Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבריםם!!!

ראב4 שנת 1997 מנוע 2.0 3s-fe, עבר 196K, מטופלת באופן הכי קיצוני שיכול להיות ( לטובה כמובן).

הרכב הוא רכב מדהים ונוסע כמו שצריך, חוץ מצריכת הדלק הגבוהה, עושה לי עכשיו בערך 1:7 .

בבדיקת 4 גזים שעשיתי (מצורף סרטון בו תוכלו לראות את כל הערכים) ה CO בסרק עומד קרוב ל 0.0, כשעולים ל 2500 טור ה-CO מזנק ומגיע אפילו עד ל 4.7 ולאט לאט יורד, מה שמעיד על תערובת דלק עשירה ומפה אפשר להצדיק את צריכת הדלק הגבוהה.

הוחלף חיישן חמצן, חיישן טמפ׳ נוזל קירור, קומפרסיה 160 PSI בכל ארבעת הבוכנות, מסנן דלק, חוטי הצתה, 4 מצתים, צינורות ואקום, שסתום קניסטר תקין, כל הבית מצערת נקייה, ניקוי עדין של החיישן MAP, הרכב מניע בנגיעה.
כל הדברים האלו נעשו ועדין ערכי ה CO גובהים וצריכת הדלק כמובן שלא השתנתה, סורק תקלות אי אפשר לחבר מכיוון שהרכב הגיעה עם חיבור OBD1 והוא לא תומך במתן נתונים בזמן אמת, רק במידה ונרשמת תקלה זה מופיע.

חייב לציין כי הרכב צורך בערך 100 מ״ל שמן מנוע על כל 1000-1500 ק״מ, מהאגזוז לא יוצא עשן כחול ואין ריח של שמן שרוף, הפלגים יבשים לגמרי, לא איתרתי את מקור היע השמן אבל כן שמתי לב שיש הזעה באזור המנוע. 

אתמול בדקתי את החיישן מצערת TPS, חיברתי את הרב מודד לחיישן, פתחתי סוויץ. על מצערת סגורה נותן 0.6 וולט, מצערת פתוחה עד הסוף נותן 3.8 וולט. ככל שאני פותח את המצערת לאט לאט, המתח עולה ללא קפיצות ודילוגים. 

הנעתי את הרכב, מצערת סגורה החיישן נותן 0.5 וולט(0.1 וולט פחות מסוויץ פתוח). האם זה בסדר שיש הבדל של 0.1 וולט בין סוויץ פתוח לבין רכב מונע? ועל ההשפעה של זה ככל שהמצערת פתוחה... 

עשיתי בדיקה גם לחיישן MAP, חיברתי את הרב מודד לחיישן, הנעתי את הרכב, הנעה קרה החיישן עמד על 1.6 וולט, לאט לאט הרכב התחמם והתייצב על 1.3 וולט~. מכה של גז הקפיצה את המתח ל עד 3.5 וולט ומיד התייצבה בחזרה על 1.3 וולט.

בלחיצה עדינה ואיטית על הגז המתח עלה ב 0.1 וולט ותמיד שאף להתייצב לנורמה 1.3 וולט. מה שאומר שהחיישן MAP תקין לחלוטין. 

השאלה מה עושים מפה ולאיזה כיוון פונים? שוב אני אומר ה CO גבוה אך ורק ב 2500 טור, בסרק עומד כמעט על ה 0.0. 

יש עוד כמה דברים לבדוק, מזרקים, מערכת פליטה(אגזוז) השאלה לאן אני פונה עכשיו על סמך כל הנתונים??

אני ממש על זה וחוקר כל דבר ודבר על מנת לסדר את הבעיה המציקה הזאת, אני מתכנן לצאת לטיול בירדן בעוד כחודשיים עם הראב4 אז פתרון הבעיה הוא חובה!!!!

תודה רבה לכל העוזרים 🤩🍕❤️ 

🌍Toyota Rav4 4WD 1997

פורסם (נערך)

מה שלום הפלאגים? תקינים? מפוייחים? מזרקים? פילטר אוויר?

תעלת אוויר? מה סלד סרק? 

חשבת לכיוון של המחשב אולי? אני זורק פה השערות שלא בטוח שמכוונות לבעיה אך אולי הן חלק ממנה.

יש לך חיישן חמצן אחד או שניים?

עריכה אחרונה על ידי roeibf

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

כאשר ישנו שינוי מהיר בנקודת העבודה של המנוע (במקרה הזה שינוי סל"ד), המחשב לוקח את ערכי תיקון ההזרקה מהזיכרון, מה שנקרא אינגרטור או long term fuel trim.

ואז הוא מתחיל לתקן על פי מה שהוא מקבל מהחיישן חמצן. על פניו ניראה שזה תואם למה שקורה אצלך. עם רגע פתיחת הדוושה המחשב לוקח ערך לא נכון מהזיכרון ואז לאט לאט מתקן על פי קריאת חיישן החמצן.

תיאורטית הוא אמור לתקן גם את ערך האינגרטור בזיכרון, אולי אצלך מסיבה כלשהי זה נתקע.

שווה לנסות לנתק מצבר ל10 דקות, ולחזור על הבדיקה.

דבר נוסף, אני רואה שאתה משתמש במצתי אירידיום. האם אלו המצתים המקוריים לרכב? אם לא, תבדוק שמרווח האלקטרודה תואם לדרישות היצרן.

יום טוב גם לך

פורסם

אני לא רואה בעייה בצריכת הדלק זה האוטו לדעתי 

זה הגיוני שנותנים גז (דרישה) המע יוצאת ל OL מיידי כמובן שהCO עולה מעט רגעית כי ישנה העשרה מכוונת להעצה חלקה, ולאחר מכן המע חוזרת ל CL ו ערכי הCO יורדים נראה תקין לחלוטין.

רק אם ערך ה CO היה נשאר גבוה בסלד גבוה  ההיתי מחפש תקלה במע  אך זה לא נראה כך.

חיים יוד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 54 דקות, חיים יוד כתב:

זה הגיוני שנותנים גז (דרישה) המע יוצאת ל OL מיידי כמובן שהCO עולה מעט רגעית כי ישנה העשרה מכוונת להעצה חלקה, ולאחר מכן המע חוזרת ל CL ו ערכי הCO יורדים נראה תקין לחלוטין.

ניראה שאצלו הירידה הזו לוקחת זמן ארוך מאוד, מהסרטון אני מעריך שמדובר בדקה פחות או יותר עד שהמערכת מתייצבת חזרה.

האם לדעתך זה תקין?

יום טוב גם לך

פורסם

שלום יגאל

אל תשכך הרכב שנת 97 לא בתקן OBD2 המחמיר אבל למרות זאת גם מכשיר ה 4 גזים הבודק ביננו לא של סאן ולא מגיב במהירות כמו סאן כך שאני לא רואה פה בעייה של צריכת דלק אלה יותר עיבוד נתונים איתי של מכשיר 4 גזים כל שהוא .

לדעתי הכול תקין - צריכת דלק זה כבר לחץ אוויר בצמיגים וניסעה מתונה עם רגל רגישה על הדוושה לא מעבר לזה אבל זו דעתי בלבד.

בברכה

חיים יוד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

קודם כל תודה רבה לכל מי שענה ועזר !!!!!!

- המצבר נותק והוחזר מספר פעמים , אך הבעיה לא נפתרה. 
 - מצתי האירידיום תואמים ב 100% לרכב ומרווח האלקטרודה היא לפי הוראות יצרן. לפני זה היו לי מצתים מקוריים של דנסו והבעיה הייתה קיימת. 

- חיישן טמפ׳ נוזל קירור החולף, הטמפ׳ עומדת קבוע על טיפ טיפה מתחת לחצי - כמו שצריך להיות וכמו שתמיד היה. 

- וסת דלק נמצא בתוך משאבת הדלת בטנס והיא מכנית - שווה לבדוק? מה הסימפטומים לווסת דלק תקול?  - רק מציין שהרכב מניע מעולה בכל מצב. 

לבן אדם שאני מכיר יש את אותו רכב כמו שלי, הדגם הארוך - 5 דלתות , עומד על קרוב ל 300K צריכת הדלק אצלו בעיר היא 9.5/10 ק״מ לליטר בעיר, ומחוץ לעיר מגיע ל 12 ק״מ לליטר. 

גם אם אני נוהג כמו סבתא אני עושה מקסימום 8-8.5 ק״מ לליטר בכביש בינעירוני - ובעיר מקסימום 7 ק״מ לליטר. לחץ אוויר בצמיגים 29-30 PSI

מריחים ממש מתערובת הדלק היא עשירה. באופן כללי האם יש קשר לממיר שסיים את חייו? 

איכן ניתן לעשות את בדיקת 4 גזים במכשיר הסאן דיברתם עליו? 

שוב תודה רבה לכולם על העזרה 🤩

🌍Toyota Rav4 4WD 1997

פורסם

לטויוטה מומלץ החיישן של Denso, שהוא בעצם מייצר את החיישן המקורי. 

כבר הועלו טענות לגבי חיישנים מייצרן אחר שלא תמיד מדויקים לרכב הזה, שלא נדבר על חיישנים סינים. 

פורסם

שלום איציק

הבעייה לא נעוצה במכשיר 4 גזים זה או אחר עזוב זאת לא הבעייה .

אם אני זוכר נכון כן ברכב הזה ניתן לראות דאטה צריך רק סורק עם המחבר טויוטה היישן עם תוכנה לרכב ולראות נתונים .

אני ההיתי מתחיל עם החלפת טרמוסטט לפני הכול  אולי הוא תפוס פתוח ורואה עם הצריכה משתפרת למרות שבבדיקה הסטטית היא תקינה ואין קשר לממיר בעם הוא לא סתום והוא לא כרגע.

בברכה

חיים יוד

פורסם
לפני 4 שעות, Itsik1990 כתב:

לבן אדם שאני מכיר יש את אותו רכב כמו שלי, הדגם הארוך - 5 דלתות , עומד על קרוב ל 300K צריכת הדלק אצלו בעיר היא 9.5/10 ק״מ לליטר בעיר, ומחוץ לעיר מגיע ל 12 ק״מ לליטר. 

אני יגיד לך את זה בעדינות, זה נשמע לא אמין במיוחד.

הכי טוב - תחליפו בינכם את הרכבים לכמה ימים, ותבדוק.

מהניסיון שלי: מנוע 2 ליטר בנזין + גיר אוטומטי 4 הילוכים (רכב בן 25 + עם מערכת הזרקת דלק מיושנת, איטית ולא מדוייקת = רוב הסיכויים שלא תראה יותר מ 8 קמ לליטר בעיר, יותר לכיוון 7 ק"מ לליטר. דווקא מחוץ לעיר אם אתה לא משתולל, אתה יכול לראות צריכת דלק יפה מאוד (ברמה של כמעט פי-2 יותר מאשר נסיעה עירונית). בתנאי נסיעה מסויימים וכמובן רגל עדינה על הגז - אז כן, יש סיכוי שתקבל יותר מ 7-8 קמ לליטר, אבל נדיר.

אממה....

המלצה שלי:
אם כבר ניסית ה-כ-ל ולא איכפת לך להמשיך להמר (אבל בכיוון הנכון), תנסה למצוא אינג'קטורים חדשים - ותחליף. במקרה הכי "גרוע", תנסה לנקות את הקיימים (אם זה רכב יום-יומי: לא לפני שאתה דואג לסט נוסף בצד, על כל צרה שלא תבוא).
בכל מנוע בעירה פנימית ובמיוחד כזה שהוא ישן יותר ופחות מתוחזק באספקט הזה, מזרקים שהם לא מרססים כמו שצריך - יגרמו לאיבוד של כח, צריכת דלק גרועה ופיח.
ממליץ על ניקוי אולטראסוני וכמובן בדיקת רסס לפני ואחרי בשביל להבין ולראות אם ההבדלים בין לפני ואחרי.

לתחושתי: אם המזרקים לא טופלו עד היום, אתה תרגיש הבדל תהומי בין לפני לאחרי (לא רק בביצועים, גם בצריכת הדלק)

לא שולל גם ניקוי פיח שפעם היה הליך מוכר יחסית במכוניות של שנות ה 90 (אינפוזיה או הזרקה של חומר ניקוי ישירות לחליל המזרקים בשביל לנקות אותם "על הרכב", אבל מזרק שלא טופל כל ימי חייו כדאי לנקות מחוץ לרכב בשביל להשיג את המקסימום, או פשוט להחליף בחדש אם זה לא נורא יקר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

לפני שאתה ממשיך להחליף חצי אוטו ומבזבז את כספך לשווא.

בקש מה"חבר" שלך לצאת איתך לנסיעה של כ100-200 ק"מ. (שלם לו על הזמן והדלק )

כנסו לתחנת דלק. תדלקו פול אופסו מד מרחק

וסעו אחד אחרי השני, עדיף בשעות שהכבישים לא מפוצצים 

לדעתי תצא לכם צריכת דלק דומה.

אם לא. תחזור לעדכן.

והכישלון ב4 גזים.

אני הייתי מהמר דווקא על ממיר עייף (שמתחמם מאוד נהיה יותר ויותר אפקטיבי)

+

גומיות שסתומים שגורמות לשריפת שמן  איטית אבל נדבקת לממיר.

או

שהמזרקים לא מרססים טוב.

אולי שילוב של שניהם.

אבל אני לא מוסכניק ולא קרוב לזה.

סתם נשמע לי הגיוני לרכב בן 25 שנים.

עריכה אחרונה על ידי om2

.

• תוכן חדש...