Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

השרשור קצת נרדם. אין דרך טובה יותר להעיר אותו, מאיזה איקוולייזר חדש. 

Sherwood EQ460B

Polish_20260625_204048072.jpg

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • אהבתי 2
:turn-l:
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

אני מבין שאני צריך להמשיך לקנות איקוולייזרים רק כדי להשאיר את השרשור בחיים.

https://youtu.be/JS_ER4LHoXc

שרווד 3010C במצב חדש, שהמוכר שלו חשב שהוא בכלל מגבר.

IMG-20260704-WA0072.jpeg

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • מצחיק 2
פורסם (נערך)
בתאריך 13.6.2026 בשעה 17:25, sperial כתב:

אכן היו טונאר, SG ודקאדה ועוד איזו חברה שייצרה קיטים קטנים.

בשנות התיכון הרכבתי קיטים קטנים (גם בבית וגם באיזה חוג), בשנות הלימודים בטכניון (סביב 1978) את המגברים של SG (ה-2004 ובהמשך שדרגתי ל-2006) 

הנה sg2004. ההלחמות שלו נראות די רע (קיט בכל זאת...) ואני לא מעז לנסות לחבר אותו לחשמל. 😉

IMG-20260704-WA0094.jpeg

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • אהבתי 1
פורסם

מדהים. בן קרוב ל-50, כנראה פריט אספנים נדיר. ה-2004 שללי חזר ל-SG בסוג של טרייד אין תמורת ה-2006.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואו !

מזכיר נשכחות

אני בניתי את המגבר יוניק 7007 בכיתה י"א, את הרסיבר של SG קניתי מורכב ולא בדקתי לו בהלחמות 😃

שניהם נמסרו לפני הרבה שנים

scan0013.jpg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

איזה חיים קלים היו לכם...

אני הייתי צריך לבנות את הרדיו טרנזיסטור שלי ממה שהיה (כנראה) קיט מועתק של "דקאדה"... הייתי בחוג נוער לאלקטרוניקה בחופש הגדול ובילינו יותר זמן ומאמץ לבנות את מארז הרדיו מעץ.

בתאריך 13.6.2026 בשעה 14:20, flytomars כתב:

חה! בתור מהנדס אלקטרוניקה הידע שלי מסתכם בהחלפת סוללות, ולפעמים ספריי קונטקט אם הסוללה נזלה

גם זה טוב לפחות, פגשתי יותר ממהנדס אחד בשנים האחרונות שבשבילו פיתוח/תיכנון מעגל משמעו להריץ בסימולציה. לא בטוח שהיה יודע מה זה ספריי מגעים.

• מצחיק 1
  • מבאס 1
פורסם

תראה, אני קיבלתי שיעורי יסוד בנגרות בכיתות ז׳-ח׳, בכיתה ט׳ ביקרתי כל שבוע ב״מועדון הטכני״ ובניתי חנוכיה מפליז, מאזני קפיץ (ואפילו כיילתי אותם) וזוג טלפונים שיכלו לשמש כאינטרקום. ובמקביל בניתי טיסני בלזה ב״גדנע אוויר״.

הדור הבא. כלום. אחד מהם שיחק קצת עם פירוק והרכבה של מחשבים לצורך כתיבת ביקורות ל-HWZONE. השני חשב שלמברג קוראים ״מפרק״. לזכותו - הוא דווקא לא מפחד מפרוייקים קטנים כשהם נדרשים. 

גם בטכניון - אם אני, במסגרת לימודי הרפואה, חישבתי את g באמצעות ״עגלות אוויר״, ציירתי עקומות ליסאז׳ו על אוסצילוסקופ ופעם בשבוע בישלתי כל מיני מסריחים במעבדה לכימיה - שני בני המהנדסים לא ראו מעבדה מימיהם. יותר נכון, קיבלו איזה הדגמה בשנה ג׳-ד׳.

אבל הסיפור שמהנדס חשמל לא יודע להחזיק מלחם ותיק מאוד, לדעתי עוד מלפני שהגעתי לטכניון.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה בסוף עניין של אופי ולא תקופה או אמצעים.
אני כילד סחבתי טלויזיות ש"ל מהרחוב, פירקתי אותן ומיינתי את הרכיבים (ואל תשאלו איך גיליתי שאני עיוור צבעים).

כמובן הרכבתי קיטים (שהיו דבר יקר פעם). הכי זכור לי קיט של סטרובוסקופ שלא הצלחתי לגרום לו לפעול, וחטפתי מהקבל שוק חשמלי פעם אחרי פעם - עד שגיליתי שהדיודות הודפסו הפוך (הפס הלבן בצד הלא נכון!).

הבן שלי היום בונה מדפסות תלת מימד מחלקים של מדפסות, חלקים שמזמין וחלקים שמתכנן ומדפיס, ומתקן מכשירי אלקטרוניקה עם פלוק ומצלמה תרמית שיכולתי לחלום עליהם כילד. מי שטכני יכול תמיד למצוא עיסוקים, והיום יותר מאי פעם האפשרויות אינסופיות (עליאקספרס, האינטרנט והצ'אט, ארדואינו, מדפסות תלת מימד ועוד ועוד).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 23 שעות, yuvk כתב:

אני מבין שאני צריך להמשיך לקנות איקוולייזרים רק כדי להשאיר את השרשור בחיים.

https://youtu.be/JS_ER4LHoXc

שרווד 3010C במצב חדש, שהמוכר שלו חשב שהוא בכלל מגבר.

IMG-20260704-WA0072.jpeg

גם לי יש אחד זהה. קניתי אותו ממש בזול והוא ממש חמוד. תתחדש או תתישן

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מגיל 14 התחלתי להתעסק גם עם אלקטרוניקה, כסף הכיס שלי היה נשאר אצל ציגנלאוב/כשיוף/גולדשטיין וליאון - חנויות האלקטרוניקה של חיפה. בניתי ופירקתי לא מעט, היה לי אוסף רכיבים לא קטן. אבל אז נפלו לידי 3 כרכי ״החובב הצעיר״ ובעקבות זאת הצטרפתי לקבוצה של חובבי רדיו, שם העיסוק המרכזי היה התקשורת.

מה שכן - הבן הבכור שלי בכל זאת בעל עניין. בתיכון התעסק קצת עם רובוטיקה. בגיל יותר מאוחר, אפילו כשכבר היה מהנדס, יצא לי קצת לעבוד איתו בבניה של כל מיני פרוייקטים קטנים. למשל, עם ארדואינו ופעם גם עם ראספברי פיי, אני סייעתי לו בבניה, והוא תכנת.

@yuvk נשמע שהבן שלך עושה דברים מעניינים. בן כמה הבחור (חטיבה/תיכון/אוניברסיטה)? כמה אתה מדריך אותו או עובד איתו?

פורסם
לפני 11 דקות, yuvk כתב:

זה בסוף עניין של אופי ולא תקופה או אמצעים.
אני כילד סחבתי טלויזיות ש"ל מהרחוב, פירקתי אותן ומיינתי את הרכיבים (ואל תשאלו איך גיליתי שאני עיוור צבעים).

כמובן הרכבתי קיטים (שהיו דבר יקר פעם). הכי זכור לי קיט של סטרובוסקופ שלא הצלחתי לגרום לו לפעול, וחטפתי מהקבל שוק חשמלי פעם אחרי פעם - עד שגיליתי שהדיודות הודפסו הפוך (הפס הלבן בצד הלא נכון!).

הבן שלי היום בונה מדפסות תלת מימד מחלקים של מדפסות, חלקים שמזמין וחלקים שמתכנן ומדפיס, ומתקן מכשירי אלקטרוניקה עם פלוק ומצלמה תרמית שיכולתי לחלום עליהם כילד. מי שטכני יכול תמיד למצוא עיסוקים, והיום יותר מאי פעם האפשרויות אינסופיות (עליאקספרס, האינטרנט והצ'אט, ארדואינו, מדפסות תלת מימד ועוד ועוד).

גם אני כמוך הלכתי לצוד ברעננה לאורך התעלה שהייתה מקרן היסוד עד איזור התעשייה טלוויזיות שחור לבן שאנשים זרקו

היינו יושבים ימים ומפרקים את הלוח רכיב, רכיב. כי אז לא היה אלי אקספרס.

עד היום יש לי סטוק מטורף של טרנזיסטורים וציפים שכבר בני 50 או יותר... 

איזה כיף היה להיות ילד פעם

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 12 דקות, yuvk כתב:

(ואל תשאלו איך גיליתי שאני עיוור צבעים).

טוב שלא גילית מה זה 20 קילו-וולט של CRT ו-sweep tubes 😭

פורסם

הבן התגייס לפני כחודש. ברוב העיסוקים שלו, הוא יכול ללמד אותי. לפעמים מתייעץ איתי בנושאי חשמל. כשהוא מנסה לתקן אלקטרוניקה, אני משתתף איתו בחקירה (הוא לא למד פיזיקה או אלקטרוניקה) כמיטב יכולתי (שלצערי, כמהנדס, די נמוכה...). 

פורסם
לפני 1 דקה, סולל הדרך כתב:

עד היום יש לי סטוק מטורף של טרנזיסטורים וציפים שכבר בני 50 או יותר... 

איזה כיף היה להיות ילד פעם

גם לי היה אוסף אני קניתי בג׳אנק מקלט ומשדר ימיים ממלחה״ע השניה Collins TCS-5, את המקלט אפילו השמשתי. אבל יש גבול גם לאגרנות. המשקולות הלכו לאשפה, ואוסף הרכיבים שלי (כולל מנגדים ועד שפופרות רדיו) נעלם גם הוא, כנראה באותו מקום.

פורסם
לפני 5 דקות, סולל הדרך כתב:

גם אני כמוך הלכתי לצוד ברעננה לאורך התעלה שהייתה מקרן היסוד עד איזור התעשייה טלוויזיות שחור לבן שאנשים זרקו

היינו יושבים ימים ומפרקים את הלוח רכיב, רכיב. כי אז לא היה אלי אקספרס.

אף פעם לא מאוחר לפגוש מתחרה... גם אני רענני במקור. והתעלה התחילה מאחורי מרכז הקליטה, דרך רחוב השרון :-) נקראת נחל רעננה במפות. והיתה מקור ל"מציאות" (פעם מצאנו שם אפניים. כנראה גנובים...).
את הרכיבים זרקתי מזמן. נשארה לי רק קופסה מלאה שפופרות ריק (הטלויזיות שפירקתי היו ש"ל, בד"כ עם שפופרות) שמסרתי למישהו שמתקן יצורים כאלו. 

לפני 11 דקות, sperial כתב:

טוב שלא גילית מה זה 20 קילו-וולט של CRT ו-sweep tubes 😭

20 קילו וולט גיליתי בדרך הקשה והכואבת בגיל 17 כשעברתי למכונאות ולמע' הצתה (פיאט 600).

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...