Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest תמיר .א.
פורסם

בדיוק מה שאני עשיתי לפני שנה,

*החלפתי מינוס בין המצבר לגוף

*הוספתי כבל מינוס בין הגוף של האלטרנטור

*חיברתי כבל של רתכת מן הפלוס של האלטרנטור לפלוס של המצבר,

*חיברתי את המינוס של המנורות הקדמיים עם חוט עבה לגוף, עם בורג קודח.

*עשיתי פלוס חדש עבה יותר עם ריליי שיפעיל את המנורות ככה כול המתח עובר במקום מהמתג של המנורות למנורה מהמצבר ישר למנורה עם ריליי, תוצאה: הנפילת מתח היא 0.025V בעבר 2.13V

תוצאה : אור בהיר יותר !!.

עכשיו המגברים לא גורמים להבהוב אורות בעוצמה מיירבית, (משיכה מרובה של זרם)

אין נפילות מתח בשום רכב.

תמיר

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל איציק שמתקינים מגבר זה ברור מאליו שמחברים + ישירות למצבר וגם ב90% מההתקנות המקצועיות שראיתי לקחו גם מינוס

תגיד איציק פעם מישהו אמר לי שבגלל הארקה גרועה, יש ברכב הבהוב למשל של לוח השעונים בעת הפעלת וינקר, האם זה נכון?

אגב איציק עכשיו על הבוקר בדקתי התנגדות אצלי באימפרזה

בדקתי על מלא חלקים בית מצערת, בלוק, אלטרנטור, ממיר קטליטי ההתנגדות הייתה 0 משמעו קצר-יש מוליכות,

רק שני מכסי השסתומים הראו על התנגדות של עשרות בודדות

אבל שמתי לב בבדיקה שכאילו למתכת לוקח יותר זמן להגיע לאפס התנגדות (לא כמו חוט) יכול להיות שלעניין הזה יש השלכות בתגובות חיישנים מהירות

יום טוב

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

זה שצריך היה לקחת כבל+ ישירות מהמצבר היה ידוע וזה גם מה שהיה בהתחלה (+ משתיק שחובר בכניסה ל RCA וחתך את הצלילים הגבוהים ובך ביטל את ה"יבבה" שהיתה מהאלטרנטור) אבל לא היה ידוע/מובן/מומלץ לקחת גם מינוס.

לאחר שיטוט ברחבי האינטרנט הגעתי למסקנה שהכי טוב יהיה לקחת פלוס ומינוס ישירות מהמצבר ובכך ליצור התנגדות זהה גם בכבל פלוס וגם בכבל מינוס - ובכך אשיג את היציבות שאני מחפש - וזה עבד מעולה.

גם אני היום בדקתי התנגדות ולא מצאתי ש-ו-ם הפרשי התנגדות, קצר מוחלט, במיוחד בין המנוע לאגזוז (שדווקא שם חשדתי בהארקה לא טובה משום מה).

כמו כן גם עשיתי בדיקה בין הפלוס במצבר למספר נקודות מינוס (בולם ימני, חלקי מנוע וכד') ובכולן מבלי יוצא מן הכלל היה בדיוק 12.88 וולט (כמובן שהמנוע כבוי).

בקיצור, אין במה לגעת...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קראתי בעיון.

דווקא במנועי אלומיניום ההארקה חשובה (לפי אחת התאוריות כ נושא הקורוזיה במנועי PSA נובע מארקה גרועה)

.

אז היכן ההארקה בפיזו 405??

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

גם אני היום בדקתי התנגדות ולא מצאתי ש-ו-ם הפרשי התנגדות, קצר מוחלט, במיוחד בין המנוע לאגזוז (שדווקא שם חשדתי בהארקה לא טובה משום מה).

כמו כן גם עשיתי בדיקה בין הפלוס במצבר למספר נקודות מינוס (בולם ימני, חלקי מנוע וכד') ובכולן מבלי יוצא מן הכלל היה בדיוק 12.88 וולט (כמובן שהמנוע כבוי).

בקיצור, אין במה לגעת...

איציק

איציק, בדיקת התנגדות זו לא שיטה אמינה לבדיקת מפלי מתח.

רצוי לבדוק מפלי מתח ע"י בדיקת מתח,

- לכוון את הרב-מודד למיליוולט

- להניע את הרכב ולהפעיל צרכני חשמל 'כבדים', כדי ליצור עומס על המערכת.

- לבדוק את מפל המתח כאשר מודדים לדוגמא, בין קוטב המצבר השלילי לגוף הרכב.

- תוצאה שואפת לאפס מצביעה על מפל מתח קטן ותקין.

פורסם
איציק, בדיקת התנגדות זו לא שיטה אמינה לבדיקת מפלי מתח.

רצוי לבדוק מפלי מתח ע"י בדיקת מתח,

- לכוון את הרב-מודד למיליוולט

- להניע את הרכב ולהפעיל צרכני חשמל 'כבדים', כדי ליצור עומס על המערכת.

- לבדוק את מפל המתח כאשר מודדים לדוגמא, בין קוטב המצבר השלילי לגוף הרכב.

- תוצאה שואפת לאפס מצביעה על מפל מתח קטן ותקין.

אז בעצם לבצע את הבדיקה כאשר המנוע עובד, צרכני החשמל עובדים (מזגן + אורות), ואז לבצע בדיקה של המתח כאשר בצד אחד אני מחבר את הוולטמטר לקוטב החיובי ובצד השני מתחברים לנקודות מינוס ברחבי תא המנוע ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוקיי, מדדתי כמו שאמרת (מהמינוס במצבר לנקודות שונות אחרות של מינוס).

לפי מצב של מיליוולט (יש 200m ויש 2000m) זה הראה משהו כמו 0.30 מיליוולט.

כשהעברתי את זה למצב של עד 20 וולט זה הראה 0.03 וולט.

בהתחשב בעובדה שמדובר ב 3 מאיות הוולט זה נראה לי תקין, לא ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק

בהחלט תקין.
פורסם
דווקא במנועי אלומיניום ההארקה חשובה (לפי אחת התאוריות כל נושא הקורוזיה במנועי PSA נובע מהארקה גרועה)
לא יודע לגבי חשיבות ההארקה בבלוקי אלומיניום מבחינה קורוזיה חיצונית (ולמיטב הבנתי לא זו הבעיה האופיינית במנועי פז'ו וסיטרואן), אבל אין כוח בעולם שהארקה חיצונית תשפיע על קורוזיה בתוך חלל הבלוק. כלל יסודי ומהותי בבעיות קורוזיה הוא הפרדה בין החוץ לפנים בגופים מתכתיים.

הגנה קטודית לקווי צנרת למשל משפיעה על האיכול החיצוני. כדי להלחם בקורוזיה פנימית בצנרת ישנן שיטות אחרות. דוגמא אופיינית נוספת היא ההגנה הקטודית (בצורת אלקטרודת מגנזיום מתכלה) המותקנת בתוך דודי מים ודודי שמש. הגנה זו לא משפיעה במאומה על הקורוזיה החיצונית לדוד.

יוסי

פורסם

איציק

במדידת המיליוולט (=אלפיות וולט) לא אמורה להיות לך נקודה עשרונית.

כלומר נמדדו 30 מיליוולט.

במצב השני קיבלת את אותו ערך מן הסתם, פשוט עם פחות ספרות משמעותיות (למשל: לא היית יודע אם זה 30 או 31)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ל YOSI05

עם הרבה בטחון בתחום שכנראה אינך מבין בו כתבת מה שכתבת...

הקורוזיה היא בהחלט הבעיה המרכזית של מנועי אלומיניום!

תאוריה בהחלט רצינית מיחסת את הקורוזיה לליקויי הארקה

בניסוח אחר: ליקויי הארקה גורמים לכך שמתח חשמלי עובר בנוזל הקרור(מיים הם מוליך!).

עליית המתח בנוזל גורמת לו לתקוף את האלומיניום!!!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
ל YOSI05

עם הרבה בטחון בתחום שכנראה אינך מבין בו כתבת מה שכתבת...

הקורוזיה היא בהחלט הבעיה המרכזית של מנועי אלומיניום!

תאוריה בהחלט רצינית מיחסת את הקורוזיה לליקויי הארקה

בניסוח אחר: ליקויי הארקה גורמים לכך שמתח חשמלי עובר בנוזל הקרור(מיים הם מוליך!).

עליית המתח בנוזל גורמת לו לתקוף את האלומיניום!!!

ידידי, כנראה שקורס בנושאי קורוזיה מפי גדול המומחים (ברגר, לפחות בזמנו היה יועץ ידוע ומוכר) לנושא בארץ שעברתי לפני שנים רבות במסגרת ארגון המהנדסים, אכן מסווג אותי כלא מבין בנושאי הארקה והגנה קטודית, בוודאי לא לעומת מישהו הכותב באנגלית (ואולי בצרפתית). קטונתי.

לתומי אני זוכר מפורשות את הלקח המרכזי שהורבץ במאזינים, שלא ניתן לשנות את התנהגות הזרמים החשמליים בתוך גוף מתכתי חלול ע"י השפעה חיצונית עליו (וזרמי חשמל הם הגורם לקורוזיה, אבל את זה אתה בוודאי יודע).

איך הארקה חיצונית של מסת הבלוק תשנה את הפוטנציאל בתוך מעברי המים ביחס למים עצמם, נבצר ממני להבין.

מציע שתצטט את המקור לתיאוריה, ואז נשכיל כולנו.

יוסי

פורסם
נו יאצק, מה אומר? בדקת ומצאת? ללכת לקנות כמה מטרים של כבל?

מוטי, סקרן לדעת מה המסקנה.

לפי הנחיה של דניאל ביצעתי מדידה מדוייקת למפלי מתח ונמצא שיש נפילה של רק 0.03 וולט (30 מיליוולט).

למיטב דעתו של דניאל והבנתי הקלה בנושא, מדובר במפתל מתח אפסי שאינו דורש חיזוקים נוספים.

בהזדמנות אבצע בדיקה נוספת בנקודות אחרות ע"מ לוודא שאכן מפל המתח שווה ערך בכל הנקודות. כרגע ההארקה עדיין STOCK (האוטו מגיב ונוסע נהדר !).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עוד משהו קטן בעניין:

אני דווקא כן אשמח לבצע את אותה הבדיקה ברכבים אחרים שיצא לי להתקל בהם ולראות אם יש הבדלים והאם קיימת רגישות בדגמים מסויימים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...