Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החורף כבר תכף פה והגיע הזמן להחליף צמיגים(?), אבקש את עזרתכם בהחלטה על מה לעשות

הרכב המדובר הוא פיג'ו 406 בציר 2001 עם מנוע 2 ליטר, אצלי חצי שנה ובמקור תכננתי כבר להחליף אותו אבל התאהבתי ונראה לי שאשמור עליו לפחות שנתיים.

כרגע על הרכב יש 4 צמיגים של גודייר, 3 מתחילת-אמצע 2016 ואחד מאמצע 2019(על השמאלי-אחורי), על 3 מהם רשום V91 (גוגל אומר שזה הeagle sport?) ועל האחרון לא ראיתי סימן ברור לדגם(אחד מהצמיגים מ2016) והצמיג הרזרבי של חברה בשם FARROAD בלי תאריך או ארץ יצור(גוגל אומר שזה מיוצר ב"אסיה" (== סין, כן?))

בגלל שאני מתכנן לשמור אותו כשנתיים או שלוש נראה לי שעכשיו הזמן הכי טוב להשקיע ב4 צמיגים חדשים ואת הצמיג החדש יותר שיש כרגע על הרכב(איגלספורט בן שנתיים בערך) לשים בתור גלגל רזרבי.

מה דעתכם\מה אתם הייתם עושים?

מוציאים מהצמיגים הנוכחיים עוד שנה?

במידה ואני כן אתחדש בצמיגים חדשים, על איזה אתם ממליצים?

הרכב נועל 195/65R15 ואני רואה ב"טיירדיל" (אמין? שווה? לא השתמשתי בהם) שהם מציעים רבעיית צמיגים + התקנה, איזון והחלפת שסתום ב1100 ש"ח לפלקן ZE310 וב1290 ש"ח למישלן PRIMACY 4 (יש להם עוד, אבל לפי מה שהבנתי זה ה2 שהכי צריכים לעניין אותי)

אני רואה ביקורות טובות על 2 המוצרים, הרוב נוטים להגיד שהמישלן יותר טוב, עכשיו מצד אחד אם לא צריך להוסיף 200 שקל - אני לא רוצה להוסיף 200 שקל, אבל מצד שני אם ה200 שקל האלה יעזרו לי לעצור ביתר בטחה, לאחוז יותר טוב את הכביש ויחסכו לי קצת דלק (אני נוסע מספיק בשביל שזה יהיה שיקול וראיתי חלק אומרים ששתיהם עם צריכה דלק זהה וחלק שאומרים שהמישלן יותר חסכוני בדלק), אני אשמח להפרד מהם, אז מה בתכלס? המישלן באמת שווה את התוספת או שזה פשוט פרימיום על המותג של מישלן? (פלקן חדשים יחסית או שבמקרה לא שמעתי עליהם עד השנה?)

ומה עם טיירדיל, מישהו נתקל בבעיות בהזמנה דרכם?

להבנתי הם שולחים את הצמיגים לגוף שלישי שקרוב אליך להתקנה, למישהו יש המלצה למי מהרשימה שלהם ללכת?

הכי קרוב אלי זה ירקונים 25 פתח תקווה, בגוגל מופיע שם 2 חנויות על אותה כתובת, "היפר צמיג" ו"צמיג פלוס" (באתר של טיירדיל מופיע רק הכתובת), אני גם בכפר סבא על בסיס קבוע ובכללי לא מפריע לי לסוע חצי שעה לעשות את זה

תודה לקוראים ולעוזרים, נהיגה בטוחה! ;)

פורסם

שלום, היתרונות של מישלין פרימסי 4 זה אורך החיים ( בקילומטרים) ונוחות הנסיעה ( שקט ורכות בספיגת מהמורות קטנות).

לפי המבחנים, הבלימה והאחיזה טובה מאוד גם כאן וגם עם פאלקן ze310

יש לי עכשיו את הדגם הזה של מישלין, עם 60 אלף קילומטרים בשנה וחצי,  הם במצב מעולה ולא מרגישים עייפים. בדרך כלל בקילומטראז' הזה רוב הצמיגים האחרים כבר שחוקים וזקוקים להחלפה.

בקשר לצריכת דלק - ההשפעה של צמיגים לא גדולה.

אצלי לא היה ששום שינוי בצריכת דלק ב 3 סטים שונים של צמיגים, גם כאלה שלא מוצהרים בתור חסכוניים. 

ללא שום ספק אצלי - התוספת של 200₪ עבור מישלין פרימסי 4 שווה ביותר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 24 דקות, vladclar כתב:

שלום, היתרונות של מישלין פרימסי 4 זה אורך החיים ( בקילומטרים) ונוחות הנסיעה ( שקט ורכות בספיגת מהמורות קטנות).

לפי המבחנים, הבלימה והאחיזה טובה מאוד גם כאן וגם עם פאלקן ze310

יש לי עכשיו את הדגם הזה של מישלין, עם 60 אלף קילומטרים בשנה וחצי,  הם במצב מעולה ולא מרגישים עייפים. בדרך כלל בקילומטראז' הזה רוב הצמיגים האחרים כבר שחוקים וזקוקים להחלפה.

בקשר לצריכת דלק - ההשפעה של צמיגים לא גדולה.

אצלי לא היה ששום שינוי בצריכת דלק ב 3 סטים שונים של צמיגים, גם כאלה שלא מוצהרים בתור חסכוניים. 

ללא שום ספק אצלי - התוספת של 200₪ עבור מישלין פרימסי 4 שווה ביותר.

תודה רבה על התשובה, אתה זוכר במקרה איזה צמיגים הסטים הקודמים שלך היו?

ועל איזה רכב מדובר, אגב?

פורסם

טויוטה ורסו 2016.

1) מקוריים: ברידג'סטון  er300 ( נזרקו אחרי 55 אלף קילומטרים)

2) מישלין אנרג'י סייבר  - עברו 82 אלף קילומטרים.

3) מישלין פרימסי 4 - 60 אלף קילומטרים.

צריכת דלק קבוע ממוצעת 1:11 ק"מ לליטר.

אגב, הצמיג המקביל ברמה לפרימסי 4 מבית גודייר הם Еfficient Grip Perfomance.

הצמיגים הנוכחים שלך Eagle Sport בינוניים מאוד.

לכן תרגיש שיפור לא קטן במעבר לפרימסי4/ גודייר וכנראה גם לפאלקן.

• אהבתי 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אתה יכול גם לגשת ישירות לצמיגיה (פנצ'ריה) טובה ואצלם לבחור ולקנות ולהתקין צמיגים,

כמובן אם המחיר וכו' מתאים לך.

מכיוון שציינת את פ"ת, אז צמיגיה טובה שם הנה "צמיגי המושבה" (בהנהלת אלירן)

שברח' בר כוכבא 70 פת, טל' 03-9644487 או 052-5606460.

בברכה  -  רפי לין

• אהבתי 1
פורסם
לפני 25 דקות, vladclar כתב:

אגב, הצמיג המקביל ברמה לפרימסי 4 מבית גודייר הם Еfficient Grip Perfomance.

הצמיגים הנוכחים שלך Eagle Sport בינוניים מאוד.

לכן תרגיש שיפור לא קטן במעבר לפרימסי4/ גודייר וכנראה גם לפאלקן.

משמח לשמוע, תודה

לפני 18 דקות, רפי לין כתב:

אתה יכול גם לגשת ישירות לצמיגיה (פנצ'ריה) טובה ואצלם לבחור ולקנות ולהתקין צמיגים,

כמובן אם המחיר וכו' מתאים לך.

מכיוון שציינת את פ"ת, אז צמיגיה טובה שם הנה "צמיגי המושבה" (בהנהלת אלירן)

שברח' בר כוכבא 70 פת, טל' 03-9644487 או 052-5606460.

בברכה  -  רפי לין

תודה על ההמלצה, אצור איתם קשר ביום שישי כנראה ואבדוק מה יש להם.

יש לך ניסיון אישי איתם?

פורסם (נערך)

נדמה לי שאינך מודע למשמעות הכיתוב "V91". ובכן, זהו קוד משקל ומהירות, הוא מופיע ברשיון הרכב בסמוך למידות הצמיג, ואתה חייב להתקין צמיגים בקוד הרשום או גבוה ממנו.

טבלאות הקודים נפוצות ברשת, לדוגמא כאן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא כל כך משנה לרכב מ 2001, כי לא רשום שום דבר ברישיון הרכב בשנתון הזה, ולא מוכרים צמיגים עם קוד יותר נמוך ממה שמותר להתקין ברכב הזה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 2

פורסם (נערך)

מעולם לא קניתי בטיירדיל, אבל פחות אהבתי את הקטע הזה שהם מפרסמים מחיר ואחרי זה אתה מגלה שצריך להוסיף 59ש"ח לכל צמיג על התקנה.

*לא רלוונטי למבצע שלך, אבל בגדול מי שמתנהל ככה...

יש המלצות על אוטוטייר.

הם מציעים 4 פרימסי ב=1334 כולל התקנה

https://autotire.co.il/Catalog.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=2058823

עוד אופציה זה דרך אתר ITIRE

הם היבואנים של גודייר

תוכל לקנות 4 גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס שלטעמי עדיפים על המישלן ב-1208 שקלים עם קוד קופון HTZ12

אגב, עם כל הכבוד לZE310, במחיר הזה הוא לא רלוונטי.

עדיף לשים 100-200 יותר לקחת את הגודייר או המישלן.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

נדמה לי שאינך מודע למשמעות הכיתוב "V91". ובכן, זהו קוד משקל ומהירות, הוא מופיע ברשיון הרכב בסמוך למידות הצמיג, ואתה חייב להתקין צמיגים בקוד הרשום או גבוה ממנו.

טבלאות הקודים נפוצות ברשת, לדוגמא כאן.

איני מכיר את זה, תודה על הקישור

לפני כשעה, vladclar כתב:

לא כל כך משנה לרכב מ 2001, כי לא רשום שום דבר ברישיון הרכב בשנתון הזה, ולא מוכרים צמיגים עם קוד יותר נמוך ממה שמותר להתקין ברכב הזה.

אני לא רואה אזכור לקוד שכזה ברישיון הרכב

לפני 49 דקות, Nakamichi כתב:

מעולם לא קניתי בטיירדיל, אבל פחות אהבתי את הקטע הזה שהם מפרסמים מחיר ואחרי זה אתה מגלה שצריך להוסיף 59ש"ח לכל צמיג על התקנה.

יש המלצות על אוטוטייר.

הם היבואנים של גודייר

תוכל לקנות 4 גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס שלטעמי עדיפים על המישלן ב-1208 שקלים עם קוד קופון HTZ12

מעניין, תמיד רכבתי על גודייר כלשהו ותמיד הייתי מרוצה, תודה על ההמלצות - אבדוק את הנושא

פורסם
לפני 3 דקות, Sparrow420 כתב:

אני לא רואה אזכור לקוד שכזה ברישיון הרכב

בפועל התחילו לרשום את קוד עומס+ מהירות ברכבים מ 2008 והאלה. שם כן חייבים להיצמד להוראות האלה.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Nakamichi כתב:

יש המלצות על אוטוטייר.

הם היבואנים של גודייר

גם לי כשהחלפתי רביעייה התלבטתי בין גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס לבין ZE310 . אין מישלין במידה שלי .
דרך הייטקזון קבלתי 12% הנחה על גודייר כאשר קונים מאתר היבואן itire ויצא הבדל 150 לרעת גודייר על כל הרביעייה והחלטתי שזה הפרש קטן 
לדעת הצמיגאי בחרתי נכון

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...