Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, (מקווה שזה הפורום המתאים)

רציתי לברר לגבי רכישת רכב כגון פיאט דוקאטו ארוך גבוה (או רכבים דומים אחרים) שלמיטב הבנתי לא שוקל מעבר ל 4 טון ולכן גם נהג עם רישיון ב' מלפני 2007 יכול לנהוג עליו (בבקשה תתקנו אותי אם אני טועה)

השאלה בעצם היא, אם לאחר רכישת רכב כזה , אני מוסיף לו כל מיני דברים שבעצם מעלים את המשקל הכללי של הרכב (כמו למשל כאלו שקונים רכב כזה והופכים אותו לקרוואן ) ונגיד שעכשיו (עם התוספות הקבועות) הרכב כבר שוקל מן הסתם מעל 4 טון...האם במקרה כזה הרישיון ב' הישן עדיין תופס?

כלומר האם הרישיון הוא רק למשקל של הרכב עצמו בלבד ואפשרי להעמיס עליו כמה שרוצים? או שהוא מוגבל למשקל כללי של 4 טון  (כולל תוספות חיצוניות) ?

והאם יש הבדל בין תוספות קבועות לרכב (כגון מטבח/ מיטה כמו  בקרוואן) שמעלים את המשקל הכללי של הרכב באופן קבוע? לבין תוספות לא קבועות כגון רכב שמשתמשים בו להובלות ופורקים ממנו ציוד כל הזמן ?

תודה מראש.

פורסם

מדובר במשקל כללי ללא הפרדה בין רכב למטען. אם ברישיון רכב מוגדר משקל כללי מירבי X, אסור לך לעבור אותו בין אם בגלל המטען או בגלל התוספות.

פורסם

דוקטו ריק שוקל בערך 2200- 2500 קילו.

מותר להעמיס עליו עוד כטון וחצי עד שיוצא משקל כולל נגיד 3900 או משהו אחר קרוב לזה שרשום ברישיון כמשקל כולל מורשה. 

כל עוד התוספות שאתה שם לא מגיעות למשקל הכולל המורשה אתה בסדר. יותר מזה אסור להעמיס.

• תוכן חדש...