Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אחת למס' שנים אני מוצאת את עצמי חוזרת שוב לפורום הנפלא הזה, מעלה שאלות ותהיות וזוכה לתשובות כנות ומנומקות.
חזרתי. כעת עם שאלה לגבי כיסאות בטיחות לרכב לילדים ובפרט לגבי התקנים השונים . למי שמעדיף לדלג על הפטפטת, אשאל כבר כאן:
1. האם לדעתכם יש באמת שוני מהותי או כזה שמבחינתכם גורם לתעדף תקן אחד על פני השני? כן? לא? פרטו והסבירו בבקשה.
2. בשנים האחרונות יצאו כיסאות בטיחות מסתובבים. האם לא קיימת סכנה שבעת תאונה חס וחלילה, המנגנון המסתובב יהווה בעיה ובעצם הכיסא יתנתק ממנו בהתנגשות חזקה?

ולפטפטת: באופן כללי יש לי נטייה לתעדף את התקן האירופי בעוד תחומים. לאחר בדיקה קצרה שערכתי בין התקנים - גם בכיסאות בטיחות אני נוטה להעדיף את התקן האירופי (I-Size) מהסיבה שהמבחנים בתקן האירופי מבוצעים ע"י גוף חיצוני ולא ע"י החברה עצמה ולכן נתפסים בעיני כמבחנים אמינים יותר, יחד עם העובדה שהמידע נגיש ושקוף לכל. בנוסף, השוואה בין הבדיקות שמתבצעות במבחנים של כל תקן
הראה בדיקות טיפה יותר מחמירות אצל האירופים והבנתי שכדי לעמוד בתקן האירופי, אחרי ייצור מסויים של כמה אלפי יחידות היצרן מחוייב לשלוח את המוצר שוב לבדיקה חוזרת לצורך קבלת התקן.
חוץ מזה לרובנו יש רכבים שתואמים לתקן האירופי ולא האמריקאי.

בהתייעצות על הנושא עם חבר טוב התחיל וויכוח. לטענתו החברות האמריקאיות חשופות להרבה יותר תביעות ולכן חברות הביטוח לא מקלות ראש והמוצרים עוברים בדיקות קפדניות ממש אם לא יותר מאלו האירופיות. בנוסף, ציין שאי אפשר להתעלם מהעובדה שהמותגים האמריקאים מאוד נפוצים ואהובים בחנויות בארץ ובהתאמה גם על הציבור הישראלי. ובאמת אם נבקש המלצה מאיש מקצוע, אני מעריכה שיעלה שם של מותג עם תקן אמריקאי כשבחנויות מבחר המותגים בתקן האירופי דל יחסית.

נקודת המוצא שלי היא שכל עוד ארכוש מוצר מוכר ברמת ביניים ומעלה מאחד המותגים המובילים בשוק כיסאות הבטיחות, בין אם הוא עומד בתקן האירופי ובין אם בתקן האמריקאי - המוצר יעשה את העבודה ויהיה בטוח וטוב.
ובכל זאת, קצת קשה לי עם הקלות בה אנשים מבקשים פשוט המלצה על מוצר קריטי, מבלי לנסות ולבדוק קצת יותר לעומק על מה מתבססת ההמלצה.

לכן, אשמח לשמוע על השנקל שלכם בנדון, יש לכם העדפה? אם כן לאיזה תקן ולמה? אם לא, מדוע? וכמובן אשמח להארות/הערות לגבי המנגנון המסתובב בכיסאות הבטיחות.

על הדרך אודה לכם על המלצה מניסיון לכיסא בטיחות לרכב שיצא בשנים האחרונות, אמין ובטוח מגיל לידה עד 18 ק"ג או יותר. לא משנה איזה תקן.
ילד ראשון, אין מגבלת מחיר למרות שהייתי מעדיפה לא לשלם רק כי המותג נחשב ויוקרתי. אין בעיה של מקום כרגע, לא מאמינה שנזיז אותו יותר מידי כך שהמשקל גם לא מהווה בעיה, פחות מעניינים אותי פיצ'רים ונראות.
יותר חשוב לי בטיחות ועמידה במבחני ריסוק, שאוכל לרכוש את המוצר בארץ במקום בו יהיו מתקינים אמינים שיודעים איך להתקין את הכיסא, קלות חגירה של הילד, כיסא שיוכל להכיל ילד גדול/ארוך וריפודים שיחסית קל להוציא ולכבס.

כרגע יש שני כיסאות בטיחות שנראים לי: 
- כסא בטיחות Joie דגם I spin 360 שאני חוששת שלא יתאים לילד גדול או ארוך
- וכסא בטיחות Silver Cross דגם All Motion 360 שמתאים עד משקל גבוה יותר אך נופל בהשוואה לג'ואי מבחינת בטיחות
כמובן שאשמח להמלצות נוספות/אחרות, דיסים על הכיסאות שציינתי כאן וכל מידע מועיל שנראה לכם לנכון.

תודה למי שקרא והגיע עד לשורות אלו, שאו ברכה!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אינני יכול לעזור בכלום בהמלצה על כסא בטיחות, אך "אתרום" את השנקל שלי לגבי התקן האמריקאי.

בנוסף לנושא של תביעות, הגישה האמריקאית היא שהחברה בודקת את עצמה ומדווחת אם היא מצאה בעיות.

אם לא דיווחה על הבעיות, היא צפויה לקנסות ולתביעות ברמה שיכולות לעיתים למוטט חברה (במיוחד אם מישהו נפגע כתוצאה מכך).

מעבר לכך, זה פוגע במוניטין של החברה, ובארה"ב הצרכנים עלולים להחליט להטיל חרם על חברה אשר נתפסה משקרת (בדומה לחרדים בארץ) וזאת בניגוד לגישה האירופאית/ ישראלית.

כך שבסופו של דבר, לחברה אמריקאית יש המון תמריצים למסור דיווחי אמת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אין לי תשובה טובה לשאלה העיקרית שלך, אבל ביקשת גם המלצה מניסיון - אז אני ממליץ על ברייטקס עם מנגנון הקליקטייט (יש כמה דגמים). מעבר לתוצאות מבחני הריסוק הטובות (אם כי יש כאלו שעוקפים אותו בשנים האחרונות), אופן החיבור הכי נוח ואיכותי שיש אל הרכב hands down. אפס סיכוי להתקנה לא טובה!

בנוסף, עצם השימוש בחגורת הרכב מסירה את מגבלת המשקל של מנגנוני האיזופיקס ומאפשרת שימוש בכיסא כל עוד הילד בגודל שנכנס אליו, כלומר מעריכה את תקופת השימוש בו.

היו לי בו זמנית בשימוש הברייטקס (בולוורד קליקטייט) וגם צ'יקו נקסטפיט או גרקו טרנזישנס. הברייטקס מותקן (ונשלף אם צריך) הרבה יותר נוח, מהר, ויציב! כשהייתי צריך לשלוף את אחד הכיסאות, ללא ספק בחרתי לשלוף את הברייטקס, בעיקר כי ההתקנה שלו בחזרה לוקחת עשר שניות ומקבלים תוצאה מושלמת כל פעם.

רק לאחרונה הוא יצא משימוש אצלי כי הילדה כבר גבוהה מדי. הוא שימש עד גיל 7 וגובה 125 ס"מ!

נקודה לקחת בחשבון היא שזה כיסא די גדול, וברכבים קטנים יכולה להיות בעיה להתקין אותו נגד כיוון הנסיעה מאחורי נהג/נוסע גבוה. זו הסיבה שבזמנו קניתי את הצ'יקו בתור כיסא שני - הברייטקס פשוט לא נכנס מאחוריי כשהיה מופנה נגד כיוון הנסיעה. אחרת כנראה הייתי קונה שני ברייטקסים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בשני התקנים, האמריקאי והאירופי, מהירות ההתנגשות במבחן היא לא גבוהה, וכסא הבטיחות לא נבדק בפגיעה צידית. לעומת זאת, המבחנים שעורך איגוד הנהגים הגרמני ADAC , ואיגוד הצרכנים האמריקאי, (  consumerreports.org  ) מחמירים יותר ולכן עדיפים. תוצאות המבחנים  הגרמנים פתוחים לכולם באתר שלהם adac.de  אם כי בגרמנית. המבחנים האמריקאים נועדו למי שמשלם את המנוי השנתי ( כ 40$ ) אבל למשל בחנות של טוילנד בכפר סבא הטבלה מודבקת ליד המדפים של כסאות הבטיחות.

פורסם

לא מכיר את i size. אז לא היה כסאוץ כאלה למרות שהתקן היה כבר קיים. החדירה שלו היתה מממש ממש איטית. נדמה לי שהוא מחייב איזו פיקס שזה בעיה גדולה עם 3 כסאות. התקן האירופאי הקודם R44 היה בזיוני בנוגע לילדים מעל 18 קילו, מעביר אותם לבוסטר נדמה לי.

זה ממש לא מתאים. בנוסף בדכ עוברים את מגבלת הגובה ולא המשקל. בR44 אין מגבלת גובה רשומה, איזה קשקוש בסגנון של לראות שהראש או אוזניים לא עוברות גובה כסא. התוצאה שילד עובר לבוסטר מוקגם מדי.

איזו פיקס זה סהכ חיבור עדין ודק, מוגבל עד משקל כולל של 33 קילו כסא וילד. יש כסאות של 10 קילו... איזו פיקס לא מאפשר התקנת 3 כסאות.

התוצאה שהכסאות האמריקאיים הובילו מעל 18 קילו משמעותית ופה תודה למחוקק הישראלי. הבעיה היחידה עם כסאות אמריקאים היא אופן הנעילה שלהם.

חגורת בטיחות אמריקאית כאשר מושכים אותה עד הסוף, הופכת לננעלת. כלומר מושך אותה עד הסוף ואז רק מחזיר חזרה. אי אפשר למשוך אותה עוד החוצה. ואז לא צריך "לנעול" אותה עי התקן חיצוני. זה חכם!!

הבעיה שאם בכסא אין מנגנון נעילה מובנה, צריך לשים H מתכת על החגורה בישראל וזה נוראי והתקנה מאוד קשה.

יש כסאות אמרייקאיים שמכילים עדיין מנגנון נעילה, ברייטקס קליק טייט וגם ציקו נקסט פיט. חפש אותם.

רק באמריקאים תמצא כסאות שמתאימים לגובה 140 סמ ומשקל 50 קילו, אני עם גואי סטאדי די פשוט ושני ציקו מייפיט. כולם עם חגורת בטיחות.

כסאות מסתובבים - תופסים המון מקום. היו בעבר ריקולים משמעותיים לכסאות כאלה. זה לא פשוט לייצר בסיס מסתובב. מומלץ לוודא שזה דגם שנמכר כבר תקופה ונבדק עי adac וכאלה. נדמה לי שהיה כסא כזה בעבר שהריקול בחו"ל היה להחזיר את הכסא ולקבל כסף.... סוג של "מצטערים, פישלנו".

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, KipodYam כתב:

איזו פיקס לא מאפשר התקנת 3 כסאות

לא מדויק.  יש רכבים עם 3 איזופיקס בשורה (C4 פיקאסו, C5 איירקרוס ובטח אחרים).

• רעיון טוב! 1
פורסם

אמת. ברוב המכריע של המכוניות, אין 3 איזופיקס מאחורה. אני מניח שרוב המכוניות עם ה3 איזו פיקס הן עם 3 מושבים נפרדים. אבל עדיין לא כל כסא יכנס... 

שימו לב שיש איזו פיקס קשיח, שבו החיבור נעשה עי שני פסי מתכת. בכסאות אלו אין שום גמישות ואין אפשר להתקין אותם אפילו 2ממ קצת הצידה כמו שקצת אפשר עם איזו פיקס רצועות.

נדמה לי שהאיזופיקס התחיל להיכנס למושב נוסע, כנראה לטובת סלקלים, כנראה באירופה.

השורה התחתונה,

1. מושב צריך להיות מותקן נכון.

2. כל כסא עדיף מחוסר כסא.

3. ילד חגור עדיף מילד לא חגור.

4. עדיף כסא שקל להתקין במיוחד כאשר מעבירים מרכב לרכב, למרות שאז עדיף לקנות כסא זול לכל רכב ולא יקר שמעבירים. 

5. מעל 18 קילו או גבוהים? תסכלו בעיקר על כסאות אמריקאים

6. עדיף כסא צר למי שמתכנן קדימה

פורסם (נערך)
בתאריך 5.2.2023 בשעה 11:19, A_lex כתב:

אני ממליץ על ברייטקס עם מנגנון הקליקטייט (יש כמה דגמים).

זה מנגנון נהדר מבחינת נוחות ההתקנה!
אני באמת לא יודע כמה הכיסא הזה טוב מבחינת בטיחות הנחתי שחברה מוכרת ונמכרת מייצרת כיסאות טובים וקניתי בעיקר בגלל המנגנון.
ממה שהבנתי כדי שכיסא באמת יהיה בטיחותי חשוב מאוד להתקין אותו כראוי, ומהבחינה הזו קשה מאוד לטעות עם הברייטקס בעל מנגנון הקליקטייט

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
בתאריך 5.2.2023 בשעה 05:25, guya72 כתב:

אינני יכול לעזור בכלום בהמלצה על כסא בטיחות, אך "אתרום" את השנקל שלי לגבי התקן האמריקאי.

בנוסף לנושא של תביעות, הגישה האמריקאית היא שהחברה בודקת את עצמה ומדווחת אם היא מצאה בעיות.

אם לא דיווחה על הבעיות, היא צפויה לקנסות ולתביעות ברמה שיכולות לעיתים למוטט חברה (במיוחד אם מישהו נפגע כתוצאה מכך).

מעבר לכך, זה פוגע במוניטין של החברה, ובארה"ב הצרכנים עלולים להחליט להטיל חרם על חברה אשר נתפסה משקרת (בדומה לחרדים בארץ) וזאת בניגוד לגישה האירופאית/ ישראלית.

כך שבסופו של דבר, לחברה אמריקאית יש המון תמריצים למסור דיווחי אמת.

מאידך התקן האירופי דורש מהיצרן לבצע בדיקה ומבחן מחודש למוצר אחרי כל 5000 יח' שיוצרו, ורק כך היצרן יוכל לקבל מדבקה על תו תקן עבור 5000 יח' נוספות.

* אני מדגישה גם לכותב הודעה זאת וגם ליתר הכותבים שציטטתי - באתי לייצר דיון בנושא ולכן אני עונה ומתעכבת על הקטנות.
ממש לא אומרת מה טוב או רע יותר. אני מעריכה ששני התקנים מאוד קפדניים ומוצר ביניים ומעלה של חברות מוכרות שמייצרות בשני התקנים יעשה את העבודה.

לפני 16 שעות, yehuda-k כתב:

בשני התקנים, האמריקאי והאירופי, מהירות ההתנגשות במבחן היא לא גבוהה, וכסא הבטיחות לא נבדק בפגיעה צידית. לעומת זאת, המבחנים שעורך איגוד הנהגים הגרמני ADAC , ואיגוד הצרכנים האמריקאי, (  consumerreports.org  ) מחמירים יותר ולכן עדיפים. תוצאות המבחנים  הגרמנים פתוחים לכולם באתר שלהם adac.de  אם כי בגרמנית. המבחנים האמריקאים נועדו למי שמשלם את המנוי השנתי ( כ 40$ ) אבל למשל בחנות של טוילנד בכפר סבא הטבלה מודבקת ליד המדפים של כסאות הבטיחות.

אני לא יודעת למה התכוונת ב"לא גבוהה", שכן ההבדל בין התקנים לבין האיגודים החיצוניים הוא תוספת של כ- 14 קמ"ש +- בבדיקות (שהן קריטיות בתאונה חלילה). בנוסף אתה טועה, בתקן האירופי כן בודקים פגיעות צד.
התחלתי את החיפוש שלי באנגלית ומאוחר יותר פגשתי באתר ישראלי שעשה השוואה וריכז את הדברים בצורה מאוד יפה. היות ובדקתי לפני, הנתונים שציין אכן נכונים. מצרפת כאן טבלה שהופיעה באתר (חשוב לי לציין שאין לי כל קשר לחברה המתפעלת את האתר או למי מאנשיה. כותב המאמר בעל העדפה ברורה לכיסאות עם תקן אירופי i-size והתקן השוודי. במידה וארכוש כיסא בטיחות בתקן אירופי כנראה אפנה אליו בגלל הכנות, הבהירות והנכונות להנגיש נושא חשוב כל כך ולא רק למכור. אגב, אם אלך בסוף על כיסא עם תקן אמריקאי כנראה אפנה לשגיא מטוילנד - בדיוק מאותה סיבה שציינתי על הבחור הקודם):

1.png.0d509ffe5cca1879c8dbe5e40fa5e42a.png

לפני 11 שעות, KipodYam כתב:

לא מכיר את i size. אז לא היה כסאוץ כאלה למרות שהתקן היה כבר קיים. החדירה שלו היתה מממש ממש איטית. נדמה לי שהוא מחייב איזו פיקס שזה בעיה גדולה עם 3 כסאות. התקן האירופאי הקודם R44 היה בזיוני בנוגע לילדים מעל 18 קילו, מעביר אותם לבוסטר נדמה לי.

זה ממש לא מתאים. בנוסף בדכ עוברים את מגבלת הגובה ולא המשקל. בR44 אין מגבלת גובה רשומה, איזה קשקוש בסגנון של לראות שהראש או אוזניים לא עוברות גובה כסא. התוצאה שילד עובר לבוסטר מוקגם מדי.

איזו פיקס זה סהכ חיבור עדין ודק, מוגבל עד משקל כולל של 33 קילו כסא וילד. יש כסאות של 10 קילו... איזו פיקס לא מאפשר התקנת 3 כסאות.

התוצאה שהכסאות האמריקאיים הובילו מעל 18 קילו משמעותית ופה תודה למחוקק הישראלי. הבעיה היחידה עם כסאות אמריקאים היא אופן הנעילה שלהם.

חגורת בטיחות אמריקאית כאשר מושכים אותה עד הסוף, הופכת לננעלת. כלומר מושך אותה עד הסוף ואז רק מחזיר חזרה. אי אפשר למשוך אותה עוד החוצה. ואז לא צריך "לנעול" אותה עי התקן חיצוני. זה חכם!!

הבעיה שאם בכסא אין מנגנון נעילה מובנה, צריך לשים H מתכת על החגורה בישראל וזה נוראי והתקנה מאוד קשה.

יש כסאות אמרייקאיים שמכילים עדיין מנגנון נעילה, ברייטקס קליק טייט וגם ציקו נקסט פיט. חפש אותם.

רק באמריקאים תמצא כסאות שמתאימים לגובה 140 סמ ומשקל 50 קילו, אני עם גואי סטאדי די פשוט ושני ציקו מייפיט. כולם עם חגורת בטיחות.

כסאות מסתובבים - תופסים המון מקום. היו בעבר ריקולים משמעותיים לכסאות כאלה. זה לא פשוט לייצר בסיס מסתובב. מומלץ לוודא שזה דגם שנמכר כבר תקופה ונבדק עי adac וכאלה. נדמה לי שהיה כסא כזה בעבר שהריקול בחו"ל היה להחזיר את הכסא ולקבל כסף.... סוג של "מצטערים, פישלנו".

- ההתייחסות שלי במקרה הזה היא ל-i size , דגמים חדשים כבר לא יוצרים או ייצרו בתקן האירופי הישן, אז פחות רלוונטי מה היה.
- הכיסאות עליהם אני התמקדתי כללו בסיס קשיח ולא רק את החיבור הפשוט יותר. יחד עם זאת, היה עליהם לעבור את המבחן של adac בציון משוקלל טוב/טוב מאוד כדי שיכנסו לרשימה שלי. לא הסתכלתי על כיסאות שעמדו בתקן האירופי אך לא עברו מבחן אצל הגרמנים.
- בעניין המשקל אתה צודק. יש מגבלת משקל לאיזופיקס ויחד עם משקל הילד זה מצמצם את טווח השימוש במוצר שמוגבל עד משקל מסויים. בהחלט נקודה חשובה עבור הורים שרוצים לרכוש מוצר טוב ולמשוך איתו כמה שיותר. מבחינתי זה שגוי כמובן אבל זאת דעתי האישית (שריטה של יוצאת פקע"ר מח' הנדסה ומיגון - לא אחכה לשחיקת החומר או הגעה לתאריך התפוגה, אחליף הרבה לפני). היות ועניין המשקל פחות חשוב לי, כי אני אעדיף להחליף מושב מאשר להישאר עם אותו אחד עד גיל מאוחר אז הנקודה הזאת פחות חשובה לי. עיקר החשיבות לאורך ומשקל מבחינתי היא שבתקופת השימוש המוצר יהיה נוח לילד גם אם יהיה מעט גדול יותר מהממוצע לגילו.
- לגבי 3 כיסאות מאחור, גם מסכימה איתך. למרות שכן יש פתרונות לעניין. היות וזה ילד ראשון שלי, וכמו שציינתי אני אעדיף להחליף כיסא מאשר למשוך איתו עוד שנים... גם הנקודה הזאת פחות רלוונטית עבורי.
- בעניין תפיסת מקום, נראה לי שגם הכיסאות האמריקאים וגם הכיסאות המסתובבים תופסים הרבה יותר ממושב אחד. מבחינתי בקטע הזה אין באמת הבדל.
תודה על ההערות שלך, לגמרי העלית נקודות חשובות כאן!

פורסם

כמישהו שמבין טיפונת בבדיקות איכות, שחיקת חומר ותאריך תפוגה - יש כסאות עם 10 שנים. לדעתי זה תלוי באחסנה. אין דין רכב שהיה בשמש 365 יום כדין רכב שנסע חצי שעה ביום וחונה בחניון מקורה תת קרקעי. מניח שמציינים את זה באותיות קטנות.

ולדעתי כל התאריכים האלה הם בערך ועם מקדמי ביטחון גדולים מאוד כי אני קצת בספק שהיצרנים בודקים באמת את מקרי הקצה. כנראה שלא שמים כסא בחדר עם 60 מעלות ועושים בדיקה אחרי חודשיים. מקס' מנסים לקבל הערכה על עמידות הפלסטיק בטמפ וזמן. 

פורסם

אני מוכר כסאות בטיחות כבר 15 שנים.

לעניות דעתי התקן האירופאי עדיף, משום שהחיבור הינו קשיח, ואינו מאפשר תזוזה במקרה של תאונה, חלילה.

האמריקאי מבוסס על רצועות ולכן גם לאחר מתיחת הרצועה הוא חופשי מעט, ברמה שמפריעה ללקוחות בעצירות פתאום אפילו, ולאו דווקא בתאונות.

הכסאות המשתלמים ביותר ביחס של תמורה / מחיר הינם: גרקו ברוב הדגמים (יש להם משני התקנים), סייפטי פירסט, סילבר קרוס, וצ'יקו הזולים יותר - כולם בין 990-1390 ש"ח

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 22 דקות, tinoki כתב:

אני מוכר כסאות בטיחות כבר 15 שנים.

לעניות דעתי התקן האירופאי עדיף, משום שהחיבור הינו קשיח, ואינו מאפשר תזוזה במקרה של תאונה, חלילה.

האמריקאי מבוסס על רצועות ולכן גם לאחר מתיחת הרצועה הוא חופשי מעט, ברמה שמפריעה ללקוחות בעצירות פתאום אפילו, ולאו דווקא בתאונות.

הכסאות המשתלמים ביותר ביחס של תמורה / מחיר הינם: גרקו ברוב הדגמים (יש להם משני התקנים), סייפטי פירסט, סילבר קרוס, וצ'יקו הזולים יותר - כולם בין 990-1390 ש"ח

ומה אתה חושב על המסתובבים? אני בדיוק מתלבט אם לקנות את הjoie.

פורסם

מסתובב זה גימיק שיווקי בעיקרו - לא שימושי ביומיום.

לפני שעה, avargel כתב:

איפה החנות שלך?

יש אתר?

בפרטי. אזור מודיעין (רמז: שם המשתמש).

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...