Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב לקנות רכב שני למשפחה, שמתי עין על סוזוקי בלנו 2017 ופיג'ו 2008, 2017

אחת ההצעות שקיבלתי היא על פיג'ו 2008, שנת 2017,  45,000ק"מ, יד ראשונה מליסינג פרטי.

המחיר מאוד אטרקטיבי, אבל מגיע עם קאץ' - הרכב עבר החלפת מנוע (מנוע משופץ עם פחות מ 30,000 ק"מ אצל מוסך היבואן) לפני חצי שנה עקב תקלה בטרמוסטט והתחממות המנוע.

האם להתרחק בריצה מהרכב או שדוקא מדובר פה ביתרון כי אני מקבל מנוע חדש יותר?

פורסם (נערך)

לרכב כזה אין סחירות, כלומר אם תחליט עכשיו לקנות אותו - למכור אותו בעתיד (בין אם זה בעוד חצי שנה או בעוד חמש שנים) יהיה קשה מאד.

בעיניי הכל שאלה של מחיר. אם אתה מקבל דיל ממש ממש (אבל ממש!) טוב ומוכן לקבל את העובדה שבהמשך יהיה לך מאד קשה למכור את הרכב - יש סיכוי שתהנה מרכב טוב במחיר זול שיחזיק לך לאורך זמן (טפו טפו, כמובן לבדוק את הטיימינג בכל טיפול ולוודא שהרצועה לא מתפוררת לתוך אגן השמן).

אם אין לך כח להתעסקות ו/או שיש סיכוי שבעתיד תרצה למכור את הרכב במהירות ובמחיר סביר, תוותר על ההזדמנות ותמשיך הלאה.

לגבי הבלנו - צוין גם בשרשור הקודם, הנקודה היחידה שבה הרכב הזה עדיף על הפיג'ו היא שקט נפשי - זה (כנראה) רכב שיהיה אמין יותר וסחיר יותר בעתיד.

אגב, נושא "רכב עם מנוע חדש" עלה כאן לא פעם. יש אנשים שבאמת מאמינים שמנוע חדש מעלה את הערך של הרכב. זה לא. 

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם

מעבר לנושא הסחירות יש השלכות על האמינות של הרכב בשל החלפת המנוע?

זה צריך להדליק אצלי נורה אדומה?

פורסם

הבעיה בפיג'ו 2008 הזו שזה לא מנוע חדש. מנוע מפירוק
ופה זה סימן שאלה גדול.
כי קיימת בשנים הללו חולשה ברצועת תזמון. מי אמר שהמנוע המשופץ לא סבל ממנה גם ?
לכן הסיכון צריך לשקף הנחה גדולה במחיר.
אם זה היה מנוע חדש באמת דווקא הייתי קונה בכיף.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הוא עבר החלפת רצועת טיימינג (בגלל ה recall) + יש אחריות של החברה לשנתיים.

בהשוואה להצעה נוספת של רכב דומה אבל עם 70,000 ק"מ (ומנוע מקורי) שיקרה יותר ב4,000ש"ח.

מה מומלץ? 

פורסם (נערך)

לי אין תשובה חד משמעית. השאלה היא האם זה נכון אישית עבורך.

זה שהרכב עבר טיימינג ויש אחריות של שנתיים מהחברה זה מוסיף קצת לשקט הנפשי, אבל שוב - המחיר שאתה משלם הוא בסחירות העתידית.

האם זה שווה 4000 ש"ח של חיסכון מול רכב תקין שלא הוחלף לו מנוע עם ק"מ יותר גבוה? לא יודע. נגיד בעוד שלוש שנים תרצה למכור את הרכב ולא תצליח - יעניינו אותך ה 4000 ש"ח שחסכת שלוש שנים לפני?

אני אישית לא הייתי נכנס לסיפור הזה.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם

אחריות על אילו רכיבים ? יש רשימה כתובה ? היסטוריית טיפולים מלאה ביבואן?
אם איבוד שמן והרצועה כלולים באחריות: הייתי לוקח עם המנוע המשופץ + הנחה עמוקה יותר.

אבל אחריות מלאה כוכביות אז חייבים לבדוק. במיוחד חלקי גומי.
לובינסקי ירו לעצמם ברגל בקטע הזה.

כל רכב אפשר למכור . השאלה באיזה מחיר ? בגיל 6-7 גם ככה המחיר לא משהו. קונה בזול ומוכר בזול.

פורסם

אני הייתי מוסיף עוד 4 אלף וקונה את רכב ללא החלפת מנוע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 4 דקות, Shay_u כתב:

אני נוטה להאמין שאם המנוע "סתם" ישרוף שמן לא תהיה שום אחריות.

להבנתי זה נכון לכל מנוע ולאו דוקא למנוע משופץ

שאלת תם של אחד שבאמת לא מבין יותר מדי - מה מחשיד יותר במנוע משופץ לעומת מנוע מקורי ? יש דרך לבצע בדיקה שתתן שקט נפשי?

פורסם
אני נוטה להאמין שאם המנוע "סתם" ישרוף שמן לא תהיה שום אחריות.
זה לא סתם וזה בדיוק הקטע האפור שלא ברור אצל לובינסקי

https://carsforum.co.il/topic/693027-%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-c4-12-2016-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%95%D7%92%D7%96%D7%9E%D7%AA-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99-%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9C-%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92/

הרכב שלא עבר ריקול , 70000 קמ. מה מצב הרצועה שלו ?
פורסם
לפני 7 דקות, save כתב:

להבנתי שניהם עברו ריקול 

פורסם

אני אבקש אותה כמובן אם אבחר להתקדם בכיוון.

כששאלתי את נציג המכירות הוא אמר שעבר ריקול 

אתקשר עוד לבקש את התיעוד הזה, על מה לשים לב?

• תוכן חדש...