Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, yulianx כתב:

חתיכת קפיצה במחיר, הקודמת עלתה 85 אלף..

במחיר הזה בודדות מאוד יעלו על הכביש וחבל.

אכן כן.

כפי שמצויין במעלה השרשור, לדגמים ידניים קרסו מוטורס היחידים שנותנים נסיעת מבחן.

המחיר קרוב מאד לפולו כעת.

אמשיך להתעדכן ולעדכן.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ראיתי אגב אחת ביד שתיים של הדגם של ה100 כס בת שנה וחצי בערך, באיזה מגרש עם קמ אפסי בK60 ומשו

that said נראה שהיא שנה וחצי האלו עמדה במקום פחות או יותר

(בודק את השוק לגבי המחליפה בעצמי)

לגבי המחיר זה גם הסיבה שציינתי את הפולו בהודעה הקודמת- על פניו נראה כמו עסקה עדיפה

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)

עדכונים נוספים - גרסה אוטומטית.

אמנם אינני רוכש אותה, אך למען אלו שייתקלו בשרשור זה ויזדקקו ל"מה השתנה".

נכון לכתיבת שורות אלו, לא ניתן להשיג דרך קרסו מוטורס את הדגם בגרסת האבזור RS LINE.

גם הדגם עם הגיר הרציף, ZEN לא קיים יותר דרכם.

שני הדגמים ברמת הגימור INTENSE. 

גם הדגם האוטומטי (רובוטי כפול מצמדים, EDC 7 מהלכים) עבר שדרוג/שנמוך, ומוצע כעת בגרסה בודדת עם מנוע 1.33 טורבו (המנוע הוא שת"פ עם מרצדס).
לדגם הידני, קיימת מערכת אקטיבית לסטיה מנתיב, בעוד שהאוטומט עם בקרה בלבד. 

לאף אחד מן הרכבים אין זיהוי שטח מת, שיוט אדפטיבי, שליטה באורות גבוהים ועוד כמה אבזורי בטיחות.

יש הבדל בציוני משרד התחבורה כעת, לאור ההבדלים הנ"ל. הידני ציון 6, בעוד שהאוטומטי ציון 4.

ההבדל במחיר נכון להיום, עומד על הפרש של ~12K.

כפי שמצוין, הדגם הידני כעת מגיע עם גיר 6 מהלכים, ומנוע "משודרג/משונמך", כפי שפורט בהודעות קודמות.

*עריכה: בקטלוג המעודכן שנשלח אלי, קיימים פרטים על דגם אוטומטי באותה רמת גימור, עם מנוע 1.0, גיר רציף. אך דגם זה איננו קיים באתר החברה.

לפני 18 שעות, ik3 כתב:

ראיתי אגב אחת ביד שתיים של הדגם של ה100 כס בת שנה וחצי בערך, באיזה מגרש עם קמ אפסי בK60 ומשו

that said נראה שהיא שנה וחצי האלו עמדה במקום פחות או יותר

(בודק את השוק לגבי המחליפה בעצמי)

לגבי המחיר זה גם הסיבה שציינתי את הפולו בהודעה הקודמת- על פניו נראה כמו עסקה עדיפה

לפי בירור אל מול אתרים ישראליים, והיבואן, הגרסה הידנית לפחות, מגיעה עם מובילאיי. מה שפסל אותה על הסף.

בהנחה גם והפרסומים שקראתי שגויים, היבואן לא הסכים לנסיעת מבחן על דגם ידני. לסיכום כעת שהקליאו בטווח המחירים של הפולו,

המהלך הנוסף (6) הופך אותה להרבה יותר "כדאית" בשבילי.

עריכה אחרונה על ידי Kooper

פורסם (נערך)

עדכון נוסף - 

אימות של דברי מנהל התצוגה.

לאחר מחקר מעמיק של כמה ימים טובים,

הצלחתי דרך אתרים שונים לאמת את דברי מנהל התצוגה.

ב2020 יצא תקן חדש לזיהום האוויר EURO 6D FULL שהחליף את EURO 6D TEMP.

לאור התקן החדש, המנוע המשודרג TCE100 בנפח 1.0 שהחליף את הTCE90 בנפח 0.9 נאלץ לעבור עדכון תוכנתי כנראה.

ועכשיו הוא נקרא TCE90 (אך בנפח 1.0). הגרסה המעודכנת יצאה ב2020 והיא זהה פיזית לגרסה "הקודמת".

(יתרה מכך, אני משער שעם "פריצה/עדכון" יהיה ניתן להגיע לתצורת המנוע הקודם, מבחינה מכאנית מדובר על אותו המנוע בדיוק). 

והיא משווקת עם גיר ידני בעל 6 מהלכים שהחליף את הגיר עם ה5 מהלכים, ותיבה רציפה שלא השתנתה.

כפי שציינתי קודם לכן, היבואן (וסרטונים זרים) טוענים (מאשרים) שקיים תיקון אקטיבי בדגם הנ"ל. 

שאר האבזור זהה לחלוטין.

שאר עובדות מעניינות שגיליתי במהלך המחקר, בחול קיימות גרסאות היברידיות, דיזל, גפ"מ בנזין-אטמוספריות.

צפי אספקה נוכחי - תחילת אוקטובר.

תודה רבה לכולם, נפגש בסקירה המקיפה שהרכב יהיה בידיי.

עריכה אחרונה על ידי Kooper

פורסם
בתאריך 2.9.2021 בשעה 17:41, Kooper כתב:

96,000 לפני אגרת רישוי.

באתר שלהם רשום החל מ94,999 או משהו בסגנון.

הזוי.

סורי על תגובה סטייל טוקבק בטמקא.

אצל אותו יבואן דאסטר שהוא 2 סגמנטים למעלה עולה פחות מקליאו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בתאריך 2.9.2021 בשעה 17:44, Kooper כתב:

אכן כן.

כפי שמצויין במעלה השרשור, לדגמים ידניים קרסו מוטורס היחידים שנותנים נסיעת מבחן.

המחיר קרוב מאד לפולו כעת.

אמשיך להתעדכן ולעדכן.

באסה. 

אני מאלה שאוהב ידניות לא מסיבות תועלתניות. האחרונה שהיתה לי היתה ג'ולייטה. (והגולף כמובן).

פחות מתאים לי ידני ברכבים גדולים. יצא לי לנהוג ברנו קאדג'ר ידנית והגיר לא סיפק שום ערך מוסף, להיפך. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני שעה, redroze כתב:

הזוי.

סורי על תגובה סטייל טוקבק בטמקא.

אצל אותו יבואן דאסטר שהוא 2 סגמנטים למעלה עולה פחות מקליאו.

אכן,

אך זה בא על חשבון הנוחות, אבזור, ובטיחות.
ראיתי את הדאסטר כשראיתי את הקליאו לראשונה, ומעבר לזה שהוא ענק ולא לצרכיי בכלל המחיר פיתה בהחלט.

לפני כשעה, Jack457 כתב:

באסה. 

אני מאלה שאוהב ידניות לא מסיבות תועלתניות. האחרונה שהיתה לי היתה ג'ולייטה. (והגולף כמובן).

פחות מתאים לי ידני ברכבים גדולים. יצא לי לנהוג ברנו קאדג'ר ידנית והגיר לא סיפק שום ערך מוסף, להיפך. 

מבאס, אך אין ביקוש היום לדגמים ידניים.

אותי הרגיז לא עצם העובדה שלא מציעים נסיעת מבחן, אלא שבכל סוכנות התשובה ההתחלתית הייתה "כן ברור" ורק אחרי מלחמת התשה עם הסוכן

(בשלב כלשהו הרגשתי סוכן בעצמי מכות הפעמים שניג'סתי להם) חשפו בפניי את מינימום "סוד הכור" שאין להם נסיעות מבחן על דגמים ידניים ואו מלאי אמיתי.

כשניסיתי להבין מדוע המידע לא חשוף ושקוף מההתחלה, לא קיבלתי תשובה.

שורה תחתונה, התרשמתי לטובה מאד מקרסו מוטורס - רנו, והטיפול שלהם בי מהרגע הראשון היה מצוין לדעתי.

פורסם
בתאריך 2.9.2021 בשעה 17:41, Kooper כתב:

96,000 לפני אגרת רישוי.

באתר שלהם רשום החל מ94,999 או משהו בסגנון.

הולי שיט. בנוסף גם הורידו בכוח והוסיפו איזו מערכת בטיחות שבכל מקרה הייתי בטח מנטרל, את רמת הגימור כמובן לא העלו למשהו שמקביל ל  RS Line אז בעצם על מה העלאת המחיר?

לי נשמע שאם כבר היה צריך לרדת אבל ריאלית להשאר באותו המחיר... סורי אבל אם ב 85 אלף זו היתה עסקה טובה, עכשיו זה כבר לא כל כך.

מבין את הכמיהה שלך לידני, גם אני כמוך, הייתי בודק את הפולו שלפחות תתן רמת גימור גבוהה יותר, המחיר שלה בטח כבר קרוב הרבה יותר.

אגב אני לא מסכים עם אלו שטענו שאין מקום מבחינה מסחרית  לידניות בארץ, כשמביאים דגם שמאובזר יפה ובמחיר טוב אז יש ביקוש. מי אמר שהקליאו 0.9 לא נמכרה יפה ביחס לציפיות?

לי נראה שנמכרה סבבה לגמרי, מספיק טוב בשביל שקרסו ישווקו וייבאו אותה לאורך כל שנות הפעילות של הדגם עד להפסקת הייצור וכדי שימשיכו גם להביא אותה עם הדור החדש, אם לא היה ביקוש למה נראה לכם שהם היו טורחים בכלל?  

גם בכביש אגב יוצא לי לראות קליאו 0.9 ידניות לעיתים קרובות, עם כמה שזה אנקדוטלי, אם היה נמכר במספרים מצחיקים זה לא היה קורה.

פורסם

אם היה ביקוש לסופר מיני ידנית גם שאר היבואנים היו מצטרפים ל״הצלחה״.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא יודע מהם השיקולים האסטרטגיים של כל יבואן, מה שאני כן יודע זה שמעטים הציעו חבילה מוצלחת כמו ה 0.9 הידנית מבחינת תמחור ואבזור. ב 70 אלף כמו שנמכרה זו היתה העסקה הכי טובה שיש לרכב חדש (אלא אם אתה נרתע מידני/צרפתי ומעדיף לקנות רכב נחות משמעותית כמו פיקנטו/i10 במחיר גבוה יותר) 

עובדתית, ניתן להצליח למכור פה רכבים ידניים והקליאו הזאת הוכיחה את זה.

עכשיו כשהם הגיעו ל 96,000 אז ברור שהמחיר מצחיק ולא יעלו הרבה רכבים על הכביש.

פורסם

הקליאו הידנית לא הייתה צלחה מסחרית כמו האלטו בזמנו.

במחיר הנוכחי, כמו שאמרתי הרכב יהיה נדיר מאוד.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מסחררת כנראה שלא אבל מספיק טובה כדי שקרסו ייבאו אותה עד לסוף היצור שלה במשך שנים. גם ביד 2 הביקוש שלה טוב. תמחור ואבזור מצויינים זה מפתח חשוב.

הקליאו הנוכחית במחיר הזה נשלחת למות, חבל מאוד.

פורסם

עברתי על מסירות רכב 2018/2017, הדגם הידני נמכר במספר מאוד נמוכים.

פורסם

מה זה מספרים מאוד נמוכים? 

כמה הם הזיזו לאורך כל שנות השיווק שלו? 

ושוב, קרסו לא חברה פילנטרופית שמטרתה לשמר את הגיר הידני בארץ, לפחות עבורם זה השתלם אחרת כמו בהרבה מקרים אחרים היבוא היה מפסיק אחרי שנה-שנתיים, בטח לא ממשיך עד לימינו אנו גם עם הדור החדש. 

פורסם

ינואר- דצמבר 2016

244 ידניות לעומת 2484 אוטומטיות.

למשל ינואר-נובמבר 2017

210 ידניות לעומת 2270 אוטומטיות.

ינואר- דצבמר 2018

73 ידניות לעומת 1017 אוטומטיות.

• תוכן חדש...