Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לקחתי היום פולו 16V שנת 98 יד שנייה 94 אלף קילומטר לבדיקה.

הנה מה שעלה בבדיקה:

*מנוע/מערכת קירור/מערכת דלק/מערכת הצתה:

רעש מערכת תזמון ושסתומים,נזילות שמן, תושבות מנוע חלשות, להחליף רצועת תזמון לפי הוראות יצרן, מכסה טיימינג שבור, ניקוי ותיקון מערכת קירור/מערכת חימום פנימית, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, נזילות מים, צינורות מים פגומים, הזרקת דלק לקוי.

*מערכת פליטה:

דוד אחורי רקוב.

*סרן קדמי ומערכת היגוי:

לתקן זויות היגוי, חופש ונקישה בתיבת הגה.

*קפיצים:

בלומי זעזועים קדמיים חלשים.

*שלדת מרכב:

ליקויים בעלי משמעות גבוהה - לחיצות בגג(ככל הנראה מברד).

ליקויים בעלי משמעות נמוכה - לחיצות בפח+פגושים,תיקונים במרכב,תיקוני פח וצבע, פגמים בצבע.

*מערכת בלמים(ללא פירוק גלגלים):

לפרק גלגלים לבדיקה.

*צמיגים: תקין

*מערכת תאורה(כולל מצבר): תקין

*מחוונים: תקין

*העברת כוח:

הפרדת מצמד לקוי(בלאי),מצמד קשה, נזילחות שמן מתיבת הילוכים, רעש מתיבת הילוכים, חופשים במנגנוני הילוכים, שילוב הילוכים לקוי, רעש וחופש ממערכת הנעה, רעש מיסבי גלגלים.

השאסי של הרכב נקי. כל מה שעלה על הקלאץ נראה לי כסת"ח בגלל שנהגתי ברכב והקלאץ' מרגיש בסדר גמור. גם בנוגע לגיר לא הרגשתי רעשים מיוחדים, אבל יש סיכוי שלא שמתי לב.

בנוגע לרצועת טיימינג - צריך להחליף עוד כ7 חודשים(איך מתקזזים על זה?).

לרכב יש טסט לשמונה חודשים.

בעיקרון בעל הרכב דרש אלפיים מעל המחירון(כנראה בגלל קילומטרז' + יד נמוכים) ולאחר הבדיקה הוא הסכים לרדת באלפיים - מחיר מחירון. האם לדעתכם יש לדרוש ירידה נוספת במחיר?

תודה מראש.

פורסם
אוט ש"נקרע".

לא עבר תאונות , אך תהיה השקעה של כמה אלפי שקלים כדי להביאו למצב מכני תקין.

איזה תיקונים צריכים להיעשות כדי להביאו למצב מכני תקין ומהי הערכתך בנוגע לעלות התיקונים?
פורסם

דבר ראשון הגיר ברכב הזה מתקרב לשיפוץ, זה לא כסת"ח כנראה וזה הולך לעלות הרבה כסף.

הלחיצות בגג זה משהו שלא הייתי לוקח רכב בגללו, לפחות לא במחיר מחירון.

אם הרכב נפגע מברד הבעלים כבר קיבל פיצוי מהביטוח כאחוז מסויים של ירידת ערך ולכן הוא צריך להוריד את אותו הסכום מהמחירון.

טיימינג זה עסק יקר ,כ1000 ש"ח במוסך לא מורשה ויותר מכפול במוסך מורשה.

מכסה טיימינג שבור חייב להעיד על רכב מוזנח...

לסיכום . אני לא הייתי מוכן להתפשר על הדברים הנ"ל.

כל שאר הדברים הם בגדר כסת"ח / משמעות נמוכה.

אם אתה מתקשה להחליט, קח את הרכב למוסך שייתן עלות תיקונים משוערת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עם כל הכבוד לך אתה גם לא מוכן להתפשר על שריטה בצמיג.

בכל מקרה זה לא אוטו חדש, ולחיצות בגג זה ממש לא משהו שצריך לפחד ממנו. זה לא מעיכות, זה לחיצות, אם הרכב היה מתהפך לא היו "רק" לחיצות בגג.

לגבי השאר עדיף שתלך למוסך, בכלל אין טעם לבדוק מכניקה במכונים האלה. אך ורק שלדה.

לדעתי תוריד עוד במחיר, לא שווה מחירון.

פורסם

אאודי, כמה רכבים קנית בחייך?

אני מכיר 2 רכבים שיש להם לחיצות בגג ושאסי כתוצאה מכך , וזאת בלי שהתהפכו.

על אחד נפל איזה משהו, ועל השני נפלו המברשות של הרחצת רכב.

צריך לבדוק דברים כאלה ביסודיות.

בכל מקרה, כשמשקיעים סכום כסף של כמה עשרות אלפים שהושגו בזיעת אפיך (לפחות במקרה שלי)

אז צריך להיות שקולים ולא להתלהב יותר מדי , כי התעלמות מבעיות עלולה לעלות כסף רב בהמשך.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל,

בנוגע לגיר אתה בטוח בנוגע לעניין השיפוץ? בגלל שמתי שהבוחן במכון דיבר איתי, והעלה את כל הדברים שחשוב לתקן במידי, הוא לא הזכיר כלל את עניין הגיר.

בנוגע ללחיצות בגג, כבר נתקלתי בזה בעבר - זה מברד, אני לא יכול לדעת בוודאות אם המוכר קיבל על זה החזר או לא כך שאין טעם להפיל עסקה על זה.

אודי,

העניין הוא שזה "טרטור" מבחינת המוכר ללכת למכון ואז למוסך... האם זה מקובל או חריג ?

והאם אתה יכול להעריך את עלות התיקונים ובנוסף כמה מהמחירון היית מוריד?

תודה לכל העונים

פורסם

בנוגע לגיר אני בכלל לא בטוח שנדרש שיפוץ , אבל אני מעדיף לקחת תרחיש גרוע מאשר תרחיש אופטימי.

בדרך כלל לא מעירים הערות על תפקוד גיר ידני , אלא אם כן באמת הרגישו בבעיה כלשהי בבדיקה.

יצא לי לקרוא כאן בפורום השבוע על 16V בסביבות הק"מ הזה עם בעיית גיר, וככל הנראה גם אצלי ברכב נפתח גיר בסביבות ה90 אלף ק"מ,אצל הבעלים הקודם (לפי קבלה שיש לי בספר טיפולים) , אז צריך לשים לב לעניין הזה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני לא הייתי ממליץ לך לקחת את הרכב הזה, נראה שחרשו עליו ויש לו מספר לא מבוטל של בעיות.

חוץ מזה אין דבר כזה "טירטור" של המוכר, אתה מעוניין לקנות את הרכב ומיצידי תיקח אותו לעיר אחרת בשביל מוסך שאתה סומך עליו, כל עוד אתה משלם לו אין בעיה לעשות את זה, מוכר שממציא תירוץ של טירטור יש לו משהו להסתיר ורק בגלל זה הייתי מוותר, אלא אם הוא אדם שממש עסוק ואין לו חצי שעה לבוא איתך למוסך.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

שוב חוזרים לאותה נקודה-זהו אוטו בן 7,ואין שום סיכוי שהוא יוציא בדיקה של אוטו חדש.

חדש יש רק בחברה.סה"כ בדיקה סבירה לאוטו בגילו,השילדה נקייה והמיכללים העיקריים במצב טוב בהחלט ותואמים את גילם.

כל שנידרש הוא יישור קו רציני,והאוטו מצויין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

זה נשמע מוזר שיש כל כך הרבה בעיות בגיר (ידני) שהמכון הבודק טרח לציין..

לחיצות בגג - יכול להיות שזה באמת ברד. זה לא נשמע כזה רציני.

מעבר לזה הרכב במצב טוב.

צריך לבדוק אם הבעיות בגיר ידרשו טיפול מידי ומהו הנזק לכיס.

Audi A3 Sportback עם כסאות תינוק מאחורה :wink:

פורסם
שוב חוזרים לאותה נקודה-זהו אוטו בן 7,ואין שום סיכוי שהוא יוציא בדיקה של אוטו חדש.

חדש יש רק בחברה.סה"כ בדיקה סבירה לאוטו בגילו,השילדה נקייה והמיכללים העיקריים במצב טוב בהחלט ותואמים את גילם.

כל שנידרש הוא יישור קו רציני,והאוטו מצויין.

זה מה שאני מתכוון בדיוק.

זה רכב שמתחייסים אליו בצורה של מעין רכב ספורטיבי. ואין קשר לכמה רכבים קניתי, וקניתי די הרבה.

הרי רשום שיש לחיצות בגג וזה לא שאסי, אז למה להכניס את הבנאדם ללחץ.

חוצמזה, זה לא שנת 2006, אז זה די נורמלי שיצאו בעיות שחיקה כגון גיר וכו'.

פורסם

בכל מקרה, קיבלתי מידע פנימי שהרכב נרכש.

נשאר רק לאחל בהצלחה לרוכש ושיהנה מהרכב.

נ.ב. מותר לדרוש פרפקציוניזם מרכב בן 7. עובדה שמצאתי אחד שענה על כל מה שביקשתי.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מזל טוב לרוכש.

זה שאתה קיבלת פרפקציוניזם זה לא בגלל הפרצוף היפה שלך, זה בגלל שככל הנראה שילמת מעל למחירון (דבר שאני אישית לא הייתי מתפשר עליו).

מה שאני הגבתי אם תשים לב בהודעה הראשונה, זה להוריד במחיר ולרכוש. אם הוא הוריד או לא זה כבר עניין שלו.

שבוע טוב.

• תוכן חדש...