Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני כיום שכיר- מנהל פרוייקטים.

משתעשע ברעיון לעבור להיות עצמאי.

במסגרת בחינת הכדאיות, אני מנסה להבין עד כמה יהיה נכון יותר לקנות רכב ולטפל בכל נושא הביטוחים והטיפולים , אל מול לקיחת ליסינג תפעולי פרטי.

אני עושה כ-35 אלף קילומטר בשנה.

לצורך הבחינה. 

ליסינג תפעולי לטויוטה קורולה היברידית (דגם בסיסי), כולל ביטוחים וטיפולים (לא כולל אגרות רישוי) ל-3 שנים. סה"כ 128,340 ש"ח כולל מע"מ.

מצד שני 

במידה ואני קונה רכב זהה, ולוקח על עצמי את הביטוחים והטיפולים השוטפים. כמה אני חוסך בהשוואה לליסינג?

(במשך 3 שנים אעשה קצת יותר מ-100,000 ק"מ שזה בערך 7 טיפולים וכל אחד מהם הוא בעלות משתנה, אבל לבטח יש הערכת ממוצעת לבלאי סביר)

יש לי הון עצמי לרכישת רכב חדש, השאלה האם זה משתלם?

והאם מבחינת כדאיות וכמובן גורם האמינות, שווה להחזיק את הרכב ליותר מ-3 שנים, נניח 5 שנים וכך לנסות למזער את הפחת הגבוה שיש לכל רכב חדש שרוצים למכור.

האם הטיפולים אחרי 3 שנים לא הופכים להיות פתאום יקרים יותר, מכלולים יקרים שחייבים להחליף?

מה נוסחת הקסם להחזקת רכב שישרת בצורה אמינה עם מינימום הפתעות של תקלות בלאי ועייפות החומר?

ברור לי שתגידו שיש רכבים אמינים יותר ויש כאלה שפחות, לצורך הבחינה נתמקד בטיוטה ההיברידית.

נתון נוסף שצריך לקחת בחשבון, זו הסוללה ברכב ההיברידי, ככל שעובר הזמן יכולת אגירת האנרגיה שלה הולכת ונחלשת...כך שלדעתי אין טעם להחזיק רכב כזה מעבר לחמש שנים.

תודה למגיבים.

פורסם

תודה על התגובות.

מסלול הליסינג שבדקתי והמחיר שציינתי הם לנסועה של 30,000 ק"מ בשנה.

נכון שליסינג זה קצת ראש שקט, אין התעסקות בביטוחים, בטיפולים ובמכירה...

מצד שני זו הוצאה לא קטנה, למעשה הם מחייבים אותך כל 3 שנים להחליף את הרכב.

ושאלה לבעלי ניסיון, במסלול ליסינג פרטי, הם יש תוספת תשלום לאחר 3 שנים על כל מכה, או שריטה ברכב?

• תוכן חדש...