Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלה בדעתי שהבדיקות של הפרשי המתחים בנקודות שונות בעזרת מד מתח דיגיטלי אינן חושפות את האמת לגבי התנגדות המגע האפקטיבית היוצרת בעיות, ולהלן ההסבר עליו חשבתי:

מכשיר מדידה דיגיטלי דוגם את המתח ומציג אותו בקצב נמוך יחסית. שינויים מהירים בערכי המתח (או בהתנגדות הגורמת לשינויי -הפסדי-מפלי-מתח אלה) לא יראו במכשיר עקב התגובה הדינמית האיטית שלו. לפיכך יש לדעתי לדגום את המתח בעזרת אוסצילוסקופ (וכל אוסצילוסקופ הוא מהיר אם מדובר בקצבים של כמה קילוהרץ).

אני מעריך שהתנגדות המגע בחיבורי ההארקה של חלקי המנוע השונים, האלטרנטור וכדומה איננה לינארית ועלולה להשתנות כתלות בתדר השינוי. להזכירכם, במצבר למשל, האימפדנס תלוי באיכות הבנייה שלו אבל גם ברמת הטעינה ובגיל המצבר.

יש סיכוי שגם אם ההתנגדות תחת מתח ישר היא נמוכה, לשינויים מהירים במעבר הזרם תהיה התנגדות גבוהה יותר. היות והחישנים השונים אמורים להגיב לשינויים בקצב יחסית גבוה, סביר שהנתונים שיגיעו למחשב יהיו משובשים במשהו במתח שלהם, יתכן עיכוב כלשהו (עכבת השראותית או קיבולית) בזמן התגובה וכדומה.

הרעיון של שיפור התנגדויות המגע נראה לי מאד, רק שלדעתי כדאי לבצעו כמו שמקובל בחיבורים מקצועיים, בעזרת דיסקיות קפיץ כוכביות, אבטחת סופיות הכבל משני צידיהן וכדומה.

יוסי

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מכשיר מדידה דיגיטלי דוגם את המתח ומציג אותו בקצב נמוך יחסית. שינויים מהירים בערכי המתח (או בהתנגדות הגורמת לשינויי -הפסדי-מפלי-מתח אלה) לא יראו במכשיר עקב התגובה הדינמית האיטית שלו. לפיכך יש לדעתי לדגום את המתח בעזרת אוסצילוסקופ (וכל אוסצילוסקופ הוא מהיר אם מדובר בקצבים של כמה קילוהרץ).

יוסי

הרעיון יפה, אבל לא פרקטי.

עקב הפרעות RFI של מערכת ההצתה, ועבודת מיישר זרם של האלטרנטור, תקבל הפרעות חזקות במסך הסקופ, ואני מדבר על דיגום בבסיס זמן מהיר וואלטאז' נמוך.

אתה תתחיל להרכיב הארקות מפה ועד מחר, וללא שינוי..

תאמין לי..הייתי בסרט הזה...(יתכן ופילטר יפתור את הבעיה - לא ניסיתי).

בכל אופן בדיקת עם רב מודד דיג'יטלי, בזמן עבודת אלטרנטור בעומס, תציג מצב אמיתי לארקות הרכב.

פורסם

בדיוק על זה אני מדבר, ההפרעות בתדר גבוה יושפעו לדעתי מאיכות חיבורי המינוס והאדווה (ריפל) במתח תראה כנראה אחרת במנוע בעל הארקות מעולות לעומת מנוע בו ההארקות ישנות, אכולות קורוזיה וכדומה. אני מאמין שלא רק הערך היבש חשוב אלא גם הסטיות ממנו. הערך היבש (האומי) חשוב לנורות חזקות וכדומה, אבל מעוות את תמונת ההתנגדות לאות מהיר.

יוסי

פורסם
בדיוק על זה אני מדבר, ההפרעות בתדר גבוה יושפעו לדעתי מאיכות חיבורי המינוס והאדווה (ריפל) במתח תראה כנראה אחרת במנוע בעל הארקות מעולות לעומת מנוע בו ההארקות ישנות, אכולות קורוזיה וכדומה. אני מאמין שלא רק הערך היבש חשוב אלא גם הסטיות ממנו. הערך היבש (האומי) חשוב לנורות חזקות וכדומה, אבל מעוות את תמונת ההתנגדות לאות מהיר.

יוסי

כמה הארקות שלא תחבר ועדיין תקבל הפרעות במסך הסקופ.

ברור שאם חיבורי הארקות יהיו לא תקינות תקבל הפרעות חזקות יותר.

צריך לדעת מה מחפשים, ונסיון לגבי סוג הרב הנבדק.

לכל רכב יהיו הפרעות מסוג אחר ועוצמה אחרת, תלוי במבנה מערכת ההצתה והאלטרנטור, ומצב קיבוליות וטעינת המצבר.

לכן אני אומר, שבדיקת הארקות בסקופ עלולה להטעות, לכן שימוש ברב מודד יספיק.

פורסם

הדברים לגבי איכות ההארקה שעלו בשרשור הם כלליים, וצפוי שמבנה המנוע הספציפי ישפיע על ההפרעות ואיכות האותות, כפי שציינת.

יצא לי לראות הלחמה במעגל הגברה של טייפ קסטות (עתיק) שבגלל טמפרטורה לא מספקת נשארה עם משחת הלחמה. עם השנים התפתחה התנגדות בנקודה זו והטייפ השמיע רעשים איומים (כמו רעשי יריה) באופן ספונטני וללא כל קסטה. תיקון התקלה היה חימום מסיבי של נקודת ההלחמה והוספת חוט בדיל איכותי - טיב ההלחמה השתפר והחומר שיצר את ההתנגדות עלה על פני השטח והוסר. לדעתי לא השינוי בהתנגדות הוא שיצר את התנודות במעגל, אלא חוסר הלינאריות של התנגדות המגע.

מה שאני חושב הוא שגם אם ההתנגדות הנמדדת נמוכה, תחת תדר משתנה היא בפועל גבוהה יותר, וברכב ישן כדאי בכל מקרה לשפר את איכות החיבורים. הדבר נכון בודאי כפליים ברכב הנחשף לאוירה ימית וכדומה.

יוסי

פורסם
הרעיון יפה, אבל לא פרקטי.

עקב הפרעות RFI של מערכת ההצתה, ועבודת מיישר זרם של האלטרנטור, תקבל הפרעות חזקות במסך הסקופ, ואני מדבר על דיגום בבסיס זמן מהיר וואלטאז' נמוך.

אתה תתחיל להרכיב הארקות מפה ועד מחר, וללא שינוי..

תאמין לי..הייתי בסרט הזה...(יתכן ופילטר יפתור את הבעיה - לא ניסיתי).

בכל אופן בדיקת עם רב מודד דיג'יטלי, בזמן עבודת אלטרנטור בעומס, תציג מצב אמיתי לארקות הרכב.

יכול להיות שאני טועה אבל אני חושב שיש לך טעות קטנה בניסוח:

או הפרעות RF או RF Interference - RFI

זה כמו שבירושלים יש את "רחוב המלך קינג ג'ורג" :-)

בברכה

חיים

• תוכן חדש...