Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש יתרון במעבר שלולית עמוקה, מרווח גחון יותר גבוה, אם יש הנעה לכל הגלגלים אז גם יש יותר אחיזה.

רכב קטן וקל, יותר קל להשפעה מרוח, הוא חשוף יותר להשפרצות בגלל הגובה שלו, יותר קל להיסתנוור מאורות של רכבים אחרים, אפקט כמו מראה בגלל גשם.

דווקא נהיגה בגשם עם צמיגי שטח, או חצי שטח שילוב פחות אוחז ברטוב. גם מרכז כובד יותר גבוה, שווה לפחות לפחות אחיזה בסיבוב.

להצפה לא הייתי נכנס עם שום רכב, אתה לא יודע מה יש מתחת למים, או העומק שלהם.

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.
  • אהבתי 3

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

לא, כללי אצבע לא תופסים בשוק הרכב המודרני.
לג'יפון בסגנון הקרוס אובר של סוזוקי או ניסאן ג'וק או קיה נירו אין שום יתרון.
מרווח גחון הוא לא השיקול המשמעותי במעבר שלולית, פתח יניקת האוויר של המנוע כן. בכל מקרה מה גורם לאדם שפוי להכנס עם רכב רגיל לשלולית בעומק חצי מטר אני לא מבין, אבל בסדר.
הנעה כפולה היא אכן יתרון בתנאי אחיזה ירודים. אך כאלה יש לא רק בג'יפונים, בעצם רוב הג'יפונים הם הנעה קדמית ולכן כמו שכתבתי - כלל האצבע לא תופס.
באשר לרכבי שטח אמיתיים - כל עוד לא נוסעים מהר בכביש מהיר, אכן יש להם יתרון. צמיגי שטח יהיו טובים בניקוז מים והסיכוי לציפה נמוך יותר - אבל בכביש המהיר אין שלוליות ענק ודווקא מרכז הכובד הגבוהה והמתלים הרכים יחד עם הצורה הקובייתית - יהיו לרעתם.

אם תשאל מה הרכב האופטימלי בתנאי סופה - אז בדרך בינעירונית הייתי אומר סדאן גדולה עם הנעה כפולה, בתוך העיר יש יתרון לרכב שטח. אבל ג'יפון הוא לא רכב שטח, זו רק משפחתית מוגבהת קלות (וגם זה לא תמיד).

• אהבתי 6

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מרווח גחון תורם כשאתה לא יודע מה יש מתחת למים. יכול להיות שנסחף אבן או ענף, וזה ימנע פגיעה בגחון.

אכן פתח כניסת אוויר למנוע, כמה שיותר גבוה יותר טוב.

צמיגי שטח יש להם יכולת פינוי בוץ טוב, בגלל מרווח הקוביות, ומניעת סתימת המעברים. בכביש רטוב וגשום העדיף צמיג כביש טוב. כמובן שאסור להיכנס לשלולית מהר, כדאי למנוע ציפה ואיבוד אחיזה.

לגיפונים אני לא מתייחס כרכב שטח בכלל, עבירות כמו רכב הקורולה ליסינג של השכן.

סובארו אווטבק בעניי זה רכב מצויין למזג אוויר כזה. או כל רכב עם הנעה קבועה.

ושוב שסוער בחוץ ולא חייבים, לא נוהגים

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)
לפני שעה, shellcase כתב:

אם תשאל מה הרכב האופטימלי בתנאי סופה - אז בדרך בינעירונית הייתי אומר סדאן גדולה עם הנעה כפולה, בתוך העיר יש יתרון לרכב שטח.

בדיוק. יצא לי כמה פעמים לנסוע בכביש 4 מוצף. כל הרכבים נסעו על 10 קמ"ש ורק הג'יפים והסובארו הישנה שלי נסעו בכיף. שילוב של רכב כבד (יחסית) והנעה כפולה נותן לרכב לתפקד מעולה בתנאים האלו.

חוץ ממקרה כזה ההנעה הכפולה כמעט מיותרת לחלוטין בארץ (מבחינתי לפחות).

עריכה אחרונה על ידי nev
  • אהבתי 1
פורסם

רכב כבד? איך משקל עוזר פה? איזו סובארו הייתה לך שאתה מגדיר אותה ככבדה?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

יתרון בהצפה רצינית יש רק לרכבי שטח אמיתיים שיכולים לצלוח מעבר מים בעומק 50סמ. או יותר אם יש שנורקל. תוספת 5סמ מרווח גחון זה נחמד, אבל זה לא הופך קרוסובר ל"ג'יפ". לטנדרים 4x4, רכב שטח כמו לנד קרוזר וג'יפ רנגלר באמת יש יתרון. ברכבים הרגילים וקרוסוברים יניקת אוויר נמצאת נמוך כך שלא הייתי מסתכן בנעילה הידרוסטטית.

בכביש רטוב וסערה ללא הצפה יש יתרון ל4x4   מסוג שניתן להפעיל בכביש. יש את זה בגירסאות יקרות של קרוסוברים, בסובארו, אודי קווטרו ורכבים כמו סופרב 4x4.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
  • אהבתי 1

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

@nev ההבדל בין הסובארו שלך לכל משפחתית אחרת ממש מינורי. ברמה של עוד נוסע או שניים באוטו.
בכל אופן - לרכב כבד אין יתרון באחיזה כי הצמיג צריך להתמודד עם משקל גדול יותר, למה אתה חושב שעושים רכבי ספורט מקרבון וטיטניום?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

משום מה חשבתי שהרכב הרבה יותר כבד ממה שהוא באמת. בכל מקרה - אתה מדבר על נסיעה ספורטיבית. בנסיעה רגילה\זהירה יש משמעות למשקל. אלו חוקי הפיזיקה.

פורסם
בתאריך 8.10.2021 בשעה 13:36, shellcase כתב:

אבל בכביש המהיר אין שלוליות ענק 

יצא לי להתקל בשלוליות גדולות בדרום בחורף, בעיקר ב12 אבל גם ב90

פורסם

גם אני מצטרף ליתרונות שיש לסבארו (כמובן ה4X4) האוטובק, פורסטר והXV צולחים יופי מעברי מים גם עמוקים יחסית יותר טוב מרוב הג'יפונים הסטנדרטים.
גם הליאונה סטיישן 4X4 הישנה והטובה (כמו הלגאסי) היו עבירות יחסית לאיך הם היו נראות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, nev כתב:

משום מה חשבתי שהרכב הרבה יותר כבד ממה שהוא באמת. בכל מקרה - אתה מדבר על נסיעה ספורטיבית. בנסיעה רגילה\זהירה יש משמעות למשקל. אלו חוקי הפיזיקה.

אין למשקל שום יתרון בשום סצנריו פרט לתאונה מול רכב קל יותר.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...