Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק אותי מעניין מי קנה את הספרינג היחידה? חייב לפגוש אותו לפאף לצלול למוח שלו כדי להבין מה קורה שם 😄

• משעמם 1
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

אני רק שאלה : הגרף הזה הוא לא תוצאה של עוד עיוות מיסוי שעומד להשתנות בינואר ?

הרי תכלס, אין לנו תשתית טעינה בארץ .

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, save כתב:

יש המון עמדות טעינה בארץ, אתה יכול לבדוק בעצמך באתר הבא: PlugShare - EV Charging Station Map - Find a place to charge your car!

לפני 16 דקות, Boltik כתב:

טוב, זה לא חדש...

מעדיף להיות אופטימי מאשר פסימי, בכלל תכונה טובה בעיני לחיים 😁

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, yossiaviel כתב:

אנשים קנו אותם גם מחוסר אלטרנטיבות

אל תשלה את עצמך, אף אחד לא קנה רכב חשמלי כי הוא לא מצא אופציה בנזינית לקניה. אם כבר ההפך הוא הנכון. חלק מרוכשי החשמליות קנו רכבים סינים שהם לא דמיינו שיקנו או טסלות בעלויות רכב שהם לא עשו בעבר וחלק פשוט התייאשו וקנו בנזין (מכיר כמה כאלה).

אם היה לנו את המבחר המערבי שיש בעולם, כמו פולקוואגן id.3 , קופרה בורן, ליף e+ ויש עוד במחירים נורמאליים (כולן כדרך אגב נמכרות בערך באותו מחיר או פחות מאטו 3 באירופה), סביר להניח שמספרי החשמליות היו גבוהים בהרבה.

כרגע, הרכבים הללו סובלים ממחיר קנייה גבוה מאוד

האטו 3 עולה פחות מרוב המתחרים שלו בגודל הפנימי. כנ"ל אייוייז, סקייוול ,איוניק 5 או אניאק. הטסלה עולה כמו רכבי מנהלים שמאובזרים כמוה והרבה פחות מרכבי הספורט-סדאן שזה הקטגוריה אליה היא באמת משתייכת.

כך שרכבי חשמל, נכון להיום, לא יקרים. נכון שחלקם לא זמינים ומי יודע כמה הם יעלו כשיחודשו המלאים ונכון שכמה וכמה יבואנים מנצלים את הלחץ, בעיקר בתחום היוקרה כדי למכור בביוקר (פולסטר 2 ווולוו xc40, הם רכבים שבאירופה מתחילים באותם מחירים של הטסלה הבסיסית. בארץ הם מתחילים בעשרות אלפי שקלים יותר וזו רק דוגמה אחת מיני רבות).

עניין פסיכולוגי שנקרא "חרדת הטווח

חרדת הטווח עוברת ככל שאנשים רואים יותר ויותר עם חשמליות שמסתדרים איתם נהדר. אצלי בעבודה היינו כמה אנשים מהמחזורים הראשונים של הטסלות, יותר מאוחר הצטרפו כמה אייווייז ואיוניק 5. בהתחלה כולם צחקו עלינו על כל נסיעה ארוכה עם הבטחות שלא נגיע, נתקע ,לא יטען ומה לא. בשבועות האחרונים כל אותם מאחלים מתרוצצים כמו עכברים וקונים כל סיני או טסלה יקרה שיש, כי  בסופו של דבר הם ראו, איך כולנו הסתדרנו נהדר עם הרכבים שלנו וחסכנו אלפים רבים של שקלים, תוך כדי נסיעה ברכבים מאוד מפנקים, מי בביצועים  וההתנהגות ומי במרחב והנוחות.

זמן טעינה ארוך בעמדות הרגילות

עמדות איטיות הם בעיקר לבית או בעבודה וזה בכלל לא משנה הזמן, בטח במדינה קטנה וטווחים כמו שלנו.

מחיר טעינה יקר מאוד במהירות

גם במחיר הכי יקר, זה יוצא יותר זול מרכב היברידי ממוצע ואם דואגים להטעין בעמדות זולות של ג'נרג'י, טסלה ויש עוד כמה, אז זה יוצא זול בהרבה וכל זה יש לזכור שמדובר ברכבים עם ביצועים של הוט האצ'. אפילו byd עושה 7 וקצת שניות למאה.

מצוקת עמדות חמורה של עמדות טעינה בביניינים משותפים

המצוקה היא בעיקר בגלל התנגדויות ולא משהו תשתיתי.

עמדות טעינה שלא תמיד עובדות, או שיש טור וצריך לחכות

לא נתקלתי בתורים. כן בעמדות לא עובדות. אבל מדובר בקטנה והאמת שבטווחים של הארץ תמיד אפשר להמשיך לעמדה אחרת או מקסימום להתקשר לשירות לקוחות של העמדה שישחררו אותה.

שלא לדבר על זמן ארות מבוזבז על טעינה, וגם לנסוע "חופשי ורגיל" כמו רכב בנזין ממוצע

כמה פעמים נסעת יותר מ 300 קמ בטיולים בארץ בלי לעצור לאיזה קפה או ארוחה?   ואני לא מדבר על אנשים שנוסעים במסגרת העבודה שלהם.מעולם הרכב החשמלי לא עיקב אותי, מקסימום שינה לי את הבית קפה או מסעדה שבדרך.

בעקבות כל העובדות הללו, אם ניקח רכב קטן ממוצע סיני, או קוראני חשמלי, באותו גודל,  ועם טווח ראוי, ונשווה אותו לאחד אחר, בנזין, באותה קבוצה, לפי כמות הק"ם וזמן נסיעה, הרי שיתרון הכספי של הרכב החשמלי יתגלגל לכיסו של הלקוח שקנה אותו , לא באופן מיידי, אלה רק בעוד כמה שנים טובות קדימה. בחשבון פשוט העניין לא כלכלי כרגע  כלל

בדיוק להיפך. בעקבות העובדה שרכב חשמלי עולה כיום כמו רכב בנזין מקביל (ראה רשימה למעלה) ובעיקבות העובדה שמהשניה הראשונה אתה תשלם פחות דלק(גם בעמדות מהירות), פחות אגרה, פחות טיפולים (אצל רובם, גם אם חלקם מיותרים).אתה מרוויח מהשניה הראשונה ובטווח הארוך מרוויח המון.

החסרון היחיד, מאחר ורוב דגמי החשמליות הם חדשים לגמרי, אין עדיין מוניטין אמינות שקיים אצל חלק מהמתחרים הבנזיניים.

פיקאנטו מול ליפמוטור, ו I10 מול הדאציה ספרינג למשל.) או קיה נירו הייבריד מול חשמלית מלא. ולא חסרות דוגמאות

אני חושב שהפורום טחן את המחיר המגוחך שמנסים למכור פה את הליפ והספרינג ואתה יכול לראות שרוב הציבור גם לא קונה את הלוקשים האלה. 

אז  נראה את דוגמת הנירו הייבריד ונעמיד מולו את האטו 3. ראה כאן:

https://www.icar.co.il/compare/?compare-version[]=24793&compare-version[]=24810

ה byd גדול ממנו בכמעט כל פרמטר אפשרי, זול יותר לרכישה, מאובזר יותר גם בבטיחות וגם בנוחות ובעל ביצועים שהנירו לא מתקרב אליהם וכל זה בעלויות תחזוקה מזעריות בחיי היום יום, וקרובות במקצת רק במהלך טיולים מאוד מאוד ארוכים.

חוץ מהמחסור במוניטין שאין עדייןל byd (לטוב או לרע),איזה סיבה בעולם יש לרכוש את הנירו אם יש לך גישה לעמדת טעינה ביום יום?

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

image.thumb.png.0bab1a1f0c508b06066da64d70511e51.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

image.thumb.png.0bab1a1f0c508b06066da64d70511e51.png

(כרגיל) העובדות לא מדויקות והניתוח לוקה בחסר.

בנובמבר נמסרו נכון לכתיבת שורות אלה 6663 כלי רכב חשמליים. (נתון לא סופי כי היבואנים מקלידים את הרכבים הנמסרים בשיהוי מסויים, ולכן עד 10-15 לחודש אי אפשר לדעת נתונים סופיים) סה"כ מתחילת ינואר עד סוף נובמבר נמסרו יותר מ-25000 כלי רכב חשמלי.

החולשה של היצרנים האירופיים בשוק רכבי הפלאג-אין והחשמליים נובעת מהתקנות האירופיות שמתגמלות את היצרנים על מכירת מכוניות לא מזהמות ביבשת ברמה כזאת שכדאיות מכירת כלי רכב כאלה בישראל היא נמוכה יחסית, ולכן הזירה נשארת פתוחה ליצרנים סינים וקוראניים בעיקר. בשל מתח הרווחים הגבוה כן מגיעים לישראל גירסאות פלאג-אין וחשמלי של רכבי יוקרה, הרבה יותר מגירסאות עממיות.

פורסם (נערך)

long range journey from Haifa to eilat (& back) with the electric byd atto 3 - YouTube.urllong range journey from Haifa to eilat (& back) with the electric byd atto 3 - YouTube.url

לפני 9 שעות, Uri-G כתב:

אל תשלה את עצמך, אף אחד לא קנה רכב חשמלי כי הוא לא מצא אופציה בנזינית לקניה. אם כבר ההפך הוא הנכון. חלק מרוכשי החשמליות קנו רכבים סינים שהם לא דמיינו שיקנו או טסלות בעלויות רכב שהם לא עשו בעבר וחלק פשוט התייאשו וקנו בנזין (מכיר כמה כאלה).

אם היה לנו את המבחר המערבי שיש בעולם, כמו פולקוואגן id.3 , קופרה בורן, ליף e+ ויש עוד במחירים נורמאליים (כולן כדרך אגב נמכרות בערך באותו מחיר או פחות מאטו 3 באירופה), סביר להניח שמספרי החשמליות היו גבוהים בהרבה.

האטו 3 עולה פחות מרוב המתחרים שלו בגודל הפנימי. כנ"ל אייוייז, סקייוול ,איוניק 5 או אניאק. הטסלה עולה כמו רכבי מנהלים שמאובזרים כמוה והרבה פחות מרכבי הספורט-סדאן שזה הקטגוריה אליה היא באמת משתייכת.

כך שרכבי חשמל, נכון להיום, לא יקרים. נכון שחלקם לא זמינים ומי יודע כמה הם יעלו כשיחודשו המלאים ונכון שכמה וכמה יבואנים מנצלים את הלחץ, בעיקר בתחום היוקרה כדי למכור בביוקר (פולסטר 2 ווולוו xc40, הם רכבים שבאירופה מתחילים באותם מחירים של הטסלה הבסיסית. בארץ הם מתחילים בעשרות אלפי שקלים יותר וזו רק דוגמה אחת מיני רבות).

חרדת הטווח עוברת ככל שאנשים רואים יותר ויותר עם חשמליות שמסתדרים איתם נהדר. אצלי בעבודה היינו כמה אנשים מהמחזורים הראשונים של הטסלות, יותר מאוחר הצטרפו כמה אייווייז ואיוניק 5. בהתחלה כולם צחקו עלינו על כל נסיעה ארוכה עם הבטחות שלא נגיע, נתקע ,לא יטען ומה לא. בשבועות האחרונים כל אותם מאחלים מתרוצצים כמו עכברים וקונים כל סיני או טסלה יקרה שיש, כי  בסופו של דבר הם ראו, איך כולנו הסתדרנו נהדר עם הרכבים שלנו וחסכנו אלפים רבים של שקלים, תוך כדי נסיעה ברכבים מאוד מפנקים, מי בביצועים  וההתנהגות ומי במרחב והנוחות.

עמדות איטיות הם בעיקר לבית או בעבודה וזה בכלל לא משנה הזמן, בטח במדינה קטנה וטווחים כמו שלנו.

גם במחיר הכי יקר, זה יוצא יותר זול מרכב היברידי ממוצע ואם דואגים להטעין בעמדות זולות של ג'נרג'י, טסלה ויש עוד כמה, אז זה יוצא זול בהרבה וכל זה יש לזכור שמדובר ברכבים עם ביצועים של הוט האצ'. אפילו byd עושה 7 וקצת שניות למאה.

המצוקה היא בעיקר בגלל התנגדויות ולא משהו תשתיתי.

לא נתקלתי בתורים. כן בעמדות לא עובדות. אבל מדובר בקטנה והאמת שבטווחים של הארץ תמיד אפשר להמשיך לעמדה אחרת או מקסימום להתקשר לשירות לקוחות של העמדה שישחררו אותה.

כמה פעמים נסעת יותר מ 300 קמ בטיולים בארץ בלי לעצור לאיזה קפה או ארוחה?   ואני לא מדבר על אנשים שנוסעים במסגרת העבודה שלהם.מעולם הרכב החשמלי לא עיקב אותי, מקסימום שינה לי את הבית קפה או מסעדה שבדרך.

בדיוק להיפך. בעקבות העובדה שרכב חשמלי עולה כיום כמו רכב בנזין מקביל (ראה רשימה למעלה) ובעיקבות העובדה שמהשניה הראשונה אתה תשלם פחות דלק(גם בעמדות מהירות), פחות אגרה, פחות טיפולים (אצל רובם, גם אם חלקם מיותרים).אתה מרוויח מהשניה הראשונה ובטווח הארוך מרוויח המון.

ה byd גדול ממנו בכמעט כל פרמטר אפשרי, זול יותר לרכישה, מאובזר יותר גם בבטיחות וגם בנוחות ובעל ביצועים שהנירו לא מתקרב אליהם וכל זה בעלויות תחזוקה מזעריות בחיי היום יום, וקרובות במקצת רק במהלך טיולים מאוד מאוד ארוכים.

חוץ מהמחסור במוניטין שאין עדייןל byd (לטוב או לרע),איזה סיבה בעולם יש לרכוש את הנירו אם יש לך גישה לעמדת טעינה ביום יום?

תראה...

במקרה, רק במקרה, כן?  הוריי המבוגרים,( מאוד) גרים בחיפה.

יוצא לי לנסוע לשם פעם בחודש וחצי, חודשיים  בערך.

יש לי רכב עם מנוע  2 ליטר, 2021 (שבסמלון). ואני מאלה שלא אוהב לעצור סתם בכביש, להפסקות קפה.... ארוכו........ת ( כבר כמה קפה אפשר לשתות ?או חומוס לנגב ?, או להשתין?) לא משנה. הבנת את פואנטה.

הנסיעות הללו בשבילי, זה להגיע מנקודה A ל B .

נוסע רגיל , עוקף משאיות לפי החוק, יש הרבה כאלה בערבה. לא נוסע דרך מצפה. 

אני אילתי, (חיפאי בעבר הרחוק), מכיר טוב טוב את הכביש ובשבילי זה לא סוג של "טיול", אם הבנתם.. ומן הסתם יוצא לי לעקוף גם רכבים חשמליים.  כאלה עם הרבה כוחות סוס שלא נמצאים בשימוש או שבעליהם לא משחררים אותם כלל מהאורווה.

גם משתדל לצאת מאילת לא בשעות עמוסות.

לעשות חשבון גם אני יודע.

נכון. החשמל הרבה יותר זול מהבנזין. השאלה היא בכמה.

בוא ניקח בתור דוגמה את ה-BYD שאתה כל כך מהלל אותו.

מה הטווח האמיתי שלו בקיץ עם מזגן,(אגב. פתרו את בעיית המזגן, או לא?), במהירות 110 בערבה,(לדוגמא כן?) ו 120-125 בכביש 6 ? נסיעה רגילה כזו מבלי "לחסוך" , אתה יודע למה אני מתכוון...

לא משנה. בוא נגיע למספרים. ה- ASX עלתה לי 137000. עכשיו היא 146000 כולל. אפשר להוציא גם טיפולים חינם 3 שנים, עם טיפה לחץ.

BYD עולה 157000  כולל. ללא שום טובות. לאומת הרכב שלי זה יוצא הפרש של 20000. לאומת החדשה, זה מתקזז. 11000 "בלבד".

כמה עולה עמדת טעינה ביתית? 

הרכבים באותה קבוצה, או לא, אפשר להתווכח על זה.

בנסיעה הלוך-חזור אילת חיפה, ה-BYD מילאה חשמל בסך של 248 שקל.

אצלי הנסיעה הזו מסתכמת ביותר. כמה יותר? 110 שקל יותר. בהגזמה. מזגן עם 2 אנשים ברכב.

המרחק כמעט 700 ק"ם, עם תוואי נסיעה שונים. עליות , ולפעמים עומסי תנועה.

בקיצור, כמה פעמים אני אמלא דלק, כדי להגיע למחירה ההתחלתי של ה -BYD ?

למה אני צריך להיות מוגבל ולחוץ בזמן בנסיעה בין עירונית?

מה יעזרו לי כל מאות כוחות הסוס, תאוצה פנומנלית של ווירון, עם כל מצלמות וניידות שיש, הפקקים והעומסים, והשעות המתות שאני אבלה, בתחנות הדלק ?

אמרת בעצמך שרק רכב סיני אפשר להשיג במחירים שפויים. כי האירופאיים והקוראנים יקרים מאוד. על כמה אני מתפשר במישור הבטיחותי כשאני קונה רכב סיני?

יכול להיות שהרכבים הללו מתאימים להרבה אנשים אחרים. לי בכל אופן אינו מתאים כרגע.

צירפתי קישור לסרטון ביוטוב, על הנסיעה לאילת וחזרה, בתחילת ההודעה. מקווה שיהי. ניתן לראותו.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
  • אהבתי 1
פורסם

קשה להתווכח על יתרונות הרכב החשמלי, הוא גם לרוב מאובזר להפליא, מצויד בכל העזרים הבטיחותיים, שקט, נינוח, זמינות כוח חסרת תחרות במקבילות הבנזיניות וכן, גם הסינים יודעים את העבודה מסתבר. העניין הוא שבכדי להגיע לנוחות וקלות השימוש של רכבי בנזין צריך שתהיה עמדת טעינה בחניה הפרטית, כשזו איננה העסק מתחיל להסתבך, מחייב תכנון מוקדם בכל נסיעה החורגת מכמה עשרות קילומטרים ושהייה ארוכה לצד הרכב הנטען, גם אם יש מטען זמין ותקין. כשאין כזה, זה כבר על סף הצורך לחפש קיר בכדי לדפוק בו את הראש בתסכול. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

סינים מייצרים מכוניות חשמליות כבר עשור וחצי. פשוט הסחורה שלהם הייתה מיועדת לשוק הסיני ולא לשוק המערבי. בשנים האחרונות התוצרת הסינית הבשילה, עלתה ליגה, קיבלה תקינה אירופאית ואנחנו נהנים מהפירות. 

עריכה אחרונה על ידי PeugeotVictimBoy
פורסם
לפני 21 שעות, save כתב:

אני רק שאלה : הגרף הזה הוא לא תוצאה של עוד עיוות מיסוי שעומד להשתנות בינואר ?

נכון שמצב תשתית הטעינה בישראל נכון להיום גרוע מאוד וזה בהחלט משפיע, אבל עקב העליה המשמעותית הצפויה במס על החשמלוקים בינואר 2023 -

כל מי שרוצה מכונית חשמלית משתדל בכל הכוח לקנות לפני סוף 2022, וגם היבואנים משתדלים להביא כמה שיותר לפני 2022.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 23 שעות, GOLF כתב:

רק אותי מעניין מי קנה את הספרינג היחידה? חייב לפגוש אותו לפאף לצלול למוח שלו כדי להבין מה קורה שם 😄

יש לי שכן שקנה הונדה סיטי. כנ"ל... 

פורסם
לפני 6 שעות, yossiaviel כתב:

יוצא לי לנסוע לשם פעם בחודש וחצי, חודשיים  בערך

אז ברור לך בוודאי שאתה לא דומה לאדם הממוצע, שקרוב לוודאי מגיע לאילת במקרה הטוב פעם בשנה וגם זה בספק, ובטח לא לפי מערכת השיקולים שלך צריך אותו אדם לבחור האם לקנות או לא רכב חשמלי. מאוד יכול להיות שבמתווה נסיעה שלך רכב חשמלי לא מתאים.

עוקף משאיות לפי החוק, יש הרבה כאלה בערבה. לא נוסע דרך מצפה

ואותו נהג רכב חשמלי יוכל לבצע את העקיפות יותר מהר ויותר בטוח.

כמה עולה עמדת טעינה ביתית? 

עמדת טעינה היא השקעה לטווח ארוך בכל מקרה.

בנסיעה הלוך-חזור אילת חיפה, ה-BYD מילאה חשמל בסך של 248 שקל.

אצלי הנסיעה הזו מסתכמת ביותר. כמה יותר? 110 שקל יותר. בהגזמה. מזגן עם 2 אנשים ברכב.

המרחק כמעט 700 ק"ם, עם תוואי נסיעה שונים. עליות , ולפעמים עומסי תנועה.

בקיצור, כמה פעמים אני אמלא דלק, כדי להגיע למחירה ההתחלתי של ה -

Asx עושה 1 ל11.5 קמ לליטר בממוצע על הנייר. נגיד שבבין עירוני המצב קצת יותר טוב, אבל עם מזגן וציוד מגיד תגיע ל 1 ל 12. המרחק בין אילת לחיפה 430 קמ לפי ווייז. בנסיעה הלוך חזור יצא לך  500 שח. יותר מכפול ממה שעשתה ה byd. אם תטעין את ה byd  בחזור בעמדה ביתית העלות של הנסיעה יהיה אפילו פחות, כנל אם באילת תטעין בעמדה ציבורית איטית ולא מהירה וכל זה לא כולל את החיסכון בדלק בחיי היום יום.

וכמו מקרה הנירו, ה byd יותר רכב כמעט בכל פרמטר.

מה יעזרו לי כל מאות כוחות הסוס, תאוצה פנומנלית של ווירון, עם כל מצלמות וניידות שיש, הפקקים והעומסים, והשעות המתות שאני אבלה, בתחנות הדלק

בנסיעה שלי לאילת, (תעשה חיפוש "טסלה אילת")עליה סיפרתי כאן בפורום זה עזר מאוד ויש אנשים עם רכבי בנזין שעקפו אותי במהירויות הרבה יותר גבוהות, כך שכנראה יש לזה שימוש.

בקיצור, כמה פעמים אני אמלא דלק, כדי להגיע למחירה ההתחלתי של ה -BYD

פער המחירים הנוכחי הוא פחות מעשר אלף שח, כך שכנראה שמהר מאוד.

על כמה אני מתפשר במישור הבטיחותי כשאני קונה רכב סיני?

במקרה של ה byd הסיכון 0 ואפילו מינוס. ה byd השיגה 5 כוכבים במבחנים העדכניים של היורונקאפ ה asx רכב מיושן שבספק שיצליח להשיג תוצאה כזאת כיום.

מה הטווח האמיתי שלו בקיץ עם מזגן,(אגב. פתרו את בעיית המזגן, או לא?

ה byd הוא כנראה לא הרכב החשמלי המצטיין ביעילות אנרגטית לפי המבחנים ועדיין בנסיעה רגועה כמו שאת מתאר, אני יכול לנחש שהוא יצליח להגיע ל 300 קמ וזה מספיק להגיע לאילת עם עצירה בודדת כמו שהרבה משפחות מטיילות יעשו (אני עשיתי גם בבנזין עצירות התרעננות משפחתיות). לא יודע לגבי המזגן וזה בהחלט סימן שאלה לגבי הרכב. 

יכול להיות שהרכבים הללו מתאימים להרבה אנשים אחרים. לי בכל אופן אינו מתאים כרגע

מאוד ייתכן שאתה צודק.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 3.12.2022 בשעה 20:19, PeugeotVictimBoy כתב:

אל תבנה על הסכמי סחר בשביל לקנות רכב יותר בזול רוב הסיכויים שהיבואן יגלגל את ההנחה לכיסו ולא אל הצרכן. לדוגמא ה-YEN קרס ב-2022. ראית יבואן מכוניות יפניות שהוזיל את הסחורה? זובי. 

מי שמחזיק בהזמנה קיימת לרכב קוריאני (כלשהו), ויש אלפים רבים כאלו, יקבל החזר מס בעקבות ביטול המכס על תוצרת קוריאה.

איך אני יודע? כי קיבלתי טלפון מכלמוביל שהצ'ק בדרך, על מלוא הסכום. אני לא צוחק.

לגבי העתיד נחכה ונראה, ליבואנים וגם ליצרנים יהיה פיתוי להגדיל רווחיות בשוק הישראלי, אבל איך שלא נסובב את זה התחרותיות של כלי הרכב הקוריאנים השתפרה השבוע משמעותית ומי שלדעתי ייפגעו מכך הם בעיקר המתחרים מסין חסרי המוניטין.

עריכה אחרונה על ידי Cadillac58
  • אהבתי 1

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

• תוכן חדש...