Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם! מוכן להשקיע בסביבות 20k לרכב ראשון, מעדיף סופר מיני כי אין לי צורך כרגע ברכב גדול

מתלבט בין מאזדה 2 Dynamic אוט' 1.5 - שנה 2008-2014 

לבין שברולט סוניק LT הצ'בק אוט' 1.6 - שנה 2011-2016

בעיקרון הסוניק יותר מאובזר וחדש ממאזדה 2 לכן אני נוטה לכיוונו

הנושא המרכזי שמערער אותי זה האמינות של הרכב.

מבחינת אמינות תקלות וכאלה, מה עדיף ?

פורסם

לדינמיק ולאקטיב אותו מנוע, בדינמיק יש יותר אבזור אך גם 6 כריות אוויר לעומת 2 בלבד באקטיב.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 9 שעות, PASHUT כתב:

הסוניק סבלה מבעיות בטורבו ולכן לא הייתי נוגע.

המאזדה דיי זריזה. (בעיקר הדינמיק).

לסוניק שהוא מדבר עליה (1.6 LT) אין טורבו, טורבו זה רק בדגמי ה RS.

פות"ש כבעלים של סוניק RS (אבל זה רכב די שונה מבחינת מנוע לפחות ככ שלא יודע כמה זה רלוונטי) אני יכול לומר שהאמינות סבירה אבל זה בטח לא כמו יפנית. בקצת יותר מ 3 שנים שהרכב אצלי (2014 נקנתה עם 80K ק"מ) היו לו בעיות עם מיכל עיבוי סדוק, פלאנג' סדוק (שני המקרים תוקנו מיד כשחוסר מים התגלה עקב מעקב שלי וחיישן טמפרטורה מחובר ל OBD) והחלפת מכסה שסתומים שזו בעיה ידועה למנועי הטורבו האלה (לא רלוונטי לדגם שאתה מחפש). מכל שאר הבחינות (נוחות, מזגן, איכות חומרים וכו') סה"כ תמורה טובה למחיר ואין תלונות מיוחדות. מניח שמאזדה 2 תהיה אמינה יותר אבל בטח גם יקרה משמעותית.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לפני 11 שעות, yonisi כתב:

לסוניק שהוא מדבר עליה (1.6 LT) אין טורבו, טורבו זה רק בדגמי ה RS.

פות"ש כבעלים של סוניק RS (אבל זה רכב די שונה מבחינת מנוע לפחות ככ שלא יודע כמה זה רלוונטי) אני יכול לומר שהאמינות סבירה אבל זה בטח לא כמו יפנית. בקצת יותר מ 3 שנים שהרכב אצלי (2014 נקנתה עם 80K ק"מ) היו לו בעיות עם מיכל עיבוי סדוק, פלאנג' סדוק (שני המקרים תוקנו מיד כשחוסר מים התגלה עקב מעקב שלי וחיישן טמפרטורה מחובר ל OBD) והחלפת מכסה שסתומים שזו בעיה ידועה למנועי הטורבו האלה (לא רלוונטי לדגם שאתה מחפש). מכל שאר הבחינות (נוחות, מזגן, איכות חומרים וכו') סה"כ תמורה טובה למחיר ואין תלונות מיוחדות. מניח שמאזדה 2 תהיה אמינה יותר אבל בטח גם יקרה משמעותית.

תגיד הלוח מחוונים שלו מסיח דעת בשעות הלילה ?

פורסם

היה לי סוניק 2011 אבל מנוע 1.4 ללא טורבו

מבחינת דלק זה רכב לא רע, גם אוטומטי ונוסע סביר.

המאזדה אוהבת דלק יותר, אבל גם זריזה ומתנהגת יותר.

מה לא אהבתי בסוניק?

שלי הייתה מיד 1 פרטית עם פחות מ70 אלך קמ, החזקתי אותה עוד כ30 אלך קמ, ויכול להגיד שלא היה לי ממנה שקט, תקלות קטנות כאלה כל הזמן, נזילת מים, רעש מהמיסב של המזגן, אחר כך שוב רעש מאחד הצינורות של המזגן.

פקד חלונות שהפסיק לעבוד.

ועוד כל מיני קטנות

כל זה היה שהרכב היה בן 4, ונקנה מבן משפחה מבוגר שממש לא העביר את הרכב חיים קשים.

קח בחשבון שלמכור את הרכב הזה , זאת משימה בלתי אפשרית, קח את המחירון תחלק אותו ל2, ותקווה לטוב.

את שלי הסכמתי למכור לראשון שהגיע, גם אם היה מציע עוד 5,000 שקל פחות, סביר שהייתי נותן אותה, פשוט כי לא היו מתקשרים, 3 חודשים ביד 2, רק טלפון 1 רציניי.

ונתונים מעולים, עם היסטוריית טיפולים, קמ נמוך ויד נמוכה

פורסם
לפני 9 שעות, bruh כתב:

לא, וגם אשתי שנוהגת בו רוב הזמן לא הזכירה משהו כזה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לפני 11 שעות, bruh כתב:

יש לי סוניק 2013 1.6. 

אחלה אוטו, אוכל דלק 1/11,נוח ומאובזר ביחס למחיר תמורה מעולה. 

לשאלתך, לוח המחוונים כלל לא מפריע בלילה. 

פורסם

אני הייתי בדילמה שלך ברכישת רכב שני בתקציב זהה.
ההמלצה החד משמעית שלי הינה מאזדה 2.
לא הייתי נכנס להרפתקאה של הסוניק גם אם תקבל רכב בשנתון צעיר יותר.

מאזדה 2 נהנת ממוניטין אמינות מעולה ופרט לכמה נק תורפה אין לה מחלות משמעויותיות.
החיסרון הוא שרכבים עם נתונים שאיכשהו קרובים לנורמאליים(יד\קמ\היסטוריה) נחטפים עוד באותו היום וחובה להיות עם היד על הדופק.
אם אתה יכול להתפשר על גודל, מאזדה 3 האצבק יכולה להיות אלטרנטיבה מעולה עבורך

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, alex321 כתב:

אני הייתי בדילמה שלך ברכישת רכב שני בתקציב זהה.
ההמלצה החד משמעית שלי הינה מאזדה 2.
לא הייתי נכנס להרפתקאה של הסוניק גם אם תקבל רכב בשנתון צעיר יותר.

מאזדה 2 נהנת ממוניטין אמינות מעולה ופרט לכמה נק תורפה אין לה מחלות משמעויותיות.
החיסרון הוא שרכבים עם נתונים שאיכשהו קרובים לנורמאליים(יד\קמ\היסטוריה) נחטפים עוד באותו היום וחובה להיות עם היד על הדופק.
אם אתה יכול להתפשר על גודל, מאזדה 3 האצבק יכולה להיות אלטרנטיבה מעולה עבורך

התלבטתי הרבה בין שניהם אבל בסוף נראה לי (בדגש על נראה לי) שאלך על הסוניק. הרבה יותר מאובזרת וחדשה, מערכת מולטימדיה מובנת בקרת שיוט, חיישני חניה ומצלמת רוורס. מצאתי אחת עם 79 קילומטראז' במצב טוב. לעומת זאת יש את מאזדה 2 שאולי יותר אמינה אבל גם יותר ישנה שנים 2008 ל 2009, בתקציב שלי ( 20K+- ) רובן סביב 150-200 קילומטראז' וגם בלי כל התוספות שהסוניק מציעה לי

עריכה אחרונה על ידי bruh
פורסם (נערך)

לחמי יש סוניק 1.6 LTZ עם 150 אלף ק"מ שקנה לפני 7 שנים מהחברה בינתיים אמינות מופתית ותחזוקה זולה מאוד.

חשוב מאוד: לרכוש סוניק שעלתה לכביש מסוף 2013 והלאה. במתיחת פנים שבוצעה בנקודת הזמן הזאת החליפו את הגיר לדגם יותר חלק ואמין משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מזדה= אמינות...

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 7.4.2022 בשעה 13:31, yuvalmejahez כתב:

בדיוק מתלבט אם לקנות גם סוניק 2014 LT האצבק 1.6..

יש לך לתת חוות דעת אחרי שרכשת ?

הרכב נוסע טוב ועושה את העבודה, מדי פעם התעוררו תקלות לאחר הרכישה שטופלו כמובן וכרגע הרכב עובד חלק במצב טוב

הנסיעה בו לא מרגשת או ספורטיבית במיוחד וגם לא תוכננה להיות כזאת

חשוב מאוד!! לקנות את הרכב בקילומטראז כמה שיותר נמוך ובמצב שמור עם עדיפות לשנתון 2014 ומעלה..

גם לשים לב למיכל העיבוי בדגם הזה שנוטה להיות בעייתי עקב נזילה מהמערכת קירור

אם תשאל אותי סה"כ תמורה טובה למחיר

בנוסף שים לב במידה ואתה יורד בשנתון, בחודש יוני הקרוב UMI תתן שובר בסך 800 עבור טיפול תקופתי מורחב לרכבים שיוצרו בין השנים 2010 עד 2013 עקב הסדר טיעון 

יכול לקרוא בכתבה שצירפתי: קניתם שברולט קרוז בין 2010 ל-2013? מגיע לכם פיצוי (ynet.co.il)

• תוכן חדש...