Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמל״ק; האם להחליף את הרכב השמור והאהוב שלי ברכב שניתן לי במתנה במטרה לחסוך כסף, או למכור את הרכב הכנראה חסכוני יותר?

אז התגלגלה אליי לאחרונה סיטרואן c4 דיזל 2012 שהיתה שייכת לסבי וסבתי שיזכו לשנים ארוכות. 

הרכב נקנה חדש על ידם ובשנים האחרונות שימש כרכב שני, ועל כן צבר קילומטראג׳ נמוך לשנתון - 140 אלף ק״מ. 

מעבר לנסועה הנמוכה יחסית הרכב במצב לא רע, מעבר לכמה שפשופים פה ושם הוא שמור אך על מנת להביא אותו למצב שאני אהיה מרוצה ממנו נדרשת השקעה של כ2-3 אלפי שקלים. 

יש לציין שבמקור הרכב הגיע עלי אל מנת שאמכור אותו, אבל אחרי שנסעתי עליו בשבוע האחרון התרשמתי ממנו לטובה.

ואחרי ההקדמה הגענו להתלבטות: האם למכור את הסיטרואן או שמא למכור את הרכב שלי - אאודי A1 ידנית 2012?

למה לעשות דבר כזה בכלל?

הרכב שלי בדיוק חצה את קו ה130 אלף ק״מ, למרות שהנתון לא גבוהה ביחס לשנתון מרגיש לי כי מבחינת ערך הרכב זוהי נקודת מפנה כלשהי שכן אני נוסע לא מעט ובעוד שנה סביר שלרכב יהיו כ150 אלף ק״מ. 

שיקול הערך של הרכב בא מתוך הבנה שבשלב כזה או אחר אני ארצה לשדרג את האאודי, כיום הערך שלה גבוהה משל הסיטרואן בכ15-20 אלף ש״ח,  ובעתיד כשארצה לשדרג אני מאמין כי אוכל לבצע ״קפיצה״ גבוהה יותר ברמת הרכב בצורה הזאת. 

מצד שני על אף שמדובר בסכום לא מבוטל הוא אינו שובר שוויון וגם ממכירת הסיטרואן אקבל סכום מסוים אותו אוכל לחסוך לצורך שדרוג עתידי…

יתרון נוסף של הסיטרואן הוא בהיותה דיזל, בממוצע אני מאמין שאגיע איתה במקרה הגרוע ביותר לצריכת דלק של כ-15 קמ״ל עם תמהיל נסיעה שרובו עירוני, בעוד האאודי תשיג בתנאים האלה כ-12 קמ״ל, במידה ואסע גם הרבה מחוץ לעיר הפער לטובת הסיטרואן יגדל שכן בינעירוני היא צורכת כ20 קמ״ל. כמו כן לאור הערך הנמוך יותר של הסיטרואן לא אבטח אותה בביטוח מקיף - חיסון של כ2000 ש״ח בשנה.

עכשיו הגענו לחלק למה לא להחליף את האאודי:

אני מאוד נהנה מה A1, היא מהנה לנהיגה, זריזה יחסית והיתה אמינה לחלוטין עד כה, עוד לזכותה ניתן למנות עיצוב שאני מחבב מאוד, גיר ידני - הסיטרואן היא רובוטית, זהו חיסרון רציני עבורי. אני לא אוהב כל כך רכבים אוטומטיים ורובוטים זה בכלל לא וואו למרות שהגיר הסיטרואן נסבל אם כי רחוק מאוד מטוב. 

השקעתי בשנה ומשהו האחרונות לא מעט כסף באאודי בדברים כמו מצבר שעלה כאלף ש״ח, צמיגים בני שנה שעלו כ2000 ש״ח, טיפול שרשרת טיימינג שבוצע כתחזוקה מונעת והסתכם בכ3000 ש״ח… וזה מבלי לציין טיפולים שותפים שבוצעו עם חלקים איכותיים בלבד לפני המועד הנדרש. כל אלו מתוך רצון להחזיק ברכב מספר שנים ולהנות מרכב בסטנדרט גבוהה.  

אחרון חביב אמינות, אני מרגיש בטוח באאודי לחלוטין ולא צופה שיהיו לנו בעיות אמינות רציניות בתקופה הקרובה, אני לא בטוח שאני יכול לומר את אותו הדבר על הסיטרואן, רק לאחרונה הוחלפו בה שני אינג׳קטורים בעלות אסטרונומית, יש לציין שאני לא בטוח שזה היה דרוש וגם אם כן לו אני הייתי עושה את זה זה לא היה במוסך של לובינסקי שעשק במחיר לא סביר בעליל. כמו כן אני כמעט בטוח שהקלאץ׳ ברכב לא הוחלף מעולם מה שיעלה עוד כמה אלפים בבוא היום ולסיום יש ברכב בעיית מיזוג קלה, כנראה נזילה, בכל מקרה מילאתי גז + חומר שאמור לסתום נזילות, אבל לא בטוח אם זה יפתור את הבעיה. 

במידה ושרדתם עד פה מה הייתם עושים במקומי?

תודה מראש לכולם. 

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

נראה לי שהפסקה האחרונה מובילה למסקנה של הכותב מעלי. הסיטרואן התחילה לבקר במוסך, עם העלויות הנלוות לכך. אני מבין שהאודי עדיין לא נזקקה לטיפולים שמעבר לשחיקה שגרתית. לכן, לפי הנתונים הקיימים, אני ל בטוח שהסיטרואן באמת תהיה יותר זולה לאחזקה בטווח של השנים הקרובות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסיטרואן נשמעת כאילו ה"כיף" רק מתחיל. לדעתי תמכור אותה ותישאר עם האודי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תודה רבה חברים!

יש מצב שאתם צודקים באמת ועדיף פשוט להפרד מהסיטרואן ולהמשיך עם האאודי. 

Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

אני הייתי נשאר עם האאודי רק בגלל ההנאה שלך שאתה מתאר

מצד עלויות אחזקה - אני דוקא חולק על המגיבים הנכבדים מעלי

חלקם מונעים מטראומות שאין להן שום קשר אמיתי למקרה דנן

ובזהירות רבה אני מעריך שתקלה כלשהי באאודי תעלה יותר מתקלה בסיטרואן, בטח אם מטפלים בגבע

אתם שוכחים שהאאודי בת אותו גיל, ומדובר ברכב שבארץ נהוג לסווג כ"יוקרה" על כל המשתמע מכך

כלכלית, הסיטרואן דיזל הרבה יותר "הגיונית" מהאאודי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

רשמת שלא בטוח שהיה צריך להחליף את האינג'קטורים, ושזה נעשה במוסך מורשה. כמו כן רשמת שצריך להחליף קלאץ' אבל בשני המקרים מדובר בקלאץ' בודד (או זה ידני או שזה רובוטי חד מצמדי) ולא במשהו מורכב יותר מדיי.

אז בעקרון נשארת בעיקר עם הבעיה של המזגן, שבאוטו בן 10 אוטוטו זה משהו שיכול לקרות וקורה במגוון דגמים.  

לגבי היוקרה של האאודי, לפחות במקרה של הA1 המנוע והגיר משותפים להרבה דגמים עממיים יותר של אאודי, אז זה קצת מנטרל את הפקטור הזה. 

פורסם

כמי שנהג הרבה מאוד קילומטרים על סיטרואן C4 דיזל משנת 2013, אני יכול לתת לך את החוות דעת שלי על האוטו: 

יתרונות: 

1. הרכב נוח, מאוד נוח והמרווח הפנימי טוב מאוד. 

2. המנוע חזק, אמין, יש לו מומנט בריא ואין לו בעיה להגיע למהירויות גבוהות מאוד. 

3. יכולת גרירה גבוהה ותחושה של מאמץ מינימלי בעת גרירה, בהשוואה לג'טה עם מנוע 1.2 הג'טה הייתה נחנקת ואילו היסטרואן לא הנידה עפעף. 

4. חסכון, אני נוהג רגוע והייתי מוציא מהרכב בקלות 19 ק"מ לליטר, בנהיגה אגרסיבית הכי גרוע שמצאתי היה 15.6 ק"מ לליטר. 

5. פיצ'רים: בקרת שיוט, מערכת Start&Stop, אור בעת פנייה לסיבוב ועוד...

6. תיבת הילוכים רובוטית חד-מצמדית שהפתיעה לטובה, בעלת 6 הילוכים שתורמים לשקט המנוע במהירות גבוהה.

----------------------------------------------------

חסרונות: 

1. הרכב מעט נמוך, כך שאם אתה לא נזהר אתה יכול לשפשף מדרכה. 

2. רעש מנוע מחוספס במהירות נמוכה. 

3. טלטול קטן בהתחלת נסיעה, כמו רכב ידני. 

----------------------------------------------------

מבחינת עלויות, עלות טיפולים סבירה מאוד, לא קרו איתי תקלות מיוחדות. 

מוסך מורשה יבואן יהיה יקר, ולכן אני ממליץ על מוסך מורשה משרד התחבורה שיודע לטפל בהם. 

למוסך גבע יש מוניטין טוב. 

לסיכום: אחד הרכבים הכי טובים שנהגתי בהם.

דרך אגב, הרכב עבר לקרוב משפחה שלי והוא עדיין מבצע את תפקידו נאמנה גם לאחר 280 אלף ק"מ, כך שמבחינת אמינות אין ממה לחשוש. 

פורסם

תשאר עם האאודי.
מהסיטרואן הזו אפשר בהחלט להנות ואני לא מתרגש ממה שהיא עברה אצל לובינסקי, אבל תן למישהו אחר להנות ממעלותיה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תישאר עם הרכב שיותר נעים לך.  שניהם לא בדיוק בעלי שווי אסטרונומי, שניהם באותו הגיל והמצב ובשניהם יכולות לבוא הפתעות כואבות בכיס באותה המידה.

לגבי קלאץ' ברכב עם 130,000 אם ננהג בצורה סבירה הוא יכול למשוך עוד 50-60 בקלות. קלאץ' לא מת בבת אחת ותמיד נותן סימנים מקדימים כ 10,000 קילומטר לפני הסוף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בנוגע לקלאץ׳ ברור לי שהוא לא מת בבת אחת, אני עוד צריך לוודא אם הוא באמת לא הוחלף עד היום אבל אני לוקח את זה בתור הוצאה צפויה. שלא כמו רכב ידני שבו הנהג שולט בתפעול הקלאץ׳ ב100% ברובוטי חד מצמדי לפעמים ישנם מצבים בהם הרכב פועל ב״חצי קלאץ׳״ ולכן אני מעריך שהבלאי גבוהה יותר. 

דווקא מבחינת עלויות של תקלות עתידיות אני מאמין ששני הרכבים יהיו דומים עם נטייה למחיר מעט נמוך יותר אצל האאודי שכן המנוע שלה נפוץ הרבה יותר, בכל מקרה אני משתדל לטפל בכל מה שאני יכול לבד ורק כשאין ברירה נעזר במוסכים מומחים. 

@חולה רכב#1 תודה על הסיכומון, התרשמתי לטובה מ נהיגה בסיטרואן ומשם באה ההתלבטות, הרכב המדובר באמת מאובזר מאוד ביחס לשנתון ומשמעותית יותר מהאאודי. נחמד לשמוע שהוא ממשיך לגלות אמינות גם עם נסועה גבוהה. 

בכל מקרה תודה לכל המגיבים אני אחשוב על מה שהעלתם פה ואעדכן!

אופציה מעניינת נוספת שעלתה היא למכור את שני הרכבים במטרה להשתדרג כבר עכשיו ברכב חדיש יותר, אני לא בטוח כמה זה משתלם שכן אין הרבה רכבים שיהוו שידרוג משמעותי לתפיסתי ביחס לאאודי בתקציב של כ60 אש״ח אבל אני צריך לחפש קצת יותר לעומק. 

פורסם

אני עוד צריך לקבל החלטה סופית מה עולה בגורלה, אבל מבדיקה ביד 2 אני רואה שאנשים מפרסמים רכבים עם ק״מ גבוהה פי 2 ב15-17, חשבתי לפרסם ב23. 

• תוכן חדש...