Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

מחפש לשדרג בטווח הזמן הדי מיידי (שבועות קרובים) את הרכב העיקרי בבית.

1. זוג + 1 (עגלה, תא מטען וכו')

2. נסיעות יומיות - כ- 110 ק"מ, כולל פקקים (אשדוד-הרצליה פיתוח), כ- 30K קילומטר בשנה.

3. דרישות - בטיחותי, חסכוני, אמין, נוח לנסיעות ארוכות ופקקים (עדיפות גבוהה לזחילת פקקים ושמירה על מרכז נתיב ממהירות 0 אם בכלל קיים).

4. מרכב - עדיפות לג'יפון בשביל נוחות אבל לא חובה.

5. תקציב - כ- 90-100K אבל אם אפשר בפחות אז למה לא.

6. מאמין שיהיה אצלנו לתקופה ארוכה, לא מחליפים רכבים בקצב גבוה.

דברים שנשקלו:

1. דיזל (פג'ו 3008 במידה ובא עם זחילת פקקים, אם בכלל ריאלי להשיג בתקופה כזו) - באמת משתלם? ממה שראיתי מחירי סולר בתחנות שונים ולא קבועים כמו בנזין, בהרבה מקרים הסולר יקר יותר מבנזין וזה עלול להתקזז עם העובדה שהוא חסכוני יותר. אם אצטרך להתחיל לרדוף אחרי תחנות ספציפיות בשביל המחיר זה קצת מבאס.

2. היברידי (נירו, איוניק - אחרי מתיחת פנים בשביל זחילת פקקים) - הפקקים לא יהרגו את החיסכוניות? חושש לקנות היברידי בן 3 בגלל עניין החלפת הסוללה שיכול לקבור את כל החסכון של ההיברידי (מה גם שאיוניק דגם מתיישן ויוצא). דואג קצת שבמקרה ואקנה מפרטי וכן ארצה להחליף אחרי שנתיים-שלוש יהיה קשה בגלל שהשוק מוצף ביוצאות ליסינג.

3. חשמלי - קצת בעייתי לי עם עמדת טעינה. גר בקומה מאוד גבוהה, יש חניה פרטית, יכול להיות שאצליח להתחבר לחשמל המשותף של הבניין אבל גם אם כן אני מעריך שעלות העבודה וההתקנה תהיה גבוהה ובכל מקרה לא מצליח לחשוב על דגם חשמלי עממי שמשתלם לי לקנות כרגע מבחינת טווח ותקציב. יאפשר למתוח את התקציב בגלל החסכון הצפוי בדלק ובטיפולים,  MG ZS EV נראה הכי קרוב אבל הטווח הריאלי מאוד נמוך וקצת בעייתי.

4. לקנות "רכב גישור" לשנה, שיצבור את ה30K השנתי ויהיה קל למכור, ולא להתחייב לטווח ארוך כדי לראות לאן מתקדם העולם החשמלי. שוק המשומשות עכשיו בשמיים ואם הוא יתקרר בחודשים הקרובים זה אומר שאני אספוג אובדן ערך יחסית גבוה על המהלך הזה אבל זה יאפשר לי גמישות.

איזה דגמי דיזל נוספים עונים על הדרישות?

מחפש הכוונה לדגמים שמשתלם לשקול במצב שלי (או בכלל אופציה 4?)

מה דעתכם? 

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם (נערך)

כמה דיוקים - בכל איזור בארץ ניתן למצוא תחנת דלק עם מחיר סולר זהה לבנזין. 

רכבים היברידיים חסכוניים במיוחד בפקקים/ נסיעה עירונית, יותר מאשר רכבי דיזל.

הייתי קונה נירו במצב שמור לצרכים שלכם ( במידה והג'יפון גבוה בסדר עדיפויות ).

אבל, נושא הסוללה ההיבירידית כן קיים. ומי שמתכוון להחזיק רכב הרבה שנים, יש יתרון לרכבי טויוטה, בהם ניתן להאריך אחריות על הסוללה מעבר לתקופת האחריות ( בתשלום שנתי הוגן ).

לתקציב שלכם נכנסת טויוטה CH-R 2017, רכב נוח, אמין, חסכוני. אבל הבגאז' בו קטן וחלונות מאחורה מוקטנים. 

יש גם אוריס ( האצ'בק או סטיישן ) היברידיים. אבל לא מדובר בג'יפון. צריך לראות שהמושבים מספיק נוחים לכם.

בקשר ל 3008 דיזל - רכב מצויין -נוח מאוד, חסכוני.  אבל בתווי הנסיעות שלכם פחות חסכוני מרכבים היברידיים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם לקיה ויונדאי יש תכנית הארכת אחריות לסוללה. בתקציב הזה כנראה האיוניק עדיפה אבל אולי תעדיף את הנירו (שתוכל להשיג בשנתון ישן יותר מהאיוניק).

ה- CHR לטעמי צפוף מדי. אוריס יכולה להתאים אבל היא מיושנת יותר. 

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, vladclar כתב:

כמה דיוקים - בכל איזור בארץ ניתן למצוא תחנת דלק עם מחיר סולר זהה לבנזין. 

רכבים היברידיים חסכוניים במיוחד בפקקים/ נסיעה עירונית, יותר מאשר רכבי דיזל.

הייתי קונה נירו במצב שמור לצרכים שלכם ( במידה והג'יפון גבוה בסדר עדיפויות ).

אבל, נושא הסוללה ההיבירידית כן קיים. ומי שמתכוון להחזיק רכב הרבה שנים, יש יתרון לרכבי טויוטה, בהם ניתן להאריך אחריות על הסוללה מעבר לתקופת האחריות ( בתשלום שנתי הוגן ).

לתקציב שלכם נכנסת טויוטה CH-R 2017, רכב נוח, אמין, חסכוני. אבל הבגאז' בו קטן וחלונות מאחורה מוקטנים. 

יש גם אוריס ( האצ'בק או סטיישן ) היברידיים. אבל לא מדובר בג'יפון. צריך לראות שהמושבים מספיק נוחים לכם.

בקשר ל 3008 דיזל - רכב מצויין -נוח מאוד, חסכוני.  אבל בתווי הנסיעות שלכם פחות חסכוני מרכבים היברידיים.

תודה, לטויוטה יצא שם בעייתי בהיבטי נוחות נסיעה בנסיעות ארוכות. אני נמצא כשעתיים וחצי על הכביש כל יום ולא הייתי רוצה להתפשר בנושא הזה

הביטוח לסוללה בטויוטה / קיה / יונדאי לא מתקזז עם הצריכה הקצת יותר גדולה ברכבי דיזל?

לפני 9 דקות, motior כתב:

גם לקיה ויונדאי יש תכנית הארכת אחריות לסוללה. בתקציב הזה כנראה האיוניק עדיפה אבל אולי תעדיף את הנירו (שתוכל להשיג בשנתון ישן יותר מהאיוניק).

ה- CHR לטעמי צפוף מדי. אוריס יכולה להתאים אבל היא מיושנת יותר. 

ביונדאי ובנירו הייתי רוצה לכוון לדגמים שאחרי מתיחת הפנים (2019 בנירו ו2020 באיוניק) כדי לקבל את זחילת הפקקים, אבל זה קצת בעייתי עם התקציב אני רואה

ומסכים איתך לגבי הCHR

האם התשובות שלכם ישתנו אם אחכה כמה שבועות? (נגיד חודשיים+-)

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם

יש לי אוריס 2015 ומבחינתי היא די נוחה, אבל אני מניח שזה אינדיבידואלי. 
אני לא יודע לכמת את ביטוח הסוללה מול צריכה של דיזל, אני יודע שנהוג לומר שדיזל לא יהיה חסכוני בעיר או בפקקים.
אני מניח שהתשובות שלי יישארו דומות בחודשים הקרובים :-)

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

אין מה לכמת/חהשוות תשלום עבור הארכת אחריות על סוללה מול הפרש בצריכת דלק. סוללה זה 40₪ בחודש,  ורק אחרי סיום אחריות אוטומטית של 5 שנים .

מדובר בדרך מלאת פקקים, לא משנה לאיזה כיוון נוסעים.

לא כל כך בריא לרכבי דיזל מודרניים, מעבר לצריכת דלק.

באותו הזמן רכב היברידי יתקדם בפקקים על מנוע חשמלי בלבד.

לגבי המושבים בטויוטה

א. זאת הכללה.  יש מושבים נהדרים בחלק מהדגמים.

ב. נוחות זה מאוד אינדיווידואלי .

אני גם לא מוצא במושבים של נירו/ איוניק שום דבר מיוחד.  אם כבר אז 3008 ללא תחרות בכלל.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

באם הנוחות נמצאת אצלך במקום גבוה, הייתי מנסה לבדוק רנו מגאן גראנד קופה דיזל. לנסות למצוא אחת שמורה לאחר מתיחת הפנים של 2019 ונראה לי שזה נכנס בתקציב או אפילו אחת מ 0 קילומטר בתוספת מסוימת. תקבל רכב מרווח, מאד נוח לנסיעות ארוכות וחסכוני מאד בדלק. 

פורסם

האם רכב מהעבודה זה אופציה? כי נראה לי בנסוע שלך זה יהיה עדיף ומשתלם. 

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם
לפני 10 שעות, ninickname כתב:

האם רכב מהעבודה זה אופציה? כי נראה לי בנסוע שלך זה יהיה עדיף ומשתלם. 

לצערי כרגע לא..

לפני 11 שעות, yahaga כתב:

באם הנוחות נמצאת אצלך במקום גבוה, הייתי מנסה לבדוק רנו מגאן גראנד קופה דיזל. לנסות למצוא אחת שמורה לאחר מתיחת הפנים של 2019 ונראה לי שזה נכנס בתקציב או אפילו אחת מ 0 קילומטר בתוספת מסוימת. תקבל רכב מרווח, מאד נוח לנסיעות ארוכות וחסכוני מאד בדלק. 

חשבתי עליה, לצערי בלי זחילת פקקים.. אם אני זוכר נכון יש לה בקרת שיוט אדפטיבית שמתנתקת ב30 קמש

לפני 21 שעות, vladclar כתב:

אין מה לכמת/חהשוות תשלום עבור הארכת אחריות על סוללה מול הפרש בצריכת דלק. סוללה זה 40₪ בחודש,  ורק אחרי סיום אחריות אוטומטית של 5 שנים .

מדובר בדרך מלאת פקקים, לא משנה לאיזה כיוון נוסעים.

לא כל כך בריא לרכבי דיזל מודרניים, מעבר לצריכת דלק.

באותו הזמן רכב היברידי יתקדם בפקקים על מנוע חשמלי בלבד.

לגבי המושבים בטויוטה

א. זאת הכללה.  יש מושבים נהדרים בחלק מהדגמים.

ב. נוחות זה מאוד אינדיווידואלי .

אני גם לא מוצא במושבים של נירו/ איוניק שום דבר מיוחד.  אם כבר אז 3008 ללא תחרות בכלל.

תודה, אז האופציה של הארכת אחריות לסוללה נראית לא רעה. רק לקוות שהרכב יהיה שווה משהו בסוף התקופה... :)

פורסם
לפני 3 דקות, Amired כתב:

לצערי כרגע לא..

חשבתי עליה, לצערי בלי זחילת פקקים.. אם אני זוכר נכון יש לה בקרת שיוט אדפטיבית שמתנתקת ב30 קמש

:)

כדאי לבדוק אם הגיע במתיחת הפנים. הדגם האחרון מאובזר במערכות בטיחות לעייפה

פורסם
בתאריך 29.8.2021 בשעה 21:01, yahaga כתב:

כדאי לבדוק אם הגיע במתיחת הפנים. הדגם האחרון מאובזר במערכות בטיחות לעייפה

נראה שזחילת פקקים הגיעה לגרנד קופה רק במתיחת הפנים שבוצעה באוקטובר 2020..

• תוכן חדש...