Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוחות מהירות הולנד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים,

חזרתי מנסיעת עבודה של שבוע בהולנד, כנראה שאותה מצלמה צילמה אותי 6 פעמים על כמה קמ"ש מעל המותר (מצלמה של הרשות המקומית).

קיבלתי בהתחלה מכתבים מחברת ההשכרה לגבי הדוחות ולאחר כחודש נוסף התחילו לטפטף הדוחות לתיבה שלי בשפה ההולנדית.

סה"כ קנסות ועמלות של חברת ההשכרה מסתכם בכאלף יורו.

מישהו התנסה באי תשלום דוחות מהולנד? 

יעצרו אותי פעם הבאה? 

או שאין סנכרון בין ביקורת גבולות למועצות המקומיות?

תודה מראש.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני יכול להגיד שצילמו גם אותי כמה מצלמות מהירות בין אמסטרדם לאוטרכט (וגם בתוך אמסטרדם על עליה על נתיב תחב"צ ) אבל משום מה לא קיבלתי שום קנס.

אולי זה הגיע לחברת השכרה אבל אם כן אז הם היו מעבירים את זה אליי...

בכל מקרה, הייתי משלם במקומך.

אתה הרי תחזור מתי שהוא להולנד וזה יכול להתנקם בך עם ריביות.

פורסם

אם יש לך כוונה כלשהי להגיע לאירופה שים לב לזה:

https://www.cjib.nl/en/our-procedures-traffic-fines

ולהשכלה כללית של חברי הפורום המתכננים טיול להולנד:

https://trans.info/de/netherlands-here-are-the-

fines-for-road-traffic-offences-in-2020-163679

ולהבא דע שההקפדה על מגבלות המהירות באירופה בכלל ובהולנד בפרט קיצונית, במיוחד באזורי מיתון תנועה, שנמצאים בשכונות מגורים ובקרבת בתי ספר וגנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היה לי מקרה דומה לפני 7-8שנים הגיעו אלי הביתה כמה דוחות בהולנדית. לא ידעתי איך ניתן לשלם אותם לכן לא שילמתי פשוט. מאז הייתי כמה פעמים באיחוד האירופאי אף אחד לא עצר אותי או בדק משהו בנושא.

בהולנד לא יצא לי להיות עדיין.

שאלה אם יש להם תוקף אם מישהו יודע?

פורסם

רק לחברת ההשכרה יש את פרטי הפיקדון והם גובים "עמלה" על זה שהעבירו את הפרטים לרשות הקונסת (האמת שגם חברת ההשכרה עדיין לא חייבה אותי).

המצלמה על כביש מהיר A2, צילמה בין 5 ל-15 קמ"ש מעל המותר.

יש לי גם מספר דוחות לא משולמים מלפני כ-10 שנים באוסטריה אך עדיין לא יצא לי לבקר שם שוב.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני לא יודע איך ההולנדים מתיחסים לקנסות תעבורה שלא שולמו על ידי אזרחים זרים - אבל מתוך היכרות שלי עם ההתיחסות שלהם לעניינינכספים - שמגיעה לאבסורדים - כלל לא אתפלא אם ירדפו אותך עד חורמה מעבר לכך, שים לב לנושא כפל הקנס, שמצויין במסמך השני שקישרתי.

וכקוריוז, לפי אותו מסמך, רוב הקנסות הם בסדרי גודל דומים לאלה שבישראל. החריג הוא שצפירה שלא במקומה עשויה לעלות 390 אירו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא יודע איך זה עובד בהולנד או ספציפית בחברת ההשכרה שממנה שכרת את הרכב. אבל אני מכיר אישית 2 אנשים שחטפו בגלל התנהלות כזו.

הראשון קיבל כמה דוחות באוסטריה, לא שילם. ונחסם סופית להשכרת רכב ע’’י חברת יורופקאר וחברות הבת שלה, כמובן שהוא גילה את זה בדיוק כשהוא נחת באמצע הלילה במינכן, סגר את כל תהליך ההשכרה ורגע לפני קבלת המפתחות קפצה ”התראה” במערכת..

השני קיבל לפני 9 שנים דו’’ח בשוויץ בסך 75 פרנק, התייעץ עם מישהו אמר לו עזוב אותך אל תשלם, הכל יהיה בסדר.

הקנס צובר ריבית בדייקנות שוויצרית וכל 3 חודשים הוא מקבל הודעה על חוב, זה עומד היום על יותר מעשרת אלפים פרנק, הבחור בירר אצל מקומיים בשווייץ, אין לו דרך להיכנס לשם עד שישלם, ברגע שהוא נכנס הוא עצור. אז מבחינתו אין יותר שוויץ בחיים.

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

בשלהי האלף הקודם חטפתי קנס ממצלמה של 240 פרנק בג'נבה על נסיעה ב-2 קמ"ש מעל המותר בזמן נסיעת עבודה. אחרי בירור עם המקומיים, שילמתי כמו טטלה.

פורסם

נצל את העובדה שהיורו עכשיו נמוך יחסית ושלם את הדוחות. 

ראה את זה כחלק מעלויות הטיול + לימוד. 

בתחילת החודש הייתי בצפון איטליה, במקומות שכל 400 מטר יש מצלמת מהירות.

נסענו כמו ילדים טובים, בלי להתחכם, ואפילו טיפה מתחת למהירות המותרת גם את היה רשום 30 קמ"ש.

אלו כללי המשחק כשאתה נוהג בארץ זרה. 

• אהבתי 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

חברת ההשכרה גובה מכרטיס האשראי רק עמלה עבור הסבת הדו"חות על שמך.

לאחר מכן אתה מקבל דו"חות לתשלום.

הבעיה הכי מעצבנת עם הדו"חות ההולנדים, שאין בכלל איך לשלם אותם מהארץ.

פעם לקחתי דו"חות כאלה של חבר עם כסף מזומן לסניף דואר בהולנד, וגם אז לא הצלחתי לשלם כי צריך לעשות העברה מחשבון בנק!

כשלי היה דו"ח כזה ביקשתי ממכרה הולנדית שהיא תשלם מהחשבון שלה, והחזרתי לה כשהיא ביקרה בארץ.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עדיף לשלם גם אם המחיר עלה מאז.

בהולנד אין הרבה מצלמות תנועה וכשיש אז הן לא אחת אחרי השניה ולכן אני בספק אם תוכל לבטל חלק מהדוחות.

באופן כללי בהולנד, כמו שאמרתי, אין הרבה מצלמות, את אלה שיש וויז מכיר היטב וכך בדר״כ הנהגים המקומיים שנוהגים מהר מהמהירות המותרת לרוב, עד שישנו שילוט מצלמות (trajectcontrol).

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני מנחש שמדובר במצלמות של Zone 30 (איזור מיתון תנועה). האירופים מאוד לא אוהבים חריגות מהירות באזורים אלה, כי בדרך כלל הם קיימים באזורים סמוכים לבתי ספר וגנים או בשכונות מגורים עם תנועה ערה של הולכי רגל ורוכבי אופניים. ומהזכרון הקלוש שלי המצלמות יכולות להיות מוצבות אפילו בצידו האחורי של התמרור שבכניסה לאיזור.

הולנד היא מולדת הגאטסו, וההקפדה בה על מגבלות המהירות היא בין היותר מחמירות. ודרך אגב @SuperBamba - ה-trajectcontrol היא מדידת מהירות ממוצעת, כנראה שלא רלוונטית למקרה של פות"ש שקיבל דוח"ות בשטח בנוי, אבל ההיכרות אתה רלוונטית מאוד לכל מי שמתכוון לנהוג בהולנד.

• תוכן חדש...