Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום הנכבדים שלום,

לפני כשבועיים, שמתי לב שהרכב שלי (הונדה סיוויק האצ'בק 2018, מנוע 1000 סמ"ק, כ- 87,000 ק"מ) מגמגם בהנעה בבוקר. כחצי דקה לאחר ההנעה- הכל נורמלי, וממשיך להיות נורמלי בהנעות חוזרות במשך היום. בשום שלב לא היה כל חיווי תקלה, לא איבוד סחיבה ולא התחממות.

לאחר מספר ימים שהתופעה המשיכה, ניגשתי למוסך הונדה-מאיר בירושלים, בו אני מתחזק את הרכב. אציין שהרכב טופל מאז ומתמיד במוסכים מורשים של הונדה. לתדהמתי, לאחר יומיים, המוסך הודיע לי שיש דליפה של נוזל קירור דרך ראש המנוע לאחת הבוכנות. הרכב מאבד נוזל קירור, למרות שאין נזילה ממערכת הקירור. מכיוון שהרכב כבר לא באחריות (בן יותר משלוש שנים) המוסך פנה להונדה העולמית בבקשה לכיסוי התיקון בערוץ "רצון טוב". תשובת החברה היתה שהם לא נותנים כלום. לא חלק- שום דבר.

מנהל השירות במוסך הסביר שכל עוד לא יפתח ראש מנוע, הוא לא יוכל לדעת בדיוק מה הנזק, וגם לא מה הסיבה לבעיה. הוא הבטיח לתקן רק מה שחייבים. העלות המינימלית לתיקון (פירוק ראש מנוע, יישור שטח ראש המנוע, החלפת אטם ראש והרכבה)- 5,700 ש"ח. וזה עלול לטפס עד כ- 10,000 ₪ בהתאם לממצאים. וזה בהנחה שהבעיה היא לא סדק בראש המנוע.

מכר אמר לי שהמנועים הקטנים והעוצמתיים האלה (1000 סמ"ק שמוציא כ-128 כח סוס) פשוט מכלים את עצמם. אבל עדיין, הרעיון שמנוע של הונדה סיוויק, שמתיימר להיות אחד הרכבים האמינים בשוק, יחווה תקלה כל כך משמעותית לאחר קילומטרז' כל כך נמוך ובתחזוקה כל כך קפדנית בלתי נתפס בעיני. ומה שלא פחות מדהים הוא כמובן תגובת היצרן. הרי כשקונים הונדה סיוויק משלמים פרמיה נאה בדיוק כדי לא להיתקל במצב כזה. והנה כשנוצר מצב כזה, הם פשוט אומרים לי להסתדר בעצמי.

מעבר לרצון לחלוק אתכם את ה"חוויה", שאלתי היא- מה לעשות? לתקן במוסך מאיר בירושלים? לעבור למוסך הראשי בראשון לציון? ללכת למוסך שאינו מורשה הונדה? ואם כן, לאיזה מוסך?

פורסם

מהמעט שאני יודע לגבי המנועים האלו, צריך לטפל בהם כל 7500 ק"מ. זה המלצות היבואן אפילו לדעתי.

שמעתי בעיות אמינות על המנוע הזה לכן כנראה צמצמו את המרווח טיפולים.

איך האוטו טופל עד עכשיו?

פורסם
לפני 44 דקות, gaigerg כתב:

מהמעט שאני יודע לגבי המנועים האלו, צריך לטפל בהם כל 7500 ק"מ. זה המלצות היבואן אפילו לדעתי.

שמעתי בעיות אמינות על המנוע הזה לכן כנראה צמצמו את המרווח טיפולים.

איך האוטו טופל עד עכשיו?

לפי הוראות היבואן. הווה אומר- טיפולי A ו- B לפי המערכת שמתריעה, וטיפול משתנה כל 15,000 ק"מ. בטיפול המשתנה עושים משהו אחר כל פעם.

תיקון קטן למען הדיוק- הרכב עם 83,000 ק"מ, ולא 87,000 ק"מ.

פורסם

המוסכניק עדכן וקבע שיש זליגה של נוזל קירור לאחת הבוכנות, מה שמחייב "העלמות" נוזל ממיכל העודפים. האם בדקת שאומנם פני נוזל הקירור יורדים לאורך זמן, לציין שאת הבדיקה צריך לבצע כשהמנוע קר , מומלץ בבוקר לפני התנעה. נתון מעניין , עדכן את הפורום

פורסם
לפני 7 דקות, ד ו ד כתב:

המוסכניק עדכן וקבע שיש זליגה של נוזל קירור לאחת הבוכנות, מה שמחייב "העלמות" נוזל ממיכל העודפים. האם בדקת שאומנם פני נוזל הקירור יורדים לאורך זמן, לציין שאת הבדיקה צריך לבצע כשהמנוע קר , מומלץ בבוקר לפני התנעה. נתון מעניין , עדכן את הפורום

האמת היא שלא בדקתי בעצמי. לפי מה שאמרו לי מהמוסך, היה חסר נוזל קירור. הם מילאו, יצאו עם הרכב לנסיעה, ואחריה היה חסר שוב. לטענתם אין נזילה ממערכת הקירור.

מאז שהבעיה הזאת הופיעה (ולפני שניגשתי למוסך) עשיתי נסיעות לא קצרות עם הרכב, ואני די מופתע שהמנוע לא התחמם.

אם אוציא את הרכב מהמוסך ללא תיקון, בהחלט אבדוק את זה בעצמי, כמו גם את צבע השמן והאם נפלט עשן לבן בהתנעה. פשוט כשהכנסתי את הרכב למוסך לא שיערתי בכלל שזה הכיוון.

פורסם (נערך)

במקרה שלך, המחיר הראשוני מספיק גבוה כדי לעשות עוד- פעם- חושבים. הייתי מוציא את הרכב מהמוסך , בודק את עניין איבוד נוזל הקירור ובהמשך חושב ברצינות לבדוק את הרכב במוסך אחר, או לחזור לאחרון לביצוע התיקון שהוצע.  חוות דעת שנייה במקרה הזה,  הכרחית להבנתי , לשיקולך.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כדאי שתחפש מוסך עם מצלמת בורוסקופ כדי לצלם את חלל הצילינדר. נכנסים לשם דרך הפתח של הפלאג.

ממה שראיתי ברשת התופעה של חדירת מים לצילינדר מלווה בצילינדר נקי מאוד ביחס לשאר הצילינדרים בגלל שאדי המים שוטפים את משקעים הפחם השרוף. דבר שלא קורה בבוכנות האחרות.

התופעה של גמגום בשלב הראשוני של הנסיעה נובעת משאירי מים שמשבשים את הפעולה של אותה בוכנה, עד שמנוע מתחמם ואז המים מתאדים והמנוע חוזר לפעולה תקינה. 

בכל מקרה תעשה סקר מחירים לגבי עלות תיקון התקלה. אני מאמין שתמצא הבדלים במחיר בין מוסכי יבואן שונים, שלא לדבר על מוסכים מורשים טובים שאינם מוסכי יבואן.

פורסם

אישית הייתי בודק ולוקח את האוטו לחוות דעת שנייה אפילו במוסך לא מורשה יבואן 

בזמנו היה לי בעיה באוטו  הלכתי למורשה של מאיר מצאו בעיה במצבר ורצו להחליף, ושפניתי למרכזי בראשון מצאו בעיה אחרת לחלוטין ומחיר התיקון שלה היה הרבה יותר נמוך  

פורסם

מעדכן שהוצאתי את הרכב מהמוסך. בדקתי שמן- לא נראה שיש בו מים. הסתכלתי על צינור הפליטה מייד לאחר הנעה- אין עשן לבן או טיפות מים. שאלתי את מנהל השירות לגבי העובדה שלא רואים מים בשמן, והוא הסביר שהמים, אם אכן מגיעים מראש המנוע, מגיעים לחלק העליון של הבוכנה, בעוד השמן מגיע מהחלק התחתון של הבוכנה- שני מדורים שונים. לדעתו המים נכנסים דווקא כשהמנוע לא פועל.

מנהל השירות אמר שבבדיקות שלהם היה misfire באחת הבוכנות, אבל שזה יכול לנבוע מכל מיני סיבות.

נוזל הקירור מלא מן הסתם (לטענתם מילאו). אעקוב אחרי המפלס שלו ואעדכן.

פורסם

עם כל הכבוד שיש להונדה כנראה לא סתם הפסיקו עם המנוע הזה לשנת 2022. הם השאירו את ה 1.5 טורבו ומציעים מנוע אטמוספרי 2 ליטר אם אינני טועה. 
מנועי ה 1 ליטר טורבו אכן עובדים קשה. אולי זה גם קשור לעובדה שהם בעלי 3 בוכנות ולא 4. אני אישית לא אוהב את האופן שהשלוש בוכנות מתנהגות. המנוע רועד טיפה בהתחלת נסיעה וזה לא ממש מתחבר אלי.

• אהבתי 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אין קשר לעובדה שהמנוע הוא צנום נפח, מנועים כאלו קיימים קרוב ל-15 שנים והם נוסעים יפה מאד. יש מנועים שיש בהם כשלים, ללא קשר לנפחם. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

לפי דעתי מנוע 100 שסחוט עד תום אומנם יפני אבל אני אישית לא מאמין בזה, מעדיף יותר נפח על טורים יותר נמוכים בכל אופן, אני חושב שאין לך שום בעיה ברכב, פשוט תעקוב אחרי זה וזהו, אם מגמגם לך בבוקר וזה מפריע לך, תחליף פלאגים ותנקה חיישן MAF תשים תוסף דלק, אין לך מה לחרבש אותו ברגע שפתחתה ראש תאמר בייביי יפה, אל תסמוך על כל אחד תלך עם האינטואיציה שלך, תצליח.

עריכה אחרונה על ידי m&t
  • רעיון גרוע 1
  • תוכן חדש...