Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מניין הימים להגשת בקשה להישפט מתחיל מהיום שבו נודע לך על ההחלטה לדחות את הבקשה לביטול (30 ימים).

ככל שתחליט להישפט, קח זאת בחשבון, ותדאג שלא לחרוג מן המועדים הללו.

לכן, אל תמתין לנצח לקבלת הסרטון. אם תשובה לא מגיעה תוך 30 ימים (פחות buffer קטן שתקבע לעצמך) מרגע שקיבלת את הודעת הדחייה של בקשת ביטול הקנס, וברצונך להישפט - הודע על כך בזמן.

ממליץ שתשים לעצמך תזכורת, נניח 27 ימים אחרי היום בו קיבלת את הודעת הדחייה, ואם עדיין לא המציאו לך את הסרטון - פנה בבקשה להישפט על המקרה.

לאחר שתקבל אישור שבקשתך להישפט התקבלה, פנה שוב ובקש את הסרטון (באם אכן תגמור בדעתך להישפט).

בהצלחה!

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Keyser Söze כתב:

מניין הימים להגשת בקשה להישפט מתחיל מהיום שבו נודע לך על ההחלטה לדחות את הבקשה לביטול (30 ימים).

תודה שהבהרת לי את זה.
בהודעת תשלום קנס המקורית כתוב לשלוח בקשה להישפט תוך 90 ימים מקבלת ההודעה.

לא שמתי לב שפניה לביטול הודעת תשלום קנס שינתה את זה ל-30 ימים מקבלת הודעת תשלום חדשה (אם הבנתי נכון):
"לחילופין אם ברצונך להישפט, עליך למלא את ספח הבקשה להישפט שתצורף להודעת התשלום ותוספת הפיגור שתישלח אליך בהמשך וזאת בתוך 30 ימים מיום שתומצא לך ההודעה הנ"ל".

אם קודם לא הבנתי על מה מדובר, עכשיו אני מבין שישלחו לי הודעת תשלום קנס חדשה (נקראת למעלה "ההודעה הנ"ל") במקום הודעה המקורית ויש לי 30 יום מיום שליחתה (במקום 90 יום שהיו לי).

עריכה אחרונה על ידי NesiyaTova
פורסם

מציע לך לא להמתין להודעה החדשה ולשלוח בקשה להישפט תוך 30 יום מקבלת התשובה 

• רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם הכל ילך חלק - אז נכון, אתה צודק.

אמורים לשלוח לך הודעת קנס חדשה, ובה מצויין פרק הזמן להגשת בקשה להישפט.

אבל מה אם לא? מה אם לא תתקבל הודעת התשלום החדשה?

הפסיקה הכירה בחשיבות הבאת הידיעה לנאשם, ונתנה לה משקל כמעט מוחלט על פני העניינים האחרים.

משמעות הדבר היא כי אם לא תקבל הודעת תשלום חדשה, אבל ידעת שבקשתך המקורית לביטול הקנס נדחתה - בית המשפט יטה לזקוף זאת לרעתך. בתוך כך, עלול בית המשפט שלא לקבל בקשתך להישפט, שכן פניה זו חרגה מהמועדים הקבועים בחוק.

האמור הוא מהנחה שניתן להוכיח שקיבלת את הודעת הדחייה. אני מבסס הנחה זו גם על כך שאתה מודה בה, וגם מאמין שאם קיבלת את ההודעה באמצעים דיגיטליים, אזי ישנה דרך טכנית ומעקב להוכיח שאכן קיבלת את ההודעה.

כך שלראייתי "לשחק" על זה עלול להיות חרב פיפיות.

אם אתה משוכנע לחלוטין בצדקתך, ויש לך יכולת להוכיח זאת, או לפחות לטעת את הספק הסביר, הייתי ממליץ לקחת לחומרה את כל המועדים, כדי להבטיח שיומך בבית המשפט מובטח.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

שלחתי בקשה לקבלת סרטון. התשובה הגיעה כמעט מיידית והפתיעה אותי מאוד.
"
בשיקול שבין מהות ההליך - הודעת תשלום קנס ובין מורכבות העברת החומר..., הוחלט כי להצביע על נימוק מיוחד להעברת סרטוני הגוף ואין די ברצונו של אדם לראות את כלל החומר טרם הגשת כתב אישום (טרם בקשה להישפט)."
מהדיון פה לא הבנתי שצריך נימוקים מיוחדים בשביל להתעניין בחומר לגבי.

אז צריך להישפט, אין ברירה.

הערת שוליים. משתמע מהתשובה שכנראה אי-יכולת טכנית לשים חומרים באתר מאובטח נובעת בעיקר מחוסר רצון. כי טכנית הרבה גופים נותנים היום גישה לחומרים דרך אתר מאובטח בלי בעיה, אפילו ביטוח לאומי וטרם (בטרם חומרים כבדי משקל במגה בייט), לא מדבר על חברות ביטוח ובנקים.

עריכה אחרונה על ידי NesiyaTova
פורסם

דיברתי עם עו"ד לענייני תעבורה.

לטענתו פניה שלי לביטול דו"ח הייתה מיותרת כי לא היו בידיים שלי קלפים חזקים (למשל סרטון מהמצלמה שלי – אם היה לי כזה).

פורסם

מבחינה משפטית תשובתם נכונה

תבקש להישפט ואז תבקש בשנית את הסרטון

לא חייבים באתר יכולים לשלוח לך אותו על דיסק

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
בתאריך 21.3.2021 בשעה 02:35, ישה כתב:

תבקש בשנית את הסרטון

למעשה כבר ביקשתי את הסרטון פעמיים.

דיברתי עם שני עו"ד. אני מבין מהשיחות ששוטר לא מצלם את העבירה, רק מפגש עם הנהג.

אז בבית משפט זה מילה שלי מול מילה של השוטר. אם כך הסיכויים שלי להוכיח חפותי לא גבוהים.

אולי מוצדק לקחת את עו"ד. 

מה מפריע לי בעצם?

כמובן תחושת אי-צדק תלווה אותי הרבה זמן אבל כנראה עיניין של נקודת חשוב מאוד כי אני נוסע לא מעט וקל יחסית לקבל עוד נקודות.

מתלבט.

פורסם

מציע לפני עו"ד לבקש להישפט ויחד עם זאת לבקש לקבל את הסרטון

ואז נראה מה יש בסרטון ונדע להמליץ לך כן לקחת עו"ד או לא.

ואני מבין כי אתה מעוניין בעו"ד כי עלות העו"ד פחות חשובה ובלבד ש יימחקו הנקודות.

ברור לך שלקיחת עו"ד לא מבטיחה זיכוי ומחיקת נקודות , מגדילה סיכוי לכך.

• רעיון טוב! 1

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עידכון.
לא הצלחתי לקבל ממשטרה סרטון.
לקחתי עו"ד.
עכשיו קיבלתי ביטול דו"ח "עקב התיישנות" (עברה רק שנה).
לא הגיע לשלב של דיון בבית משפט.
תודה לכולם על העזרה.

פורסם

תודה על העידכון וכיף לשמוע שבוטל הדו"ח

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני לא אופתע אם הם משכו בכוונה את הזמן להתיישנות כדי שיהיה להם תירוץ לרדת מהעץ כי הם ידעו שהסרטון לא יביא להרשאה.

פורסם
בתאריך 9.3.2021 בשעה 21:05, Keyser Söze כתב:

אני לא חושב שהמלצתי שונה באופן מהותי מהמלצתך.

שנינו ממליצים לפנות לתובע בבקשה לביטול הקנס מהטעם שלא בוצעה עבירה. שנינו ממליצים לציין בפניה שאם יחליט התובע לדחות את הבקשה, שימציא לידי פות"ש את הסרטון המדובר.

להבנתי, ההבדל היחיד הוא שאני ממליץ לציין שהיה עד נוסף ושתצהירו מצורף, ואתה ממליץ שלא. לא ממש ברור לי למה, אבל זה לא מה שהופך את העניין ל-2 המלצות שונות בתכלית...

לא, למה? לא הבנתי...

כתבת שאם תורשע בכניסה לצומת בצהוב ימחקו לך את הנקודות.

אמרתי שזה לא נכון. את הנקודות "שהרווחת" -  הרווחת ביושר, והעובדה שתמצא אשם בעבירה שאין בחובה נקודות עכשיו, או אפילו תמצא זכאי, לא תבטל לך את הנקודות האלה. לא ברור לי גם מה גורם לך לחשוב שכך צריך להיות...

מה שאמרתי הוא שאם תמצא אשם בעבירה שאין בחובה נקודות, ובוודאי אם תמצא זכאי, הרי שלא יתווספו לך נקודות. וזה גם מאוד הגיוני.

זה לעניין מחיקת הנקודות.

מה כן לעשות?

גם ישה גם אני המלצנו לפנות לתובע בבקשה לביטול הקנס, ובאותה הפנייה לבקש את הסרטון אם יחליט התובע לדחות את הבקשה.

אני המלצתי לציין שהיה עד נוסף, ולצרף תצהיר של האבא. ישה המליץ שלא.

אז תצרף תצהיר או אל תצרף תצהיר, אבל בהחלט לפנות בבקשה לביטול.

תתחיל מזה. תראה מה תהיה תשובת התובע, ואז תראה מה עושים הלאה. מקסימום - תחזור לפורום להמשך התייעצות.

מניסיון עבר ועד כמה שהדבר מגוחך, 

התובע לא מתייחס ברצינות לאזרחים אאכ יש עדות מוצקה (תמונה, סרטון וכד).

בתאריך 27.3.2022 בשעה 15:06, NesiyaTova כתב:

עידכון.
לא הצלחתי לקבל ממשטרה סרטון.
לקחתי עו"ד.
עכשיו קיבלתי ביטול דו"ח "עקב התיישנות" (עברה רק שנה).
לא הגיע לשלב של דיון בבית משפט.
תודה לכולם על העזרה.

מעולה!

יהיה נחמד אם תשתף פרטי עו"ד ופרטי מכתב ביטול.

🙏

" ! The fender bender bent more than just your fender "

• תוכן חדש...