Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הדילמה שלי היא כזאת-

בקרוב אני וחברה שלי יורדים לאילת מקצרין, נסיעה של 5 שעות עם עצירת קפה שאני עושה בים המלח.

בבעלותי קיה ריו מהצורה החדשה, 2018 סדאן 1.6. רכב פשוט וקולע עם איכות נסיעה בסדר גמור.

יש לי הזדמנות לקחת יונדאי I10 2021 רובוטית עם דלקן ובתמורה לתת את הקיה שלי לבעל היונדאי לנסיעות של סה"כ 60-70 ק''מ שהוא יבצע.

אני מתלבט לגבי היתרון של החלפה כזאת, היום עשיתי סיבוב לראשונה על הI10, די מוזר בהתחלה וצריך להתרגל. מבחינת סחיבה בעיר היא פיצוץ אבל בין עירוני הררי אני לא יודע איך זה.

מה גם שהיונדאי הרבה פחות מרווחת.

ברור שיש כאן יתרון כלכלי אבל האם הוא שווה את זה?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הריו.  בגלל המרחב שרלוונטי בנסיעה ארוכה.  בגלל שזה הרכב שאתה מכיר.

אבל - למה בכלל אתה חושב על החלפה כזו ?  לחסוך כמה ק'מ ? 

• רעיון טוב! 2
פורסם

לדעתי קח את הקיה.

נכון, זה יעלה לך כמה מאות שקלים נוספים. מצד שני, הרכב יותר מרווח, ותבטל את הפוטנציאל של קלקול היחסים עם בעל ה-i10 אם אחד משני הרכבים יפגע במהלך התקופה.

את הקיה אתה מכיר, והיתרון העיקרי - יש לה בגאז' יותר גדול. מקום למזוודה שלכם ולקניות שתעשו באילת.

סעו, תהנו וחזרו ברכוש גדול.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מאמין שבעל היונדאי הינו קרוב משפחה או חבר כמו אח כי אף אחד לא יוותר על רכב עם דלקן ככה סתם 

אבל בעיני הריו מנצחת מכמה סיבות:

-היא שלך, ואין צורך לדפוק חשבון לאף אחד מה אתה עושה עם האוטו. 

-גם יותר מרווח, יותר חזק ובכללי אני באופן אישי מנסה להימנע מרכבי מיני לנסיעות בינעירוניות. 

-אני מאמין שתצטרך לשים 500~600 ש"ח על דלק (ואני מגזים) אבל בעיני זה שווה את זה. 

נסיעה טוב ותהנה באילת 🙂

• רעיון טוב! 1
פורסם

לנסוע עם i10 לאילת? ועוד רכב לא שלך...   הייתי מוותר על התענוג.

חד משמעי עדיף לך לנסוע עם הרכב שלך, כמו שכולם אמרו כאן, רכב שאתה מכיר, ומה עוד שהוא יותר מרווח ויהיה לך יותר נח לנסיעות ארוכות.

אתה יוצא כבר ליהנות תהנה עד הסוף...

בכללי, כמובן אם זה אפשרי מבחינת תקציב, אני הייתי שוכר רכב כמו מאזדה 6 + ביטול השתתפות ונהנה...

אבל אני לא ראיה, כאני אישית ההנאה שלי בטיול זה הנהיגה...  😝

• אהבתי 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

איזה דרמטיים כולכם, אם ה500 שקל דלק משמעותיים מבחינתך, קח את היונדאי, היא תסתדר עם כל הכבישים בארץ, אם לא - בריו יהיה לך יותר נחמד.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

KIA RIO, רק תשמור עליה כאשר אתה יורד דרומה מכיוון שלא יפתחו עליה עין ;) 

לנסיעה ארוכה עדיף שיהיה לך רכב שנוח לך לנהוג איתו , בישיבה על הכביש ובישיבה בתוך הרכב, הריות מנצחת בכל פרמטר כמעט חוץ מחסכון בדלק.

יש עוד מס' שיקולים אבל הם כבר צויינו.

סע בשלום ותחזור בשלום

• אהבתי 1

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם

בגיל 25 ירדתי עם קטנוע 250 סמ"ק, לא מבין מאיפה היה לי האומץ.

סע ברכב שלך, תתדלק מיכל מלא באילת ותהנה מהנסיעה הבטוחה יותר. לא שווה לחסוך, אם אין לך - סע באוטובוס

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אני לא מבין למה אף אחד לא מציע לו לשכור לנדקרוזר משופר עם אוהל על הגג ומיכלי מים ומזון למסע המטורף הזה.
בכל זאת אילת זה במדבר ואין שם ציווליזציה, רק ערסים ארצישראלים מצויים וסניף של KSP.

הנה, אולי (אבל רק אולי) משהו כזה יצליח להתמודד עם האתגר:

Which Off-Road Camping Setup Is Best for You? | DrivingLine

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני כשעה, shellcase כתב:

אני לא מבין למה אף אחד לא מציע לו לשכור לנדקרוזר משופר עם אוהל על הגג ומיכלי מים ומזון למסע המטורף הזה.
בכל זאת אילת זה במדבר ואין שם ציווליזציה, רק ערסים ארצישראלים מצויים וסניף של KSP.

הנה, אולי (אבל רק אולי) משהו כזה יצליח להתמודד עם האתגר:

Which Off-Road Camping Setup Is Best for You? | DrivingLine

בגלל שלנד קרוזר קופצני על הכביש. 

• מצחיק 2
פורסם
לפני 5 שעות, ac cobra כתב:

KIA RIO, רק תשמור עליה כאשר אתה יורד דרומה מכיוון שלא יפתחו עליה עין ;) 

לנסיעה ארוכה עדיף שיהיה לך רכב שנוח לך לנהוג איתו , בישיבה על הכביש ובישיבה בתוך הרכב, הריות מנצחת בכל פרמטר כמעט חוץ מחסכון בדלק.

יש עוד מס' שיקולים אבל הם כבר צויינו.

סע בשלום ותחזור בשלום

האמת שהריו שלי בדיוק בפורמט האהוב עליהם, כבר עפו עליי בדואים מטובא פה בצפון באחד משטיפות הרכבים, לא מבין איך האוטו עדיין אצלי 😂

לשאר המגיבים שטרחו והסבירו, שכנעתם 😀

IMG_20210516_160135.jpg

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לנסוע עם האוטו שלך. לא משנה איזה אבל שלך. אני לא אוהב את כל הקטע של השאלת מכוניות, לא אוהב לנהוג באוטו של מישהו ולתת את האוטו שלי למישהו אחר. 

לכן מבחינתי אין שאלה. 

• אהבתי 3

• תוכן חדש...