Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 דקות, sperial כתב:

אין תחליף לנייר ועפרון. הן מבחינת קצב הכתיבה והן מבחינת מנגנון הלימוד

1. זה לא נכון. יש אנשים שמקלידים יותר מהר ממה שהם כותבים (אם הם יודעים להקליד טוב). גם לסכם טוב יותר במעבד תמלילים, מבחינת עריכת המסמך, ובטח בתוכנות של ״ארגון רעיוני״.

2. מחשב נייד שימושי ללימודים ולכתיבת עבודות בהפסקות ובעבודה קבוצתית. אבל יתכן שאלה ידרשו רק בסמסטר שני או שלישי, ואז יניה אפשר לדחות את הרכישה.

ומה זה נותן?

ובאיזה מחשב הוא יעשה שימוש בינתיים?

3. הוזכרו הרבה תכונות נדרשות, אני אוסיף עוד אחת, שחשובה מאוד, מתוך ניסיון משפחתי: מארז חזק. מחשב הבנוי על שלדה שבירה או הנתונה לעיוותים לא יחזיק מעמד כאשר הוא נישא הרבה שעות על הגב.

אין הבדלים משמעותיים בעמידות המחשבים, אלא בתקציבים גבוהים בהרבה. אפשר תמיד לקנות קייס.

4. תביא בחשבון עלויות נלוות, קודם כל תיק נשיאה ממוגן, אטום לגשם וממטרות, ונוח לנשיאה. עניין של כמה מאות ש"ח. כמוכן, לפי שיקול הקונה - עכברון, מטען נייד קומפקטי (רלוונטי בעיקר למחשבים נטעניUSB-C) ואולי עוד.

אין שום סיבה לבזבז מאות ש״ח על תיק. כיסוי מרופד ואטום מספיק, וזה עולה גרושים.

לגבי ממטרות, אתה מבלה הרבה זמן בממטרות?

זה התיק של המק שלי. 32 דולר באמזון:

https://www.amazon.com/gp/product/B08MX9G6M5/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1

זה הכיסוי למקרה שאני לא משתמש בתיק 16 דולר:

https://www.amazon.com/gp/product/B076ZQQTYR/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. הדברים נבדקו, אם כי אין לי לפני רפרנסים. הקליטה בכתיבה עדיפה על הקלדה - ואני לא מדבר על הקצב.

2. לבחור יש מחשב ביתי. אם אינו זקוק כעת לנייד ידחה את הרכישה עד שיזקק לנייד, בינתיים יחסוך כסף, וכאשר ירכוש מחשב יהיה יותר מודרני.

3. ספר את זה למי שנאלץ להפרד ממחשב שהתפורר אחרי שנתיים.

4. תיק זה לא רק למיגון, זו גם נוחות נשיאה - הרי יזקק לא רק למחשב ואבזריו אלא למחברות, כלי כתיבה, אולי ספרים ואבזרי לימוד אחרים. עדיף שהמשקל והנפח האלה ישבו בנוחות על הגב, וכיוון שממילא יזקק לתיק עדיף להשקיע במשהו שמכסה את כל הצרכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

1. הדברים נבדקו, אם כי אין לי לפני רפרנסים. הקליטה בכתיבה עדיפה על הקלדה - ואני לא מדבר על הקצב.

אתה לא מתייחס לכלל התהליך של כתיבת מאמר/עבודה, בו בונים רעיון ומסדרים אותו מחדש באמצעות שכתוב חוזר ונשנה והזזת פסקאות. אתה גם לא מתייחס לכך שכל מה שמקלידים נשמר מיידית בענן, זמין מכל מקום, כולל היסטוריית תיקונים. איפה זה ואיפה מחברות רשומות ביד...

אתה יכול להוסיף לזה לינקים לחומר רלוונטי, תמונות, שקפים ממצגות, קלות של שליחת טקסטים, שכפולם, ארגונם מחדש... 

״לסכם״... זה כמו ללכת לצוד עם חץ וקשת.

פורסם
לפני 22 דקות, sperial כתב:

1. אין תחליף לנייר ועפרון. הן מבחינת קצב הכתיבה והן מבחינת מנגנון הלימוד

יש, טאבלט עם עט. שיפור מטורף באיכות חיים.

אבל זה עדיין לא תחליף למחשב נייד.

לפני 41 דקות, Boltik כתב:

לפטופ די מיותר אם יש לך מחשב נייח בבית

לא אם יש לך קורסי תכנות או מעבדות.

אבל לא יודע עד כמה זה רלוונטי לתואר בחינוך גופני, למרות שגם שם בטח ידחפו קורס פייתון או משהו.

החוויות שלי רלוונטיות להנדסת מחשבים. בהנדסה אתה די לא תשרוד את התואר בלי לפטופ.

לגבי סיכומים - יש מרצים שפשוט בלתי אפשרי לעקוב עליהם, כאלה שמקריאים לך מהמצגת. לכן לדעתי עדיף שתהיה לך מצגת פתוחה ברקע, שתדע על מה המרצה מדבר, אם איבדת אותו.

ואם כבר - אני עדיין ממליץ על טאבלט עם עט, שתוכל לכתוב הערות על המצגת,

אם כי אחד טוב יהיה לא בתקציב של פות"ש - סמסונג גלקסי טאב S8+ יעלה סביב 3500, אייפד מקביל אלפיה יותר לא כולל העט.

@sperial, @falou, לא יודע מתי עשיתם את התארים שלכם ובמה, אבל אני מבטיח לכם שטכנולוגיה "קצת" השתכללה מאז.

לפני 34 דקות, sperial כתב:

הגודל האופטימלי של מחשב המיועד לניוד רב הוא "13.3-14. פחות מזה יהיה יקר וצפוף, יותר מזה מסורבל וכבד

מסכים

לפני 34 דקות, sperial כתב:

תביא בחשבון עלויות נלוות, קודם כל תיק נשיאה ממוגן, אטום לגשם וממטרות, ונוח לנשיאה. עניין של כמה מאות ש"ח. כמוכן, לפי שיקול הקונה - עכברון, מטען נייד קומפקטי (רלוונטי בעיקר למחשבים נטעניUSB-C) ואולי עוד.

עכבר עולה 50 שקל, מטען מגיע עם המחשב, תיק או שכבר יש לו או שהוא יקבל מהאוניברסיטה.

ולא חייב תיק ממוגן אלא אם אתה רוכב על אופנוע או משהו.

אני את כל התואר שלי עד עכשיו העברתי עם תיקים שקיבלתי מהעבודה, שזה ילקוטי מחשב נייד זולים, לא ממוגן ולא נעליים.

תשמור על הציוד שלך, והכל יהיה טוב.

image.thumb.png.9b32bdb775f7a4da77711cc75bdc1ef7.png

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

נקודתית באוץו רגע מנגנון הכתיבה יותר יעיל בזכירה (לאו דווקא למידה). 

יחד עם זאת, יתרון מינורי זה מתגמד כלא היה לצד היכולת לסכם היטב את דבריו של המרצה ולשבת אחר כך לארגן את הדברים צוך כדי הדגשות, סימונים, הוספת תמונות ופירושים/הסברים, שאלות לדוגמה, נוסחאות ועוד מלא מלא דברים. כל אלו בלתי אפשריים על דף. לכן, מבחינת בערך 99 אחוזים מהסטודנטים היום, היתרון  המינורי שבלמידה עם דף ועט נעלם לחלוטין מול החסרונות הגדולים שלו. בלמידה מול מחשב (או סיכום מודפס שהוכן במחשב) בשלב שהלמידה באמת משנה, לקראת הבחינה. 

הזמנים התקדמו, וטוב שכך. סטודנטים ביום למדים פי 30 יותר חומר ובקצב פי 30 יותר מורכב. יש דברים שהיו מורכבים יותר פעם (עבודה קשה, storng men יוצרים זמנים טובים) וכל הדברים האלו. לעומת זאת, מבחינת כמו ידע שיש לשלוט ולהבין בו הצעירים של היום מתמודדים עם כמויות פי כמה מונים מאשר פעם. הכישרון, העבודה והיכולות הקוגניטיביות הדרושוץ היום מורכבות פי מיליון יותר ולכן השימוש בעזרים הוא חיוני. כל מה שכתבתי כמובן מתבסס על הממוצע. ברור שי אנקדוטות נקודתיות פה ושם, אבל מסחינת הידע האנושי והאקדמיה העולם כל הסמן רץ קדימה והרףקצב גדל אקספוננציאלית ולכן הדור שלי נדרש לקמה גבוהה משל קודמי והדור שאחריי יידרש לגבוהה ממני. לפחות בתנאי שהקצב ימשיך כמו שהוא בעשורים האחרונים. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 18 דקות, vadim6385 כתב:

לא יודע מתי עשיתם את התארים שלכם ובמה, אבל אני מבטיח לכם שטכנולוגיה "קצת" השתכללה מאז.

מה זה קשור אלי?

עשיתי את התואר שלי עם מחשב עוד בשנות ה-90׳...

פורסם
לפני 39 דקות, vadim6385 כתב:

לא אם יש לך קורסי תכנות או מעבדות.

....

החוויות שלי רלוונטיות להנדסת מחשבים. בהנדסה אתה די לא תשרוד את התואר בלי לפטופ.

עשיתי את זה בלי לפטופ, 70% מהסטודנטים שלמדו איתי עשו את זה בלי לפטופ. כולם שרדו.

לפני 22 דקות, ניקו פ. כתב:

סטודנטים ביום למדים פי 30 יותר חומר ובקצב פי 30 יותר מורכב.

בסדר, תרגיש חופשי להגזים. המציאו את כל המדעים מחדש ב-15-20 שנים אחרונות? אותו סילבוס, אותם ספרי לימוד, לרוב גם אותם מרצים.

פורסם

חברים, הבאתם את השרשור לוויכוחים עקרים וחבל שכך - תשמרו את האנרגיות שלכם לדברים חשובים יותר.

מחשב בכל מקרה ירכש - לא טאבלט ולא מחברת.

מניסיוני האישי לי ספציפית מתאים יותר בסביבת לימודים מחשב נייד עם מקלדת.

כמו כן זה לא יהיה המחשב הראשון, השני או אפילו השלישי שיהיה בבעלותי, לכן כל עניין הציוד היקפי לא רלוונטי.

מגיעה לי הטבה בעקבות תחילת הלימודים - 2,200 ש''ח לרכישת מחשב נייד. מתכנן לנצל אותה - כמובן שאעלה בתקציב בהתאם על מנת למצוא מחשב שיתאים בדיוק לצרכיי הספציפיים - אופיס ודפדפן, במינימום משקל ובמקסימום איכות מסך וחיי סוללה.

תודה לכל מי שהקדיש מזמנו, מעריך.

פורסם

נראה נחמד, רק שים לב שיש לו רק 8 ג'יגה זיכרון פנימי, ואי אפשר להרחיב, אם יקרה מצב שזה לא יספיק לך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם כל השימוש זה לימודים/עריכת מסמכים - זה יספיק. זה כמו פעם, שברגע שחלק מהזיכרון עבד מההארד דיסק הכל הפך איטי, כי היום יש SSD

לפני 36 דקות, sagibd95 כתב:

על פניו השילוב של מסך, משקל וסוללה נראה טוב לגזרת המחיר הזו.

אכן.

פורסם
בתאריך 13.9.2022 בשעה 12:56, sagibd95 כתב:

שלום לכולם,

אשמח לחוכמת ההמונים בנוגע לרכישת מחשב נייד ללימודים בסכום של עד 2,500 ש''ח.הפרמטרים החשובים הם אורך חיי סוללה, משקל ומסך איכותי ככל הניתן במסגרת התקציב. אין בעיה שיגיע ללא מערכת הפעלה.

יכול לרכוש בארץ או לחלופין להזמין מאמאזון.

השימושים יהיו בעיקר דפדפן \ אופיס - בשביל שימושים אחרים יש לי מחשב אחר בבית.

ה 2 cents שלי:

בבית ספר מתוקשבים (חטיבות ותיכונים) עושים רכישות מרוכזות של מחשבים לפי קריטריונים ברורים: זמן שימוש עם סוללה (לזכרוני יש מינימום של 4.5 שעות עבודה רצופות) , גודל מסך (לרוב 14 אינץ') ומשקל.

הדרישות שלך מהמחשב - לא בשמיים. מה זה לא בשמיים ? כמעט הכי בסיסי שיש.

הזדמן לי לפני חודש להחליף את ה ASUS בן ה-6 במחשב חדש.

סיפור ההחלפה, כשלעצמו, זה משהו שבתוכנית של נסלי ברדה "אחד למיליון" בד"כ משדרים. הוא לא רלוונטי כרגע.
טו מייק א לונג סטורי שורט, קניתי מחשב אחר מ KSP ב 2000 שח  (HP, 15.6" עם 3 שנות אחריות,  8 ג'יגה ראם, SSD-PCIe NVME עם 512GB, ומעבד AMD רייזן 3 5300U) כולל WIN11.  באופן לא ברור, מחירו כרגע ב KSP עלה ל 2400 שח.

מעבר לזה שהוא יותר קל מהמחשב הקודם, יותר מהיר ממנו והמסך יותר טוב (זוויות הצפיה שלו טובות בהרבה ממה שהיה בקודם) הוא מאוד חסכוני בחשמל ועובד שעות בלי להיכנס לטעינה (סוללה סטנדרטית שמורכבת מ-3 תאים סה"כ).
במילים אחרות: המחשבים המודרניים יותר ויותר חסכוניים ואין בעיה למצוא מחשב שמחזיק כמה שעות מחוץ למטען ללא בעיה, על אחת כמה וכמה אם מדובר במחשב ליישומים קלים (אופיס וכד').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 16 דקות, איציק נ. כתב:

הדרישות שלך מהמחשב - לא בשמיים. מה זה לא בשמיים ? כמעט הכי בסיסי שיש.

מסך איכותי מייקר. מסך איכותי, מצד שני, לוקח יותר סוללה.

מה הופך מסך לאיכותי?

בהירות.

מסך שהוא לא רפלקטיבי (מט או בעל ציפוי אנטי רפלקטיבי וכמובן, בהירות עוזרת).

רזולוציה (למרות ש-1080 זה מספק לעבודה)

יחס גודל של 16:10, שטוב יותר לעריכת מסמכים ונותן יותר שטח אפקטיבי.

טווח צבעים, ניגודיות ואחידות בתאורה (כל אילו לא חשובים לעריכת טקסט, רק שלקבל אותם במסך מט, זה מאוד מאוד מאוד יקר).

אתה לא מקבל שומדבר מזה ב-2000 ש״ח.

האם שווה להשקיע במסך איכותי?

לדעתי זה איכות חיים.

האם זה חובה?!

לא.

לדעתי, אם הולכים על מחשב לעבודה נטו, אז מסך מט, וכל השאר זו פשרה פחות כואבת. לפחות אותי, השתקפויות מרגיזות. רק לזכור שאי אפשר לעבוד עם מחשב מתחת -350/400 nits בחוץ או בחדר שטוף אור, אם הוא לא מט. גם מחשב מט עם 250 nits. אי אפשר לעבוד בתנאים הללו, אבל פחות סובלים מהשתקפויות.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז הגיע הזמן להזמין את המחשב.

ננעלתי על 2 דגמים שלפי מה שאני רואה ההבדל העיקרי בהם הוא המעבד, איך AMD בתחום המעבדים לניידים?
למיטב הבנתי המסך מגיע לבהירות מקסימלית של 400 NITS ואמור להיות מספיק איכותי בהתאם לתקציב כמובן.

או לחלופין, האם יש למישהו המלצה אחרת למחשב עד 3,000?

https://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=30920
https://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=32254

• תוכן חדש...