Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

קודם כל תודה מראש לכל מי שיעזור.

יש לי בעיה בעצב השמיעה שמבטאת ברגישות קיצונית לרעש.

אני מחפש רכב הכי שקט שיש. עדיפות לרכב שאפשר להשיג גם יד 2, אך אם אין בנמצא אעשה מאמץ ואקנה חדש.

אם אפשר לקנות רכב ולהפוך אותו לשקט זה גם בא בחשבון.

אומדן לרעש- הרכב הכי שקט שנסעתי בו לאחרונה זה יונדאי סונטה החדשה.

חשוב לי שיהיה שקט בזמן נסיעה - בעיקר בין עירוני.

התקציב עד 100 אשח. אם יש משהו ממש שקט שחורג מהתקציב גם אשמח לשמוע. 

תודה מראש, ריקולה

פורסם

ממה שאני זוכר בזמנו הרכב הכי שקט שנסעתי עליו היה קיה ספורטאג'.

גם עכשיו אחרי כבר כ5 שנים מאז שנסעתי בו, עדיין הוא זכור לי כרכב שקט במיוחד.

בכל אופן, כל רכב עם מבנה אוירודינמי טוב תוכל לעשות עליו פרויקט בידוד ולהפוך אותו לשקט יותר.

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 11 שעות, המהיר הזהיר כתב:

ממה שאני זוכר בזמנו הרכב הכי שקט שנסעתי עליו היה קיה ספורטאג'.

גם עכשיו אחרי כבר כ5 שנים מאז שנסעתי בו, עדיין הוא זכור לי כרכב שקט במיוחד.

בכל אופן, כל רכב עם מבנה אוירודינמי טוב תוכל לעשות עליו פרויקט בידוד ולהפוך אותו לשקט יותר.

תודה על התגובה, מכיר פרויקטים כאלה?

אתה יודע האם רכבים חשמליים שקטים יותר?

פורסם

רכב חשמלי שקט יותר מבחינת מנוע, לא מחייב שהוא יהיה שקט יותר גם ברעשי רוח / כביש.

לא מכיר מישהו שעושה פרויקט כזה בצורה מסחרית, אבל יש הרבה שקונים ועושים את זה לבד

• רעיון טוב! 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

יש סדנאות לסאונד בארץ שעושים את עניין הבידוד.

לגבי רכבים שקטים, יש הרבה אופציות כלל אצבע הוא ככל שהרכב מקטגוריה גבוהה יותר ככה הוא יהיה שקט יותר. (B יהיה שקט יותר מA וכו...)

גם כן בדר"כ אירופאיות ואמריקאיות מספקות בידוד רעשים עדיף על יפניות וקוריאניות.

פורסם

אם יש לך רכב יכול להיות שיותר כלכלי ומועיל יהיה להוסיף בידוד רעש במקומות הדרושים לפי סוג הרעש שמפריע לך: רוח, מנוע, צמיגים .

הייתי מתייעץ בפורום מולטימדיה שם אולי יוכלו להפנות אותך לאנשי מקצוע מתאימים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 23 שעות, borsood כתב:

אם יש לך רכב יכול להיות שיותר כלכלי ומועיל יהיה להוסיף בידוד רעש במקומות הדרושים לפי סוג הרעש שמפריע לך: רוח, מנוע, צמיגים .

הייתי מתייעץ בפורום מולטימדיה שם אולי יוכלו להפנות אותך לאנשי מקצוע מתאימים.

אין לי, כרגע נוסע במוניות. היונדאי סונטה החדשה הכי שקטה מהמוניות שנסעתי בהן. אחריה כל המרצדסים- שאצלהם שומעים את המנוע שמפריע לי.

מחפש משהו שיהיה שקט בכל המימדים- אני מבין שמנוע יהיה שקט בחשמלי, ועכשיו נותר למצוא חשמלי ששקט מבחינת רוח וצמיגים.

בתאריך 21.2.2023 בשעה 12:30, Gavrik כתב:

יש סדנאות לסאונד בארץ שעושים את עניין הבידוד.

לגבי רכבים שקטים, יש הרבה אופציות כלל אצבע הוא ככל שהרכב מקטגוריה גבוהה יותר ככה הוא יהיה שקט יותר. (B יהיה שקט יותר מA וכו...)

גם כן בדר"כ אירופאיות ואמריקאיות מספקות בידוד רעשים עדיף על יפניות וקוריאניות.

אני מבין שבתקציב שלי כנראה אני באזור של B/C.

אני יחסית clueless ברכבים, וגם אין לי את היכולת לנסות הרבה מידי רכבים (נסיעות במונית בכל פעם..). יש מודלים ספציפים שכדאי לי לראות?

יש איפהשהו מדדים או מדרגים של שקט?

תודה!

פורסם

לא מאוד בטיחותי אבל כנראה שכדאי לך לקנות אטמים ולשחק איתם כך שתוכל לשמוע את הסביבה אך פחות את התדרים שמפריעים לך. אולי תשקול גם אזניות לכבדי שמיעה שידעו לסנן את הרעשים שמפריעים לך - שווה להתייעץ עם מומחה. תשקיע את הכסף באזניים שלך במקום במנוע ובמכונית.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 8 שעות, ריקולה כתב:

אין לי, כרגע נוסע במוניות. היונדאי סונטה החדשה הכי שקטה מהמוניות שנסעתי בהן. אחריה כל המרצדסים- שאצלהם שומעים את המנוע שמפריע לי.

מחפש משהו שיהיה שקט בכל המימדים- אני מבין שמנוע יהיה שקט בחשמלי, ועכשיו נותר למצוא חשמלי ששקט מבחינת רוח וצמיגים.

לא בטוח שמוניות זה המדד לבחינת רכבים.

הייתי קונה רכב בקצת פחות מהתקציב לפי הצרכים הרגילים ומשאיר סכום מסוים ל"השקטת" הרכב לאחר הקניה תוך התמקדות בסוגי הרעשים שמפריעים לך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 22.2.2023 בשעה 14:06, Michazzz כתב:

לא מאוד בטיחותי אבל כנראה שכדאי לך לקנות אטמים ולשחק איתם כך שתוכל לשמוע את הסביבה אך פחות את התדרים שמפריעים לך. אולי תשקול גם אזניות לכבדי שמיעה שידעו לסנן את הרעשים שמפריעים לך - שווה להתייעץ עם מומחה. תשקיע את הכסף באזניים שלך במקום במנוע ובמכונית.

מחזק מאד את ההמלצה הזו. זה מה שרוב רוכבי האופנוע הרצינים עושים (מי שלא, נוטה מגיע בגיל 40 לחירשות חלקית).
יש תחום מאד רחב של אטמים מבחינת חומר, צורת התאמה לאוזן ומידת הנחתה לאורך קשת התדרים, כך שצריך לנסות כמה סוגים עד שתגיע למה שמתאים לך.

חשוב שאלה יהיו אטמים שלא ימסכו צליל או סירנה, או צפירה -- אבל אין בעיה כזו עם הסוגים הרגילים.

הטור הבא נכתב לרוכבים, אבל נותן בסיס מצויין:
https://www.mitsu.co.il/?p=8315

ועוד הערה לגבי רכב חשמלי:
יש גם צליל מסויים למנוע חשמלי, אם כי הוא נוטהלהיות די נמוך.
הרעש הנגרם מצמיגים ומעבר גוף הרכב באויר (התנגדות, ומערבולות אם ישנן) אינו שונה ככלל בין רכב דלקי לחשמלי -- ובמהירות מעל 50-60 קמ״ש כבר בד״כ לא שומעים את המנוע בכלל מעל רעש הרוח (תלוי גם בחומר הכביש). רכב אוירודינמי יהיה יותר שקט מרכב שלא.
יש יצרני חשמליות שכדי שהנוסעים לא ירגישו פסיכולוגית שרעש הרוח גדול (בגלל היעדר רעש מנוע), מוסיפים יותר בידוד בדלתות וחלונות.
אבל רק יצרניות היוקרה ממש כמו מרצדס עושות עבודה מלאה של השתקה בדגמי החשמל (לפי הביקורות).

לי יש כרגע רכב דלקי מאד מאד שקט (עד מהירות תלת-סיפרתית בינונית אי אפשר לדעת שהמנוע עובד), וזה בעיקר כי (1) אוירודינמי (2) בידוד אקוסטי בדלתות (3) זכוכיות אקוסטיות בחלונות. זה היה אחד השיקולים לקנות אותו.

פורסם (נערך)
בתאריך 22.2.2023 בשעה 14:06, Michazzz כתב:

לא נשמע נכון. אני אמנם לא בקי בטכנולוגיות של "השקטה" אבל: רכב שקט זה ענין אחד, אבד לבודד אותך מהסביבה זה לא נשמע בטיחותי. חלק חשוב מהמידע שאנחנו מקבלים מהסביבה ומעבדים הוא אודיטורי, כולל נוכחות של רכבים אחרים (כולל דו"ג), צפירות, קריאות, חריקות, ובכלל מודעות למה שקורה בדרך. אמנם בדרך הישראלית יש יותר מדי רעש אבל להתנתק זה יכול להיות מסוכן. ויתכן שגם לא חוקי כלומר השפעה ביטוחית. 

בדו"ג אין כמעט ברירה כי אתה חשוף לתועפות רעשים מלבד ההגנה הלא מספקת שמספקת הקסדה אבל ברכב אתה בתוך סביבה מבוקרת.

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

שלום

ברשותי הונדה סיויק 2021 שעברה פרוייקט בידוד ברוב חלקי הרכב, ייעוץ וקניית חומרים דרך ספונסר פורום אודיו פה באתר, אסימפקס.

השתמשתי בחומרים מתוצרת חברת stp, ובכמה סוגי חומרים, כשביחד אתה משיג תוצאות טובות.

רעשי הנסיעה היצטמצמו בצורה ניכרת, אך עדיין בנסיעה בכביש , ישנם רעשי רוח וצמיגים , למרות שהרכבתי צמיגים בעלי רעש מופחת בסביבות 70 דציבל,

זה תלוי גם בסוגי כבישים שאתה נוסע עליהם.

פורסם

בהונדה סיוויק 2021 בידוד רעשי כביש/ צמיגים לא מהטובים, גם יחסית לרכבים עממיים מקבילים.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בתאריך 24.2.2023 בשעה 22:34, Michazzz כתב:

לחרשים אסור לנהוג?

מותר בהחלט (מאז 1958, שאז שונתה ההגבלה שהיפלתה אותם). 

גם לקטועי זרוע.

וזה כמובן בסדר גמור. אני דווקא מניח שחרשים וכן בעלי מוגבלויות אחרות הם נהגים זהירים במיוחד כי הם מודעים לצורך בנהיגה דפנסיבית. פיתחו דרכים להתמודד עם החרשות בחיים.

אבל שמיעה מספקת מידע. בדיוק השבוע בלמתי ברגע האחרון כשמשאית יצאה ברברס פראי מחניה, כי שמעתי  את הביפ ביפ לפני שראיתי אותה.

• רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...