Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרשמים שלי מהג'וליה.

בגדול - אוטו מעולה. הדבר הכי קרוב למכונית ספורט שהוא לא מכונית ספורט מבחינת קלילות ותחושות.

זה עדיין לא ברז ולא מיאטה, וזה גם לא הוגן לשפוט אותה ביחס אליהן, כי מנעד הפשרות שלה רחב יותר. כמה שהיא, ספורט סאלון, היא הכי ספורטיבית והכי מהנה מבין המתחרות שלה.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

@farkash7 אם אתה פוחד מאלפא, אתה יכול לשקול לקסוס IS300, מכונית מעולה - גם לפי רומן, שנייה לג'ולייה, ועם המוניטין של לקסוס בכל הקשור לאמינות. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

בסך הכל הבנתי שהג'וליה אמינה ביחס לאיטלקיה.
הגיר הוא אותו גיר שיש בBMW, אוטומטי כמו של פעם עם ממיר מומנט.
המנוע יצא להם טוב (להבנתי).
יש כנראה עלויות עודפות כי זה "פרימיום", אבל מניח שזה לא סוף העולם.
את מוסך עדי אני מכיר די טוב, טיפלנו שם בפיאט שהיו לנו לאורך שנים, סך הכל מוסך טוב, המנהל שם גם בסדר.

מה שכן גם טסלה מוגדרת כ"ספורט סלון" ואולי המרחק הוא באמת לא גדול מאוד.
רומן נסעת בטסלה? 😂 

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 35 דקות, farkash7 כתב:

בסך הכל הבנתי שהג'וליה אמינה ביחס לאיטלקיה.
הגיר הוא אותו גיר שיש בBMW, אוטומטי כמו של פעם עם ממיר מומנט.
המנוע יצא להם טוב (להבנתי).
יש כנראה עלויות עודפות כי זה "פרימיום", אבל מניח שזה לא סוף העולם.
את מוסך עדי אני מכיר די טוב, טיפלנו שם בפיאט שהיו לנו לאורך שנים, סך הכל מוסך טוב, המנהל שם גם בסדר.

מה שכן גם טסלה מוגדרת כ"ספורט סלון" ואולי המרחק הוא באמת לא גדול מאוד.
רומן נסעת בטסלה? 😂 

טסלה מכונית מצוינת, לא שולל אחת בתור דיילי כשארנק יאפשר לקנות אחת בנוסף למה שיש לי. היא לא מכונית ספורטיבית (ונדמה שחוץ מאחוז מסוים מהבעלים שלה אף אחד גם לא מתיימר שהיא כזאת). היא לא מהנה ברמות של ג'וליה/לקסוס IS בנזין.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שק אבקת חשמל נוסף לטסלה?

• מצחיק 3

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 16 שעות, RK כתב:

היא הכי ספורטיבית והכי מהנה מבין המתחרות שלה.

למרות שאי אפשר לנתק בקרות?

(שזה פסיכי באוטו כזה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הייתי עונה לזה, אבל למה לטרוח כשיש צ׳אטגפט, שמייצג את דעת הרב, בהגדרה

מלבד ה-Tesla Roadster וה-Model S Plaid, הדגמים האחרים של טסלה – כמו Model 3, Model Y ו-Model X – אינם נחשבים למכוניות ספורט. לרוב הם מסווגים כמכוניות סדאן או רכבי שטח (SUV), שנועדו לשלב בין ביצועים, יעילות ושימושיות.

למרות שהדגמים הללו מציעים האצה מרשימה (במיוחד בגרסאות ה-Performance שלהם), הם אינם בעלי מאפיינים של מכוניות ספורט מסורתיות, כמו מבנה נמוך ומשקל קל, או מיקוד עיקרי ביכולות נהיגה וזריזות. במקום זאת, החוזקות שלהם טמונות בכך שהם רכבים חשמליים רב-תכליתיים עם יכולות ביצועים מרשימות ביחס לקטגוריה שלהם, אך לא מכוניות ספורט אמיתיות.

פורסם

אני חושב שמה שצירפת מתייחס לא רק לדגמי טסלה אלה לכל "רכב ספורט" שהוא לא One trick pony.
למשל הג'וליה נמוכה מה-3? לא נראה לי. המשקל שלהן גם קרוב מאוד אם לא זהה ונבהיר כאן שהוא ממש לא קל, אבל איזו סדאן מנהלים ספורטיבית אתה מכיר שהיא במשקל קל? אפילו הBRZ היא לא רכב קל בעיני. אולי קל במונחים מודרניים, אבל לא קל.

פורסם (נערך)

בהקשר לויכוח על הגדרת מכונית כספורטיבית.

ויכוח עקר. 

לא חסרים יצרנים או יבואנים שהדביקו מדבקת ספורט או צירופי אותיות שלא ניתן להתבלבל בהן, שהקשר בינם לתכונות ספורטיביות לא קיים. 

ברור שחלק מהרוכשים וסביבתם ייחסו ערך לכך.

לגבי זמני מסלול - טסלה מרשימה והיא לא המקרה הנ"ל, אבל לא חסר מי שמבחינתו הגדרה כספורטיבית אינה מסתיימת במהירות בלבד.

לפני 7 דקות, farkash7 כתב:

אני חושב שמה שצירפת מתייחס לא רק לדגמי טסלה אלה לכל "רכב ספורט" שהוא לא One trick pony.
למשל הג'וליה נמוכה מה-3? לא נראה לי. המשקל שלהן גם קרוב מאוד אם לא זהה ונבהיר כאן שהוא ממש לא קל, אבל איזו סדאן מנהלים ספורטיבית אתה מכיר שהיא במשקל קל? אפילו הBRZ היא לא רכב קל בעיני. אולי קל במונחים מודרניים, אבל לא קל.

קל או כבד זה יחסי...

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

סרטון חדש על הסוגייה הזאת:

למרות שאני חושב שהאיוניק 5 N היא לא הדוגמא המתאימה ביותר לרכב חשמלי ספורטיבי מהנה למרות האפקטים שהכניסו לה שמדמים רכב דלקי, פשוט מכיוון שמדובר בג'מוס מגודל.

• אהבתי 1
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני לא חושב שהוא עונה על הסוגיה הזו כי יש הרבה רכבים אחרים שמוגדרים "ספורטיביים" או "הוט האצ'" והרבה אנשים יגדירו אותם כ"לא כיפיים" או "משעממים" אם להיות פחות פוליטיקלי קורקט.
אני חושב גם שהמושג "כיף" הוא מאוד אינדיבידואלי ולא ממש קובע אם רכב מסויים הוא ספורטיבי או לא, יש אנשים שנהנים לנהוג על טרקטור אז זה הופך את הטרקטור לרכב ספורט?

קשה מאוד לייצר את אותה כמות של הנאה/מעורבות/תחושה שתקבל ברכבים עם מתכון שמכוון לסט יכולות מאוד ספציפי כמו הBRZ/מיאטה/קאיימן/אלפיין, במגבלות של רגולציה מודרנית. פעם זה היה הרבה יותר פשוט.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 10 דקות, farkash7 כתב:

אני חושב גם שהמושג "כיף" הוא מאוד אינדיבידואלי ולא ממש קובע אם רכב מסויים הוא ספורטיבי או לא, יש אנשים שנהנים לנהוג על טרקטור אז זה הופך את הטרקטור לרכב ספורט?

לא הוא לא.

כל חוויה אנושית היא מדידה, רק שצריך קבוצה כדי לכמת אותה.

אם נצמצם את ההגדרה ל-כיף  כ-כיף מבחינת נהיגה ספורטיבית, אז אתה בהחלט יכול למצוא מכנים משותפים בין כל חובבי הנהיגה ואיך הם שופטים רכב. ולא כל הדעות שוות בערכן, יש אנשי מקצוע, יש חובבים רציניים, יש אנשים שעברו הכשרה - ויש כאלו שהם לא אף אחד מאלו, ודעתם נחשבת פחות.

אז אם אתה רוצה לדעת אם רכב מסויים הוא כיפי לנהיגה ספורטיבית, אפשר לקחת אנשים מבינים, לתחקר אותם, ולקבל תשובה.

כמו שכתבתי כאן בעבר, המונחים היגוי, ניהוג וכו׳, הם אולי קשים לכימות ומדידה, אבל הם גם לא סובייקטיבים.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...