Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 דקות, aviaviavi כתב:

לא יודע מה זה תפיסה חילונית, אין אקט או רעיון מאחורי חילוניות.

בטח שיש.

אני מחליט לעצמי לפי אמות המידה והמוסר האישיים שלי ולא לפי אף הלכה או ציווי דתי (של כל דת) כלשהו שלא נכפה עליי בחוק.

אורח חיים דתי מאוד מגביל את היכולת הזו. כי רמות המעדה והמוסר הם כבר לא שלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

לנסות להמיר אותי מתפיסתי החילונית או את משה הרפורמי כדי שנהיה יהודים אורתודוקסים זו מסיונריות לכל דבר.

אגב. זה אבסורד שבמדינת ישראל דווקא המיעוט האורתודוקסי הוא זה שמתווה את התפיסה הדתית.

הרי רוב היהודים אינם חרדים. 

ואיכשהו נוצרה תפיסה שגויה שלהיות יהודי או דתי = חרדי. 

החוסר הפרדה בין דת ומדינה היה הרבה יותר נוח, הגיוני וקל לרוב האנשים אם את הדת היה מייצג זרם פחות קיצוני.

אם הרבנות הייתה שייכת לזרם הדתי לאומי לדוגמא, או הרפורמי - אז מצד אחד היו חילונים שהיו קצת יותר "קיצוניים" לכיוון אחד ומצד שני חרדים שהיו קצת יותר "קיצוניים" לכיוון אחר.

ברגע שאתה שם קיצון כסמן אמצע במפה - אכלת אותה. כי מצד אחד אם אתה עובר אותו - אתה נופל מהמפה. מצד שני כל השאר נחשבים ללא בסדר.

פורסם

יש היום ליגיטימציה חברתית שזה בסדר שיהיו מחבת"ים בקרבת מקומות הומי אדם.

יצא לי כבר מקרה להיתקל במצב שילד חילוני נהפך לשומר שבת ושומר מצוות כי הייתה השפעה מצד מחבת"ים. זה גם היה גיל מצוות אבל עדיין זו הייתה השפעה שהשפיעה על כל המשפחה ודי "הרסה" הרבה הדברים שההורים היו רגילים אליהם.

דעתי, צריך זכות חופש מדת וזכות חופש דת אבל אני חיי בעמי ואני לא רואה את זה קורה בקרוב.

מה שכן זה נקודת ה"משבר" שחווה המדינה/העם/הקהילה/הוויה, הרי אין סיכוי שהתתפתח פה סוג של זהות ישראלית בלי המאבק על אורחות החיים (אם יש זהות ישראלית לטעמי, אין אותה - אולי מתקופת העלייה הראשונה/השנייה נותרו שאריות כלשהן - אבל היום אין אותה בכלל), זה מאבק שלא ממש כיף להיות בתוכו כי זה חרא מהצד שלא נהנה מכל הדברים הללו אבל לאלו שנהנים מזה, לא כל כך משנה להם והם גם רגילים שמקבלים את הצד שלהם, גם אם הם עושים קולות של אכלו לי שתו לי כשהמצב לא כזה בכלל, בכל הנוגע לסטטוס קוו.

ימים יגידו, אם נוכל בתור מדינה לשבת כולם בלי להיות מזויפים ובלי להיות "אוהבים את כולם לא משנה הצורה שלהם" ומתחת לפני השטח, לשנוא כל דבר שקיים שהוא לא מהצד "הנכון".

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, aviaviavi כתב:

וזה ממש לא על ידי דוכני התפילין שהרבה חילונים מרגישים שזה פוגע בהם.

חוזר על הפנטזיה שלי בנוגע להקמת דוכני הנגשת ידע מדעי באיזורי ריכוזי אוכלוסיה חרדית ועל התהיה כמה מהר אצא עם גפיים שבורות- וכמה מהן יהיו שבורות.

• אהבתי 1
פורסם
Just now, Pika007 כתב:

חוזר על הפנטזיה שלי בנוגע להקמת דוכני הנגשת ידע מדעי באיזורי ריכוזי אוכלוסיה חרדית ועל התהיה כמה מהר אצא עם גפיים שבורות- וכמה מהן יהיו שבורות.

בהודעה הראשונה שלי רציתי להביא לפה - כתבה על בחור אחד שהחליט בפסח להקים עמדת פיתות בריכוז חרדי/דתי. אחרי כמה דקות כבר הגיעה המשטרה והורידה את הדוכן שלו ונתנה לו דוח

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

זה כבר משהו אחר, זה גם על גבול הלא חוקי (עקום שיש חוק כזה- אבל זה מה יש, בעיקרון החוק מדבר על בעל עסק ודוכן שמחלק בחינם הוא לא עסק, אבל למרות שיבטלו את הקנס- עדיין יתנו אותו) וגם ממש לתקוע אצבע בעין.

אני מדבר על דבר שהוא 1:1 ו "לא אמור להפריע למי שאינו מעוניין"

פורסם
לפני 14 שעות, vadim6385 כתב:

בסדר, זה נראה כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז.

היי. הלו. מה נסגר.

לפני 10 שעות, DareDevil כתב:

בהודעה הראשונה שלי רציתי להביא לפה - כתבה על בחור אחד שהחליט בפסח להקים עמדת פיתות בריכוז חרדי/דתי. אחרי כמה דקות כבר הגיעה המשטרה והורידה את הדוכן שלו ונתנה לו דוח

דברים, דוכנים ומקומות שהם בעד ביצוע פולחן הזוי דתי כלשהו- "סבבה, טוב, רצוי, כן ירבו, מה פוגע בכם, למה נעלבים, מה אתם רוצים, למה אתם אנטישמים". 

דברים, דוכנים ומקומות שהם בעד החילוניות= מערבים את המשטרה תוך 20 דקות. ואני לא מבין למה- עבורי זה "סבבה, טוב, רצוי, כן ירבו, מה פוגע בכם, למה נעלבים, מה אתם רוצים, למה אתם אנטישמים". 

מזכיר לי את התקופה שהיו בקניונים עמדות של פרסום לניתוח הסרת משקפיים בלייזר. 

כל מי שעובר עם משקפיים עליו, היה מקבל פנייה נמרצת מנציג מכירות. ואלו לא מבינים את משמעות המילה לא בדרך כלל. 

אותו הדבר עם התפילין. משום מה מנסים להכריח אותך, בין אם בשיכנוע עדין, פסיכולוגיה אם השיכנוע לא עובד ועד לדרכים גרועות יותר. 

לגבי אותם הדוכנים, עד שסבלנותי התחילה לעשות קולות של תרנגולת ("פקעה"!) ושהתחלתי לשאול את אותם נציגי מכירות בתגובה אם הם רוצים לעבור ניתוח הסרת עיניים באצבע (אגב תנועת V עם האצבעות), התופעה נעלמה לה לאחר כחודש מעצמה משום מה. הדוכנים נעלמו. 

וחבל לי על כך- לא הצעתי למספיק נציגים את האופצייה. מדובר על דבר משנה חיים וכדומה. 

שימו כמה דוכנים שאתם רוצים במקומות ניטרליים. מי שצריך\רוצה יידע לגשת. אל תקראו לקורבנות תמימים ברחוב ואל תתעקשו איתם. שחררו. החיים קצרים מדיי בשביל לשעבד אותם לאמונות תפלות.

ונקנח בסיפור. 

עת נסעתי ברכבת ביום מן הימים, תוך שיחה בסלולר, עבר לידי נציג הנחת תפילין שכזה. לא עניין אותו שאני בשיחה בטלפון. הציע. 

נענה בשלילה. 

הציע שוב, בתקיפות. 

נענה בשלילה חזקה. 

צעק(!) לעברי ש"להניח תפילין זה שיחה בקו ישיר לאלוהים!" תוך שהוא מתרחק ממני. 

יש לא מעט אנשים בבתי המשוגעים הפרוסים ברחבי המדינה שבטוחים שהם גם נמצאים איתו בקשר ישיר. אבל נעזוב את זה.

• אהבתי 4

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 22 שעות, ברווז כתב:

יש לא מעט אנשים בבתי המשוגעים הפרוסים ברחבי המדינה שבטוחים שהם גם נמצאים איתו בקשר ישיר. אבל נעזוב את זה.

אני נמצא שם, ומוכיח לכולם שהם אכן בקשר ישיר....(יש אפילו מי שמאמין לי...)

פורסם

ברור שהם בקשר ישיר עם אלוהים, הוא בטח ישן איתם באותו חדר.

• מבאס 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 19.11.2022 בשעה 16:19, Pika007 כתב:

הגישה של "סך הכל", ולא משנה לאיזה כיוון- כזה שאני תומך בו או כזה שאני מתנגד לו, היא תמיד דבר פסול. כי איפה בעצם עובר הקו? תמיד אפשר לדחוק אותו עוד ועוד הלאה.

בכל מקרה, בנוגע לתפילין, מה שאתה מתאר זה לא מה שקורה. מה שקורה:

"צדיק הנחת תפילין היום"?

-"לא, לא מניח תודה"

"תעשה מצווה תקרב את הגאולה/בשביל עם ישראל/בשביל הנפש אחי"

"לא תודה."

ופה קורה אחד מ 2 דברים: הראשון הוא איזושהי מילה שעפה לכיוון הגב שלי בזמן שאני מתרחק, או הגברת התקיפות מצידם. ביותר ממקרה אחד העזו לתפוס לי בזרוע ולנסות למנוע ממני ללכת. אז זה הרבה יותר גרוע מדוכן מכירות, שם מעולם לא קרה לי שנגעו בי פיזית. 

שיעמדו בצד עם הדוכן שלהם (אם יש להם היתר) ויתנו לאנשים לבוא אליהם. זה סבבה. שיעזבו אנשים במרחב הציבורי לנפשם.

ליד הסופר שקרוב לביתי בכל שישי יש דוכן של רב שמחלק נרות שבת. הוא לא משדל אף אחד, עומד בצד עם מוזיקה שקטה ואומר לעוברים ושבים "שבת שלום", זה הכל. ויודע מה? כל פעם שאני עובר לידו בשישי, אני גם מחזיר שבת שלום. כי למה לא להתנהג בנועם למי שמתנהג ככה אלי.

מבאס שזהו נסיונך (מתקרצצים אליך,או בכלל,גישה פיזית)

מה שכתבת בסוף לגבי הרב עם הנרות,זו הגישה שאמורה להיות,גם בתפילין,גם בנרות,ובכלל,קודם לכבד,מי שירצה יגיע מרצונו (זו גם הגישה שתמיד נתקלתי,מעולם לא הגעתי לפיזיות איכשהו,או שהציקו,תמיד נגמר במשפט ותגובה של כמה מילים.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, ezuf כתב:

מעולם לא הגעתי לפיזיות איכשהו,או שהציקו,תמיד נגמר במשפט ותגובה של כמה מילים.

זה בגלל שאתה משקר להם.

אם מישהו מאלץ אותי לשקר לו כדי להמשיך עם החיים שלי במינימום הפרעה, מבחינתי גם מדובר בסוג של אלימות.

• אהבתי 2
פורסם

אני על הקצה של הסקאלה - חזות מזרח אירופאית מובהקת.

אלי הם לא פונים אפילו. ואם כן, אני אומר שאין לי הסמכה וממשיך. כנ"ל לגבי בקשות להשלים מניין.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...