Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מנסה לבדוק באינטרנט ואין כלל תשובות ניסיתי לשאול בקבוצות סיאט 0 מענה.

אני פוזל לכיוון הלאון 1.4 ידנית שנתון 14-16, אני יודע טוב מאוד מה זה DSG וכמובן שמעדיף להמנע.

להבנתי הלאונים הקודמים שבאו עם ה1.2\1.8 נטו לאכול שמן, שאלתי לגבי ה 1.4 של הדגם הידני הרוב אמרו מנוע אמין חלק אמרו שנוטה לאכול שמן (יכול להיות שהם חשבו על מנוע אחר? כי הרוב המוחץ אומר מנוע בסדר בהנחה שמטופל ולא משופר בתוכנה)

איך המנוע בכללי לטווח הארוך, בהנחה שהינו סטוק ואכן מטופל, האם המנוע יכול להגיע ל250 אלף? כי לרוב הלאונים שיש כרגע ביד2 נעים בין 100 ל120 אלף, בהנחה שאני אסע כ 15K-20Kבשנה  הרכב יעבור את רף ה200K בתוך כ5 שנים, האם המנוע ישרוד עד אז? ראיתי לאון אחת עם מנוע שעבר 190K, אבל לא ראיתי שום לאון (למכירה לפחות) עם מעל ל160 אלף. בגלל זה אני חושש לטווח הארוך.

ובכלל אמינות של הדגם, הבנתי יכול להיות בעיית משאבת מים שנוטה לשבוק חיים, איזה מחלות אחרות שידועות לכם?

עריכה אחרונה על ידי xdmanxd
פורסם

המנועים בעלי רצועת הטיימינג שהגיעו מ2015 אמינים חסכוניים וטובים. 

אלו שלפני שבהם שרשרת טיימינג הם הבעייתיים. 

למרות שפולקסווגן שיפרה אותם מאוחר יותר בבוכנות, רינגים ושרשרת טיימינג משופרת, הם עדיין הפחות מוצלחים. 

פורסם

הדגם התחיל לשווק ב2013 (למרות שהדגם הכי צעיר שיש למכירה זה מ2014).

כשאתה אומר 2015 אתה יודע בערך מאיזה חודש הפ התחילו לשווק את הגרסה עם הרצועה?

הבנתי שיש 122 ו 125 כס, אני משער שזה ה125 כס? פשוט להתמקד בהן?

פורסם

בגדול אוכל לומר שמדובר במנועים בעלי רצועת הטיימינג. 

אין לי מושג לגבי מספר המנוע או הסידרה. 

כדאי לשאול את המומחים כמו מוסך רון ודומיו. 

פורסם (נערך)

שני המנועים נחשבים לאמינים, וכנראה למוצלחים בסידרת מנועי ה-TSI מהשנים האלה. 
לי ב-A1 יש את ה-1.4 122 כ"ס עם שרשרת התזמון, וזה גם ההבדל העיקרי בין המנועים - דגם ה-125 מאופיין ברצועת טיימינג.
השרשרת נוטה לפתח חופש עם השנים, על פניו לא אמורים להחליף אותה אבל כנראה שברוב הרכבים נכון להחליף אותה מכיוון שהרצועה מתחילה לרשרש בהתנעות קרות (עניין של 3000-4000 ש"ח).

לדעתי אין מה לחשוש מקניית רכב עם שני דגמי המנועים, אם תוכל למצוא את הדגם עם ה-125 כ"ס עדיף, אבל לא הייתי פוסל כלל את המנוע השני. 
כן הייתי ממליץ להחמיר בשגרת הטיפולים ולהחליף שמן כל 10K ק"מ לשמן סינטטי מלא, זה ללא ספק יעשה טוב למנוע לאורך שנים. 

ד"א את ה-A1 גם ניתן למצוא ידנית.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי shakedi
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

אוכל רק לספר מהנסיון שלי: 

ב2011 קניתי את הרכב חדש tsi 1.4 140ps.

בסביבות 50000 נדלקה מנורת המנוע והאבחנה היתה התארכות השרשרת. 

ב101000 באחת התנעות הבוקר המנוע מת. 

האבחון היה כשל במותחן השרשרת. 

הוחלף מנוע על חשבון היצרן כמחווה של רצון טוב. 

המנוע החדש שהושתל כבר עבר 80000 קילומטר בלי ציוץ מהשרשרת ואף לא צורך שמן בין הטיפולים. הקודם צרך לפחות ליטר כל 10000.

ב2015 נרכשה אוקטביה 1.4 140ps.

המנוע גמיש יותר, נעים יותר ושקט יותר בזכות רצועת הטיימינג, ובנוסף לא צורך שמן בכלל. 

גם צריכת הדלק טובה יותר. 

• תוכן חדש...