Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - DS7 פלאג-אין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה-DS7 משווק בישראל כבר כשלוש שנים, אבל איכשהו מעולם לא יצא לי לבחון אותו כמו שצריך. עד שהגיעה גרסת הפלאג-אין.

הנה מה שחשבתי עליו: https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3589/מבחנים/DS7-פלאג-אין-במבחן--הילד-החדש

DS7-אי-טנס-2021-02.jpgDS7-אי-טנס-2021-09.jpgDS7-אי-טנס-2021-11.jpgDS7-אי-טנס-2021-22.jpgDS7-אי-טנס-2021-28.jpgDS7-אי-טנס-2021-40.jpgDS7-אי-טנס-2021-43.jpg

• אהבתי 9

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

גם לי יצא לנהוג ב-DS7 PHEV והגעתי לאותה מסקנה - שבתכלס, היא קצת מיותרת. כשהמותג הושק נהגתי בגרסת הדיזל הבסיסית ואהבתי אותה מאוד, כן גם עם המסך הקטן, פחת אבזור ובלי מתלים אדפטיביים. הרכב היה פשוט מוצלח, המנוע מעולה, נוחות הנסיעה הייתה טובה גם עם בולמים פשוטים ואהבתי מאוד את גימורי האלקנטרה בתא הנוסעים ואת הגימור החיצוני בשחור מט במקום כרום.

גרסאות הדיזל והבנזין הבסיסית עולות 250K, זה כמוסן לא מעט אבל התמורה למחיר טובה מאוד לטעמי, בטח אם משווים למותגי יוקרה מבוססים. אז לשלם כמעט עוד 100K בשביל יחידת ההנעה ההיברידית? נראה לי פשוט לא הגיוני. מה גם שהגרסה ההיברידית מרגישה מאוד מאוד כבדה, נוחות הנסיעה נפגמת וגם התנהגות הכביש.

בנתיים מאז שנהגתי ב-PHEV עם 300 כ"ס נוספה גרסת ביניים עם 225 כ"ס שגם קיבלה תמחור הגיוני יותר, אז אם כבר היברידית נטענת אני מהמר שהיא הגרסה העדיפה. מצד שני, לא מעט רוכשים של מותגי יוקרה לא מתלבטים הרבה לפני שהם בוחרים בגרסאות הקצה, כך שיהיה מעניין לבחון את פילוח המכירות של ה-DS7 בסוף השנה.

• מעניין 1
פורסם

פבל, 

כבעלים של סיטרואן-DS - אני אמנם עם דעה מאוד משוחדת אבל גם זה שם אותי במקום שאני יכול להגיב עם המון ניסיון לגבי המותג. 

אני חושב שזאת הפעם הראשונה שממש שמתי לב לעד כמה הכתיבה שלך יכולה להיות מדוייקת ועד כמה הביקורת שלך גם יכולה להיות כנה ודווקא המוזרות הזו והאובר-מורכבות הזו של מוצר DS היא זו שאפשרה לי לקבל על זה אמדן אל מול הביקורת שלך - אז קודם כל שאפו כי באמת דייקת שם אולי בעצם בהכל. 

ואני אומר את זה אמיתי - כילד שחי את רוב החיים שלו בדלות על גבול המחסור, כאחד שרעב ל"יוקרה" וגם ל"כוח" -> היה ממש כיף לקרוא מהתגובה שלך שבמקרים מסויימים כוח הוא פשוט אוברייטד וגם לא חלק ממה שבהכרח מגדיר "יוקרה". 

בעיני יוקרה - באופן אישי כמובן - זה מידת ההשקעה שאתה מוכן לשים בכדי לייחד את עצמך מאחרים. 

אתה לא חייב להשוויץ או להתרברב בזה - אבל זה שם, זה קיים לא משנה איך תביט על זה. 

בין אם זה לשים מחזיק מפתחות על השולחן ולחייך בבטחון.

בין אם זה אנשים שמסובבים את הראש כשאתה חולף על פניהם. 

ובין אם זה לדעת שזה בחניה שלך ולא לעשות עם זה כלום מעבר.

כשקניתי את הDS (שלי עם מנוע 1.6 THP155 שאכן הפגין אמינות ירודה עד עתה) 

היו לי רגשות מעורבים לגבי המנוע - סה"כ ביצועים פושרים כשרציתי משהו חזק יותר, זריז יותר בתכנית המקורית שלי - אבל מה לעשות, ראיתי אותה - משהו בה משך אותי מאוד חזק אליה וכשהתיישבתי בפנים זה פשוט היה GAME OVER - וכאן הדיוק המטורף!!! בכתיבה שלך. 

כי זה לא סתם שורה של לחצנים וזה לא סתם עיצוב אל זמני - הם משתמשים שם בגיאומטריה שונה לחלוטין - שלל מעויינים, ריבועים. 

שלל טקסטורות ועיצובים וקווי מתאר - וכן העיניים לא יכולות להפסיק להתרוצץ זה נכון ברמה כואבת - אבל לא במובן הרע. 

ודווקא הדברים ה"מיותרים" הם אלו שהופכים את הרכב הזה לעוד יותר שונה ועוד יותר חריג - לא זוכר מתי ראיתי רכב שיש גם לנהג וגם לנוסע תא פרטי משלהם לאכסון משקפי שמש - מיותר לחלוטין אבל זה כל כך מעלה חיוך בכל פעם שאני שם משקפי שמש. 

מה שתיארת לגבי - אני לא יודע איך לשים את זה אבל פשוט הצליח להם - לגבי נוחות הנסיעה בה - קשה לדייק יותר מזה. 

הDS לי לפחות היא אובר-ספורטיבית בכיול שלה - אתה מרגיש איפה נמצאת כל אבן בכביש מצד אחד - מצד שני, אתה לא שומע כלום! והמנוע פשוט חמאה - בנסיעה רגועה היא פשוט נוצצת ובנסיעה לא רגועה במקרה שלי יש לך "מספיק" בכדי להנות - אני תמיד שאלתי את עצמי איך היה מרגיש THP200 על רכב כמו שלי וסה"כ ענית על זה יפה כי סה"כ זה לא הרכב שמישהו ירצה לעשות בו את זה. 

הDS כמותג - נראה כמותג רב-גוני במיוחד והם מפרשים יוקרה בסטייל, בשיק, בנוחות וגם כן - קצת ב"חוצפה" של התנהגות והנה סוף סוף גם הוסיפו לזה קצת כוח - גם אם זה מיותר פבל, זה בדיוק מה שעושה את הרכב למה שהוא - דווקא המיותר! 

כל החלטה שעשיתי בחיים שלי שמקורה פיגור שיכלי - היתה טובה.

אנשים יקרים

GO STUPID!!!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הDS לכשעצמו הוא אחלה רכב, והוא באמת מרגיש "יוקרה", אבל כשאתה עובר ממנו לאחיות לבית PS אתה מבין שבעצם שילמת עוד כמה עשרות אחוזים על עיצוב ו...זהו בערך. כשרואים את זה כך העסק פחות אטרקטיבי

לפני 9 שעות, Mike808 כתב:

מצד שני, לא מעט רוכשים של מותגי יוקרה לא מתלבטים הרבה לפני שהם בוחרים בגרסאות הקצה, כך שיהיה מעניין לבחון את פילוח המכירות של ה-DS7 בסוף השנה.

אתה צודק אבל במספרים הגדולים יותר. בטווח הזה אנשים כן חושבים על המחיר ואם אין deal breaker (נניח כניסה והנעה ללא מפתח, מושב חשמלי וכו) לא בהכרח קופצים לגרסאות קצה

פורסם

גם באמירה הזו יש המון אמת - תכלס יש לי C5 מפונפנת מצד אחד. 

מצד שני יש לי משהו שאולי לעוד חמישה שישה אנשים בארץ יש על הכביש. 

פרספקטיבה. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

כשאמא שלי רצתה משהו מיוחד שלחתי אותה לDS והיא יצאה עם הזמנה... :)

אגב, מבחינת הזמנה-מכירה-שירות - היחס הוא של יוקרה כל הזמן. גם זה פקטור חשוב

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

איזו אם אפשר לשאול? 3? 3 קרוסבק? 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 9 שעות, GTאי כתב:

אבל כשאתה עובר ממנו לאחיות לבית PS אתה מבין שבעצם שילמת עוד כמה עשרות אחוזים על עיצוב ו...זהו בערך.

לעעעע, הגזמת...

תא הנוסעים, הבידוד ואפילו הנוחות של ה-DS טובים משמעותית מאלו של ה-C5 איירקרוס (חוץ מהנוחות, בזה היא מנצחת. את כל שאר המכוניות ביקום בערך) או ה-3008 (של לפני הפייסליפט, במחודשת טרם נהגתי).

פורסם

"אבל בהתחשב בכך ש-DS מכוונים בלי להתנצל ללקוחות הסיניים, זו הגזמה מתקבלת. "
מעניין העניין הזה של לכוון ללקוחות הסיניים. לפי האתר הזה https://www.best-selling-cars.com/brands/2020-full-year-global-psa-peugeot-citroen-ds-opel-sales-worldwide/
הם מכרו 320 מכוניות בסין ו39,481 באירופה (מתוך 43,686) גלובלי. כלומר מדובר בפועל במותג אירופי.

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני שעתיים, mcshmupi כתב:

"אבל בהתחשב בכך ש-DS מכוונים בלי להתנצל ללקוחות הסיניים, זו הגזמה מתקבלת. "

קודם כל... אמרתי מכוונים, לא אמרתי מוכרים בארגזים 😁

שנית, זה שהם מכוונים ללקוחות סיניים זה עניין ידוע לא רק בגלל שהם הצהירו על זה כמה וכמה פעמים, או בגלל שבניגוד לשאר העולם, בסין הפך DS למותג עצמאי ב-2012, שלוש שנים לפני שאר העולם, אלא גם בגלל שהם ייצרו כמה וכמה דגמים ייעודיים לשוק הסיני: DS5 סדאן, DS 4S, DS 6 וגם DS9 (לא הקונספט שבסוף ייהפך למתחרה של ה-S קלאס, אלא גרסת DS לפיג'ו 508).

יחד עם זה, עצם זה שהם לא ממש הצליחו לפצח שם את השוק עדיין (עזוב ש-2020 זו לא בדיוק שנה שאפשר להסתמך עליה כסממן למשהו) זה משהו אחר. מה גם שמבט על טווח יותר ארוך מאשר שנה אחת מראה תמונה מוזרה של נפילה חדה ופתאומית במכירות בסין. אני לא יודע מה קרה שהוביל לזה, אולי באמת כישלון קטסטרופלי, אולי החלפה של המיתוג למשהו של המותג-שותף של סיטרואן (ושל כמעט כל מותג אחר שמוכר בסין), דונגפנג. אבל קשה לי להאמין שהם מכרו עשרות אלפי רכבים בשנה, ואז פתאום באופן טבעי ירדו ל-300.

פורסם

הDS5 סדאן - למה? למה לעשות כזה דבר? 

מרד אלור!

Pioneer TS-X150

פורסם

זה אפילו לא DS5 סדאן. זה נקרא DS5 אבל זו בגדול סתם גרסה מעוצבת של פיג'ו 508 דור קודם פייסליפט, בדיוק כמו שה-DS4 שלהם היא פחות או יותר 308 עם פנסים אחרים.

פורסם (נערך)

כל DS בסין דיי התרסק פשוט, אפילו השותף הסיני יצא. https://europe.autonews.com/automakers/psa-changan-ready-sale-ds-factory-china

יש עוד כתבות אם כותבים DS china פשוט.

DS צריכים למצוא עכשיו שותף מקומי חדש או איך שהוא להתארגן על קומבינה כמו טסלה שהם בלי שותף. 

עריכה אחרונה על ידי Hagaix
פורסם

אין ספק ש- DS מייצרת משהו שונה ומיוחד, אבל אני לא רואה עתיד חיובי כל כך למותג שפשוט לא ממריא וכנראה שגם לא ימריא. נדמה לי שעדיף כבר לנסות להעביר את המותג הזה להנעה חשמלית בלבד, על בסיס פלטפורמה ייעודית שתשרת את שאר דגמי הקצה של סטלנטיס. מעבר להנעה חשמלית בלבד יכול לפתוח עבור המותג את הדף הנקי והחלק שהוא כל כך צריך. 

• תוכן חדש...