Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, Morningstar כתב:

אני דווקא יחסית שוחה בחומר (אני תושב קליפורניה), אני בלא מעט קבוצות פורשה באיזור שאני גר ולא מעט חברה עושים קומבינות-ספק-חוקיות דומות למה שפות"ש רוצה לעשות בשביל לא לשלם את המס של קליפורניה. הפרקטיס הנהוג בתחום זה לפתוח LLC במונטנה, אבל אני לא יודע איך זה מסתדר עם ייבוא לישראל. יש גם סטייטים שמאפשרים לקבל טייטל עם תיבת דואר בלבד בלי כתובת אמיתית, יש לי חבר שעשה את זה בזמן טיול קראונים בארה"ב. 

אני בטוח שיש קומבינות מסוגים שונים שמי שמקומי יודע עליהן (ושמע המס שקליפורניה גובה, והמאמצים שהם נוקטים לשם כך, ידוע מרחוק שנים רבות.)
העניין הוא שפות״ש במפורש ביקש לשמוע על דרך ללא קומבינות.
מעבר למה ש @eladts כתב, אא״ט לפתוח LLC גם מחייב בהגשת דו״חות שנתיים ל-IRS, וזה כבר דורש אנשים שמבינים -- אפשר בקלות להיקלע לחקירות פליליות ב-IRS, כשברור שה-LLC הוקם עבור tax evasion. מילא מישהו מקומי שם שמכיר את המערכות יכול להעריך את הסיכונים ולהחליט אם לקחת על עצמו, אבל מי שלא?

מה גם שבאמת אני לא יודע איך רשויות המס כאן תייחסנה למצבים מסובכים. אם הרכב נמכר ישירות ע״י דילר בחו״ל, זה פשוט -- זה המצב שהם רגילים אליו, וסיכויים קטנים שדילר בארה״ב או אירופה יזייף את מחיר המכירה. אם הוא נמכר ע״י אדם פרטי, הם כבר נכנסים לערך הרכב בתור משומש, ולפעמים יש שם הפתעות.
כשמוכר הוא LLC שאיננו דילר רשמי? מי יודע, ולא יפתיע אותי אם ייקח להם רק שנה להחליט איך להתייחס לזה מינהלית. בכל הזמן הזה, צריך לאחסן את הרכב בארה״ב. מעבר לזה שזה עולה כסף, צריך מישהו שיטפל בטעינת המצב מדי פעם, לנסוע כמה מטרים כדי שהצמיגים לא יתפסו בטן...

שוב, עדיין לא שמענו בכלל למה פות״ש חושב שיש הנחה כלשהי אם הרכב מיובא דרך ארה״ב. אני לא רואה סימנים שזה נכון, ובהחלט סכומים גדולים שהולכים לאיבוד אם לא מייצאים ישירות מקנדה (HST שאפשר היה להיזדכות עליו, שברוב ה-provinces הוא 15%).

• תוכן חדש...