Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחירי דלק ואיכות דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כל חברות הדלק בארץ מקבלות את הדלק מבתי זיקוק (חיפה או אשדוד), כך שההבדל היחיד הוא בית הזיקוק ממנו הדלק התקבל. כל ההבדלים בדלק בית חברות שונות (דלק, סונול, פז וכו') זה רק שיווקי (דלק דרגון או כל מיתוג אחר).

הבדל באיכות זה רק אם יש מהילה של הדלק.  מה שכן, יתכן שאותה תחנת תדלוק לא נבדקה ע"י משרד האנרגיה ולכן לא נתפסה (הם עושים בדיקות מדגמיות + בדיקות בתחנות לגביהן יש ריבוי תלונות).

קראתי עכשיו פוסט ישן, והעלו שם נושא ששכחתי ממנו -> אם אתה עושה יותר ק"מ אחרי תדלוק בתחנה X, אז יתכן כי זה בגלל שיש ניתוק זרימה מעט מאוחר יותר (אתה מתדלק קצת יותר לפני שיש "קפיצה" ועצירת תדלוק)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 10 שעות, guya72 כתב:

יותר הגיוני שההבדל הוא במשאבה עצמה => בתחנת תידלוק אחת אתה מקבל פחות ממה שהמד מראה = משאבה מזייפת (לדוגמא נותן לך 0.9 ליטר ורושם שקיבלת 1 ליטר"), ואז אתה בתחושה שתדלקת יותר ממה שצפוי (= "דלק לא איכותי").

ומאידך, בתחנה אחרת המד תקין, ואז אתה מתדלק בפחות מאשר בתחנה אחרת (= "דלק איכותי").

לא בעיה לבדוק. קח מיכל עם נפח ידוע ותשווה למה שהמשאבה אומרת

פורסם

אתם מתוכחים עם מציאות של אנשים שמרגישים את זה ביום יום,

בסולר בפרט לאנשים שנוסעים הרבה, הם מרגישים את זה.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 11 דקות, WE988244 כתב:

אתם מתוכחים עם מציאות של אנשים שמרגישים את זה ביום יום,

יש הבדל בין תחושה שזה משהו סובייקטיבי (אך לא תמיד נכון) לבין המציאות.

אני בסה"כ מנסה לתת לו הסבר רציונלי לתחושה שלו, להסביר כי הפרשנות שלו (הבדל באיכות דלק) אינו נכון אלא יש לכך הסברים אחרים (למשל משאבה מזייפת או נקודת עצירה שונה במשאבות).

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 14 שעות, guya72 כתב:

נותן לך 0.9 ליטר ורושם שקיבלת 1 ליטר

הייתי קורה לזה "גניבה". כמו למכור למישהו 900 גרם עגבניות במחיר של קילו.
מצד שני, זה עדיף מדלק מהול, שלך תדע מה עושה לרכב.

פורסם

השנקל שלי:

נוציא רגע מהמשוואה תחנות לא מוכרות בכפרים למיניהם, נוציא גם את נושא הדיזל שם אפשר לשחק עם זה יותר, נדבר רק על בנזין בתחנות מוכרות ותחנות לואו קוסט למיניהן, מפורסמות יותר או פחות.

מחיר הדלק לצרכן זה חישוב של עלות הדלק לתחנה מבית הזיקוק לאחר הובלה וכו' + מרווח שיווק של חצי שקל-שקל.

כשחברה כמו פז מוכרת במחיר מחירון, זה כי קצת קשה לה להרשות לעצמה למכור בפחות, יש לה שלל פרסומות בטלוויזיה והוצאות שיווק מטורפות ביחס לחברה כמו תפוז לדוגמא.

יש יוצאי דופן לדוגמא אם תחנת "דלק" תהיה ממול לתחנה כמו "טן" הם יהיו חייבים להתחרות במחיר אחרת כולם ילכו לטן...

בסופו של דבר התחנות הקטנות יכולות להרשות לעצמן לחתוך מעט מהרווחים כי הוצאות השיווק שלהן נמוכות יותר ומפה העלות לצרכן.

איך תחנה שגם משווקת הרבה במדיות השונות גם חותכת במחיר לפעמים בהנחה יותר גבוהה ממרווח השיווק שלה? זה לא על ידי מהילה (כפי שנרשם כולם קונים מאותו בית זיקוק ואף אחד לא רוצה להסתכן), גם לגבי תיסוף של הדלק יש פיקוח של משרד האנרגיה ורוב התחנות לא מתעסקות עם זה. אז נשאר עוד דבר אחד קטן וזה כמויות, כמה הלקוח מקבל על כל ליטר שהוא משלם, מאחר ועבדתי בתחום בעבר הבנתי כי יש אפשרות לשחק עם העניין הזה מאוד בקלות ומספיק זיוף קל על מנת לפצות על הנחות למיניהן, הלקוח לא מרגיש. האם זה קורה בפועל? אי אפשר לדעת, כפי שנאמר קיים מרווח שיווק אבל כשחוצים אותו בהנחה וגם משווקים המון זה או שעושים איזה טריק או שמפסידים כסף.

אגב את הטריק אפשר לשנות רגע לפני שמגיעים החבר'ה שבודקים את כיול המשאבות (אגב, הם מודיעים לפני שהם באים).

*התחנות בדוגמא רנדומליות לגמריי, אין קשר לאף אחת מאין. בנוסף אפשר לקרוא לטיעון שלי ספקולציה שנשמעה מיודעי דבר, אין שום הוכחה חותכת לכך.

• אהבתי 1

Miata ND2

פורסם

אני עשיתי פעם ניסוי לא מחייב כזה בארה"ב.

תדלוק ברשת זולה משמעותית שהיה טענה שהדלק שלה פחות איכותי 3 פעמים ואז תדלוק ברשת יקרה יותר 3 פעמים,חזרתי על זה כמה פעמים ויצא לי הפרש של 5 ל15 אחוז בכמות הק"מ לליטרים שהרכב הצליח לעבור על הדלק היקר יותר.

מי שנוסע הרבה בערך באותם מקומות יכול לבצע את הניסוי הקליל הזה שהתוצאות שלו לא מדוייקות אבל יתנו אינדיקציה מסוימת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש איזה ענין של עד 10 אחוז אתנול בבנזין,

כמדומני מטעמים של איכות סביבה,

יתכן שבזה נעוץ ההבדל בין התחנות,

לא יודע אם לטובה או לרעה.....

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, AK8793 כתב:

אני עשיתי פעם ניסוי לא מחייב כזה בארה"ב.

אנחנו חיים בישראל, ויודעים (פחות או יותר) מה קורה כאן.

מה קורה בארה"ב ? איננו יודעים. ליתר דיוק - אני אינני יודע.

בארץ יש תקן מחייב לסוגי הדלק השונים.

האם גם בארה"ב קיים תקן מחייב ? אם כן - האם התקן מחמיר או שיש שם אפשרות חוקית לשחק עם כמויות של חומרי גלם ? (משפיע על "איכות" הדלק).  כמדומני שבארה"ב יש גם ביו-דלק מעבר לבנזין ה"רגיל".

שורה תחתונה - תשווה תפוזים לתפוזים. ולא למנדרינה.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

היה תקן וממה שזכור לי הרשת היקרה התגאתה שהדלק שלהם יותר טוב כי הוא מזוקק לפי תקן יותר מתקדם מהמינימום,לא היה ערבוב של חומרים אחרים כמו אתנול בדלקים האלה(לפי הפרסום).

נכון שוק שונה מאוד,עדיין ניתן לחזור על הניסוי,במידה ובאופן עקבי אותו רכב באותם דרכים מצליח לנסוע יותר על דלק מרשת A לעומת דלק מרשת B אז כנראה יש הבדל שגורם לזה.

פורסם
לפני שעה, AK8793 כתב:

לא היה ערבוב של חומרים אחרים כמו אתנול בדלקים האלה(לפי הפרסום).

ברגע שהתקן מתיר זאת, אז כבר זה משנה את התמונה. כמובן שזה משפיע על איכות הדלק.

זאת אחת הדרכים שבארץ מעלים רווחיות של תחנת תדלוק -> מערבבים דלק (למשל) עם אתנול. אלא מה - התקן בארץ אוסר זאת.

יחי ההבדל הקטן :-)

פורסם

השנקל שלי: מתדלק  הרבה בתחנות קטנות וגם בגדולות, מתחילת 2020 כל התדלוקים שלי מתועדים. בניתוח הנתונים אין הפרש בין התחנות.

גם כשפעם אחת תידלקתי דלק מהול שגרם לבעיות התנעה קשות ההפרש בצריכה היה מזערי- 0.5-1 קמ"ל.

יתכן שיש משמעות לזה שמדובר במנוע אטמוספרי לא רגיש.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...