Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים 

לאחר כשנה וחצי על המרצדס שלי (C300 2010 עם המנוע 3 ליטר) החלטתי למכור אותה אז בזמן שהיא מפורסמת למכירה אני מחפש מחליפה מעניינת  

נתקלתי במודעה מעניינת על פונטיאק סולסטיס 2008 עם קמ נמוך (103) שנראית פצצה וממש נדלקתי, אך הבעיה שמדובר במגרש רכב (אני משתדל להמנע מהם) ושהרכב יד 5 מה שאומר שאני אהיה ה 6 מה שיקשה על המכירה בעתיד. 

מאחר ומדובר ברכב אמריקאי שהיצור שלו הופסק מפחידה אותי זמינות החלקים, המחיר וההוצאות הנלוות כגון ביטוח דלק וטיפולים לא מרתיעים אותי יותר מדי מאחר ואני מאמין שיותר חמור מהמרצדס זה לא יהיה . מישהו חווה מכיר יודע האם יש בעיה בנושא ? 

כמו כן איך האמינות שלו? בכל מקרה מדובר ברכב ש15 שנה על הכביש 

בגדול- האם שווה להתעסק או שזה כאב ראש מיותר ? 

עריכה אחרונה על ידי Emin Bakshiyev
פורסם
לפני שעה, Emin Bakshiyev כתב:

ושהרכב יד 5 מה שאומר שאני אהיה ה 6 מה שיקשה על המכירה בעתיד. 

רכבים מהסוג הזה מחליפים המון ידיים והמוכרים יודעים את זה. ידיים מרובות זה לא גזר דין מוות עבור הרכבים הללו, כול עוד זה לא מוגזם מדי. 

שים לב שהרכב הזה שונה מאוד מהמרצדס שלך. מרגיש מאוד פשוט מבפנים. פלסטיקה נוראית,מאוד קשיח ומרגישים כול אבן בכביש, ומאוד רועש. קח בחשבון. 

לחבר הייתה כזאת בזמנו, והוא קנה אותה ללא בדיקה ועם מיליון נורות דולקות בערך. היא עשתה לו את המוות  מבחינת תקלות, אבל אני מניח שזה לא מקרה שמעיד יותר מדי. 

שים לב 2, הרכב הזה מושך המון תשומת לב, ואיתה גם ונדליזם. אם אין לך חניה פרטית מקורה, זו יכולה להיות בעיה. 

פורסם
לפני 11 דקות, davemustaine87 כתב:

רכבים מהסוג הזה מחליפים המון ידיים והמוכרים יודעים את זה. ידיים מרובות זה לא גזר דין מוות עבור הרכבים הללו, כול עוד זה לא מוגזם מדי. 

שים לב שהרכב הזה שונה מאוד מהמרצדס שלך. מרגיש מאוד פשוט מבפנים. פלסטיקה נוראית,מאוד קשיח ומרגישים כול אבן בכביש, ומאוד רועש. קח בחשבון. 

לחבר הייתה כזאת בזמנו, והוא קנה אותה ללא בדיקה ועם מיליון נורות דולקות בערך. היא עשתה לו את המוות  מבחינת תקלות, אבל אני מניח שזה לא מקרה שמעיד יותר מדי. 

שים לב 2, הרכב הזה מושך המון תשומת לב, ואיתה גם ונדליזם. אם אין לך חניה פרטית מקורה, זו יכולה להיות בעיה. 

קודם כל תודה רבה על המענה.

האמת שהאבזור ופנים הרכב לא משנה לי בכלל זה מבחינתי הכי פחות מעניין וכן אני מודע לכך שזה לא יהיה ברמה של המרצדס והאמת? אני גם לא מחפש את זה. די נדלקתי על הקונספט שהכל נראה מאוד פשוט יחסית בפונטיאק ובלי שטויות מיותרות. 

ומה שמדאיג אותי בעיקר זה שמדובר ברכב אמריקאי שגם ככה זמינות החלקים שלהם לט בשמיים שהיצור שלו הופסק ובעת תקלה אני אתקע ואושבת בלי רכב תקופה בעקבות מחסור בחלקים, במיוחד כשמדובר ברכב שנמצא לא מעט שנים על הכביש. זה הדבר שעוצר אותי כרגע ומדאיג אותי מאוד 

לגבי ונדליזם וכו׳ לצערי אני חוויתי את זה עם הלאון שהיתה לי שהיתה מאוד מיוחדת על הכביש וגם עם המרצדס ופשוט הבנתי שזה בלתי נמנע ואני לא אמנע מלקנות רכבים יפים מהסיבה הזאת אפילו שזה כאב לב

פורסם
לפני 10 שעות, Emin Bakshiyev כתב:

ומה שמדאיג אותי בעיקר זה שמדובר ברכב אמריקאי שגם ככה זמינות החלקים שלהם לט בשמיים שהיצור שלו הופסק ובעת תקלה אני אתקע ואושבת בלי רכב תקופה בעקבות מחסור בחלקים, במיוחד כשמדובר ברכב שנמצא לא מעט שנים על הכביש. זה הדבר שעוצר אותי כרגע ומדאיג אותי מאוד 

הדאגות שלך בהחלט נכונות. הרכב חולק גיר ומנוע עם דגמים אמריקאים של שברולט שכן שווקים בארץ(מנוע עם המלאיבו לגבי גיר אני די בטוח שגם אבל לא סגור על זה) ככה שזמינות החלפים ומוסכים שיודעים לעבוד איתם, יהיו לך.

אבל כן, חלקי מרכב, יכולה להיות לך בעיה גדולה בקשר לזה בקשר לזמינות בארץ

אתה צריך לחשוב לבד את הסיכון ואם שווה לך את זה

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

הדאגות שלך בהחלט נכונות. הרכב חולק גיר ומנוע עם דגמים אמריקאים של שברולט שכן שווקים בארץ(מנוע עם המלאיבו לגבי גיר אני די בטוח שגם אבל לא סגור על זה) ככה שזמינות החלפים ומוסכים שיודעים לעבוד איתם, יהיו לך.

אבל כן, חלקי מרכב, יכולה להיות לך בעיה גדולה בקשר לזה בקשר לזמינות בארץ

אתה צריך לחשוב לבד את הסיכון ואם שווה לך את זה

טוב האמת שקצת הרגעת אותי לגבי המנוע והגיר והמוסכים. 

ראיתי אחת מהממת עם קמ מאוד נמוך במחיר יחסית הגיוני- הבעיה שזה במגרש והיו לי חוויות לא נעימות ממגרשי רכב. אקפוץ מחר נראה נשקול את העניין 

תודה רבה עשית לי קצת סדר בראש 

פורסם (נערך)

איזה מנוע? יש 2.4 ו 2.0 טורבו,לא ממליץ בכלל על הטורבו(מניסיון)

קח בחשבון שאין כמעט שום חלק קוסמטי ואולי מכאני בארץ.

והגג שם הוא ידני,צריך שני אנשים בשביל לקפל אותו.

עריכה אחרונה על ידי miatanc
פורסם
לפני 43 דקות, miatanc כתב:

איזה מנוע? יש 2.4 ו 2.0 טורבו,לא ממליץ בכלל על הטורבו(מניסיון)

קח בחשבון שאין כמעט שום חלק קוסמטי ואולי מכאני בארץ.

והגג שם הוא ידני,צריך שני אנשים בשביל לקפל אותו.

תוכל לפרט קצת על הבעיות במנוע טורבו ? זה הדגם המדובר שראיתי 

פורסם

לא מכיר בעיות ספציפיות אבל מה שבטוח שאין אפילו חלק אחד למנוע הזה.

חוץ מזה שהוא מאוד עדין/רגיש ואין מי שיודע לעבוד עליו.

באופן כללי יש לרכב הזה המון מחלות כולל חשמל/כסאות ובעיות בגג.

פורסם

למה ללכת על כמו או ליד...

קנה מיאטה NC או אם ביכולתך להתקדם לND (מהדור האחרון).

רכבים אמינים מאוד, אחזקה זולה, חלפים ושוק אפטרמרקט גדול, מהנה לנהיגה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 55 דקות, GTI33 כתב:

למה ללכת על כמו או ליד...

קנה מיאטה NC או אם ביכולתך להתקדם לND (מהדור האחרון).

רכבים אמינים מאוד, אחזקה זולה, חלפים ושוק אפטרמרקט גדול, מהנה לנהיגה.

האמת מספר סיבות 

קודם כל הפונטיאק יותר יפה

דבר שני המיאטות בשוק כולן עברו המון ידיים והמון קילומטרים, ואלה שלא אז המחיר גבוה בהרבה 

וגם הן קצת פחות חזקות, אבל המחיר והמצב שלהן משחק יותר פקטור כי אני מאוד חושש מרכבים שעברו המון קילומטרים והמון ידיים 

לפני כשעה, miatanc כתב:

לא מכיר בעיות ספציפיות אבל מה שבטוח שאין אפילו חלק אחד למנוע הזה.

חוץ מזה שהוא מאוד עדין/רגיש ואין מי שיודע לעבוד עליו.

באופן כללי יש לרכב הזה המון מחלות כולל חשמל/כסאות ובעיות בגג.

ואו זה חתיכת דיל ברייקר. אם ככה אין לי מה להתעסק עם רכב שאין באמת דרך סבירה לטפל בו בארץ. תודה רבה 

פורסם

אם אתה מחפש בסגנון הזה אז לך כמובן על המיאטה,אין בכלל מה להשוות,עדיף לך להוסיף קצת ולהנות הרבה יותר.

אפילו שהיא יותר חלשה משמעותית לדעתי היא עדיפה בהרבה

פורסם

ה2.4 האוטומטיות הן חלשות מהמיאטה.

ה2.0 טורבו כמובן חזק משמעותית הן במומנט והן בהספק אבל האמינות כאמור מוטלת בספק, מה גם שחלפים בסולסטיס לא זמינים כ''כ.

מיאטות מחזיקות 300 ו400 אלף ק''מ, המנועים זולים וכשהולך מנוע מאוד נפוץ להתקין 2.5 ליטר שמספק עוד מומנט והספק.

כמובן שיש גם לא מעט פרוייקטים של הגדשה שנעשו בארץ ועובדים מצויין (סופר\ טורבו) להרפתקנים.

תקנה יקר וגם תמכור יקר בבוא העת, השוק נהדר.

פורסם (נערך)

היה לי מיאטה nc 2008,והיה לסגנית שלי בתחנת דלק(עשיתי מועדפת)סוליטוס. 

מיאטה ושוב פעם מיאטה. 

הרכב מתנהג 10 רמות מעל,זמינות חלקים,הכמות ידע על הרכב הזה,ואפילו אם הולך מנוע זה יחסית שקלים.(10 אלף ושמת לה מנוע 2.5 עם עבודה ונשארת עם עודף) 

יש לי במשפחה מיאטה טורבו כבר 15 שנים,הרכב הזה פשוט לא רואה מוסך מעבר לתחזוקה שוטפת גם שיש לו 400 סוסים בגלגלים וננהג על הצד כל יום. 

גם המיאטה שלי,לא ראתה מוסך פעם אחת בגלל תקלה.(עם רבע מיליון קמ כמעט..וננהגה חזק גם אצל הבעלים הקודמים) 

הבחורה עם הפוניטק,החליפה גיר פעמיים בכל הזמן שהרכב אצלה,ועמד מושבת חצי שנה בגלל שהיה בעיה במערכת קירור בלי פיתרון חלקים במוסך שלה. 

לך על מיאטה…המלצה חמה ואחרי כמה סיבובים בסוליטוס.

עריכה אחרונה על ידי Ido12
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 7.1.2023 בשעה 14:33, Emin Bakshiyev כתב:

האמת מספר סיבות 

קודם כל הפונטיאק יותר יפה

דבר שני המיאטות בשוק כולן עברו המון ידיים והמון קילומטרים, ואלה שלא אז המחיר גבוה בהרבה 

וגם הן קצת פחות חזקות, אבל המחיר והמצב שלהן משחק יותר פקטור כי אני מאוד חושש מרכבים שעברו המון קילומטרים והמון ידיים 

ואו זה חתיכת דיל ברייקר. אם ככה אין לי מה להתעסק עם רכב שאין באמת דרך סבירה לטפל בו בארץ. תודה רבה 

כמישהו שיש לו כבר קרוב לשלוש שנים סולסטיס 2.0 ידנית, זה מה שיש לי להגיד בנושא:

רכב מהיר, בוודאות יותר ממיאטות אפילו חדשות. קל מאוד ולא נורא בדלק בכלל.
להגיד שהמנוע שברירי זאת בדיחה, יכול לקחת שיפורים עד ל450כס בלי לגעת בחלקי מנוע הפנימיים (מידע מתוך הפורום סולסטיס שיש בו כמה אלפי אנשים עם הרבה שנות ניסיון), ואם אתה רוצה אפילו לעלות ל300 אפשר לעשות את זה רק עם תכנה בלי בעיה ודאגה.
חלקי חילוף תכלס לא בעיה והמחירים לא נוראיים, תבקש עזרה בפורום וימצאו לך.

יש כמה מוסכים בארץ (אם אתה באילת או בצפון אולי תהיה בעיה) שיודעים ממש טוב לטפל באוטו כבר מאז שהוא הגיע לארץ.

הבעיות העיקריות הן אחסון וחיישנים ישנים שככל הנראה ידרשו החלפה, אלו רכבים שדורשים השקעה אבל ברגע שמשקיעים מפנקים אותך. אני נוהג עם הרכב באופן יומיומי כבר קרוב לשנתיים וחוץ מהמקום אחסון אין לי תלונות, נסיעה נוחה אבל ספורטיבית שאפשר להרגיש איתה את הכביש עקב כך שהרכב נמוך מהמפעל.

לעומת הגרסת בסיס, יש לך 260 במקום 178כס, מתלים מחוזקים, דיפרנציאל מוגבל החלקה, באמפר קדמי עם פתחים לאוורור ברקסים, ספוילר אחורי שמשפר אירודינמיקה (לא משמעותי אבל מורגש לעומת הבסיס).

רק תדאג שאתה קונה אחד שהשקיעו בו כי אחרת ככל הנראה תדרש השקעה. הרכב שלי היה צריך בעיקר השקעה קוזמטית (גג חדש, צבע וריפוד) אבל אלו דברים שאפשר לחיות איתם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...