Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכולנו יוצא לנסוע ב2 נתיבים שמצטמצמים ל1 וכדומה, מקובל (לפחות אצלי) ששיטת הריצ'רץ' היא שיטת ההשתלבות. רכב אחד מימין ואחד משמאל ושוב אחד מימין ואחד משמאל וככה הלאה. בישראל מה לעשות שיש אנשים שזורם להם דם כחול בורידים והם תמיד נצמדים לרכב שלפניהם בצורה גסה שלא לומר בריונית, השאלה שלי פשוטה, האם זה עניין ג'נטלמני בלבד או שעל פי חוק הם עושים מעשה אסור.

האם שוטר יכול לתת על כך דו"ח?
האם במקרה שהרכב שנצמד באגרסיביות לרכב שלפניו משפשף לך את הרכב הוא יחויב לשלם או שמא היית צריך להזהר ממנו ואין לו שום חיוב בחוק לתת לך זכות קדימה?

או בקיצור - יש פה חוק וסדר או שבישראל כמו בישראל כל דאלים גבר

פורסם

בגדול יש חוק ול(עניות) דעתי הרכב שבא מתוך נתיב ההשתלבות צריך לתת זכות קדימה.

נכון שיש אחוז לא מבוטל של נהגים שלא נותנים זכות קדימה ו/או לא מכבדים את "שיטת הריץ רץ", לא משנה מאיזה נתיב הגיעו. 

השיטה שלי היא:

א. סבלנות.

ב. לא לנסות להדחף לפני בבונים שרואים עליהם שהם ירגישו פראיירים, המלחמה הזאת מיותרת.

ג. לנסות ליצור קשר עין עם האדם שלפניו אתה מנסה להשתלב תוך כדי תנועה. בדר"כ המסר עובר.

• אהבתי 1
פורסם

אין חוק של ריצ'רץ'.

ייתכן שעובדתית זה הרעיון הכי יעיל, ולכן זה תופס ואין אכיפה.

ברוב מוחלט של הנתיבים המצטמצמים יש תמרור ו/או נתיב אחד שלפי הסימון על הכביש (שהוא גם תמרור מבחינה חוקית) אפשר לראות שהוא זה שנסגר, ובמקרים האלה ברור מה החוק היבש. הזכות היא של מי שבנתיב שלא נסגר.

אם אותו 'רכב נצמד' נמצא בנתיב שלא נסגר, הוא לא מבצע עבירה כלשהי (אני לא נכנס לשמירת מרחק וכדומה).

אם הוא בנתיב שנסגר, הוא כן מבצע עבירה.

במקומות שאין סימון, אני לא יודע. ייתכן שאלה מצבים לא תקינים. דהיינו, תמיד צריך להיות תמרור.

• אהבתי 1
פורסם

בכל השתלבות יש תמרור שאומר לאיזה נתיב לתת זכות קדימה. בפועל אף אחד כמעט לא מסתכל והשיטה היא לא ריצ'רץ' אלא "זכות" קדימה לפי עדיפות הבאה:

1. משאית/אוטובוס

2. רכב כבד יותר

3. רכב חבוט יותר

4. ליסינג

5. נהג חצוף יותר

אני תמיד נותן להשתלב לרכב מנתיב השני כי אני נוהג לפי איך שאני הייתי רוצה שינהגו אחרים כלפיי. בפועל בדרך כלל יש מלא נדחפים.

לפני כמה ימים ראיתי תאונה בדיוק בסיטואצייה כזאת: רכב "נדחף" הגיע במהירות, הרכב בנתיב הראשי לא נתן לו כי רכבו היה מספיק חבוט, הנדחף נכנס במדרכה ופוצץ צמיג.

• אהבתי 2

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לפני 41 דקות, בוני03 כתב:

האם במקרה שהרכב שנצמד באגרסיביות לרכב שלפניו משפשף לך את הרכב הוא יחויב לשלם או שמא היית צריך להזהר ממנו ואין לו שום חיוב בחוק לתת לך זכות קדימה?

אתה הוא זה שמשנה את מסלול הנסיעה שלך (חוצה נתיב), מכל סיבה שהיא, לכן מלוא האחריות היא עליך

יום טוב גם לך

פורסם

כן זה מוכר התנהגות טיפוסית של א.ערסים (בעקבות חוסר בהספקת חמצן ו\או IQ) ב.נהגות (בעקבות בעקבות חוסר בהספקת חמצן ו\או IQ), במקרה הטוב בשמירה הדוקה על המרחק מהם אתה יוצא נקי ובמידה ואתה לא מקפיד להתרחק מהם (כשהם מאחורך) אתה יכול לקבל שפשוף שלא באשמתך, קרה לי פעם על נהגת במאזדה חדשה של בעלה שהתקרבה אלי על גבול הסנטימטרים, כשהתקרבתי אליה במקביל לתנועה בצומת לאחר-מכן לא היה נראה שזה מזיז לה\שמה לב בכלל לסכנה שהיא מציבה לנהגים אחרים,  זה הדבר שהכי מרתיח שהם\הן בעלי 0 מודעות לסביבה, אם היה תלוי בי הייתי זורק אותה ביחד עם הרכב לים. 

פורסם

איזו מודעות לסביבה? לפחות חצי מהנהגים לא נוהגים ברכב, הרכב נוסע לבד והם בטלפון.

• אהבתי 1

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

יש מדינות, למשל גרמניה, בהן הריצ'רץ' מקובע בתקנות ובנוהג.

בישראל לא סומכיםמעל הנהגים, אז נקבע בתקנות שזכות הקדימה היא לרכב שממשיך בנתיב, ועל המשתלב לתת זכות קדימה.

That said, מאשתי למדתי ש"בכביש תהיה זונה. תן לכל אחד להכנס". הניסיון הוא שבדרך כלל תאבד לא יותר ממקום אחד בתור, ומי שרואה אותך מאפשר לאחר להשתלב יאפשר לך זאת, כלומר ריצ'רץ' לא פורמלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

יש מדינות, למשל גרמניה, בהן הריצ'רץ' מקובע בתקנות

מעניין.

לפני 6 דקות, sperial כתב:

בישראל לא סומכים על הנהגים

אני גם חושב שזו הבעייתיות בשיטה.

יש יותר מדי נהגים שלא ינהגו לפי החוק ויגרמו לתאונות.

כנראה שבגלל הקושי להוכיח אשמה במקרה של תאונה, מעדיפים לא להכניס את זה לתקנות.

פורסם (נערך)

אני לא מדבר על מקומות שיש בהם תמרור, יש אינספור כבישים שמיד אחרי הצומת יש 2 נתיבים שנהפכים ל1 ללא שום תמרור, למשל בכביש 446 ב2 הצדדים בין חשמונאים ללפיד

חבל מאוד שאין בישראל תקנות ברורות בנושא, נהגים צריכים לדעת שמי שלא עובד בשיטת ריצרץ עובר עבירת תנועה וגם ישלם כסף במקרה של תאונה ובלי חקיקה/תקנת תעבורה מסודרת בנושא זה לא יקרה

נ.ב. מה עם קיפוח זכות, לא תקף כאן? 

עריכה אחרונה על ידי בוני03
פורסם

התקנות ברורות מאד.

סעיף 64 (ו) לתקנות התעבורה:

ציטוט

נוהג רכב שנתיב נסיעתו מסתיים ועליו לסטות לנתיב סמוך, ייתן זכות קדימה לכלי רכב הנוסעים בנתיב שאליו הוא מבקש לסטות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ליד המקום בו אני גר לקראת כיכר יש שני נתיבים שהופכים לאחד. אין שום שילוט על הכביש או לצידו ולפי מראה הנתיבים ההולכים וקטנים נראה שפרקטית שניהם מצטמצמים באותה המידה, כלומר אין אחד משתלב ואיד ממשיך בנסיעה.

על מה שקורה במצב כזה מוזכר בתנך: ״כל איש הישר בעיניו יעשה״

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפני 24 דקות, אורח לרגע כתב:

יש תקנות מאוד ברורות.

מי שנוסע בנתיב ההשתלבות צריך לתת זכות קדימה. מאוד ברור.

כתבתי, מה קורה כשאין נתיב השתלבות ו2 הצדדים באותו מעמד ויש לא מעט מקומות כאלה 

פורסם

הכי גרועים הם אלה שיוצאים מתוך נתיב השתלבות לכביש מהר בלי לתת זכות קדימה למי שנוסע בכביש המהיר.

ככה זה במחלץ גנות ביציאה לכביש 1 בכיוון ירושלים. בקטע הזה, אני נוסע תמיד בנתיב המרכזי או בנתיב השמאלי כדי להימנע ממפגש איתם.

• תוכן חדש...