Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עם הסכומים שאנשים משלמים על וועד בית בימינו כבר לא בטוח שיש הבדל, בטח לא גדול.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, itaysamurai כתב:

אני גר איפשהו בהרי הגליל, יכולתי לקבוע קודם את מיקום הבית ואז להצמיד לזה עבודה, ויש גם גראז' ונוף שנגמר כתלות ביכולת שלי לראות.

ועדיין, רק רמת הגולן. עדיפות לצפונה אבל גמיש בלרינה. מפנטז על זה לאורך ולרוחב.

אולי נתארגן עם @קורן בן אשר , נעשה צימוד מחדש בשל חוסר היענות נשית.

נו, אתה כבר איזה שלושה צעדים לפניי בדרך לשם. מבחינתי הנתיב היחיד לזה כרגע הוא לרכוש בית קיץ. התכנון עוד כמה שנים להתחיל לעבוד על זה ברצינות.

לפני כשעה, farkash7 כתב:

זה קיבוץ ידידי.
זה לא ג'ימבורי של עיר, מלא רעש, נזלת וילדים. זה ג'ימבורי של קיבוץ. אתה בא לשם ואין שם אף אחד. הכל נקי ומסודר וכן גם שקט.
הפינת חי קטנה, עיזות וארנבות/שרקנים. העיזות שקטות. עיזות קיבוצניקיות, עברו סדנת שקט.

באמת שלילד זה גן עדן.
האמת שגם להורים או סתם בני אדם זה לא רע בכלל.

חלום חיי. ולא רק שלילדים זה גן עדן, לדעתי החיים העירוניים אפילו מזיקים לילדים בגילאים הצעירים. ממש כואב לי שאני לא יכול להעניק את זה לילדים שלי.

לפני כשעה, farkash7 כתב:

רוצה לבלות? סע.

בדיוק. בשביל כוס חלב (כלומר בשביל סרט או מסעדה או הופעה פעם בכמה חודשים) לא צריך לקנות פרה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

שלא לדבר על זיהום האויר המוגבר שיש בערים גדולות, ושבדרך כלל גורם לאסטמה אצל ילדים קטנים, אם לא מחלות קשות יותר.

בנושא אחר, חבל שאין מאמץ של ממש ''לנקות'' את האוויר, במקום לבלבל תמוח עם גימיקים, לדוגמא, באשדוד ביטלו מלא נתיבי רכבים בציר הכי ראשי לטובת נתיבי אוטובוס, בסופו של דבר לא נוצר באמת חיסכון בזיהום אוויר כי הרכב שיושב אקסטרה חצי שעה בפקק מכסה על הרכב שנשאר בבית.

זה עוד לפני שדיברנו על כמה גרועים לאוויר אוטובוסים דיזל ישנים, שחצי מהם כבר מוציאים פיח מהאגזוז.

מהפכת החשמול טרם התפוצצה בתחבורה ציבורית וחבל, אני כל יום לוקח אוטובוס לעבודה וחזור, ורק פעם אחת יצא לי לנסוע עם אוטובוס חשמלי, סבור שמדובר בניסוי ולא יחידה קבועה בצי.

החיסכון ברעש וזיהום ישפר משמעותית את המצב הגם ככה לא מבריק, אצלנו לפחות.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, farkash7 כתב:

ועד בית מתחלק בין כל הדיירים, פה אתה משלם על הכל. אין תיקונים משותפים.

גנן זה עסק לא זול. גם ציוד השקיה וכל השיט הזה.

איטום לגג זה עסק יקר.

יש הרבה יותר ארנונה.

מנקה עולה יותר כסף.

הדברות ולכידת כל מיני מזיקים יש בתדירות  הרבה יותר גבוהה.

ברוב המקרים תחזוקה של דירה תהיה זולה משמעותית.

אולי לא אם אתה גר במגדל כמו של טרנספורטר שוועד הבית כולל גם חדר כושר בריכה מכון עיסויים שף פרטי מועדון חשפנות ושקית קוק בתיבת דואר פעמיים ביום.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בלילה הים הוא כתם שחור, וביום מאוד משעמם

https://www.themarker.com/realestate/.premium-MAGAZINE-1.10161973

לפני כשעה, farkash7 כתב:

בחשבון פשוט, צמוד קרקע ליד דירה בבניין עולה הרבה יותר. גם ועד הבית הוא 500 ש"ח לחודש, ההפרש בין מה שתשלם לאורך השנים הרבה יותר זול מהרכישה של צמוד קרקע. 

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, SlowRide כתב:

ראש העין ועוד בתי קברות בסגנון

וועאלייהההההה

קראת לראש העין בית קברות.

זהו,הלך עליך..תכף יבוא מ3מ3מ3 (איך לא הגיב פה עדיין באמת) ויפגיז אותך באיזה 4 עמודים.

עריכה אחרונה על ידי ezuf
  • מצחיק 2

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 6 שעות, GTאי כתב:

גם ועד הבית הוא 500 ש"ח לחודש

500 שקל זה סביר לוועד בית. יש אנשים שמשלמים קרוב ל1000 והם לא גרים בבניין פאר.

לגבי תחזוקה של בית. בית קרקע חדש לא דורש הרבה תחזוקה. אתה לא חייב לעשות גינה אם לא בא לך לשלם/לעבוד שים דשא סינטטי. בנוסף הרבה בתים היום נבנים על מגרש של 250 מ״ר, אין שם הרבה מקום לגינה גם ככה.

לגבי ארנונה, שמעתי על אנשים בדירות חדשות שמשלמים 800 שקל בחודש ארנונה על דירת 4 חדרים. העיריות מזמברות את השכונות החדשות.

בתחשיב למטר זה יוצא יקר יותר מהרבה בתי קרקע, ואם תבנה 140 מטר במפלס אחד (כמו דירה גדולה) גם תשלם אותו דבר.

בכל מקרה זה לא הבדלים של שמים וארץ.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• אחראי פורום
פורסם

אתם עושים פיל מעכבר.

ההבדל המהותי היחיד בין בית פרטי לבניין זו הגינה.

וגם שם זה תלוי בכמה משתגעים. אם מקימים גינה בשכל, התחזוקה לא גדולה וההוצאה הקבועה היא רק על מים.

איטום גג? למה זאת נחשבת כמשימת תחזוקה?

אם הבית נבנה טוב, זה לא יקרה. ואם יש תקלה, מתקנים נקודתית.

וכאילו לא נפתחו פה איזה 5-6 תלפים של נושאים על נזילות מהשכן למעלה ואל השכן למטה. 

הלאה, ארנונה. אני משלם כמו ערים מסויימות ופחות מערים אחרות.

מה עוד? ממש קשה לי למצוא.

חסרונות גם קשה לי למצוא.

אם אתם מפחדים ממשהו, זה לא אומר שזה באמת מפחיד.

• אהבתי 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תיקון נזילה מהשכן לא עולה כמו לעשות יריעות איטום לגג שלם. לפעמים מדובר בנזילה שוועד הבית משלם על חלק מהתיקון. בבית פרטי אתה תמיד תשלם על הכל. וזה לא תלוי רק איך בנו, זה תלוי מתי בנו. איטום זה משהו שצריך לחדש כל כמה זמן. לא רק בבתים פרטיים, גם בדירות פנטהאוז עושים את זה. רעפים זה משהו שצריך להחליף מתישהו, וזה לא זול. (שזה חרא של דבר בפני עצמו אבל זה לא שייך עכשיו). באותה עיר, ארנונה של בית פרטי תמיד תעלה יותר מארנונה של דירה. דווקא בגינה אפשר לחסוך הכי הרבה אם אתה מסדר אותה בעצמך. אבל זה על חשבון הזמן שלך.

אני ממש לא טוען שזה מפחיד, הלוואי עלי התעסקות מזדמנת ב"פחדים" כאלה. רק שזה לא מתאים לכל כיס ולכל אחד. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@itaysamurai אני חולק עליך. אמנם אני לא גר ב"בית פרטי" אלא בקוטג' טורי, אבל מבחינת אחזקה ההבדל הוא שני קירות משותפים ולא חיצוניים. יש לי גג רעפים בן 35, והדבר הזה מצריך תחזוקה שוטפת, מניקוי מרזבים ועד איטום והחלפת רעפים. כמובן שאני לא עושה את העבודות המסוכנות האלה אלה שוכר שירותי גגן בעל רישיון לעבודת גבהים - ותמורת זה משלם דרך האף. נזקק לשירות כזה, שעולה אלפי שקלים, כל שנתיים שלוש ולעתים יותר מזה. בבית משותף אחזקת הגג המשותף מתחלקת בין כל הדיירים לפי התקנון. כך גם אחזקת הגינה, הקירות החיצוניים ושרא השטחים והמתקנים המשותפים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 דקות, sperial כתב:

@itaysamurai אני חולק עליך. אמנם אני לא גר ב"בית פרטי" אלא בקוטג' טורי, אבל מבחינת אחזקה ההבדל הוא שני קירות משותפים ולא חיצוניים. יש לי גג רעפים בן 35, והדבר הזה מצריך תחזוקה שוטפת, מניקוי מרזבים ועד איטום והחלפת רעפים. כמובן שאני לא עושה את העבודות המסוכנות האלה אלה שוכר שירותי גגן בעל רישיון לעבודת גבהים - ותמורת זה משלם דרך האף. נזקק לשירות כזה, שעולה אלפי שקלים, כל שנתיים שלוש ולעתים יותר מזה. בבית משותף אחזקת הגג המשותף מתחלקת בין כל הדיירים לפי התקנון. כך גם אחזקת הגינה, הקירות החיצוניים ושרא השטחים והמתקנים המשותפים.

אם אתה מזמין גגן (באמת? זו מילה אמיתית?) פעם בשנתיים ומשלם אפילו 5000 שח - אתה מגיע ל-200 שקל בחודש - די קרוב לתשלומי ועד בית.

כמובן, אם אתה משלם 50,000 ולא 5000 אז שכח מזה.

בכל מקרה, אני לא בעד עידוד מגורים בבתים פרטיים, אבל זה מסיבות אחרות

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כן, אבל תמורת 200 ש"ח לחודש ועד הבית מספק עוד כמה שירותים חוץ מתיקון הגג. כתבתי כבר לפני כמה ימים בשרשור זה או מקביל - בדירה הקודמת שילמתי 300 ש"ח לחודש, שה כלל את כל תחזוקת הרכוש המשותף שכלל מעליות, מערכת מים מורכבת עם כמה משאבות ומאגרים, גינון, ניקיון, אחזקת הביוב ואפילו כל מיני שיפורים קטנים. וכמובן תחזוקת הגג. אז בבית הנוכחי אין חדר מדרגות ואין מעליות, אבל יש עוד הרבה תחזוקה אחרת שבבניין משותף מתחלקת בין הדיירים ובבניין פרטי או דו-משפחתי או טורי הופכת לעניינו של כל דייר בנפרד. סתם דוגמה קטנה - בגלל סתימת ביוב נזקקתי לשירותי ביובית. 1700 ש"ח בלי למצמץ. תקלה דומה בבניין דירות היתה מתרחשת בקטע משותף והיתה מתחלקת בין הדיירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

באותה עיר, ארנונה של בית פרטי תמיד תעלה יותר מארנונה של דירה.

הארנונה מחושבת לפי מ"ר בנוי, לא משנה אם זה בית פרטי או לא. אם כבר, בבית פרטי אתה תשלם משמעותית פחות ארנונה פר מטר של בית מאשר בדירה, כי אין שטחים משותפים (בדירה של 100 מ"ר אתה תשלם ארנונה על 150 מ"ר, שזה יותר ממה שתשלם על בית פרטי של 140 מ"ר).

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...