Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Q5 2008 מול ספורטז 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השוואה קצת מוזרה אבל בטווח מחירים שניהם יושבים על אותו מחיר.

בגדול לנסיעות ירושלים - תל אביב פעם בשבועיים וקצת טיולים בסופש, אולי טיפה שבילים וזהו.

מעניין אותי נוחות נסיעה, טיפולים וביטוח לא יותר מידי יקרים.

פורסם

עלויות האחזקה ברכב יוקרה מתיישן לקחת בחשבון?

לא חקרתי יותר מידי לעומק אבל אחזקה של אאודי תהיה יקרה משתעותית מאחזקה של קיה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

רכב יוקרה ישן זה רכב יוקרה חדש בתשלומים, רק שאתה עדייו מקבל בסוף גרוטאה ששותה ממך כסף

• מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

וואדים, אל תכליל בבקשה...

אם אתה רוצה ויכול להרשות לעצמך רכב סופ"ש אלו יכולות להיות אופציות מעניינות.

לפני 12 שעות, SweeT EviL כתב:

לנסיעות ירושלים - תל אביב פעם בשבועיים וקצת טיולים בסופש

מדובר על כ 2000 ק"מ לשנה? בנסועה שכזו עלות התיקונים כבר פחות קריטית אלא שעדיין עלות התחזוקה השוטפת (ביטוחים, טיפול שנתי, דלק וכו') של האאודי תהיה גבוהה יותר. השאלה היא: בכמה יותר, כמה זה שווה לך והאם אתה יכול לעמוד בזה.

פורסם

וואדים לא מכליל,הוא אומר את מה שיש.

לתחזק רכב יוקרה מזדקן יהיה בסבירות גבוהה יותר יקר מג׳יפון קוריאני חדש ב4-5 שנים.

פורסם
לפני 5 שעות, vadim6385 כתב:

רכב יוקרה ישן זה רכב יוקרה חדש בתשלומים, רק שאתה עדייו מקבל בסוף גרוטאה ששותה ממך כסף

באמת? מעניין שזה לא קורה לי... (עזוב, עוד 4K ק"מ אני מגיע ל 200K ובר מצווה לגרוטאה. אכתוב אז סיכום)

לפני 31 דקות, Potato כתב:

לתחזק רכב יוקרה מזדקן יהיה בסבירות גבוהה יותר יקר מג׳יפון קוריאני חדש ב4-5 שנים.

כן. אבל בכמה? חוצמזה, ההנאה מרכב יוקרה מזדקן תהיה בסבירות גבוהה יותר גדולה מג׳יפון קוריאני חדש ב4-5 שנים. אחרי הכל, לא מדובר כאן בבחירה בין דיסקו/Class G ענתיקה ל"ג'ימני" חדש. 

פורסם
לפני 5 דקות, Haim_gds כתב:

כן. אבל בכמה? חוצמזה, ההנאה מרכב יוקרה מזדקן תהיה בסבירות גבוהה יותר גדולה מג׳יפון קוריאני חדש ב4-5 שנים. אחרי הכל, לא מדובר כאן בבחירה בין דיסקו/Class G ענתיקה ל"ג'ימני" חדש. 

מחר אתה קם בבוקר נוסע לעבודה, פתאום הגיר מתחיל להחליק.

גורר את הרכב למוסך אומרים שצריך גיר חדש-בקיה זה למצוא חלק בפירוקיה ולהחליף,תסגור את הסיפור ב4 אלף בערך.

כמה יעלה להחליף גיר באאודי או מרצדס?

וזו דוגמה קיצונית יחסית,אבל רדיאטור נוזל שצריך להחליף יעלה פי כמה? חיישנים למיניהם?

להחליף שמן ופילטר לא תרגיש הבדל משמעותית,אבל בתחזוקת שבר המצב אחר,בעיקר אם אתה צריך את הרכב ליומיום ואין לך זמן או יכולת להתעסק עם להזמין מחול ולקוות שלא טעית במקט.

פורסם

האודי ירגיש יותר איכותי בכל ההיבטים כאשר הוא תקין ושמור. 

ספורטאז' יתן שקט נפשי בכך שחלפים יש בשפע, וטיפולים ניתן לבצע כמעט בכל מוסך מורשה. 

אופציה אחרת בתחום היוקרה היא לקסוס. 

לקסוס הינה חטיבת היוקרה של טויוטה, מכלולים נחשבים אמינים.

* זה שרכב נחשב אמין לא בהכרח אומר שהוא יראה אמינות מושלמת. 

לא משנה באיזה רכב תבחר תשים סכום בצד למען יישור קו (הבאת הרכב למצב תקין). 

פורסם
לפני 4 שעות, Potato כתב:

מחר אתה קם בבוקר נוסע לעבודה, פתאום הגיר מתחיל להחליק.

גורר את הרכב למוסך אומרים שצריך גיר חדש-בקיה זה למצוא חלק בפירוקיה ולהחליף,תסגור את הסיפור ב4 אלף בערך.

כמה יעלה להחליף גיר באאודי או מרצדס?

קרה לי משהו דומה (פעמיים, בשתי מכוניות זהות) עם ה C240 הישנות שהחזקתי וזה באמת היה למצוא חלק בפירוקיה ולהחליף. הסיפור היה 5 אלף בערך.

וזו דוגמה קיצונית יחסית,אבל רדיאטור נוזל שצריך להחליף יעלה פי כמה? חיישנים למיניהם? אני קם בבוקר ומגלה שהרכב התפורר? נכון, יותר יקר אבל אבל בוא לא נבהיל את עצמנו שזה קורה יום יום.

להחליף שמן ופילטר לא תרגיש הבדל משמעותית,אבל בתחזוקת שבר המצב אחר,בעיקר אם אתה צריך את הרכב ליומיום ואין לך זמן או יכולת להתעסק עם להזמין מחול ולקוות שלא טעית במקט.

אני נוקט בתחזוקה מונעת, ניתן להזמין את החלקים מחו"ל/פירוקייה כשיש את הזמן והם לא יקרים עד כדי כך. רק פעם אחת החלפתי משהו מעכשיו לעכשיו עם הרכב שלי...

זה הדבר הכי החשוב.

פורסם
לפני 24 דקות, Haim_gds כתב:

זה הדבר הכי החשוב.

יש הבדל בין לשים 3-4 אלף בצד לקיה לבין לשים פי 4 על זה לרכב עם תקלות הרבה יותר יקרות.

יש סיבה מאוד טובה לזה שהאאודי הזו עולה כמו טוסון מאותו שנתון.

פורסם
לפני 21 שעות, SweeT EviL כתב:

האמת (שבהתבסס על כלום) חשבתי שעם השנים העלויות תחזוקה יורדות ומתאזנות 😅

רכב חדש - מכלולים חדשים. 

רכב ישן - מכלולים ישנים/ בלויים. * מה שמצריך החלפה/ תיקון החלק. 

פורסם

אם היינו מדינה נורמלית,ולא מיוחדת איך מתומחרים הרכבים פה,גם אני הייתי רוכש אודי בן 6-10,בעשירית מהעלות שהיה בין 400-500K,כמו שקורא בחו"ל,אודי זה אחד הרכבים עם ריסוק מחיר שוק הכי גדול,בתוך 3 שנים בין 60-70% .
אין מה לעשות,מבחינת טכנולוגית,זה ספינת דגל,והייתי חיי עם עלויות טיפול בו,כי מכיר וחיי את התחום :mm_cool:

• תוכן חדש...