Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי הרכב שבכותרת (גולף דור 7.5, מנוע 1.5 ליטר טורבו, 150 כ״ס). 

התברר לי שבטיפול התקופתי (25 אלף

קילומטר) שערכתי באחד ממוסכי היבואן השתמשו בשמן מתוצרת קסטרול, בצמיגות 0-20. ביררתי עם המכונאי שמסר כי משובר בשמן בתקן העדכני של הקבוצה, 508/509.

הופתעתי מהמעבר לשמן בצמיגות הנ״ל, שכן מנסיוני (רב השנים יש לומר), מוסכי היבואן, לפחות אלו שנתקלתי בהם, השתמשו בשמן בצמיגות 5-40 בתקם 502/504. למיטב זכרוני גם בטיפול הקודם והראשון שערכתי ברכבי השתמשו בשמן בצמיגות זו.

איני מומחה גדול, אך למיטב הבנתי הדלה מדובר בשמן בצמיגות נמוכה לעומת זה שנהגו להשתמש בו בעבר (עוד מהגולף 4 שהייתה לי דרך כל הדורות

שהיו לי כולל זה שבבעלותי). נכון שהשמן עומד בתקן אך בכל זאת אשמח לדעת האם יש או עשויה להיווצר בעיה כלשהי בשימוש בשמן זה באקלים הארצישראלי, שכן כנראה שישנם סוגי שמן אחרים שעומדים בתקן אך צמיגותם גבוהה יותר. 

מצורפת תמונה של מיכל השמן שנעשה בו שימוש.

תודה למגיבים.

E2193E5C-1B6A-4898-AFA8-A910C86F8E8B.jpeg

פורסם

אהלן,

האם ברשותך ספר הרכב?

אם כן, פתח בעמוד תחזוקה. התשובה שם.

לחלק מהמנועים כיום, יש כמה צמיגויות שונות בתקן מסויים שיכול להתאים. בדר"כ בישראל היבואנים בוחרים שמן שמתאים ל"תנאים קשים".

• אהבתי 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם
לפני 19 שעות, Kooper כתב:

אהלן,

האם ברשותך ספר הרכב?

אם כן, פתח בעמוד תחזוקה. התשובה שם.

לחלק מהמנועים כיום, יש כמה צמיגויות שונות בתקן מסויים שיכול להתאים. בדר"כ בישראל היבואנים בוחרים שמן שמתאים ל"תנאים קשים".

היי,

תראה, השמן כאמור עומד בתקני היצרן ולכן זה לא שהוא ״אסור״ לשימוש ברכב ואני מניח שיופיע בספר הרכב כמאושר לשימוש (אוודא זאת כשאהיה ברכב). השאלה היא אם לא (היה) מומלץ או עדיף, אני מניח, להשתמש בשמן בצמיגות גבוהה יותר.

כרגע זו אמנם שאלה בדיעבד, שכן מאחר שהייתי בטוח שישתמשו באותו שמן כמו שהשתמשו עד אז - שמן בצמיגות 5-40, לא טרחתי לברר וזה עליי. 

עם זאת חשוב ומעניין אותי לדעת (גם להבא) ממי שבקיא בנושא, האם השימוש בשמן בצמיגות זו, אע״פ שעומד בתקני היצרן וככה״נ אינו אסור לשימוש ברכבים עם מנוע כמו זה שבשלי, לא מומלץ באקלים בישראל, או שמא זה בסדר וכל עוד השמן עומד בתקני היצרן אין בעיה להשתמש בו וללא כל חשש לא משנה מה צמיגותו. 

תודה :-)

פורסם
לפני 17 שעות, pasat04 כתב:

היה דיון על הנושא הזה כאן. אמנם מדובר על מנוע שונה (tsi 2.0), אבל יש התייחסות למאפייני השמן (דלילות) והשפעתם על ביצועי המנוע וזיהום האוויר.

קראתי, תודה ✌🏽

• תוכן חדש...