Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

נוהג יותר מ30 שנה כ50K בשנה .

לחובתי דוח תנועה אחד על חריגה של 17 קמ"ש בכביש של 70 לפני כמעט שנתיים  (מאי 2021 הומר מיידית לאזהרה ע"י השוטר)

לאחרונה מתקבל דוח בחברה בה אני מועסק על חציה ברמזור אדום "צומת הרחובות שד משה דיין ראשל"צ עם כביש 4 ממזרח גשר ראשון רמזור 80"

לא מצויין בדוח שהרכב צולם ,אלה נכתב עד ראיה שוטר בדרגת רס"מ ממשרד שיטור וקהילה ראשל"צ , למרות שידוע לי שבאזור זה קיימות מצלמות.

הרכב עליו נרשם הדו"ח מצוי רוב הזמן ברשותי וכנראה שאני הייתי הנהג אם אכן נעברה עבירה .

לא סביר לי מהיכרותי עם אופי הנהיגה שלי שחציתי באור אדום .

ולפרק השאלות :

1. האם יתכן שיש איפה שהוא צילום למרות שאין אזכור לכך על הדו"ח?

2. האם שווה לשלם 6000 ש"ח במקום 1500 ש"ח ובכך להימנע מצבירת 10 הנקודות ובנוסף הדוח הקודם שכרגע על תנאי יופעל אוטומטית?

מצורף הדו"ח ואשמח להערות והארות 

תודה 

camscanner 03-13-2023 15.45.pdf

פורסם

דו״ח שמבוסס מצלמה כולל שתי תמונות שמראות את הרכב במיקומים שונים. מכאן שזה דו״ח שמבוסס על שוטר שהיה במקום

וכאן הענין מתחיל להסתבך. תאורטית אין מניעה ששוטר יבחין בעבירה וירשום דוח מבלי לעצור את הנהג במקום.

אבל, זה כבר מכניס מקום לטעויות אנוש רבות מעבר לדוח רגיל שבו צריך לבחון למשל האם השוטר עמד במקום שאפשר לו להבחין ביסודות העבירה (הרכב, קו הצומת, הרמזור, בדיקת תקינות הרמזורים וכו׳).

אם הנהג לא נעצר צריך לבחון האם בכלל לא נפלה טעות בזיהוי. איך השוטר זיהה את הרכב? אם הוא היה בנסיעה האם שינן את המספר? עצר בצד לרשום? רשם גם את הצבע והדגם כיד להקטין סיכוי לטעות בזיהוי? האם היה סטטי והרכב חלף על פניו לשבריר שניה או שהם נסעו באותו כיוון? או בכיוונים אחרים?

היות ומדובר על הודעת תשלום קנס, היא לא כוללת את פירוט נסיבות האכיפה ואת הפרטים החשובים האלה.

עליך לפנות למשטרה כדי לקבל את הדו״ח המלא עם כל הפרטים. השוטר צריך לתאר ולפרט את הכל, ואז אולי ניתן יהיה להטיל ספק בכך שראה את העבירה מבוצעת על ידך באופן שאין בו ספק.

נראה שמדובר בשוטר קהילתי, ולא שוטר תנועה מנוסה, מגדיל את הסיכוי שנפלו פגמים במילוי הדו״ח.

לגבי התשלום קנס מוגדל, לולא העבירה מלפני כשנתיים, התשובה היתה לא. למי שיש עבירה אחת ב-30 שנה לא צריך לדאוג מנקודות וחבל על הכסף, אבל דווקא יצא לך שהעבירה הזו מלפני פחות משנתיים, ולכן הנקודות שלה עדיין נספרת לצבירה, ויחד עם ה-10 הללו תגיע לצורך לעבור קורס נהיגה מונעת.

אם חשוב לך להמנע מהקורס, שלם, אבל אולי שווה קודם לבדוק האם הדו״ח כתוב כראוי.

פורסם

פיספסתי את האזהרה.

לא, היא לא הופכת לקנס בשום שלב, פשוט אתה לא זכאי לאזהרה נוספת בטוחח של כמה שנים (תלוי בעבירה).

מכאן, ש-10 נקודות מהדוח הזה לא יגררו קורס, ובהנחה שלא צפויות עבירות נוספות בקרוב, לפחות סטטיסטית, לא בטוח ששווה לשלם קנס מרובע כדי להמנע מהנקודות.

אם כי כדאי גם לשקול את הרישום עצמו, של עבירה חמורה. וזה גם ימנע ממנו זכות להמרה לאזהרה לעוד כמה שנים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 שעות, Be roo כתב:

נראה שמדובר בשוטר קהילתי, ולא שוטר תנועה מנוסה, מגדיל את הסיכוי שנפלו פגמים במילוי הדו״ח.

ממש לא בהכרח... "משרד שיטור וקהילה" זה השם החדש ישן של "משרד סיור".

לפני 19 שעות, rel28 כתב:

ובנוסף הדוח הקודם שכרגע על תנאי יופעל אוטומטית?

איזה דוח על תנאי? אזהרה זה לא על תנאי ולא בטיח.

לפני 19 שעות, rel28 כתב:

הרכב עליו נרשם הדו"ח מצוי רוב הזמן ברשותי וכנראה שאני הייתי הנהג אם אכן נעברה עבירה

לא להתנדב לשלם לפני שאתה יודע בודאות שאתה נהגת.

פורסם

איפוא המשך  הדו"ח  עם כל פרטי האירוע

והחשוב  ביותר מדוע "הפושע"  לא נעצר על ידי השוטר

כפי שכבר נכתב דו"ח אזהרה לא הופך לדו"ח אמיתי "כואב" 

שהחברה תכתוב למפנ"א לקבל את כל הפרטים החסרים

ולא בוחן לשלם לפני שנדון בכך כאן בשנית עם קבלת הפרטים החסרים 

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

תודה על העצות

זה המשך הדוח, ללא פרטים משמעותיים להבנת התמונה הכוללת

מה יכול להיות רשום בדוח המלא שכדאי לעקוב אחריו? ממי בדיוק יש לבקש דוח זה?

מדוע השוטר לא עצר אותי בזמן ביצוע העבירה ?

איך כדאי להתגונן ?

camscanner 03-15-2023 16.53.pdf

עריכה אחרונה על ידי rel28
פיסוק
פורסם
בתאריך 14.3.2023 בשעה 11:52, ישה כתב:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בחברה הקודמת שניהלתי את צי הרכב שלה, עובדת קיבלה דוח על חציה באור אדום ולא באמצעות מצלמות א3 אלא באמצעות שליטה ובקרה של השוטר על המצלמות עמוד שמפוזרות ברחבי העיר.

אני כקצין בטיחות בתעבורה לא פונה בשם החברה לקבל את הפרטים החסרים.

עובד קיבל רכב חברה וחתום על הרכב. אם הרכב היה בחזקתו בזמן זה שהוא יחפש את הפרטים החסרים וזאת לאחר שאסב את הדוח על שמו.( יכול גם לפניי).

בתאריך 13.3.2023 בשעה 15:53, rel28 כתב:

האם שווה לשלם 6000 ש"ח במקום 1500 ש"ח ובכך להימנע מצבירת 10 הנקודות ובנוסף הדוח הקודם שכרגע על תנאי יופעל אוטומטית?

אם יש קצין בטיחות בתעבורה בחברה אז הוא מחוייב להסב את הדוח על שמך.

336671646_628425409116255_4175943170734109370_n.jpg

פורסם

יש לך טעויות רציניות בהבנה

לא הוטל שום קנס על העובד אלא הוטל קנס על החברה 

לכן אין שום סיבה בעולם שהחברה תבדוק את נתוני הדו"ח

הציטוט שהבאת בא למטרות אחרות לגמרי 

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני הבנתי טוב מאוד. אתה זה שסותר את עצמך.

לפני 12 דקות, ישה כתב:

לכן אין שום סיבה בעולם שהחברה תבדוק את נתוני הדו"ח

אתה מציע לעובד שיפנה לחברה כדי שיקבלו פרטים נוספים של הדוח ( צילומים וראיות לביצוע העבירה).

אני אומר - הדוח אומנם על שם החברה אך בעת ביצוע העבירה הרכב היה ברשות פות"ש.

תפקיד החברה במקרה כזה להסב את הדוח על שם העובד שהחזיק ברכב ומשם העובד צריך לעשות את עבודת המחקר שלו ע"י בקשת הראיות והצילומים ולהחליט מה הוא עושה ( משלם את הדוח, מערער, מבקש להשפט).

אני הוספתי צילום של חוק העונשין שמציין שלגבי דו"ח תאגיד חובה על החברה להסב את הדוח על שם מחזיק הרכב.

פורסם

לא המשפט שהייתי אמור לכתוב הוא

שאין לנהג מה לפנות

עמדתי בפינה 12 דקות על הטעות המרה

ואין לך אפשרות לדעת האם אכן מי שהרכב ברשותו בד"כ הוא גם זה שנהג באותו יום/ שעה

אולי ישב במשרד והשאיל את הרכב לעובד אחר בחברה שביצע את העבירה

אולי קצין הרכב נהג ברכב בדרכו למוסך 

אם היית צודק בהנחת העבודה שלך לא היה יוצא דו"ח על 6000 ש"ח לחברה

האם נכון הוא שלחברה מותר לשלם את הדו"ח?

כאמור הציטוט שהבאת מיועד למנוע עבירות בהם   אדם נניח מנכ"ל החברה יצא חייב בדין ואז חל איסור על החברה לשלם את הדוח עבורו

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אהלן

החברה כתבה למשטרה ומצורפת תגובתם , לקונית משהו 

למעשה אין בידי שום פרטים על העבירה מלבד שהיא מצולמת במצלמת גוף של שוטר שמשום מה לא עצר את מבצע העבירה (אני...)

לא יודע כיצד ניתן להתגונן ולהכין את עצמי לקראת משפט שכזה 

מהכרותי עם הנהיגה שלי קשה מאוד להאמין שעברתי באדום , לא מצליח לשחזר את היום הספציפי הזה ולראות שהרכב היה ברשותי 

מאחר והרשיון שלי חשוב לי כנראה שאעדיף לספוג את העלות הכבדה של  הדוח ולהימנע מנקודות 

כל עצה תתקבל בברכה

משטרה מכתב תגובה לדוח.pdf

פורסם

אם במסגרת העבודה הרכב לא נמצא תמיד אצלך, אז למה אתה אמור לקחת אחריות?

אתה מעדכן בחברה שהעבירה בוודאות לא נעשתה על ידך, ושהם יחפשו הוכחות מי היה הנהג.

פורסם

כאחד שהיה לו רכב חברה, שבמהלך היום היה נלקח לעיתים על ידי עמיתים לעבודה.

באחריותי היה לנהל יומן, שבו הייתי רושם מי לקח את הרכב ושעות לקיחה והחזרה. לא עשיתי זאת... זבש"י.

• תוכן חדש...