Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב יד 2 - מפרטי בלבד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Be roo כתב:

גם אנשים פרטיים מסתירים את מצבו האמיתי של האוטו.

כך שמבחינת האמינות צריך להתייחס לכולם בחשדנות.

לטרייד-אין יש חסרון של מחיר. אתה משלם למעשה על תיווך. ובתמורה אתה מקבל יתרונות כמו ריכוז מספר רכבים במקום אחד, אחריות מסויימת, אפשרויות מימין וכו׳.

ניסית פעם לממש אחריות של טרייד אין? זה ממש לא פשוט כמו שזה נשמע ותעשה חיפוש קצר כאן בפורום ותמצא סיפורים רבים

לפני 3 שעות, Be roo כתב:

גם אנשים פרטיים מסתירים את מצבו האמיתי של האוטו.

כך שמבחינת האמינות צריך להתייחס לכולם בחשדנות.

לטרייד-אין יש חסרון של מחיר. אתה משלם למעשה על תיווך. ובתמורה אתה מקבל יתרונות כמו ריכוז מספר רכבים במקום אחד, אחריות מסויימת, אפשרויות מימין וכו׳.

אגב אפשרויות מימון, בדיוק כתבו פה בפורום על תנאי מימון ממש לא טובים שניתנים על ידי טרייד אין למינהם, וגם בזה אין באמת יתרון ורק בגלל שזה פשוט שם ונוח ולא קוראים לזה הלוואה - אז אנשים עושים.

יכול להיות שהנוחות משתלמת להרבה אנשים במובן של להגיע למקום אחד, לבחור ולצאת, לדמיין שיש אחריות ולקבל מימון.

אבל בפועל

הם שילמו הרבה יותר על הרכב (תיווך וסוחרים מיומנים), אין באמת אחריות לכלום, והמימון יקר.

אז המסקנה שלי אחרי הכל שווה פרטי

• אהבתי 1
פורסם

אולי קשה מאוד לממש אחריות של טרייד אין אבל אין אחריות על קנייה מפרטי...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 2 דקות, motior כתב:

אולי קשה מאוד לממש אחריות של טרייד אין אבל אין אחריות על קנייה מפרטי...

יש צדק בדברייך

מצד שני, אתה משלם על זה ולא מקבל את זה - זה גם מבאס.

למעשה זה הטיעון שלי, שמשלמים יותר משוק פרטי עבור הבטחות על הקרח

פורסם
לפני שעה, Netnethd כתב:

ניסית פעם לממש אחריות של טרייד אין? זה ממש לא פשוט כמו שזה נשמע ותעשה חיפוש קצר כאן בפורום ותמצא סיפורים רבים

1. כמו שכתבתי, ״אחריות מסויימת

2. גם אם יש קושי במימוש, זה עדיין יותר מלא לקבל אחריות בכלל.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Be roo כתב:

1. כמו שכתבתי, ״אחריות מסויימת

2. גם אם יש קושי במימוש, זה עדיין יותר מלא לקבל אחריות בכלל.

הבנתי, אבל אתה משלם על האפשרות הזו הרבה כסף .. רכב מקביל מפרטי יהיה יותר תמיד יותר זול כי אין אף אחד בדרך מהמוכר לקונה

פורסם
בתאריך 12.4.2022 בשעה 19:45, Idea כתב:

מעניין אותי, איך וממי חברי הפורום קונים רכבי יד שניה? רק ביד 2 /מחברות השכרה? 

למי שכן קנה מטרייד, באיזה סוכנות? 

חוץ מדוח סליקה ומבחן הרכב שאני כבר פחות סומך עליו מצד סוכנות הטרייד, יש עוד מה לעשות כדי לוודא שעוד בדיקה לא תלך לפח? 

א. אני קונה רק מפרטי.

ב. אני ממליץ להעזר בקרוב שמבין בתחום כדי לבצע סינון ראשוני (וכך חוסך בדיקות במכון).

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

מעדיף לקנות מפרטי ולא ממגרש, ומעדיף מאנשים ששומרים על הרכב שלהם. נכון, אי אפשר לדעת הכל על הבן אדם ממבט ראשון אבל בודקים במקביל היסטוריית טיפולים וכו. לגבי מגרשים, אם כן, אז רק מטרייד רשמי של היבואן וגם במקרה כזה נזהר מאוד ומוודא שהרכב בבעלות פרטית במקורו וכמובן בדיקות וכו. 

לא מזמן נכנסתי לסוכנות פרטית די מוכרת בעקבות מודעה על פיאט טיפו האצ׳בק ״שמורה״. הגעתי, התרשמתי, ראיתי שהרכב לא הכי שמור ואמרתי לנציג שלדעתי הוחלפה כל השמשה הקדמית…ושהרכב עבר תאונה. הנציג אמר שאין מצב והרכב כמו חדש וכו וכו אבל אחרי שקצת הקשיתי הוא הודה שהוחלפה שמשה. לפני כמה שנים כמעט קניתי פולו שהיתה שנה על הכביש ודווקא אצל טרייד מוכר ורשמי, ושוב - אמרו שהרכב חדש חדש. שילמתי אפילו מקדמה. בירור קצר מול המוסך המרכזי העלה שהוחלף מגדש טורבו ובוצע תיקון בגיר. החזירו לי את המקדמה אחרי כמה טלפונים וכמובן לא חזרתי לשם. אין פה ממש חוקיות אבל אפשר לצמצם סיכונים אם מתעקשים ובודקים. עדיין, לקנות מפרטי זה עדיף לדעתי. 

פורסם (נערך)

לרוב אני מסנן לפי יד (רק יד ראשונה) וקילומטראז נמוך וכל רכב שנשאר שהוא במחיר מציאה אני גם מוריד.

לא הולך לשום מגרש או סוחר שהוא לא מגרש טרייד של יבואן גדול.

את הרכבים שעברו את הסינון אני מתחיל טלפונים ומוודא שיש היסטורית טיפולים מלאה ואין תאונות רציניות.

מכל זה בוחר ללכת לראות 2-3 רכבים + בדיקה במאגר חברות הביטוח + בדיקה במכון, עד אכשיו זה הוכיח את עצמו נהדר.

הגישה שלי שאני מחליף רכב אחת ל 7-5 שנים, אז לא מחפש "מציאה" ומוכן לשלם קצת יותר בשביל רכב שמור שישרת אותי נאמנה.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

ככל שתהיה יותר בררן (יד וק״מ) יש פחות סיכוי שתיפול.

סך הכל טרוויאלי, רכב שנסע מעט מיד ראשונה סיכוי הרבה יותר נמוך שעבר תאונה/קטסטרופה מרכב שנסע הרבה.

לעיתים התקציב לא מאפשר להתעקש על שני אלה, במקרה הזה כדאי להיעזר במישהו שקצת מבין, אפילו לדעת אילו שאלות לשאול ומה לבדוק זה חשוב, לא חייב חבר מוסכניק.

נ.ב יש פיקנטו בלוח בפורום, ידנית אומנם אבל נראית לא רע…

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...