Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו, יש לי את הבעייה עם ההגדרה של "צריך" בעצמי. 

יש דברים שיש בהם יותר "צורך", אבל עדיין זה סובייקטיבי.

פלוס. 

נהג לילה, יש גם אנשים שהם לא כמונו... :lol: תתפלא לשמוע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 144
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סתם כי בא לי לעדכן. 

אני שונא להיות צודק לפעמים (אני צודק רוב הזמן. רק לפעמים אני שונא את זה- בשאר הזמן זה פשוט לא עוזר לי :lol:).

מקדחת העמוד שלי היא אכן צעצוע, והיה לה מאד קשה להתמודד עם מקדח פורסטנר ("פקקים") בקוטר 40 בשביל לנקות את החור שנוצר עם המסור כוס. זו היתה מלחמה של ממש, ואני שמח שלא רכשתי פורסטנר בקוטר 95- פשוט לא הייתי מצליח לקדוח איתו. 

פורסם

לגבי מקדחת עמוד, בביקור במפעל כלשהו בארץ ראיתי את המקדחה הזאת בשימוש והיא ממש מצאה חן בעיני, עם הציין לייזר.

אבל אין לי סיבה מספיק טובה לרכוש אותה, אני מסתפק בסטנד שמוריד מקדחה קונבנציונאלית באופן אנכי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כן, זו המחליפה שאני רוצה (המחיר שלה ירד, באופן מפתיע, מהפעם האחרונה שבדקתי אותה. מעניין).

הציין לייזר הוא לא השוס שלה, אלא השליטה הדיגיטלית במהירות ובעומק הקידוח. תענוג צרוף. 

לצעצוע שלי בניתי בעבר ציין לייזר, אבל בגלל המגבלות של הכלי זה לא היה יעיל כמו עם הבוש הזו. יותר מדי התעסקות כדי לכוון אותו, כל ! פעם! מחדש!. התייאשתי. 

הסטנדים האלו, יש את הפשוטים-זולים ויש כאלו יותר טובים (והמחיר בהתאם). הפשוטים-זולים לא בהכרח מדוייקים, וזה מה שהיה הכי חשוב לי כשרכשתי את הצעצוע-עמוד שלי. 

שגם היא לא הכי מדוייקת.

נו שוין. 

פורסם

מוותר על הלייזר ונשאר עם ה ERLO גיר שלי.

עכשיו קודחת 30 מילימטר קוטר בעומק 80 בנירוסטה ולא מרגישה את זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם הERLO שלך הייתה שומעת שאתה מדבר עליה באותה נשימה עם הבוש (מילא הבוש. עם הצעצוע שלי) היא הייתה מפסיקה לעבוד רק מהבושה ו\או מחליטה לפצוע אותך.

אתה אשכרה עירבבת אותה לתוך השרשור הזה?... :lol:

• מצחיק 2

פורסם

מקדחת עמוד בשבילי זו מקדחה ששוקלת לפחות כמה עשרות קילוגרמים, תלת פאזית ורצוי עומדת ולא שולחנית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נו, מה אתה רוצה, גם זו שלי שוקלת כמה עשרות גרמים, יודעת מה זה פאזה ועומדת על השולחן.

• מצחיק 1

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בעבר, לא זוכר כבר מי ואיפה, היה פה שרשור לגבי תחליף לפחית אוויר דחוס מהסוג הנטען. 

מזה שנים אני מכיר (ורוצה לקנות, אבל יקר לי) משהו שנקרא הוריקן. הוא היה המקורי למיטב זכרוני. 

אמרתי את זה בשירשור. גם אמרתי שאני חרשתי על עלי, וממש לא הצלחתי להבין מה רוצים ממני עם כל המידות והנתונים (תעזבו כרגע את נושא ה"אמת" בנתונים של עלי...) השונים והמשונים (RPM ממש לא נותן מדד לחוזק, ושלל נתונים שהיה צריך 2 המרות מידה שונות כדי להשוות למשהו ועוד כל מיני עיזים). 

באותו השרשור, בפורום, הומלץ על צעצוע חמוד של NITECORE

אני מכיר את החברה, אני משתמש במטענים שלהם לסוללות ליתיום-יון שלי (לסיג"א). 

החלטתי לקנות. חיכיתי ליום הרווקים הסיני, כדי שהמחיר יהיה קצת יותר חמוד, וזהו. 

לא השוויתי עדיין לפחית אוויר, אבל אני גם לא חושב שאני יכול לעשות את ההשוואה הזו כרגע (ולא יודע לגבי אם בכלל)- הכלי מגיע עם פייה רחבה יחסית (מעריך 5 ממ קוטר), בעוד שהפחית מגיעה עם קשית. 

אני לא יודע אם אוכל (טכנית, אוכל לבנות מתאם. מעשית, אני חושש שזה יעמיס מאד על הכלי שלא תוכנן לזה בגדול) לעשות מתאם ולבחון את הסוגייה בצורה קרובה למציאות. 

לעניין. 

חמוד הנבלה. 

קצת לא אינטואטיבי עבורי (הייתי צריך לקרוא את ההוראות כדי להבין איך מפעילים אותו- לחיצה אחת קצרה ומיד אחת ארוכה, מאד. לא הכי אינטואטיבי בעולם אבל ניחא). 

יש לו כח. ולא מעט כח. 

לצרכים העיקריים שלי הוא כמעט אידאלי. השימוש שייעדתי לו הוא כסוג של בערך תחליף לאקדח אוויר לניקוי לסדנה. על הדרך, פה ושם יהיה לי צורך בשימוש בייעוד המקורי (ניקוי אבק מהמחשב למשל וכדומה). 

דבר אחד ששמתי לב אליו מייד- יחסית לעוצמת האוויר שלו, הוא די שקט! יש לי משאבה חשמלית שנועדה לניפוח במקור (לא יודע של מה, התגלגלה אליי...), עם עוצמה טובה (מקבילה, באופן מפתיע- שוב, חשמלית, עם כבל, מול צעצוע נטען) אבל אני צריך לשים אוזניות הגנה בסדנה הקטנה שלי כי הרעש שלה זוועתי. 

יהיה מעניין למדוד את העוצמה עם אנמומטר (מד רוח). אין לי ואין לי צורך באחד, אבל רק בשביל לסבר את האוזן. קצת סקרן. זה מול הפחית מול המשאבה החשמלית. 

שורה תחתונה, צעצוע חמוד ושימושי. אהבתי. 

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז. 

החלטתי לבנות לעצמי זוג מלחציים חדשות, קטנות יותר מהתיפלץ-מוקסון-משולב-שולחן-עם-DOGHOLES שבניתי לעצמי בעבר. 

עברתי על הרשת לחפש מידע לגבי הקיימות כמוצר מסחרי, איך הן בנויות וכדומה, מידות (המידות שאני הגעתי אליהן תואמות אחד לאחד... אולי אני אשכרה מבין משהו, מי היה מאמין)- ומצאתי מלחצי נגר שנראו מושלם באמאזון: מחיר טוב ושווה לכל נפש, משלוח חינם ברכישה מעל 45$ והשוס: שחרור מהיר! פיצ'ר שאני לא יכול עדיין לבנות בעצמי. [אחזור לנקודה הזו בהמשך].

הזמנתי. ברור שהזמנתי. שחרור מהיר, סוף סוף. אחחח, סוף סוף לא אתעצל לשלוף את המלחציים (הגדולות והכבדות מדי) ובמקום זה אמצע דרכים של "עצלנים" לעשות מטלות פשוטות שרק נהיות מסובכות יותר... ומכאיבות בידיים (מהרטט של המלטשת למשל, כדוגמא הראשונה שקפצה לי לראש). 

הגיעו. בניתי להן בית שניתן לעגן לשולחן בשימוש ולהוריד למקום שלא יפריעו בסוף העבודה (מקום זה משהו עם ביקוש מאד גבוה והיצע מאד נמוך, בסדנה הפיצית שלי). 

התבריג לא מושלם, טיפה קראנצ'י, בקטנה. רואים עליו שהוא לא מושלם. עובד יפה, חוץ מהקראנצ'יות הקטנה הזו. 

נפתח, נסגר, יש לה חוזק טוב בסגירה, הכל טוב. 

[הבטחתי שאחזור לנקודה הזו:]

חוץ מהעובדה שאין לה דאקינג שחרור מהיר, למרות שזה היה כתוב במפורש בדף המוצר באמאזון. 

הסיבה האחת והיחידה בגדול שהעדפתי בגללה לקרות ולא לבנות. ואין. 

[שורה של קללות ציוריות במיוחד בשפה זרה, שגרמה לסוכנים שמאזינים להרים גבה או שתיים].

היום סיימתי לבנות להן את הגוף, בדיקה אחרונה שאולי פשוט לא הבנתי משהו כי מה כבר ברווזים מבינים במלחציים- יוק. אין את הפונקצייה. 

באופן חריג מאד עבורי, אני ממש לא נוהג לעשות את זה, אבל הייתי כל כך מאוכזב- החלטתי להשאיר ביקורת המסבירה שאין למלחציים האלו את הפונקציה. 

ואחרי זה להתלונן לאמאזון...

אפשר לספור על יד אחת את כמות הפעמים שהלכתי לבכות לשירות לקוחות של אמאזון (0 פעמים עד היום)\עלי (אחת. בדיוק אחת.)\איביי (גם 0, אבל אני כבר שנים לא רוכש משם כלום). 

*לא כלול: חבילה לא הגיעה אחרי המועד, מבקש החזר על אי מסירה (עלי בלבד, סביב 4-5 פעמים סה"כ, מתוכם ב-3 מקרים החבילה הגיע בתוך שבוע ויצרתי קשר עם המוכר שוב כדי לשלם לו בכל זאת).

אז לפני כמה דקות סיימתי להתלונן לאמאזון. קיבלתי החזר כספי מלא, שלא ממש נוח לי איתו. הכלי טוב ועובד, רק חסר לו פיצ'ר. 

אציין: היו כמה נקודות מחשידות בעמוד המוצר, שמשום מה לא הרימו לי דגל מספיק גבוה- התמונות של המוצר היו בחלקן של ורסיות גדולות יותר (הזמנתי 7", לפחות 2 תמונות היו של 9", אלו עם העץ המורכב על המלחציים-  המתכת של החזית שונה בצורה שלה שם) ועוד משהו שאני לא זוכר כבר מה הוא היה.

אבל, מאחר וזה אמאזון, הנחתי שהם אמינים דיים ושמה שאני אקבל זה בדיוק מה שהזמנתי.

מצרף צילומסך של המוצר שהוזמן. הוא כבר לא זמין לרכישה מזה כחודש. 

image.thumb.png.270bcb2d1750690fd5ead2e1fe001823.png

בתור מלחציים הן סבבה וחצי, אבל יכלו להיות כל כך הרבה יותר טובות מבחינתי, אם רק היה להם את הפיצ'ר שגרם לי לקנות אותן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בגלקסיה רחוקה רחוקה, לפני שנים רבות, רכשתי לעצמי סט אלן אולר של בונדוס (באופן הזוי, באותו המחיר בדיוק). 

אני משתמש בעיקר בו עד היום, למרות שיש לי גם סט רגיל (של WERA). מאד! נוח, זריז ושימושי. אני לא מנסה כבר אפילו למצוא ביט למברגה, אלא שולח את היד אליו.

הוא נראה חצי מצועצע, אבל עומד יפה בעומס יחסית גבוה. 

והגודל הקטן שלו הופך אותו למושלם ל-EDC, למי שמסתובב עם ערכה "בקטנה".

בין היתר, חמוד בשביל לסגור ולהדק ברגים של ידיות לדלתות זכוכית, ידיות לדלתות רגילות (כמו זו שהזכירה לי לכתוב עליו פוסט, אל תשאלו אפילו), אפילו להדק את הברגים של הכסא משרד\גיימר.

בזמנו חשבתי לרכוש עוד אחד, עם ראש כדורי- חלק מהדברים (במיוחד הפירזול של הדלתות זכוכית) הוא עם גישה מאד לא נוחה למברג אלן ישר, וכדורי נותן יותר אפשרויות גישה נוחה. עוד לא רכשתי, זה כמעט מיותר עבורי בשלב הזה. בבית, בסדנה, כשאני צריך כדורי יש לי בסט הרגיל (ונדיר ששם אני צריך את הכדורי דווקא), ובשביל אי הנוחות בגישה פעם באף פעם אני מוכן לחיות עם הישר. 

אני כבר לא מסתובב איתו ב-EDC שלי, כי אין לי ממש צורך בו שם. כן יש לי ביט אלן שמתאים לרוב הפרזול של הדלתות זכוכית למשל בערכת הרחבה של הלדרמן, שאותה אני כן לוקח איתי כ-EDC.

[במאמר מוסגר, הערכת הרחבה הזו מגיעה עם 6 ביטים במידות הכי נפוצות, כולל אחד אמריקאי- מרובע, נקרא רוברטסון, שאשכרה הייתי צריך להשתמש בו פעם אחת בחיי-והיה בדיוק במידה שהייתי צריך].

פורסם

ועכשיו נעבור למשהו שונה לגמרי. 

הבדלי איכות שניתן להרגיש- והפעם: מקדחים. 

יש לי שלל מקדחים מתוצרות שונות ומשונות. כרגע אתייחס ל-HSS סטנדרטי. 

הקוטר החביב עלי הוא 2 ממ, אני משתמש בו המון- גם כחור מקדים לברגים בעץ, וגם כהכנה לפין שמחזיק 2 חלקים יחד במתכת (קיבוע אום על מוט הברגה למשל). 

עד שבוע שעבר, את החור במתכת הייתי קודח עם מקדח שהגיע בסט של מקדחי בוש. עברתי איתו כבר כמה וכמה חורים כאלו. שבוע שעבר הוא נשבר. קורה. 

במקביל, לעץ אני עובד עם מקדחי 2 ממ בשנקל ורבע, שקניתי מעלי. גם הם HSS. מאחר ואני מודע לשבירות שלהם קניתי כמות שאמורה להחזיק לי תקופה. 

אז החלטתי לסיים את החור ששבר לי את המקדח הטוב, עם אחד מהמקדחים האלו. 

נשבר. מהר מאד נשבר. לפחות לא הייתי צריך להשתמש בפין אחרי כן, שבר המקדח מחבר את 2 החלקים בעצמו :lol:.

טוב. צריך לעשות גם איזה חור בעץ, בנוסף, עם מקדח אחר (גם 2 ממ). נשבר. 

זו לא הפעם הראשונה שנשבר לי מקדח 2 ממ בתוך עץ. ממש לא. אבל זה אמור לקרות לעיתים רחוקות.

מפה לשם. בהזמנה הקרובה מעלי יהיו גם מקדחי GUHRING  קוטר 2 ממ, עשירייה. אין לי אשליות - גם הם יישברו לי. כן. 

אבל אני מקווה שלפחות ייקח להם יותר זמן להישבר... 

ואם כבר פוסט. בואו נדבר רגע על פירמות. 

הפירמה החביבה עליי היא (לשעבר) טיטקס (היום נקראים פרוטוטיפ דומני). מאד מצאו חן בעיניי. 

עם גרינג אין לי הרבה ניסיון, אבל אני מכיר אותם- אין לי סיבה לחשוב שהם נחותים מפרוטוטיפ, אבל עד שלא אנסה אותם בעצמי, יהיה לי קשה לבוא עם תובנות רציניות. 

2 החברות הללו הן גרמניות למיטב זכרוני. 

מבחינת עלות-תועלת, החביב עלי זה אלפן. אחלה! מוצרים. מצויין לחובבים כמוני. אני לא צריך יותר מזה. אני רוצה יותר מזה, אבל לא צריך יותר מזה... 

מתחת לזה, נמצאים כל המקדחים בשנקל מעלי. הם סבירים לחלוטין לשימוש בעץ, אבל לא יותר מזה- וגם, כמו שכתבתי קודם, אפילו פה הם נשברים (ולא מחוסר תשומת לב). 

אני כבר לא זוכר מאיפה קראתי את זה, אבל HSS בגדול נועד בכלל למתכות רכות. שם הם בהחלט מצטיינים. 

גם איזה צ'יפופו מחזק את דבריי (עם הסתייגות אחת. CAST IRON? ברצינות? לזה הייתי לוקח HSS קובלט, לא HSS רגיל!)

image.thumb.png.9dca94d15b66a8c7c15da30f974b47a6.png

וסיפור לקינוח. 

היה לנו לקוח, כשעבדתי באספקה טכנית, שעבד על אוניות וכדומה. היה צריך מקדח בקוטר די גדול יחסית עבור בלוק CAST IRON כלשהו (בדיעבד -מסתבר שזה בלוק מנוע). בעלבית נתן לו פרוטוטיפ קובלט. 

את הטלפון של התודה, אני קיבלתי.

בא אלי בטענות, שהוא הכין חצי יום בצד עבור רק הקדיחה בבלוק- המקדח אכל את החומר תוך דקות והוא והפועל העבירו חצי יום בטיולים :lol:.

זהו. פרקתי. יום אחד בסדנה, 3 מקדחים ז"ל. 

נתגבר. 

פורסם

לפמי כמה שנים נמאס לי ממקדחי ח*א סיני והתחלתי לקנות ALPEN, מסוגים שונים: HSS לעבודות מתכת קלות (פלדה רכה, אלומיניום וכד'), מתק"ש לנירוסטה, SDS לקירות (במקרה זה במקביל ל-BOSCH שגם מצוינים) ובשנה-שנתיים האחרונות גם מקדחי Multi-material האדומים שממש מצויינים בשביל לסגור פינות של חורים לא מאוד מאתגרים כשאין כוח לשלוף פטישון ו/או מקדח ייעודי. כמות שבירות המקדחים פחתה פלאים, לרמה של "כמעט לא קורה" והם שומרים על חדות לאורך זמן ארוך משמעותית לעומת מקדחים ממותגים אחרים שהיו לי, ובוודאי בהשוואה לח*א סיני.

בשורה התחתונה, אני לקוח מאוד מרוצה של המותג הזה וממליץ בחום.

• רעיון טוב! 1
פורסם

alpen טובים מאוד, אני מאוד מרוצה מהם בעץ, בגזרה שבין 3 מ״מ ל-8 מ״מ.

מה שכן, וזה מאוד מוזר - המקדחים הגדולים שלהם, החל מ-10 מ״מ ומעלה, בכלל לא באותה איכות,

לא חדים ולא תמיד מסתובבים ישר. אין לי הסבר הגיוני לתופעה.

בנוגע לשבירת מקדחים קטנים מ-3 מ״מ - זה קורה ויקרה כל הזמן, לא משנה איזו פירמה וכמה עלה,

אפילו כשקודחים ישר ולאט ויציב עם מקדחת עמודה טובה. יש פה מגבלה פיזית וזהו, חיים עם זה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...