Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה קודיאק (כמעט שנתיים ו120K ק"מ) - הלך כרטיס הזכרון של הגיר

llaavvii
שימו לב! השרשור הזה בן 1141 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הי

קודיאק (2.0L בנזין) אתמול בערב נדלקה נורה עם אזהרה שישנה בעיית גיר, הרכב נגרר למוסך המרכזי בפ"ת,

הדיאגנוסטיקה - הלך "כרטיס הזיכרון" של הגיר, החלק יהיה רק עוד חודש בערך מכיוון שהוא מיוצר לפי מספר השלדה של הרכב ומיועד ספציפית לרכב הזה, לא ניתן להזמין חלק חליפי.

לעניות דעתי זה לא יכול להיות - חלק אלקטרוני גנרי שמיוצר באופן מיוחד לרכב הספציפי - והשאלה היא האם אני צודק? האם היבואן מחוייב להחזיק מלאי חלפים ולא להשבית את הרכב לחודש עכשיו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי זמן האספקה בחוק עוד יותר רחב. הם צריכים להזמין חלפים 7  שנים מיום השיווק.

אתה דיי שבוי פה. תמתין בסבלנות לחלף או תבע אותם בתביעות קטנות על הנזק בהמתנה. גם זה לא בטוח יצליח כי יש כח עליון ובעיות אספקה רבות לחלקי מחשב לרכב.

אין להם רכב חלופי למצב כזה ?
מקווה שקנית הרחבת אחריות לשנה 3.

עריכה אחרונה על ידי save
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 56 דקות, save כתב:

לדעתי זמן האספקה בחוק עוד יותר רחב. הם צריכים להזמין חלפים 7  שנים מיום השיווק.

זה נשמע שאתה מתכוון להמתין שבע שנים לחלפים 😁

הזמן הזה הוא כמובן אורך הזמן שבו חייבים להחזיק מלאי אחרי המכירה,

סביר להניח שהמתנת חודש לא עולה בקנה אחד עם דרישות החוק,

ולכן הגיעה הבדיחה של ייצור מוח בהזמנה אישית🤣

לפני 59 דקות, save כתב:

כי יש כח עליון ובעיות אספקה רבות לחלקי מחשב לרכב.

פה כנראה יש להם קייס,

אבל שלא יבלבלו את המוח עם ייצור מותאם !

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מכיר מפתח גולם בהזמנה אישית אבל מחשב רכב ? זה הכי קל להתאים שניה אחרי התקנה בלחיצת כפתור או הכנסת דיסק און קי. 

המפקח נרדם. אני המתנתי לזרוע ברזל של המגב 3 שבועות. בדיוק היתה תקופת יובש בברזל. 

עריכה אחרונה על ידי save
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי זו ה"בושה" של היבואן בארץ שאין חלק כזה במלאי, אפילו לא אחד.

לצערי אין עם זה מה לעשות הרבה, זולת לבקש רכב חלופי ולהמתין בסבלנות.

ונכון שהבושה גם לא מעניינת את היבואן. 

סתם עצוב.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקר טוב
היום התקבל חלופי - קיה פיקנטו (-:
נמתין בסבלנות, מה שמעניין זה התרוצים של היבואן "חלק של גיר שמיוצר אישית לרכב הספציפי" 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, llaavvii כתב:

לעניות דעתי זה לא יכול להיות - חלק אלקטרוני גנרי שמיוצר באופן מיוחד לרכב הספציפי - והשאלה היא האם אני צודק? האם היבואן מחוייב להחזיק מלאי חלפים ולא להשבית את הרכב לחודש עכשיו?

קודם כל,כל פעם מופתע מטרמינולוגיה בתחום,ניחה "מוח גיר" אבל לקרוא לכרטיס DSG "כרטיס זיכרון" :D...מי שלא ראה בחיים שלו

2021-12-29_6-58-24.png.ecec68a54e906599e9c881a57ec53a2a.png

שנית ריספקט לנסוע שלך,כל פעם מצחיק אותי כל ה"מומחים" פה בפורום,שיש להם דעות/ניתוחים נורא מלומדים,שכל הזמן מקשקשים,רק מעטים עושים יותר מ-12K,כאשר רוב האנשים מסביבי המינימום שלהם זה 30K,ולא מעט כמוך...אבל נעזוב את זה.
להבדיל מרוב היצרנים אחרים בארץ,אצלך אם אני לא טועה יש אחריות עד 200K,אז כן,במקרה כזה אתה מקבל חלק מתוכנת עם מס' שלדה שלך....ברור שניתן לקודד כרטיס גנרי כזה לכל רכב (עושה את זה כל הזמן,אבל DQ500 בטח לא נתקלתי בשנתונים של 2018+ עוד),אבל אתה במסגרת אחריות,וכך היצרן עובד,עם כל הסלידה שלי מכל היבואני פח בארץ,אי אפשר להאשים אותם בהכל !

2021-12-29_6-53-08.thumb.png.86249ba50846b541594f619a55f66f0c.png

בעידן של הקורונה,חודש תאמין לי שזה כלום,רואה/שומע מקרים הרבה יותר גרועים אצל כל היצרנים,רכבים תקועים במוסכים לפעמים על חלקים יותר פשוטים !!

דבר נוסף,כנראה גם DQ500 לא עמיד בנסוע כזאת  :unsure:

וכן,בתחום כרטיסי DSG המצב הכללי פשוט קטסטרופלי,במיוחד ברכבים שיצאו מאחריות,פשוט אין,ומשופצים לרוב זה זריקת כסף,ועוגמת נפש למוסך ולקוח.

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי דעתי גם בארץ אתה יכול לקנות עכשיו באופן פרטי,ממש לא זול,המחסור החמור זה ב-DQ200 (יבש) ואולי ה-6 הילוכים רטוב DQ250...אבל מה ההיגיון כאשר מגיע לך חדש במסגרת אחריות ?
אולי תביא לך שיהיה לך רזרבי,אם תמשיך להחזיק את הרכב אחרי 200K,יש מצב שזה המק"ט כמו בתמונה,או פשוט תגיד להם את מס' שלדה שלך VIN,לפי זה יכולים לתת לך דגם מתאים....או פשוט תמכור בארץ ברווח נאה :D
בטח צריך ציוד מיוחד כדי לעשות התאמה ו-Basic settings אחר-כך.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1141 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...