Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שקראתי בשקיקה את כתבתו של הלל פוסק ב ynet

קישור:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3085581,00.html

לכבוד

הגב' מיכל גיל

מנהלת מותג רנו בישראל.

תרשי לי בבקשה לצטט, מתוך כתבתו היפה של הלל פוסק את דבריך:

"המטרה שלנו היא לקדם את נושא הספורט המוטורי גם בקרב הקהל הישראלי באמצעות סיפור ההצלחה של רנו וברוח האסטרטגיה בפירסומית החדשה שלנו המתמקדת בחווית הנהיגה" . סוף ציטוט.

1.יפה שאת חושבת כך גבירתי.

2.האם גבירתי מודעת לכך כי המותג אותו את מנהלת קריא: רנו/קרסו, לא מייבא אפילו מכונית ספורטיבית אחת לישראל? אני בטוח שהתשובה היא - כן.

3.תרשי לי גבירתי רק לגכך על דברייך, עם כל הכבוד לך גבירתי, עד שלא תיובא ספורטיבית אמיתית לישראל: קריא-רנוספורט קליאו/רנוספורט מגאן 225 טורבו/רנוספורטקליאו V6,ארצה מבית רנו/קרסו, עדיף לכם לשתוק ו/או לחזור ולעשות ש"ב.

4.ולכם עיתונאי הרכב, אני משוכנע כי נהניתם עד מאוד מחווית פורמולה 1 בכלל ומרנו פורמולה 1 בפרט, כי אני שביקרתי בפורמולה 1 נהניתי עד דמעות.

חבל כי חלק מעיתונאי הרכב בישראל, לא מצאו את ההזדמנות שניקראה בדרכם , בכדי להעלות את התמיהה כי בישראל, לא משווקת אפילו ספורטיבית אחת ממותג רנו.

נקודה שחורה לעיתונות הרכב בישראל.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

משם מובא הציטוט...

גב' גיל, מדברת על חוויה בנהיגה, וכן על הספורט המוטורי, רנו/קרסו,דואגים לשלוח כתבים אשר יזילו ריר על הקרקס המוטורי הגדול והמדהים בעולם...,ודואגים שיביאו זאת על הכתב.

מי כמונו יודע, כי מירוצי מכוניות ,הם מקדמי המכירות הטובים ביותר שיש, אך מה הקטע כאן? היא , כלומר הגב' גיל ,רוצה שיצפו בפורמולה 1 בכדי שירכשו קליאו 1.4, ומגאן אוט' בליסינג?- חוששני שהתשובה היא -כן.

ומצד שני, פסטיבל האבסורד של רנו/קרסו בא לידי ביטוי בישראל ,בכך שהם עצמם לא מייבאים אפילו מכונית ספורטיבית אחת לרפואה- ולא זכור לי אף כתב רכב שמתרעם על כך.

ומי כמונו יודע שמכונית ספורטיבית אחת במיובאת לישראל עושה את העבודה.

אך לצערי רוב השוק, בוחר במכוניות אפרוריות, לפי מובילי דעת קהל, המובלים בעצמם באף ע"י ייבואני הרכב. חבל שכך.

איפה, איפה הזעקות של שנות ה-80', שההפך קרה, כזכור(לזקני המוטוריקה), קרסו בעצמו נסע ב1986, בעצמו בכדי לבחון מקרוב בעצמו, ולא ע"י אנשי שיווק ותרררם, את הרנו 5GT TURBO. ואם לא ידעתם, רנו היא הייבואנית הראשונה בישראל, אשר ייבאה ארצה את מכונית הטורבו(בנזין) הראשונה - בשנת 1983- זו היתה ה רנו 18 טורבו.

מה קרה - מנהלי החשבונות עקרו את הלב הספורטיבי בקרסו? או שאנשי השיווק לא עושים את מלכתם, וזורעים חול בעינינו ע"י כך ששולחים כתבים מכובדים לכתוב על הקרקס הגדול בו מובילה(בינתיים) רנו.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

מר טורבו היקר,

אודה לך אם תסביר לי מדוע אתה מתעקש לחבר בין המושג "מכונית ספורטיבית" ל"ספורט מוטורי" ?

אישית אני לא רואה קשר הדוק בין ה-2 ואני בהחלט אשמח אם קראסו יתמכו באירועי ספורט מוטורי מבלי לייבוא ארצה גרסאות חמות של קליאו ספורט V6/182. כידוע, תמיכה של יבואן מסויים בספורט המוטורי יכולה להתקיים גם בלי ייבוא סדיר של מכוניות ספורטיביות "טהורות".

שנית, לא כל דבר צריך להעשות בצורת פרובוקציה תקשורתית. תחשוב פעמיים לפני שאתה יוצא כנגד חילול הספורט המוטורי הישראלי בגלל שלא מיבאים את אהובת ליבך משכבר הימים, רנו-קליאו-ספורט-V6-צהובה-פצצה-הנעה-אחורית. המכתב תגובה שלך לגלגני ולא ראוי לתגובה מצד היבואן, לדעתי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דווקא קרסו משתדלים ליבא מכוניות ספורטיביות,אתה אמרת בעצמך שהם יבאו את הטורבו בנזין הראשונה ב83 ואת ה5 GT טורבו,בתחילת שנות ה90 את הקליאו RSI ו2001 את הספורט,לאחרונה הם לא יבאו משום מה ,אולי הם יחליטו כן ליבא בסוף.

אבל הקליאו V6 היא קצת יותר מהאצ'בק חמה,אני משווה אותה לרנו 5 טורבו 2 שגם בשנות ה80 לא היה יבוא סדיר שלה,יחסית לשאר היבואנים שלנו קרסו הם בדירוג סביר.

פורסם

מר טורבו היקר

יבוא מכוניות הוא כידוע לכולם עסק מיסחרי.אם היבואן הגיע למסקנה שזה לא כלכלי עבורו,לא יעזרו גם 4000 מיכתבים.לקרסו,בניגוד לדלק מוטורס שמייבאת את המיאטה(שנימכרת בכמויות אפסיות)אין הרבה "בשר",ואם הספורטיביות שהיא תייבא לא ימכרו,היא תפסיד כסף,פשוטו כמשמעו.

כשקרסו ייבא את ה 5 GT טורבו,היא היתה זולה יחסית,ופלח השוק שלה זכה לרמת מכירות מכובדת,אבל היום ,הגירסאות הספורטיביות של הקליאו והמגאן,אמורות להיות יקרות יחסית,כך שמבחינה מיספרית הן תימכרנה בכמויות זעומות,שאם נביא בחשבון את הערכות היבואן(חלפים,מערך שירות)זה פשוט הופך ללא כלכלי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לכבוד

איציק

איציק 901

חן פרחי

חברי הפורום

1. איציק

לשאלתך: הקשר בין מכוניות ספורטיביות,לספורט מוטורי הוא:

מכונית/דגם של יצרן, המנצחת בספורט המוטורי, הספורטיבית נמכרת טוב/ תדמית,קידום מכירות, וגם לשם כך השכילה הגב' גיל ,לשלוח כתבי רכב לחזות בפורמולה 1 ובקבוצת רנו, כמובן שההוראה באה מרנו העולמית.(שודאי יודעת /מודעת לכך שאף ספורטיבית מבית רנו, לא משווקת בארה"ק).ולא נכנס כאן לאימפרזה שזכתה בזמנו בראלי, ומשתתפת עד היום ולמכירות האימפרזה בארץ בפרט,וברחבי העולם בכלל.

גם אני אשמח באם קרסו יתמכו בספורט המוטורי בארץ. איציק , אני האחרון אם בכלל שיחלל את הספורט המוטורי בישראל- ממש פגעת בי. :cry:

ובקשר ל לגלגני- אני פשוט סובבתי את המראה, בכדי שקרסו יביטו על עצמם בהתנהגותם כלפי רוכשים פוטנציאלים המתדפקים על דלתותיהם בתחינה לרכוש רנוספורט , ומקבלים מקלחת קרה מצד היבואן.

2.איציק 901.

שוב אומר-נכון להיום אין אף ספורטיבית מבית קרסו-(גם לא ניסאן).

ואכן הבאתי דוגמאות מהעבר, אך נכון להיום, ההווה ספורטיביות של קרסו - מת.

3.חן פרחי-ידידי היקר.

אכן באם נביט במשקפי רו"ח, העסק כעסק (יבש) אינו כלכלי-והם אלו שנעצו אולי את המסמר האחרון ,בייבוא הספורטיביות מבית קרסו לישראל בתקופה האחרונה, מאז הופסק הייבוא של הקליאו ספורט לישראל.גם כך קרסו חי על הליסינג בין היתר לחברות ביטחוניות/היי-טק,וביחס הפסד/רווח הכל מתקזז-אז אם רוצים אפשר.

אין מעוף-ראיה לעתיד-הכל סיליקוני ומנוכר-יבואן רנו,במקרה זה קרסו, מביט לעבר שוק הליסינג ולא רואה לעתיד, יוקרה, שם ,וחבל. כזכור, אלפא ועוד שלל יבואנים נפלו אז,עקב אי ראיה לעתיד- ע"ע סובארו של פעם, וסובארו של היום.- אם קרסו ימשיכו כך,יהיה להם קשה לבנות את תדמית הספורטיביות מחדש, ומי שירים אותם מהקרשים, אלו הם אותם לקוחות פוטנציאלים-שקיבלו היום מקלחת קרה מקרסו בבקשם רנוספורט לישראל.

דווקא קרסו,באה היום בזמן שאין ייבוא ספורטיביות מתוצרתם לישראל,ומתגאים בפורמולה 1. בקשר לרנו 5GT Turbo, היא דווקא היתה היקרה מבין הקטנות כלומר בין האונו טורבו לפיז'ו 205GTI, אני יודע זאת על בשרי השתוקקתי לאחת ,אך היא היתה יקרה ולמזלי רכשתי את הפיאט אונו טורבו המדהימה-ופסחה עלי מכת התקלות של ה 5GT TURBO.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

טורבו היקר!

למה אתה חושב שמדאיג את קרסו שאין להם ספורטיביות בהיצע?

הם ניסו לייבא את הניסאן SX 200 ונחלו כישלון חרוץ,מה גם שהיא לא תרמה במאום לתדמיתה השקופה של ניסאן.הרבה יותר כדאי להם לייבא ג'יפים וטנדרים כפולי הנעה ששולי הרווח בהם גבוהים ביחס.

גם כך די קשה לקרסו להיתמודד עם שער היורו הגבוה,והדרך היחידה לקבל מחירים סבירים וברי תחרות מהיצרן,היא פשוט למכור כמויות מכובדות,שאפשריות במצב השוק הנוכחי בישראל רק דרך ציי רכב.

הסיפור של אלפא שונה לחלוטין.קפריש קרסה בגלל ההרפתקאה של הדאצ'ייה הרומנית(דלתא),וגם בשל העובדה שלא היה כמעט כלום אטרקטיבי באמצע שנות ה 90(למעט ה 164),ובטח לא משהו שהזכיר את המסורת המפוארת שלהם.

סובארו,לאחר היסתלקות הליאונה ופירוק השותפות,היתה במצב שאין גרוע ממנו,אם מכוניות טובות וראויות(לגאסי ואימפרזה)אבל תדמית בקרשים,והאימפרזה טורבו ממש הושיעה אותם,ובל נישכח שעיקר המכירות שלה היו בסוף שנות ה 90.

ושאלת השאלות-לו היו מיובאות הספוטיביות של רנו לארץ,מה היה אמור להיות מחירן?

האם הוא היה אטרקטיבי דיו,כדי לעשותן תחרותיות בפלח שוק קטן למדי מלכתחילה?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לכבוד

איציק

איציק 901

חן פרחי

חברי הפורום

1. איציק

לשאלתך: הקשר בין מכוניות ספורטיביות,לספורט מוטורי הוא:

מכונית/דגם של יצרן, המנצחת בספורט המוטורי, הספורטיבית נמכרת טוב/ תדמית,קידום מכירות, וגם לשם כך השכילה הגב' גיל ,לשלוח כתבי רכב לחזות בפורמולה 1 ובקבוצת רנו, כמובן שההוראה באה מרנו העולמית.(שודאי יודעת /מודעת לכך שאף ספורטיבית מבית רנו, לא משווקת בארה"ק).ולא נכנס כאן לאימפרזה שזכתה בזמנו בראלי, ומשתתפת עד היום ולמכירות האימפרזה בארץ בפרט,וברחבי העולם בכלל.

גם אני אשמח באם קרסו יתמכו בספורט המוטורי בארץ. איציק , אני האחרון אם בכלל שיחלל את הספורט המוטורי בישראל- ממש פגעת בי. :cry:

ובקשר ל לגלגני- אני פשוט סובבתי את המראה, בכדי שקרסו יביטו על עצמם בהתנהגותם כלפי רוכשים פוטנציאלים המתדפקים על דלתותיהם בתחינה לרכוש רנוספורט , ומקבלים מקלחת קרה מצד היבואן.

טורבו היקר,

עם עובדות וניסיון אין ויכוח. כמות הרוכשים הפוטנציאליים לרכישת רנו קליאו ספורט ככל הנראה לא עולה בקנה אחד עם מה שאתה חושב ומה שליבואן יהיה כלכלי-רווחי.

מכאן ועד לאמור "רוכשים פוטנציאלים המתדפקים על דלתותיהם בתחינה לרכוש רנוספורט" הדרך עוד ארוכה.

אני עדיין חושב שהרחקת לכת בקשר שבין "ספורט מוטורי" לבין מכונית ספורטיבית. בשביל להנות מספורט מוטורי לא צריך להכריח יבואן להביא דגם ספורטיבי - וכפי שכבר נתנו דוגמאות לפניי, רנו דווקא היתה בין החלוצות שייבא באופן סדיר מכוניות ספורטיביות.

לדעתי אתה פשוט נלחם בתחנות רוח ואינך מבין את השיקול הכלכלי של היבואנים, לכן כל הפרובוקציות הללו לא יעזרו במאומה לייבוא סדיר של רכב ספורטיבי.

כמו כן אינני בא לפאר ולשבח את היבואנים - אני בטוח שהם לא ממש טרחו להביא ממצאים חותכים לגבי הביקוש לרכבים הללו וכמות משוערת שתימכר...מה שכן, אני בהחלט יכול להבין את הנימוק שלאור ניסיון העבר עם דגמים דומים הם אפילו לא טרחו לחשוב בכיוון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מסכים עם איציק,

ועם כל הכבוד ל-turbo קצת קשה להאמין שהגברת מיכל גיל תתייחס להגיגי ליבו. בכל זאת, טורבו, אני לא בא לרפות את ידייך או משהו, ונראה לי קצת תמוה שאנחנו מקבלים מכתב תגובה (שהרי אנחנו לא ממש יכולים לעשות משהו בעניין, או שכן?).

אולי זה לא במקום לשאול את זה, אבל האם המכותבת קיבלה עותק ? :roll:

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לכבוד טורבו.

אפשר רק לכבד ולהעריך את דאגתך לספורט המוטורי בישראל.

אך לעניות דעתי אתה מתנפל על הגוף הלא נכון.

היבואן (במקרה הזה קרסו) שם לעצמו מטרה מפורשת, והיא למכור כמה שיותר מכוניות ולהרוויח כמה שיותר כסף!

בכתבה מציינת הגברת גיל כי "מחקרים שערך היבואן הוכיחו כי המכונית המשפחתית נהנית מתדמית מצוינת של בטיחות, נוחות ועיצוב". משפט זה מעמיד בפרספקטיבה נכונה את ההצהרה הבומבסטית המופיעה בתחילת הפסקה (בכתבה), שנגדה אתה יוצא: "המטרה שלנו היא לקדם את נושא הספורט המוטורי גם בקרב הקהל הישראלי, באמצעות סיפור ההצלחה של רנו וברוח האסטרטגיה הפרסומית החדשה שלנו, המתמקדת בחווית הנהיגה".

פירוש כל הג'בריש השיווקי פרסומי הזה הוא כי בקרסו שמו לב כי אינם מצליחים מספיק למכור את המגאן בקרב חובבי נהיגה, והחליטו לצאת בקמפיין להגברת התדמית הספורטיבית של המגאן. (שמועות אומרות כי היצרן עושה בכיוון יותר מאשר קמפיין. למשל, ההגה)

באם בדרך למכירת יותר מכוניות יקדם היבואן את הספורט המוטורי ע"י תמיכה וחסויות יש רק לברך אותו על כך.

אני לא ממש מבין מדוע לכתב, אשר יודע את כל זה (אני מניח), יש אינטרס לנדב במה מכובדת מקצועית ונטולת אינטרסים, ששווה הרבה מאוד כסף לקמפיין פרסומי של יבואן זה או אחר בכתבת תדמית לא מסומנת שכזו.

קריאת הכתבה השאירה בי רושם של פרסומת במסווה של ......

רוצה היבואן פרסומת? שיקנה זמן אויר בטלוויזיה בעיתון (תחת סימון כפרסומת), שייתן חסות לארועים, שיתמוך כלכלית\טכנית במשתתפים (ספונסר), שיקדם מועדון לקוחות (PSI).

כתבת פרסומת במסווה של משהו אחר זה הרבה יותר טוב בשבילו ועל זה בהחלט אי אפשר להאשים אותו. האשם הוא מי שמאשר ומפרסם את הכתבה ללא סימון ראוי.

טורבו היקר,

אתה מתנפל על האנשים הלא נכונים ובגלל זה אף פעם לא יזמינו אותך לאימון של פורמולה 1.:?

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

סולי, מסכים איתך בכל מילה..

אני חושב שהיום הרבה אתרי אינטרנט וכתבים למיניהם - מפרסמים חברות/מוצרים תחת האצטלה של בחינה/סקירה של פלח שוק מסויים (למשל סקירה של מכשירי טלפון ניידים).

על כן, אנחנו, הצרכנים צריכים להיות יותר ויותר ביקורתיים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אכן, מילים כדורבנות. הכתבה הזו בפירוש לא צריכה הייתה להתפרסם, אלא אם מנהלת מותג רנו הייתה מבהירה מדוע היא לא מייבאת ארצה דגמים ספורטיביים. ובכל מקרה, לא היה מקום לצטט את דבריה של המארחת באירוע יוצא הדופן הזה. לא היה צורך להזכיר את דבריה באשר לתכניות המותג בארץ בעתיד, ובוודאי לא את השם המפורש "מגאן". למען האמת, צריך היה גם להתייחס לכל קבוצות הפורמולה 1 שנכחו שם, למרות שרק לפיט-בוקס של רנו ניתן היה להכנס, ורק עם אנשיהם ניתן היה לשוחח. בכלל, אירוע מיותר שלא היה מקום להתייחס אליו בכבוד במשך 10 שעות בעמוד הבית של ynet הזניח.

באמת, העיתונאים של היום, אלה שמכנים עצמם כך לפחות, ממש לא מזכירים את אלה שהיו פעם. פעם, ואני יודע כי הייתי שם, היו זורקים את ההזמנה של רנו להגיע לאימוני קבוצת הפרומולה 1 שלהם, מכל המדרגות. פעם, עיתונאי אמיתי, היה נכנס במארחת כה חזק על אוזלת ידה בנוגע לספורטיביות, עד כי הייתה פורשת בפניו את ספריה ומבטיחה מעתה לבקש ייצור מיוחד לישראל של הספיידר.

היו זמנים.

פורסם
הגב' מיכל גיל רשומה בפורום?! :neutral:
גם דני לוי לא היה רשום בפורום, עד שלא היתה פנייה אליו בנושא הספורט המוטורי.

• תוכן חדש...