Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פיאסטה 1.25 2015, ״שעון״ חום עובד לסירוגין

מעבר לפיתרון נפתר ע"י bjlb,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כאמור פיאסטה 1.25 מודל 2015 ידנית.

לאחרונה כשמניחים את האוטו, שעון החום נותן חיווי של מנוע קר למשך כל הנסיעה (הקווים שמראים חום נשארים כבויים). אם מדוממים ומניעים שוב השעון נדלק כרגיל ומראה טמפרטורת עבודה תקינה - כלומר נראה שמערכת הקירור עובדת בצורה תקינה והבעיה במערכת החיווי. 

תדבר נוסף, לאחרונה בעת ההנעה נראה שהשעונים ״רועדים״ לשבריר שנייה, משהו שאולי יכול לבשר על מצבר חלש? בארבע השנים שהאוטו אצלי מעולם לא הוחלף מצבר. 

אשמח לכיווני חקירה.

תודה לעוזרים!

פורסם

תסמונת מוזרה למדי בשביל מצבר. בכל מקרה בזמן נסיעה המתח למערכות הרכב מגיע בפועל מהאלטרנטור ולא בדיוק מהמצבר. האם מצבר לא תקין יכול לגרום לכך - הייתי מנחש שפחות סביר אבל לך תדע בטח ברכבים חדישים יחסית. בכל מקרה לבדוק תקינות מצבר זה בסיסי וקל והמוסך שלך או חשמלאי רכב אמין יעשה את זה לעיתים גם ללא חיוב.

בכל מקרה התופעה היותר סבירה למצבר לא תקין היא התנעה קשה, ארוכה מהרגיל, שהאור הפנימי אם דולק מתעמעם בזמן ההתנעה, ששעון הדלק נופל עד שהרכב מניע (בזמן התנעה הכוונה). דברים כאלה בדיוק כמו שכתבת.

האם הייתה לאחרונה או מאז שקנית הרכב התקנה של משהו? האם יש בעיות אחרות או משהו בהיסטוריה של הרכב?

הייתי מנחש שאם יש בעיה בחיישן חום המנוע אז הייתה נדלקת נורת תקלה והמחשב היה מפעיל מאוורר הרדיאטור הקדמי על מהירות גבוהה כל הזמן.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• פיתרון
פורסם

באלף אחוז מצבר יפתור את הבעיה, הוא לקראת הסוף.

גם לי פיאסטה 2014 1.25 ידני, והיתה לי אותה תופעה בדיוק, גם כתבתי על זה כאן לפני כמה שנים.

מצבר פתר את הבעיה.

ליאור.

פורסם

מה שמוזר ולא מובן לי מה הקשר מרגע שהרכב הניע והחשמל מגיע מהאלטרנטור, שמחוג חום מנוע מספיק לעבוד? זה גם לא שהמצבר מת לגמרי כי כתוב שהרכב מניע עדיין. 

בכל מקרה זה ממש פשוט לבדוק מצבר וטעינה.

Just now, student כתב:

מה שמוזר ולא מובן לי מה הקשר מרגע שהרכב הניע והחשמל מגיע מהאלטרנטור, שמחוג חום מנוע מפסיק לעבוד? זה גם לא שהמצבר מת לגמרי כי כתוב שהרכב מניע עדיין. 

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
לפני 10 שעות, student כתב:

מה שמוזר ולא מובן לי מה הקשר מרגע שהרכב הניע והחשמל מגיע מהאלטרנטור, שמחוג חום מנוע מספיק לעבוד? זה גם לא שהמצבר מת לגמרי כי כתוב שהרכב מניע עדיין. 

אולי לא הובנתי נכון, סליחה. 

בהנעה ״ראשונה״, השעון לא עובד בשום שלב. כלומר מרגע שהסוויץ׳ במצב ign ועד לכיבוי השעון מציג אפס. במידה ומדוממים ומניעים שוב הכל פתאום תקין, חיווי עובד וכו.

פורסם

בצע נסיון:

לאחר "הנעה ראשונה" דומם מיד המנוע ובצע שוב הנעת מנוע ואז ראה אם התקלה בשעון החום קיימת

או שאז הוא כן פועל כשורה ועולה עם התחממות המנוע.

בברכה  -  רפי לין

פורסם
לפני 26 דקות, רפי לין כתב:

בצע נסיון:

לאחר "הנעה ראשונה" דומם מיד המנוע ובצע שוב הנעת מנוע ואז ראה אם התקלה בשעון החום קיימת

או שאז הוא כן פועל כשורה ועולה עם התחממות המנוע.

בברכה  -  רפי לין

כאמור כשמבצעים את מה שאתה מציע הכל עובד כשורה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 שעות, רפי לין כתב:

וכעת עוד נסיון:

הפעל מתג הצתה ל ON מבלי להניע המנוע,

כבה המתג ואז הנע המנוע כרגיל וראה איך יתנהג

שעון חום המנוע.

בברכה  -  רפי לין

ניסיתי, השעון עובד. דבר נוסף - מאז שהתחילה התופעה לעתים בזמן שהסוויץ׳ מסובב להפעלת המתנע, מופיעה השורה temp 0 c או משהו בסגנון, מופיע לפחות משנייה ונעלם.

פורסם
לפני 8 שעות, bjlb כתב:

שוב אני אומר - מצבר.

מצאתי את השרשור לי, תקרא כאן:

ליאור.

ישר כשאמרת שזה בדיוק מה שקרה לך הבנתי שזו כנראה הבעיה, אבדוק ואחליף את המצבר בהקדם. כל השאר זה נטו סקרנות מקצועית…

תודה רבה, אעדכן לאחר ההחלפה.

פורסם (נערך)

מפתיע למדי.

שים לב - למיטב ידיעתי אתה צריך מצבר בגודל קטן יחסית ונמוך - 175 מ"מ גובה. 175 רוחב וככל הנראה 207 אורך - אולי נכנס אורך של 242. בשום אופן אל תסכים למצבר גבוה יותר כי תפס המצבר העליון לא ייסגר ואין ליסוע ככה (גם סיבה לפסילה בטסט).

הרבה מבחר לא תמצא.

עריכה אחרונה על ידי student

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

• תוכן חדש...