Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שאלה: בצמיגים רגילים לרכב שלי, אני צריך לשים 33 קדימה ו- 30 אחורה. 

בהנחה שיש לי עכשיו סמי סליק במידה 205/55/16 ואני לא עושה מסלול אלא רק כבישים מפותלים, כמה צריך למלא? אפשר למלא בשני הצירים אותו דבר כבר או עדיין לשמור על לחץ נמוך יותר באחורי? הזנב גם ככה כבר פחות שובב עם הצמיגים האלה. למי שישאל "למה אתה צריך צמיגים כאלה", התשובה היא שפשוט הייתי סקרן לנסות ולראות "על מה המהומה". 

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם

מה זה סמי סליקס מבחינתך ? רק כדי שניישר קו.

בגדול - הייתי שומר על היחס המקורי ומשחק עם להוסיף עד 10 אחוז.

כמו כן - הייתי בודק את הלחץ אוויר בסוף הסשן.

(למסלול לדוגמא העיצה של הלהוסיף 10 אחוז לא טובה כי בגלל הנסיעה האינטנסיבית על פני זמן קצר -> לרוב בסוף סשן - אם תמדוד לחץ אוויר תראה שהוא עלה בכמה PSI ואז יחזור לנורמה אחרי כמה שעות - אז בין לבין אני לרוב צריך להוריד חזרה ללחץ שאני רוצה בין סשנים - ואז יום אחריי להוסיף אוויר. אוויר חם -> לחץ יותר גבוהה).

לגבי הלשנות את היחס -> ברוב הרכבים הלחץ יותר גבוהה מקדימה כי הרכב לא מאוזן 50/50 אלא יש יותר משקל מקדימה שהצמיגים תומכים בו (זה תלוי גם בגיאומטריית מתלים מבחינת המשקל על כל פינה. זו הסיבה שיש ״כיוון פרונט״ וכשעוברים מעבר לזה נכנסים לרמת הcorner balancing שמודדים עם טנק דלק לפחות חצי מלא ונהג מקדימה כדי לאזן את הרכב מבחינת. משקל ולא מבחינת מלמטרים של גובה במנוחה עם רכב ריק).

אז לא - זה שהחלפת צמיגים - לא אומר שאתה צריך להשוות עכשיו יחסים.

א ב ל - לכל האמור למעלה - אם יש לך סבלנות ואתה רוצה to dial it in יש שיטות שנראות / נשמעות פרימיטיביות אבל עובדות מעולה.

חפש chalk test בגוגל כדי להבין על מה אני מדבר - אבל בנפנופי ידיים - משתמשים בגיר על הtread של הצמיג כדי להבין אם יש איזורים שאתה לא מנצל אופטמלית. אני אוהב גם על הצד של הצמיג כדי לוודא שהוא לא ״נמרח״

• אהבתי 1
  • מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Liviur כתב:

מה זה סמי סליקס מבחינתך ? רק כדי שניישר קו.

Nexen sur4g? זה מה שהרכבתי. אולי זה לא נחשב סמי סליק אלא רק "טרייד 200". 

לא נעים לי, אבל לא ממש הבנתי מה שרשמת מלבד העניין של פשוט לשחק עם תוספת של 10 אחוז.  אז פשוט אהיה נניח על 35 מקדימה ולגבי אחורה אני מתלבט אם גם 35 או קצת פחות. בינתיים אשאר גם על 35 מאחורה. אתה ממליץ על 2, 3 psi פחות מאחורה?

ניסיתי למצוא בגוגל מה אומרים לגבי לחץ אוויר כשהצמיג קר אבל לא מצאתי באמת תשובות מספקות. חלק או ששמים לחץ ממש נמוך כמו 29 או 30 וחלק שמים בכלל לחץ ממש גבוה כמו 38 ואפילו 41, 42. וכמובן הטמפרטורות משתנות כשהצמיג מתחמם, מיותר לציין.

פורסם

לדעתי אלו לחצים גבוהים יחסית, אבל יש המון משתנים.

הייתי מורח גיר על דפנות הצמיג בשביל לראות איפה נמרח ונאכל לאחר חימום של הצמיג ונסיעה ספורטיבית, בהנחה ונראה שהוא נמרח, מעלה לחצי אוויר או להפך בהנחה ולא מגיע לסימון שמוטבע על הצמיג

פורסם
לפני שעתיים, BRAVO30 כתב:

Nexen sur4g? זה מה שהרכבתי. אולי זה לא נחשב סמי סליק אלא רק "טרייד 200". 

סמי סליק זה אם כבר המינוח הקצת ״שכונה״

200TW זה מינוח יותר אחיד :) והדגם זה הכי טוב - הכל טוב אנחנו מדברים על אותו הדבר.

חפש בגוגל tires chalk test.

אז פשוט אהיה נניח על 35 מקדימה ולגבי אחורה אני מתלבט אם גם 35 או קצת פחות. בינתיים אשאר גם על 35 מאחורה. אתה ממליץ על 2, 3 psi פחות מאחורה?

ממליץ להתחיל מההמלצה של היצרן. ואם אתה משנה - תשנה באותו יחס (כלומר 2-3 פחות מאחורה). היא כנראה מבוססת על חלוקת המשקל ברכב עם קצת דגש על בטיחות.

ניסיתי למצוא בגוגל מה אומרים לגבי לחץ אוויר כשהצמיג קר

לא ברור מה קראת - אבל המלצת היצרן היא לצמיג בטמפ׳ קרה / כמה דקות בודדות של נסיעה מנהלתית.

לחצי אוויר נמוכים משמשים לשטח או לדראג (בסוגי צמיגים וגלגלים אחרים) , גבוהים עד גבול מסוים משפר את האחיזה ואז מתחיל לאבד - לכן הchalk test שציינתי עוזר להבין איפה אתה עומד.

לפני 31 דקות, Gal Milman כתב:

הייתי מורח גיר על דפנות הצמיג

על הדפנות זה חלק מהסיפור , לדעת שאתה משתמש בכל הסוליה זה החלק השני של הסיפור.

מומלץ לעשות את שניהם. (ואם אתה עושה אחד - זה של הסוליה יותר מדויק -> לכביש)

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

@Liviurצפיתי בסרטונים ביו טיוב שמראים איך לעשות את מבחן הגיר הזה וגם קראתי מאמר איך לבצע את זה. רק לא הבנתי מדוע כל הסרטונים שיש על זה, מראים בעצם שמבצעים את זה ברכבי שטח. זה משהו שיותר נכון לרכבי שטח מאשר לרכבים רגילים? אגב, הם מבצעים את המבחן הזה על כמה מטרים בודדים שהם נוסעים קדימה ו/או אחורה. זה לא לאורך נסיעה מתמשכת או משהו כמו שהצעת לי לעשות, שאני אבדוק אם השחיקה אחידה בנסיעה ספורטיבית...

ובכל מקרה, את העניין של ביצוע המבחן הזה על רוחב הסוליה, הבנתי מה אני צריך לראות מבחינת השחיקה. השאלה מה לגבי הדופן שהזכרת גם שם לבצע את זה? אני פשוט צריך לצייר קו עם הגיר שמכסה כביכול את דופן הצמיג (החתך בעצם) ולראות שאין איזה מ"מ שנמחקים?

לפני 19 שעות, Gal Milman כתב:

לדעתי אלו לחצים גבוהים יחסית, אבל יש המון משתנים.

הייתי מורח גיר על דפנות הצמיג בשביל לראות איפה נמרח ונאכל לאחר חימום של הצמיג ונסיעה ספורטיבית, בהנחה ונראה שהוא נמרח, מעלה לחצי אוויר או להפך בהנחה ולא מגיע לסימון שמוטבע על הצמיג

למרוח גיר על חתך הצמיג או רק הדופן? את הדופן אני אמור לכסות גם במבחן הגיר הרגיל שבודק את רוחב הסוליה. אני פשוט מצייר קו רחב כזה שחוצה את כל רוחב הסוליה, כולל הדפנות/קצוות.

כשרשמת "לראות איפה הוא נמרח", הכוונה זה לראות איפה הסימון של הגיר נמחק בעצם, כן?

פורסם

@BRAVO30 אכן מדויק.

הבדיקה על הסוליה עוזרת בעיקר לכמה מטרים להבין את המצב ולרוב משמשת לרכבי שטח למקסם את השימוש בסוליה. אצלהם העומס שיוצר חום ממהירות לא רלוונטי. אצלינו יותר.

לכן יש את החלק השני של הגיר על הדופן - ושם אתה רוצה לראות שאחרי ״התגרזנות״ ממוצעת - רק החלק עד המשולשים (איזורי השחיקה של הצמיג) הם מה שנעלם ולא מעבר.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

זה לא כזה מסובך, מציירים שלושה קווים לרוחב הצמיג כולל הדופן, השאיפה שלך שלא יישאר גיר על כל רוחב הסולייה אך כן יישאר על הדופן. 

אני לא מאלו שמודדים זמנים כי אני לא כזה מוכשר בנהיגה, אבל כן תמיד חשובה לי התחושה ובכל הקשור ללחץ אוויר עם הזמן אני לומד מה מתאים לי (וכן, גם בודק בסוף את שחיקת הצמיג). אל תשכח שלכל צמיג מבנה שונה ולכן יש צמיג שיהיה במיטבו עם עוד 2-3PSI ויש כאלו עם פחות. 

Untitled-1.jpg

עריכה אחרונה על ידי ch28566
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 12 דקות, Liviur כתב:

רק החלק עד המשולשים (איזורי השחיקה של הצמיג) הם מה שנעלם ולא מעבר.

מה הכוונה בחלק עד המשולשים? 

תסתכל בתמונה שצירפתי...אני פשוט מסמן בגיר את הסימון האדום ורואה שאחרי התגרזנות, הסימון של הגיר לא ירד במלואו? 

ואגב, את המבחן של הגיר על רוחב הסוליה, כדאי לבצע כשהצמיג קר או גם וגם (גם אחרי התגרזנות) בשביל לקבל הערכה מדוייקת לגבי הלחץ האופטימלי?

Screenshot_20230210-203145_Samsung Internet.jpg

לפני 3 דקות, ch28566 כתב:

השאיפה שלך שלא יישאר גיר על כל רוחב הסולייה אך כן יישאר על הדופן

ואם נמחק לי קצת בדופן, נניח חצי קו, אני מניח שצריך למלא לחץ גבוה יותר או ההיפך? 

פורסם

תתחיל מלסמן את הסוליה ולסוע קצת!

אם הכל נמחק - טוב - אם בעיקר המרכז נמחק -> יותר מדי לחץ אוויר.

סיימת עם זה - תסמן את הצד של הצמיג כמו שהראו פה - ותיסע להתגרזן

image.thumb.jpeg.452d0c4a0fc57c544ad45ffa15fc73ee.jpeg

רואה בתמונה את המשלולש הקטן? יש כזה בכל צמיג על הקצה של הדופן.

אתה מסמן פס שמתחיל מהחלק הכי עליון ועד למטה.

אם נמרח / נמחק הסימון מתחת למשולש - אין לך מספיק אוויר.

לעשות שינויים של בערך 2 psi בכל פעם. לא יותר.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 שעות, Liviur כתב:

אם נמרח / נמחק הסימון מתחת למשולש - אין לך מספיק אוויר.

זאת אומרת שבתמונה המצורפת, אני צריך לראות שרק הסימון הצהוב נמחק ולא השאר, כן? 

תודה על ההסבר!

Screenshot_20230211-045433_Samsung Internet.jpg

• אהבתי 1
פורסם

המצב האידאלי זה מעל המשולש

הריאלי בנסיעה חזקה זה עד המשןלש

מעבר לזה - הצמיג נמרח, או שתוסיף לחץ אוויר (כל עוד אתה עדיין משתמש בכל הסוליה) או שתעבור לצמיג עם דופן קשיחה יןתר

במקרה שלך - אתה כבר על הגבול של מה שכדאי להשתמש בן בכביש

רוב הסיכויים שאתה בסדר ולא תגיע בחיים מעבר למשולש.

הבעיה בצמיגים רכים לרוב.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

אגב, הסימון הזה של המשולשים חדש לי...רק בשביל להבין לידע כללי, הסימון הזה של המשולשים קיים בעצם בשביל שאדע שכאשר הכתף/דופן הצמיג מתחילה משם (כלומר כל מה שמעל מגולח), זה סימן שכדאי כבר לשים צמיג חדש? ז'תומרת ברגע שהמשולשים מגולחים, זהו? 

• תוכן חדש...