה קשה. 

נסה לבדוק היסטוריית ביטוח - ואם יש בה משהו שלא גילו לך (אתה אמור לקבל טופס של גילוי נאות) - אז יש לך כל זכות לבטל במקום ולקבל את כל כספך חזרה. 

• אהבתי 4

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 58 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

אמנם עדיף להתייעץ עם הפורום לפני הקנייה, אבל טוב מאוחר מאשר אף פעם.

כמה הערות - ומסקנה בסופן.

1. מחיפוש קצר במודעות יד2 - תוכל לראות לא מעט איביזות כמו זו במחירים מאד דומים למה ששילמת אבל עם הרבה פחות ק"מ!

2. האיביזה, בכללי, היא רכב שחביב מאד על צעירים שאין להם הרבה מושג לגבי איך לנהוג ולטפל נכון (כמוך למשל...). כתוצאה מכך - הרבה איביזות מגיעות מהר מאד למצב של הזנחה מכנית חמורה שגורמת להוצאות כבדות במנוע וגיר (המאד משוכללים) שלהן.

3. אם האוטו כבר יד 3 - כנראה שאין מצב שיוכלו לספק לך היסטוריה מלאה של הטיפולים. זו בעיה - כי יש כמה חלקים מאד יקרים שאולי צריך להחליף בקרוב, ורצוי לדעת אם הוחלפו כבר לפניך: מצמדים (4000 ש"ח), "מח גיר" (מכטרוניק - לפחות 4000 ועד 8000 ש"ח למח חדש), טורבו (במיוחד אם היתה הזנחה במרווחי טיפול) - לפחות 3000 ש"ח, וזו רק רשימה חלקית. 

4. עד 2015, כל מכוניות VAG היו עם "מח גיר" בעייתי יותר, ורק ממודל 2015 נעשה שיפור שאכן מאריך את חיי המח. אתה קונה את הרכב עם הגירסא הפחות מוצלחת, ראה סעיף "עד 8000 ש"ח לחדש".

5. האם קיבלת היסטוריית ביטוח (מרכז הסליקה של חבקות הביטוח - www.infocar.co.il) ווידאת שהרכב לא עבר תאונה קשה?

6.לא רוצה להשמיץ את כל מגרשי הרכב הפרטיים - אבל רכב עם נתונים כמו שלך כנראה התגלגל למגרש בגלל שאף אחד אחר לא רצה לקנות אותו גם ב-25000 ש"ח. זה נראה לי מקרה קלאסי של ניצול חוסר הניסיון שלך, כי רכב עם כזה ק"מ גבוה וכזה פוטנציאל ענק לתקלות יקרות צריך להימכר בהרבה פחות ממחירון.

לסיכום - זו בדיוק הסיטואציה שמפניה אני מזהיר את לקוחותי (וכמובן כל חברי הפורום הנכבד) - מלכודת דבש של הבטחות סוחר וחיוך-כריש שייעלם ברגע שתעביר את הכסף.  הרכב לחלוטין לא מומלץ לקנייה מעל סדר גודל של 20,000 ש"ח - וגם זה למי שמוכן לקחת על עצמו הרבה השקעה במכניקה, במוסך שמבין מה הוא עושה, ובהנחה שלא עבר תאונה קשה. 

נסה לבדוק היסטוריית ביטוח - ואם יש בה משהו שלא גילו לך (אתה אמור לקבל טופס של גילוי נאות) - אז יש לך כל זכות לבטל במקום ולקבל את כל כספך חזרה. 

1) אתה צודק, ראיתי מכוניות כאלו במחיר דומה עם קילומטרז' של 95,000+ רק שלצערי שבמקום לא ייחסתי לזה כ"כ חשיבות למרות שזה פרט חשוב לי.

2-4 ) תודה על המידע טוב לדעת 👌

5)לא, רק דיברו בעל פה שהרכב נקי ובמצב טוב.

6)אני גם חושב ככה ובגלל זה אני מסתפק לבטל, ורוב הסיכויים שאבטל גם בגלל הקילומטרז'.

בקיצור תודה רבה ואשאל מחר לפני הביטול עסקה (הרכב עדיין אצלהם, אני אמור לקבל אותו בעוד יומיים.

פורסם

לא קונים מסוחרים . מדי פעם צצים בפורום שרשורים  הקשורים בנפילות אחרי קניית רכבים ממגרשים. לא ישכנעו אותי שיש רכבים טובים שמתגלגלים לשם ורק צריך לחפש. 

רכב טוב נמכר מיד פרטית , עצלנים שלא מוכרים לבד עושים טרייד אצל יבואנים , נבלות סרוחות מגיעות לסוחרי מדרכה . מצטער על ההכללה , זו דעתי וככה אני ממליץ לכל חבר או מכר שמתייעץ איתי . 

עדיף לקבע את ההפסד ולראות את ה 4000 שח האלה כשכר לימוד ולא לקנות רכב שדורש השקעה של 5 ספרות . 

רק מאדם פרטי ששמר על הרכב ורק עם הסטורית טיפולים מוכחת או במורשה יבואן או מורשה משרד התחבורה , מי שמטפל לבד שומר קבלות ומתעד הכל , גם הולך.

בשורה תחתונה הבנת מה אני חושב. 

מאחל לך שזה יהיה ההפסד היחיד בכל מה שקשור בקניית ומכירת רכבים . 

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
לפני 40 דקות, nepet כתב:

לא קונים מסוחרים . מדי פעם צצים בפורום שרשורים  הקשורים בנפילות אחרי קניית רכבים ממגרשים. לא ישכנעו אותי שיש רכבים טובים שמתגלגלים לשם ורק צריך לחפש. 

רכב טוב נמכר מיד פרטית , עצלנים שלא מוכרים לבד עושים טרייד אצל יבואנים , נבלות סרוחות מגיעות לסוחרי מדרכה . מצטער על ההכללה , זו דעתי וככה אני ממליץ לכל חבר או מכר שמתייעץ איתי . 

עדיף לקבע את ההפסד ולראות את ה 4000 שח האלה כשכר לימוד ולא לקנות רכב שדורש השקעה של 5 ספרות . 

רק מאדם פרטי ששמר על הרכב ורק עם הסטורית טיפולים מוכחת או במורשה יבואן או מורשה משרד התחבורה , מי שמטפל לבד שומר קבלות ומתעד הכל , גם הולך.

בשורה תחתונה הבנת מה אני חושב. 

מאחל לך שזה יהיה ההפסד היחיד בכל מה שקשור בקניית ומכירת רכבים . 

בעזרת ה', תודה רבה וזה מה שאעשה בבוקר.

• תוכן חדש...