Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רובכם מכירים את הסלידה שלי מ"כת הירוקים",שמשתוקקים להאמין לכל קשקוש של פוליטיקאים/פקידים סוג ז' שמפגיזים על תקן שבועי,עם כל מני תחזיות הזויות בתחום העתיד של חשמל מאנרגיה מתחדשת ומעבר של ישראל עוד מעט ל-EV מלא,שבאמת כדי לממש חזון כזה,צריך כח/יכולת פרלמנטרי לחוקק,לפקח ולהוציא לפועל,וגם לנסות לפחות למראית עין לשמור על אינטרס של אזרח הקטן,ולא רק להטיב עם כמה טייקונים/מקורבים לצלחת שכנרא הם יהיו המרוויחים מכל ההייפ של "אנרגיה ירוקה" גם הפעם.
לפני 5 שנים,רשות והממונים על ההגבלים העסקיים שינה את שמו ל" רשות התחרות" שקיבלו מנדט לעשות הכל כדי לדאוג לתחרות לרווחת הצרכן בכל סגמנט בשוק,(מיותר לציין שכבר חצי שנה אין יו"ר,אף אחד לא רוצה תפקיד כזה,בעולם של "דלת מסתובבת" אחר כך רוצה לעבוד במגזר הפרטי ;) ),אז אחרי שם המפוצץ קיבלנו בסה"כ רשות שתפקידו לא לשנות,מקסימום לתת גושפנקא למה שאנחנו מרגישים ביום יום,וכמובן כל אחד מצביע על השני,הפוליטיקאי על פקידים,והפקידים על חוסר משילות....ומהצד אזרח אדיש שמקסימום פורק תסכול ברשתות חברתיות,וממשיך להשלים עם המצב.
אז הנה הדוח (הקודם על ענף היה של ועדת זליכה,שכמובן נגנז ע"י בולדוזר כץ) שדרך מצב של שוק "חלקי חילוף" מסביר את המצב,שתרגישו יותר טוב :D

2022-01-08_19-26-53.thumb.png.630aff02c8ce6461928d0caa92729ac5.png

הקשר בין מחיר הרכב לעלות חלפיו.pdf

לפי דעתי גיא רולניק מסביר יותר יפה ממני,ומקשר כמה "נקודות"
העסק שהפך עשרה אנשים בישראל למיליארדרים - ואלה שמפחדים להתעמת איתם.pdf

אז עם שרת תחבורה &%$# אין מה לצפות לישועה,חיה על פלנטה אחרת

איגוד המוסכים שאנחנו יודעים איזה אינטרסים מקדמים,לפי טיוטה שהופץ דרך פייסוש (תשימו לב ל-11,זאת הכנה נגד "תופעה מסוכנת" טסלה :rofl:)

2022-01-08_20-09-37.thumb.png.e9a8ff98ad26369a6d9d43c81261421b.png

אז בהצלחה לכולנו !!!

פורסם

ב 3.10.2011 כתבתי זאת, בעקבות פנייה של משרד התחבורה בעתונות לציבור, לגבי הגברת התחרותיות בענף הרכב,

נא תשומת לב לסעיפים 1,2:

ביום 18.9.11 שלחתי זאת גם אל מנכ"ל משרד התחבורה ואין קול ואין עונה ואפילו לא אישור על קבלת ההודעה.
להלן הצעותי שכנראה לא יגיעו אל הועדה (ואח"כ יגידו שהם בצעו עבודת מחקר מעמיקה והקשיבו גם לרחשי הציבור):

הגברת התחרותיות בענף הרכב בישראל

12.9.11

ג,א,נ

בעקבות המודעה בעיתונות של מר עוזי יצחקי, סמנכ"ל בכיר תנועה במשרד התחבורה,
הנני פונה אליכם עם כמה נקודות חשובות, לדעתי, להגברת התחרותיות בענף הרכב בישראל וזאת בהיותי בעל ותק של עשרות שנים בענף המוסכים לרכב.

רעיונותי הנם לגבי יבואני הרכב והתנהלותם המסחרית והטכנית כיום אשר בסופו של דבר פוגעים בבעלי הרכב.
  • 1. מחיר החלפים לרכב לצרכן גבוה מאוד ביחס לעלות ליבואן הרכב.
ברור שליבואן רכב יש הוצאות רבות לקיום מחסן חלפים, אבל יש צורך ברגולציה שתקבע מה אחוז הרווח המירבי, על המחיר בפתח הנמל, שמותר ליבואן לקבוע כמחיר לצרכן. האכיפה של זה צריכה להיות מנהלית מהירה שתקבע מכפיל קנס על הפרש הפקעת מחיר לחלק מסוים שנמכר מעבר למותר (לדוגמא קנס של פי 30 מערך הפקעת המחיר) וזאת למען יראו ויראו.
  • 2. בעבר, הרחוק, יבואני הרכב החזיקו מחסן מכירת חלפים (לפחות אחד בת"א) למכירת חלפים לציבור, דבר שכיום כבר אינו קיים כמעט.
צריך לחייב את יבואני הרכב לקיים מערך מכירת חלפים לציבור וזה יכול להיות גם דרך מוסכי רשת היבואן עם מתן רשיון להם לסחר בחלפים וחיובם לבצע מכירת חלפים עם שרות נלווה של הזמנת החלפים. בכך יהיה למוסך, מורשה היבואן, גם עוד מרכז רווח.
  • 3. רוב מכריע של יבואני הרכב, אם לא כולם, משלם למוסכי הרשת מחיר זעום ולא ריאלי עבור תיקונים במסגרת אחריות וגם לא נותנים למוסך הרשת כל רווח שהוא מהחלפים שמוחלפים ברכב במסגרת אחריות. בכך קטנה מאוד רווחיות המוסך שברור שחלק מ"הפסד" זה מגולגל אל הלקוח הרגיל שמשלם מחיר "רגיל" גבוה יותר (סבסוד צולב?).
4. רוב יבואני הרכב מחייבים בתשלום גבוה ואפילו מופקע את מוסכי הרשת שלהם בגין מידע טכני, תקליטורי מידע, ציוד אבחון וכלי עבודה ספציפיים, קורסים והשתלמויות.
גם על תימחור כל הדברים האלו צריך להיות איזה פיקוח שהוא ויודע אני שאת זה קשה לבצע.

5. דרישות היבואנים ממוסכי הרשת להשקעות במראה, חזות ויופי מגיעות לעיתים לאבסורדים שמתאימים למשרדי היי טק ולאו דווקא למוסכים (היבואנים מכנים אותם מרכזי שרות לצורך הגברת הרושם). דרישות אלו מפילות עומס כלכלי רב על רוב המוסכים ומונעים מהם רווח תפעולי הוגן וביושר.
מצד שני לא תמיד היבואנים מצליחים להחדיר במוסכים אמות מידה טובות של מקצועיות, הוגנות, אמינות, שרותיות ותקשורת טובה עם הלקוח כי החזות היא החשובה.

אני מקווה שנתתי לכם עוד כמה נקודות התייחסות שעשויות להועיל לצרכני הרכב, בעליו והנוהגים בו.

בברכה
רפי לין
  • אהבתי 4
פורסם (נערך)

וזה רק מחדד את תחושה של כולנו,ובו זמנית עצוב,עד כמה לא סופרים את האזרח הקטן "הכלבים נובחים והשיירה עוברת",ואיך הפוליטיקאים/פקידים שבועיים בידיי כמה גורמים.ללא ספק להיות יבואן רכב,זה אחד העסקים הרווחים,ועוד לעשות את זה במדינה עם מיסוי בין הגבוה בעולם....ספיצ'לס

2022-01-08_21-52-25.thumb.png.15ea427dda8d04c6eb107492f98d1297.png

תקראו את המאמר המלא שפורסם ביום שטסלה הכריזה על מכירות מכוניות בארץ !
הפצצה החשמלית של אילון מאסק האם הממשלה תישאר שבויה בידי יבואני הרכב.pdf

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1
פורסם

אני מקווה שבקרוב עם ישראל יצא לרחובות ויזעק את זעקתו. 

שנראה אנרכיה ברחובות, הפגנות ופעם אחת ולתמיד הממשלה, חברי הכנסת וכל האנשים מסביב - יפעלו אך ורק לטובת האזרחים ורצונם.

רומסים אותנו כלכלית, מותחים אותנו נפשית, יום אחד הכל יתפרץ, ואני מקווה שזה יקרה בקרוב.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

במקום לאחוז את השור בקרניו, להשפיע, לשנות (יש לרשות התחרות את הכלים) הם כותבים דוח שעיקר דבריו: "זה נכון שהצרכנים נדפקים אבל תחזיקו חזק כי לא נעשה כלום".

140 המשכורות (-לא קטנות כניראה-) שצריכות להיות מכוונות לרווחת הצרכן, מכוונות נגדו(שתיקה וחוסר מעש זאת גם החלטה).

1.thumb.PNG.cc2a6902498b554924031e5fb52c5720.PNG

אני לא אומר שכולם רעים ברשות התחרות אבל כסף מעוור עיני חכמים ומסלף דברי צדיקים, ככה זה כאשר מחכה לך ג'וב באזרחות, כנ"ל גם הפוליטיקאים.

עוד ב-2012 ירון זליכה ביחד עם השר ישראל כץ ניסו לכולל מהפך בתחום אבל השר ישראל כץ התקפל.

עריכה אחרונה על ידי Electron

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם (נערך)

כי לעם יש את החופש "לקשקש" כל היום במסגרת "חופש דיבור" ולהם יש את הכוח לעשות מה שעולה על רוחם,מחוקקים את החוקים/תקנות המשרתים אותם !!!

ואם עוד נשאר מישהו במדינה הזאת אחרי "ממשלת שינוי" ההזויה,שמאמין שהפוליטיקאים בכנסת כדי לשרת את האזרח הקטן,ולא מקסימום לייצג אינטרס של קבוצה מסוימת עם אינטרסים צרים,בעם עם שסע כל כך עמוק,ללא ספק רוצה את הכדורים שלו.
הפתרון היחיד לפלונטר "פוליטיקאים לא שולטים על פקידים" זה מעבר לממשלת טכנוקרטית,שהסיכוי שהפוליטיקאים הצבועים יחוקקו שואף לאפס,והוכיחו לנו עם "החוק הנורווגי משודרג"....שזאת בדיחה יקרה על חשבון משלמי מיסים.

לפני כשעה, _DownLoaD_ כתב:

אני מקווה שבקרוב עם ישראל יצא לרחובות ויזעק את זעקתו. 

שנראה אנרכיה ברחובות, הפגנות ופעם אחת ולתמיד הממשלה, חברי הכנסת וכל האנשים מסביב - יפעלו אך ורק לטובת האזרחים ורצונם.

רומסים אותנו כלכלית, מותחים אותנו נפשית, יום אחד הכל יתפרץ, ואני מקווה שזה יקרה בקרוב.

אף אחד לא ייצא בינתיים,תהיה רגוע,בסה"כ אף אחד לא רעב,וכל עוד הכסף זול,אפשר להתמנף עד אין סוף כי כל אפיק השקע רק עולה,אין צפי למיתון או עיבוד תאבון לצרוך בלי סוף בכל מחיר.

לפני 46 דקות, Electron כתב:

במקום לאחוז את השור בקרניו, להשפיע, לשנות (יש לרשות התחרות את הכלים) הם כותבים דוח שעיקר דבריו: "זה נכון שהצרכנים נדפקים אבל תחזיקו חזק כי לא נעשה כלום".

אבל זה מה שעושים כל היום,כנ"ל במחירי נדל"ן ויוקר המחייה,זה חדש לך ?

לפני 46 דקות, Electron כתב:

עוד ב-2012 ירון זליכה ביחד עם השר ישראל כץ ניסו לכולל מהפך בתחום אבל השר ישראל כץ התקפל.

להזכירך גם בשנת מגפה,כלכלה סגורה,נושא של "צדק חברתי" או בכלל נושאים כלכליים,אזרחיים ממש לא מעניין את עם ישראל (ואתם מצפים שיצאו להפגין :D),והוא בעצמו "שילם מכיסו",האשימו אותו בשני הגושים למה ביזבז את הקולות האלו לנושאים "שוליים" כאלו

2022-01-08_23-31-31.png.079b9188fd92b30bb6c338e8c8a9b45d.png

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

הפתרון היחיד לפלונטר "פוליטיקאים לא שולטים על פקידים" זה מעבר לממשלת טכנוקרטית,שהסיכוי שהפוליטיקאים הצבועים יחוקקו שואף לאפס,והוכיחו לנו עם "החוק הנורווגי משודרג"....שזאת בדיחה יקרה על חשבון משלמי מיסים.

את האמת לא מזמן חשבתי לעצמי, למה שאנשי מקצוע לא ינהלו את המדינה למה האזרחים צריכים את הפוליטיקאים גם ככה התועלת מהם נמוכה.

חדשת לי, לא ידעתי שקיים דבר כזה -טכנוקרטיה - בור בהשכלה.

אבל בוא נהיה ריאלים הסיכוי לא שואף לאפס אלא הוא אפס עגול, יש לך כפית זהב בפה למה שתוותר עליה ואני לא דבר על פוליטיקאים אלא על הטבע האנושי.

לפני 17 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אבל זה מה שעושים כל היום,כנ"ל במחירי נדל"ן ויוקר המחייה,זה חדש לך ?

ממש לא חדש לי.

שר האוצר :" מחירי הנדל"ן צפויים לעלות בשנת 2021 ב-11%"

תודה רבה אדוני השר, בשביל זה אנחנו צריכים אותך.

לפני 22 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

להזכירך גם בשנת מגפה,כלכלה סגורה,נושא של "צדק חברתי" נושאים כלכליים,אזרחיים ממש לא מעניין את עם ישראל (ואתם מצפים שיצאו להפגין :D),והוא בעצמו "שילם מכיסו",האשימו אותו בשני הגושים למה ביזבז את הקולות האלו לנושאים "שוליים" כאלו

זוכר זוכר, אני מעריך מאוד את זליכה הייתה לי תקווה גדולה לגבוי למרות שהייתי סקפטי שהוא יעבור את אחוז החסימה.

אני זוכר שהייתה עליו כתבה לפני הבחירות, והוא הסביר והראה שהוא מתנייד בטויוטה קאמרי 2010 (לבן אדם לא חסק כסף) מתוך עקרון.

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם
לפני 4 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

איגוד המוסכים

מסמך הזוי,

קודם כל זה נראה שהוא דורש לסגור לנו את הפורום כאן.

אחר כך סעיף 11 שהוזכר,

לא לתת למתנדבים כמו עמותת ידידים לעזור לאנשים בחינם

בגלל "גזל פרנסה"🤣

נשמה כמו מערכון של ארץ נהדרת על המוסכים שגונבים את כולנו !

לפני 28 דקות, Electron כתב:

אני מעריך מאוד את זליכה הייתה לי תקווה גדולה לגבוי למרות שהייתי סקפטי שהוא יעבור את אחוז החסימה.

פרשנות בגרוש:

הוא היה מטעם מחנה נתניהו

כדי להוריד מצביעים מבנט שהציג את עצמו כהייטקיסט שיקפיץ את הכלכלה 

[תוכנית סנגפור..........]

ועל הדרך שגם יתקוף את נתניהו

כדי לקחת קולות רק מהמחנה השני.

מקווה שלא הסטתי את הנושא לפוליטיקה.

פורסם
לפני 8 דקות, race driver כתב:

מסמך הזוי,

קודם כל זה נראה שהוא דורש לסגור לנו את הפורום כאן.

אחר כך סעיף 11 שהוזכר,

לא לתת למתנדבים כמו עמותת ידידים לעזור לאנשים בחינם

בגלל "גזל פרנסה"🤣

נשמה כמו מערכון של ארץ נהדרת על המוסכים שגונבים את כולנו !

אז זהו שזה אמיתי,יש להם אפילו "נציג" בפייס,הוא פרסם את המסמך...הבדיחה על חשבוננו.
לפי הגישה הזאת,אפילו להחליף פילטר מזגן (שטסלה מעודדת שתעשה לבד כמובן) זה יהיה אקט פלילי,ורק גורם מוסמך (קרי שעבר הסמכה ע"י מ.תחבורה/איגוד המוסכים) יהיה רשאי לבצע את הפעולה מסכנת חיים  ;)
עכשיו תחבר לזה,שכל היצרנים (חוץ מטסלה/יצרנים חדשים סיניים שלא משתלם להם להקים מערך מוסכים רצינית) מחייבים תוכנית טיפולים כמו רכב ICE כל 15K/שנה המוקדם (עזוב את "טיפולי חינם" זה מתומחר במחיר) ברור לכם הכיוון,נכון ?!

לפני 16 דקות, race driver כתב:

פרשנות בגרוש:

הוא היה מטעם מחנה נתניהו

כדי להוריד מצביעים מבנט שהציג את עצמו כהייטקיסט שיקפיץ את הכלכלה 

[תוכנית סנגפור..........]

ועל הדרך שגם יתקוף את נתניהו

כדי לקחת קולות רק מהמחנה השני.

מקווה שלא הסטתי את הנושא לפוליטיקה.

כך מהנדסים תודעה בגרוש,סינגפור אכן אי קטן של 728.6 km²,ישראל ענקית לידה 22,145 km²,אבל למה לממשלה לתכנן התיישבות מעבר למדינת גוש-דן,ואשכרה להשקיע בפריפריה ובנגב ששם מזן אין משילות
זה אותו בנט שדרך כתיבת ספר ניצח מגפה,לא ? :rofl:

פורסם
לפני 12 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

להחליף פילטר מזגן, זה יהיה אקט פלילי, ורק גורם מוסמך (קרי שעבר הסמכה

רק גורם מסומך,

קרי שייקח מאתיים שקל

לפי שעתון כמובן.......

לפני 12 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

למה לממשלה לתכנן התיישבות מעבר למדינת גוש-דן,ואשכרה להשקיע בפריפריה ובנגב

הפתרון לרוב הבעיות במדינה:

מאה מיליארד שקל בנגב,

תעסוקה איכותית, חינוך, רפואה, תשתיות וכולי,

באותה רמה של המרכז,

ואין יותר פקקים - זיהום, יוקר דיור, צפיפות, חוסר משילות,

בקיצור, סנגפור.....

וזה הרבה יותר זול מלהעביר את כל המדינה לאנרגיות מתחדשות !

רק שאין לממשלה שום אינטרס בזה, להיפך !

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה ברור כשמש שאף אחד לא מקדם את האינטרסים של הבוחר אלא של החבר. לדעתי מה שצריך כדי לעצור את השטויות האלה זו דמוקרטיה ישירה. על כל החלטה כזו עושים משאל עם, ככה הרבה יותר קשה לחרטט את כולם כדי לקמבן את המקורבים והחברים. עדיין אפשרי, אבל הרבה יותר קשה.

אם תסביר לאנשים שרוצים לקדם חוק שיעלה להם הרבה כסף על שטות כמו החלפת פילטר אויר עצמאית, מי הסתום שיצביע בעד? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אם כבר מדברים על פילטר למזגן. כמה אתם חושבים שזה עולה?   החלק מקורי.

הוחלף למקורי. פחדתי לשאול כמה עולה פילטר אוויר.

IMG_20220109_193639.thumb.jpg.732a26fbdc9717af55d99cc6feb2c9a6.jpg

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

לדעתי מה שצריך כדי לעצור את השטויות האלה זו דמוקרטיה ישירה. על כל החלטה כזו עושים משאל עם, ככה הרבה יותר קשה לחרטט את כולם כדי לקמבן את המקורבים והחברים. עדיין אפשרי, אבל הרבה יותר קשה.

אם תסביר לאנשים שרוצים לקדם חוק שיעלה להם הרבה כסף על שטות כמו החלפת פילטר אויר עצמאית, מי הסתום שיצביע בעד? 

עקרונית נכון,

אבל לך תעשה משאל עם על כל פילטר אוויר.....

אני הייתי מתחיל עם איסור גורף לכל מי שעובד ברגולציה

לעבוד לאחר מכן בתחום שעליו הוא היה אחראי !

בואו נתערב שאף אחד כבר לא ירצה לעבוד אצל הרגולטור.....

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם אתה עושה משאל על כל דבר, אנשים יהיו יותר מעורבים במה שקורה. אין מה לעשות, כדי שדברים יעבדו כמו שאתה רוצה, צריך אחריות ומעורבות אישית. תחשוב על זה, השרים לא מבינים שום דבר בתחומים שהם אחראים עליהם, יש להם יועצים ולוביסטים ואינטרסים אישיים ובסוף מחליטים מה שנראה להם. אם הם יכולים לשמוע דעות של אנשי מקצוע ולהחליט, אז גם אתה יכול. במערכת כזאת התפקיד של השר זה לוודא שמה שהחליט הציבור קורה, לא להחליט בשביל הציבור.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...