Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיקה מטעמך ?

(אם לא - בדר"כ אינה שווה את הנייר עליה כתובה).

שתי נקודות המעידות על הזנחה - חוסר בשמן ובנוזל קירור. לא אמור להיות. בעלים שאכפת לו היה משלים (ובמיוחד לפני מכירה).

alfa 156 2.5.

פורסם

השאלה האם הנוזלים מתחת למינימום?

יש היסטורית טיפולים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדיקה כמו כל בדיקה אחרת, אפילו נקיה יחסית.

הכל זה כסת"חים שירשמו לך גם ברכב עם 20 או 40 אלף קמ.

הבדיקה מטעמך ?

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כן

הבדיקה מטעמי

מה זה אומר רעש עוקב גבוה?

לפני כשעה, yulianx כתב:

השאלה האם הנוזלים מתחת למינימום?

יש היסטורית טיפולים?

כן

הכל מוסך מורשה כל שנה

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

בדיקה כמו כל בדיקה אחרת, אפילו נקיה יחסית.

הכל זה כסת"חים שירשמו לך גם ברכב עם 20 או 40 אלף קמ.

הבדיקה מטעמך ?

מכרתי רכב עם טורבו וגיר כפול מצמדים עם 40 אלף ק"מ ולא הופיעו הערות דומות לאלו שמופיעות אצלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעה, dorsht כתב:

מכרתי רכב עם טורבו וגיר כפול מצמדים עם 40 אלף ק"מ ולא הופיעו הערות דומות לאלו שמופיעות אצלו.

לכל מכון בדיקה יש את הנוסחים והמנהגים שלו בעניין, כמו בבית כנסת.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 44 דקות, Natan805 כתב:

שאלתי את המכון לגבי הלחץ עוקה גבוה והוא אמר שזה בלאי סביר בדיסל

תשמע,

המכון בדיקה נותן "אחריות" על הבדיקה.

אממה, הוא לא ממש רוצה לתת אחריות על הבדיקה.

לכן, על כל סעיף קריטי הוא ירשום לך רג'קטים בשביל שאם יקרה משהו, הוא מכוסה בלא לשלם לך.

למה שאומר לך הבוחן בעל פה יש משמעות יותר גדולה מאשר מה שכתוב בטופס, כי לרוב הם מסבירים מה המשמעות של כל דבר ואם זה משהו טיבעי או שמצריך תיקון.
אי לכך ובהתאם לזאת המלצתי לך היא קודם כל להסתמך בעיקר על מה שהם רושמים תחת סעיף של פגיעות ותאונות, לעשות את הבדיקות המקסימליות שאתה יכול - ולהתקדם הלאה. יש סיכון בכל רכישה של רכב יד-2 אבל אם תמשיך להביא מכוניות לבדיקה בחיים לא תצא עם דף חלק.

מכוניות אחרונות שקניתי בעצמי - לקחתי לבדיקה רק בשביל סעיף התאונות\פגיעות, לא שום דבר מעבר לזה.

הכסת"חים שלהם זה יותר כמו רימון עשן מול הפרצוף של הקונה (כאשר בפועל זה אמור להיות הפוך; המכון אמור להבהיר לך את התמונה ולשים את הדברים בפרופורציות נכונות).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני רק שאלה איציק,

אם אתה מסכים שאת רוב הסעיפים הקריטיים הם חצי מחרטטים בכדי לכסות את העכוז, למה אתה כל כך בוטח בהם כשזה מגיע לסעיף של התאונות/פגיעות?

מדוע איש מקצוע כמוך אשר בודק את שאר הסעיפים ביתר דיוק, לא בודק גם את הסעיף הזה בעצמו?

אינני שואל זאת בזילזול,

אלא מכיוון שמעולם לא לקחתי רכב לבדיקה בגלל כיסויי התחת שלמזלי לא חוויתי על בשרי אלא על בשרו של חבר(כתבו סדק בשמשה הקידמית, שעות חיפוש ולא מצאנו שריטה אפילו)

תמיד בדקתי את הרכבים שקניתי לבד, מוכר שתפסתי אותו בשקר, ולו הקטן ביותר, האוטו היה נפסל במיידי, גם אם היה מושלם, לכן מכון בדיקה נתפס בעיניי כביזבוז כסף, כי משקרים לי בהתחלה, כבר לא מאמין להמשך.

כבר חתמתי...

פורסם

אני סומך על עצמי ובודק בעצמי, אבל במחיר של בדיקה אני מקבל חוות דעת נוספת - ואם הם פישלו באבחנה, הם משלמים (וכבר היו לא מעט מקרים שהגיעו לבתי משפט ומכוני בדיקה נתבעו על ירידת ערך כתוצאה מתאונה שהתפספסה להם בבדיקה. זה לא משהו נפוץ, אבל היו מקרים).
תאמין לי זה הרבה יותר פסיכולוגי מאשר באמת מועיל למשהו.

כמו כן יש עדיין הרבה אנשים שמייחסים לבדיקות האלו חשיבות מכרעת... אז עם הרכב הקודם למשל - הצגתי את הבדיקה שעשיתי מתי שאני קניתי את הרכב (בנוסף לדו"ח סליקה נקי וכד') ושהקונה יחליט.

חשוב לציין שעבור מי שאין לו מושג קלוש - מכון בדיקה עדיין יכול לעזור בסינון ראשוני, אבל מומלץ שיהיה לידך מי שכבר מכיר את השטיקים ויידע לסנן את הכסת"חים מהדו"ח של מכון הבדיקה בשביל לקבל תמונת מצב ריאלית של הרכב.

איציק

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 14 שעות, חולגי כתב:

62000 ק'מ זה לא הרבה למנוע דיזל.

המכון לדעתי לפחות מחרטט אותך (מקווה שזה רק  כסת"ח).

העיקר מבחינתם - שרשמו שלא תקין.

מה האינטרס שלו לחרטט? אני הלקוח שלו, ולמחרת שאלתי אותו שוב בטלפון והוא לא זכר אותי ועדיין אמר שזה סביר למנועי דיזל לשנה הנוכחית.

פורסם

לא הכל זה אינטרסים.

הכי חשוב מבחינת מכוני בדיקה, שאפילו אם המנוע תקין, יהיה עליו איזשהו כסת"ח, ככה שאם תהייה בו תקלה - המכון יהייה מכוסה.

מה שנאמר בע"פ גם חשוב (במיוחד במעמד הבדיקה, ואיציק ציין את זה), אבל קשה לי אישית,  "להחזיק" מאימרה שזה באמת "בלאי סביר" לרכב מונע דיזל, עם 62000 ק"מ.

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני שעתיים, חולגי כתב:

מה שנאמר בע"פ גם חשוב (במיוחד במעמד הבדיקה, ואיציק ציין את זה), אבל קשה לי אישית,  "להחזיק" מאימרה שזה באמת "בלאי סביר" לרכב מונע דיזל, עם 62000 ק"מ.

מי אמר שזה נכון ?

אתה יודע בכמה כסת"חים הם משתמשים במכוניות תקינות לחלוטין ?

אז הוא רשם שלמנוע יש לחץ עוקה גבוה.... SO ? זה משהו מדיד ? הוא אשכרה מדד את הלחץ ולפי זה הסיק ?
אם היה חשש אמיתי לזה, היה שווה לקפוץ למוסך מורשה לקבלת איבחון (מבלי שיראו את הבדיקה).

סתם הימור שלי: זה 99% חארטה ו-1% אמת.

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...