Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש ברשותי מאזדה 3 2015 מנוע 1.5 

בחצי שנה האחרונה האוטו ממש מתאמץ בעליות , עכשיו כן יגידו שזה מנוע 1.5 וזה לגיטימי אבל אני מכיר את האוטו וזה לא היה ככה לפני 

האוטו מתאמץ ממש כאילו עוד שנייה יוצא לן המנוע וגם הסלד עולה ל4.5 וכמעט 5 וצריך ללחוץ חזק על הגז בשביל זה 

וגם אחרי שאין עליות אז נגיד בפקקים שצריך לגלוש אז מרגישים מין דחיפה כזאת כשלוחצים על הגז ומשחררים 

בוצע טיפול במוסך מורשה לפני שבוע ועשו גם ניקוי מצערת ואמרו שהכל תקין 

צילמתי סרטון מקווה שיעזור 

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, chrono כתב:

מתי הוחלף פילטר האוויר?

מתי הוחלפו המצתים?

האם ניקו את חיישן האוויר (MAF)?

פילטר אוויר הוחלף עכשיו בטיפול האחרון לפני שבוע

פלאגים הוחלפו לפני שנה בטיפול שעבר

לגבי חיישן אוויר אין לי מושג

עריכה אחרונה על ידי Ariel323
פורסם (נערך)

לא יודע, מהסרטון שלך נשמע/נראה סביר לחלוטין. ה-2 ליטר שלי גנחה על 4,000 סל"ד ואף צפונית מכך אם רציתי לשמר קצב של 100+ בעליות ליאושליים. אם כל השאר, לרבות ה-MAF שהוזכר כאן נשלל, אפשרות נוספת וככל הנראה אחרונה היא כיול מחדש של הגיר (או עדכון גרסה, במידה וקיימת כזו), שיידע להתייחס לעומסים בשיפועים משתנים כפי שהיה ביום שהרכב יצא מהמפעל.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

ראיתי את הסרטון כמה פעמים.. 

הרכב אומנם עולה בסל"ד לאט לאט - במקביל גם המהירות עולה.

התחלף הילוך והמהירות המשיכה לטפס/לא צנחה..

השאלה כמה לחצת על הדוושה באותו רגע? ומה השיפוע של אותה עליה שצולם בה הסרטון??

מה קורה אם לוחצים עד הסוף (קיק דאון)? או מורידים הילוך בצורה ידנית??

מה מצב מותחן החגורות - בסוף חייו מוסיף הרבה רעש לעסק..

תתחיל בניקוי חיישן MAF שמודד את כמות האוויר הנכנסת למנוע ועלול לפגוע בסחיבה.

לוקח בחשבון שהמצתים החדשים עומדים בתקן מאזדה - כי אם לא זה ממש משפיע לרעה..

כמו כן אל תשכח שמזג האוויר התחמם וזה גם פוגע בהרגשת הסחיבה.

גם לי יש 3 עם אותו מנוע.. אם אתה מהצפון מוזמן לכרמיאל לנסיעת השוואה.. לא חסר פה עליות 😉

עריכה אחרונה על ידי LEGACY 1.8

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
בתאריך 5.5.2023 בשעה 23:07, ALÞћÃ כתב:

לא יודע, מהסרטון שלך נשמע/נראה סביר לחלוטין. ה-2 ליטר שלי גנחה על 4,000 סל"ד ואף צפונית מכך אם רציתי לשמר קצב של 100+ בעליות ליאושליים. אם כל השאר, לרבות ה-MAF שהוזכר כאן נשלל, אפשרות נוספת וככל הנראה אחרונה היא כיול מחדש של הגיר (או עדכון גרסה, במידה וקיימת כזו), שיידע להתייחס לעומסים בשיפועים משתנים כפי שהיה ביום שהרכב יצא מהמפעל.

לא הצלחתי לצלם עוד ,אבל זה לא נשמע לי סביר ישלי כמעט את האוטו 3 שנים וזה נהיה ככה בחצי שנה במיוחד שזה בעליות בירושלים או עליות בדרך לאילת 

כמה אמור לעלות כיול לגיר? ואם זה משנה משהו שם? כי הגיר עושה לי נקישות לפעמים כשהאוטו מחנה בעלייה ושאני מעביר לרוורס הוא עושה נקישה כזאת

וחיישן maf אני אבדוק את זה , כי במוסך מורשה חיברו מחשב ואמרו שהכל תקין 

, ישלי גם שריקות כשאני לוחץ על הגז ממהירות 60 עד 120 ,שריקה כאילו בורח אוויר אז יכול להיות שכנראה זה קשור לחיישן maf הזה..

בתאריך 5.5.2023 בשעה 23:33, LEGACY 1.8 כתב:

ראיתי את הסרטון כמה פעמים.. 

הרכב אומנם עולה בסל"ד לאט לאט - במקביל גם המהירות עולה.

התחלף הילוך והמהירות המשיכה לטפס/לא צנחה..

השאלה כמה לחצת על הדוושה באותו רגע? ומה השיפוע של אותה עליה שצולם בה הסרטון??

מה קורה אם לוחצים עד הסוף (קיק דאון)? או מורידים הילוך בצורה ידנית??

מה מצב מותחן החגורות - בסוף חייו מוסיף הרבה רעש לעסק..

תתחיל בניקוי חיישן MAF שמודד את כמות האוויר הנכנסת למנוע ועלול לפגוע בסחיבה.

לוקח בחשבון שהמצתים החדשים עומדים בתקן מאזדה - כי אם לא זה ממש משפיע לרעה..

כמו כן אל תשכח שמזג האוויר התחמם וזה גם פוגע בהרגשת הסחיבה.

גם לי יש 3 עם אותו מנוע.. אם אתה מהצפון מוזמן לכרמיאל לנסיעת השוואה.. לא חסר פה עליות 😉

לחצתי על הדוושה בקטנה , והיו גם רגעים ששלחתי על הדוושה ממש עד הסוף למטה והאוטו לא סחב ומנוע צעק והרגיש חנוק 

השיפוע לא כזאת גבוהה , זה לפני הכניסה לירושלים בכביש 1 אם אתה מכיר 

מותחן החגורות של המנוע אתה מתכוון?

אבדוק אם הניקוי יעזור ואעדכן ..

המצתים חדשים אני קניתי אותם בטיפול שעבר זה של NGK קניתי ארדיום מה שמתאים למאזדה 

וזה לא קשור למזג אוויר,דווקא אחרי זה אחרי שלא היו עליות האוטו נסע חלק ויפה 

ואני מהמרכז , אולי מתישהו שיצא

ודרך אגב , גם לך יש שריקות כשאתה לוחץ על דוושת הגז?

פורסם
לפני 3 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

אני כמעט בטוח שמותחן החגורה ההידראולי גמור.

אשמח אם תצלם אותו.

איפה זה יושב ? , טיפול שעבר החלפתי רצועת מנוע , לא יודע אם זה קשור 

פורסם

Screenshot_20230507_155706_Reddit.thumb.jpg.de7d301e2e62b9b5a4a946483640ae24.jpg

skyactiv-g_engine.jpg

מותחן הידראולי שעובד על לחץ שמן. ברגע שמתעייף מתחילה הזעה ולאחר מכן נרטב לגמרי.

תחילה משמיע רעשים רק בעת מאמץ - הפעלת מזגן או בנסיעה במהירות נמוכה והילוך גבוה (מה שאתה מתאר כמנוע חנוק).

לאחר מכן מתחיל לשאוק גם בנסיעה מנהלתית ונשמע היטב בתא נוסעים.

• אהבתי 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)
בתאריך 7.5.2023 בשעה 15:59, LEGACY 1.8 כתב:

Screenshot_20230507_155706_Reddit.thumb.jpg.de7d301e2e62b9b5a4a946483640ae24.jpg

skyactiv-g_engine.jpg

מותחן הידראולי שעובד על לחץ שמן. ברגע שמתעייף מתחילה הזעה ולאחר מכן נרטב לגמרי.

תחילה משמיע רעשים רק בעת מאמץ - הפעלת מזגן או בנסיעה במהירות נמוכה והילוך גבוה (מה שאתה מתאר כמנוע חנוק).

לאחר מכן מתחיל לשאוק גם בנסיעה מנהלתית ונשמע היטב בתא 

זה :

20230508_183631.jpg

20230508_183121.heic

עריכה אחרונה על ידי Ariel323
שכחתי לצרף תמונה
פורסם

אבל איך זה קשור לתלונות שלו על חוסר סחיבה?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

המותחן עולה בחברה כ 1000 ₪ כולל מע"מ.

איך זה קשור הרעש לסחיבה?

המותחן מייצר רעש לוואי שמדמה למנוע מתאמץ גם בסל"ד נמוך ובינוני, תוסיף לזה את הסרבנות של הגיר להורדת הילוך - תקבל תחושה של עצלנות. הרכב לא באמת "לא סוחב". רק מרגיש.

רואים בסרטון שהרכב מאיץ, וגם כשמתחלף הילוך ממשיך להאיץ.. רק מה? עם הרבה רעש וצלצולים באמצע שמדמה מנוע עייף.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

1000 ש"ח? טירוף. אם אני מבין נכון, מדובר במק"ט הבא: PE0315980C (אפשר גם PE0315980B, אך זה יסבול בעוד כמה שנים מאותה הבעיה). גם בחו"ל מקורי עולה לא מעט (קרוב ל-200 דולר לפני משלוח ומסים). אך תחליפיים עולים משמעותית פחות - הנה, לדוגמא, אחד ב-35 דולר באמזון (עם משלוח חינם במידה ותקנה עוד דברים ותעבור את ה-50 דולר): https://www.amazon.com/labwork-Tensioner-Bearing-Pulley-PE03-15-980B/dp/B07ZYW6Z4K/ref=sr_1_3?crid=17CDYSNF15TEJ&keywords=PE03-15-980B&qid=1683610876&sprefix=pe03-15-980%2Caps%2C248&sr=8-3. והנה ב-34 דולר כולל משלוח מעלי אקספרס: https://www.aliexpress.com/item/1005005316436734.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.61d036ddGxUTd7&algo_pvid=eac77cdf-ec44-4cbf-88f4-a98cfd442963&algo_exp_id=eac77cdf-ec44-4cbf-88f4-a98cfd442963-0&pdp_npi=3%40dis!USD!18.57!17.27!!!!!%40214527fd16836110653744914d07b7!12000032603459256!sea!IL!178979209&curPageLogUid=0cDbTjYxJxNe

אם אתה רוצה משהו לא סיני, ועדיין לחסוך הרבה כסף לעומת המקורי - ב-RockAuto יש מותחן של Continental בפחות מ-75$ לפני משלוח, כך שייצא לך מתחת ל-400 ש"ח כולל משלוח (וללא מסים): https://www.rockauto.com/en/partsearch/?partnum=pe0315980c

בהבדל מחירים כזה, לגמרי הייתי שם תחליפי ופשוט דואג להחליף אותו לעתים תכופות יותר, במיוחד אם תלמד לבצע את ההחלפה בעצמך.

קח בחשבון שבמצב בו המותחן הולך, מומלץ להחליף גם את הרצועה עצמה, שכן הנוכחית עלולה הייתה להינזק מהפעולה התקולה של המותחן.

לבסוף - נראה שבארה"ב התקלה במותחן הזה (שמותקן פחות או יותר בכל המכוניות של מאזדה בשנתונים האלה) הייתה כה נפוצה, שיצאה קריאת תיקון וההחלפה הייתה אמורה להתבצע על חשבון החברה. שווה לבדוק אם גם בארץ דאגו לזה, למרות שאני לא אופטימי.

• תוכן חדש...