Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם

אני מחפש כלל אצבע מתי כדאי לעבור לרכב הבא.

עד היום הייתי מתקן את הרכב עד שאי אפשר או שהערך שלו ממש נמוך ורק אז מתקדם לרכב הבא.

לדוגמה היה 307SW שנת 2008 בילתה אצלי עשור קניתי ב50 מכרתי ב5 במסגרת טרייד אין, במהלך השנים הראשונות היה שקט והייתי מרוצה בשנתיים שלוש האחרונות ביליתי במוסכים והוצאתי ממוצע 5K לשנה תיקונים מעבר לטיפול שנתי.

התקדמתי לC4 פיקסו אקסלוסיב מודל 2016, שנתיים וחצי אצלי עד היום היה שקט ללא הוצאות חוץ מטיפול שנתי אבל בחצי השנה האחרונה מתחילים להיות תיקונים יקרים:

1. רגש מנוע 800 שקל.

2.חגורת אביזרים ומותחן 2200שקל

3. ועכשיו תרמוסטט מנוע 1600 שקל

האם זה אומר שהרכב בן 5  וכדאי להתקדם לרכב הבא או שזה רצף תקלות מקרי שלא אמור להצביע על מגמה?

מדובר על דגם 7 מקומות שווה היום כ60K נוסע בשנה כ 16K.

אשמח לייעוץ

תודה

עריכה אחרונה על ידי sh8335904
פורסם
לפני כשעה, sh8335904 כתב:

1. רגש מנוע 800 שקל. - לא כלכך ברור מה זה

2.חגורת אביזרים ומותחן 2200שקל - רצועת אביזרים מתיישנת ודורשת החלפה בכל רכב, אין כאן משהו חריג

3. ועכשיו תרמוסטט מנוע 1600 שקל - ישנם לא מעט דגמים שהתרמוסטט הוא מחלה ידועה אצלם. זה המחיר של הוזלת מחירי יצור ומעבר לחלקים מפלסטיק.

תראה את ההערות שלי בציטוט מעלה.

בגדול אין שום דבר חריג ברכיבים שהחלפת. לא רואה סיבה להספיד רכב בגלל זה. מחירי השוק של הרכב המדובר גם מפצים מראש על כל מיני תקלות שכאלו.

מה שחריג הוא המחירים. אלו מחירים של מוסך יבואן, נכון?

אם תעבור לטפל אצל מוסכים מומחים שאינם ברשת היבואן, דוגמת מוסך גבע בתל אביב, לדעתי תחסוך סביבות 30-40% במחיר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 3 שעות, Igalz כתב:

תראה את ההערות שלי בציטוט מעלה.

בגדול אין שום דבר חריג ברכיבים שהחלפת. לא רואה סיבה להספיד רכב בגלל זה. מחירי השוק של הרכב המדובר גם מפצים מראש על כל מיני תקלות שכאלו.

מה שחריג הוא המחירים. אלו מחירים של מוסך יבואן, נכון?

אם תעבור לטפל אצל מוסכים מומחים שאינם ברשת היבואן, דוגמת מוסך גבע בתל אביב, לדעתי תחסוך סביבות 30-40% במחיר.

האם להוציא על רכב כזה 5K בשנה כולל טיפול שנתי זה נורמלי?

עשיתי השוואת מחירים בין אורן ליבואן והשירות של מוסך אורן הוא מעולה והמחיר יותר זול {למשל תרמוסטט ב1500 במקום 1600 לא משמעותי} אבל הם קצת רחוקים לי.

ברור לי שכרגע זה לא אחליף את הרכב בגלל תיקונים אלו, השאלה היא עקרונית מתי מפסיק להתשלם לתקן אלא להחליף לדוגמה כשהתיקון הוא 20% מהרכב? כאשר מוציאים בשנה 20% משווי הרכב וכדומה.

רוצה להינות מחוכמת ההמונים כדי להבין מה אחרים עושים.

כמו שציינתי ברכב הקודם שלי כם כאשר המחירות היה 10K ומחיר שוק אמיתי היה קרוב ל8 השקעתי כ50% בשנה עד שנשברתי

פורסם
לפני 18 שעות, sh8335904 כתב:

האם להוציא על רכב כזה 5K בשנה כולל טיפול שנתי זה נורמלי?

במכוניות עם המנוע הזה, זה צפוי שבשנים מסויימות (לאחר 100K ק״מ) תוציא סכום כזה על טיפולים + בלאי. 

כפי שיגאל המליץ, אם תטפל במוסך מתמחה (״גבע״ בהחלט המומלץ ביותר), תוכל לחסוך כ-30% בממוצע. למנוע הזה עלות תחזוקה גבוהה יותר ממנוע אטמוספרי פשוט. 

רכיבים שיכולים לדרוש החלפה בטווח גיל ונסועה כמו שלך:

- סלנואיד למערכת תזמון משתנה (כאלפייה ברשת היבואן) 

- שסתום פריקה של מגדש הטורבו (כאלפייה ברשת היבואן)

- קטליזטור (מקורי, מאד יקר כ-5.5k₪)

- חיישן חמצן

בסופו של דבר, צריך לשקלל זאת עם סך ההוצאות האחרות. כל אחד עם הסף שלו.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אם אתה שואל את השאלה מהפן הכלכלי - יותר כלכלי להמשיך ולהחזיק רכב 'מתיישן' מאשר להחליף כל פעם לחדש יותר.

פורסם

ירידת ערך של רכב חדש יותר כמעט תמיד גבוהה משמעותית מתיקונים שוטפים של רכב ישן.

העניין שבאיזשהו שלב נמאס ללכת למוסך כל כמה חודשים. 

• רעיון טוב! 1

האתר שלי: long.co.il

• תוכן חדש...