Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Keyser Söze כתב:

166 מתייחסת לעניין אכיפה באמצעות מצלמה, דהיינו - כשהמצלמה היא ״העד״, היא מי שהיתה ״עדה״ לעבירה.

זה לא המצב. במקרה של פות״ש, האכיפה נעשתה על ידי שוטר, שהיה העד לעבירה.

התקנה שציטטתי נוגעת להסדר ברמזור. זו זו התקנה הקובעת לענייני רמזור. ראה, למשל, תוספת ששית (קביעת נקודות לעבירה):

תוספת ששית

...

8 נקודות

|   מס״ד   |   פקודה   |   תקנה               |   תיאור מקוצר של העבירה                                                                                                                                                                              |

|    ....      |                |                           |                                                                                                                                                                                                                       |

|   10       |                |   64(ד), 22(א)   |   נסיעה ברמזור באור אדום וצהוב יחד ניגוד לרמזור ה-2                                                                                                                                   |

|   11       |                |   64(ה)              |   נסיעה ברמזור באור צהוב מהבהב בלי לאפשר להולך רגל לחצות בבטחה או בלי לאפשר לרכב הבא לצומת לחצות בבטחה את הצומת           |

|    ....      |                |                           |                                                                                                                                                                                                                       |

10 נקודות

|   מס״ד   |   פקודה   |   תקנה               |   תיאור מקוצר של העבירה                                                                                                                                                                              |

|    8        |                |   64(ד), 22(א)   |    נסיעה ברמזור באור אדום בניגוד לרמזור ה-1                                                                                                                                               |

מבחינת התקנה הרלוונטית, התקנה מדברת ביחס לאור הירוק. כיוון שכך, דין כלל האורות, מלבד הירוק, זהה - הם לא ירוק. אדום הוא לא ירוק, וצהוב הוא לא ירוק. גם אדום וצהוב ביחד אינם ירוק.

שים לב לנוסח התקנה: ״... ולא ייכנס לצומת אלא לאחר שהופיע בו אור ירוק; ...״

מה שכן נכון להגיד, הוא שהניקוד שונה: אור אדום שווה לעבריין 10 נקודות. אור אדום וצהוב ביחד שווה ״רק״ 8 נקודות. לא מצויין ניקוד עבור כניסה לצומת באור צהוב בלבד (ונבהיר - זה לא חוקי, אבל זו עבירה שלא נושאת בצידה ניקוד). לכן, אם תוכל להוכיח שלא נכנסת לצומת באדום - אזי גם אם תורשע בכניסה באור צהוב - לא יזקפו לרעתך נקודות.

לא אמרתי שזו עבירה שתועדה ע"י מצלמה. אני טוען (גם מבחינת תקנות תעבורה  וגם מנסיון של 10 שנים במתנא) שלא יירשם דו"ח על כניסה לצומת בכתום. לא מכיר גם פס"ד שהרשיע נהג שעבר בכתום. אולי תוכל לחדש לי?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, fatboy1340 כתב:

לא אמרתי שזו עבירה שתועדה ע"י מצלמה. אני טוען (גם מבחינת תקנות תעבורה  וגם מנסיון של 10 שנים במתנא) שלא יירשם דו"ח על כניסה לצומת בכתום. לא מכיר גם פס"ד שהרשיע נהג שעבר בכתום. אולי תוכל לחדש לי?

אז אני חושב שזה המקור לבלבול. בחנ"א אין באמת, למיטב ידעתי, נוסח לעבירה של כניסה לצומת בצהוב. מכיוון שכשוטר/מתנדב מתנ"א אתה עובד לפי חנ"א (אני מניח), אז השלכת מהעדר נוסח בחנ"א להיעדר התקנה. כפי שציטטתי, זה לא המצב. על פי התקנה, כניסה לצומת מרומזר היא בירוק בלבד. לא באדום צהוב ולא בצהוב.

עכשיו, מכיוון שהמשטרה לא מגישה אישומים בגין עבירה זו (בשל היעדר הנוסח המתאים), אזי בוודאי שקשה יהיה למצוא פס"דים בעניין... מודה שלא חיפשתי.

אגב, מה שוטר מתנא עושה על כלי יפה כזה? לא הכי מסתדר, סטראוטיפית

פורסם
לא יודע מה צולם במצלמת הגוף אבל

כתוב מכתב למפנ"א בקש את ביטול הדו"ח ככל שבקשה זו לא תתקבל בקש את סרט הצילום ממצלמת הגוף.

מדובר בצמתים שם סואנים לעבור שם באדום מלא כפי שהשוטר עשה ללא תאונה סיכוי קלוש.

אם הסרטון לא מראה כי אתה חוצה את קו הכניסה לצומת בעוד שברמזור אדום יש לך סיכוי טוב 
הסרטון כנראה יראה רק את המפגש בין הנהג לשוטר ולא את ביצוע העבירה.

השוטרים מונחים לצלם רק את המפגש עם האזרח ולא את חיפוש העבירה.
פורסם
בתאריך 6.3.2021 בשעה 20:32, Keyser Söze כתב:

בכל אופן - לא ימחקו לך נקודות! במצב האופטימלי - לא יווספו לך נקודות חדשות!

הערכה פסימית זאת אומרת מה:

- לא לעשות כלום כי לא יעזור?
או

- לפנות לביטול הדו"ח אבל אם לא יבטלו  לא ללכת להשפת כי אין סיכוי, פשוט להשלים עם 10 נקודות?

פורסם

תעשי מה שהצעתי לך

עזבי את ההמלצות של קייזר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 45 דקות, ישה כתב:

תעשי מה שהצעתי לך

עזבי את ההמלצות של קייזר

אני לא חושב שהמלצתי שונה באופן מהותי מהמלצתך.

שנינו ממליצים לפנות לתובע בבקשה לביטול הקנס מהטעם שלא בוצעה עבירה. שנינו ממליצים לציין בפניה שאם יחליט התובע לדחות את הבקשה, שימציא לידי פות"ש את הסרטון המדובר.

להבנתי, ההבדל היחיד הוא שאני ממליץ לציין שהיה עד נוסף ושתצהירו מצורף, ואתה ממליץ שלא. לא ממש ברור לי למה, אבל זה לא מה שהופך את העניין ל-2 המלצות שונות בתכלית...

לפני 59 דקות, NesiyaTova כתב:

הערכה פסימית זאת אומרת מה:

- לא לעשות כלום כי לא יעזור?
או

- לפנות לביטול הדו"ח אבל אם לא יבטלו  לא ללכת להשפת כי אין סיכוי, פשוט להשלים עם 10 נקודות?

לא, למה? לא הבנתי...

כתבת שאם תורשע בכניסה לצומת בצהוב ימחקו לך את הנקודות.

אמרתי שזה לא נכון. את הנקודות "שהרווחת" -  הרווחת ביושר, והעובדה שתמצא אשם בעבירה שאין בחובה נקודות עכשיו, או אפילו תמצא זכאי, לא תבטל לך את הנקודות האלה. לא ברור לי גם מה גורם לך לחשוב שכך צריך להיות...

מה שאמרתי הוא שאם תמצא אשם בעבירה שאין בחובה נקודות, ובוודאי אם תמצא זכאי, הרי שלא יתווספו לך נקודות. וזה גם מאוד הגיוני.

זה לעניין מחיקת הנקודות.

מה כן לעשות?

גם ישה גם אני המלצנו לפנות לתובע בבקשה לביטול הקנס, ובאותה הפנייה לבקש את הסרטון אם יחליט התובע לדחות את הבקשה.

אני המלצתי לציין שהיה עד נוסף, ולצרף תצהיר של האבא. ישה המליץ שלא.

אז תצרף תצהיר או אל תצרף תצהיר, אבל בהחלט לפנות בבקשה לביטול.

תתחיל מזה. תראה מה תהיה תשובת התובע, ואז תראה מה עושים הלאה. מקסימום - תחזור לפורום להמשך התייעצות.

פורסם
בתאריך 8.3.2021 בשעה 06:56, eyals05 כתב:

הסרטון כנראה יראה רק את המפגש בין הנהג לשוטר ולא את ביצוע העבירה.

השוטרים מונחים לצלם רק את המפגש עם האזרח ולא את חיפוש העבירה.

לא מעט שוטרי תנועה ביחידות שאני מכיר, מתעדים את העבירות במצלמה (מניחים אותה בקדמת הדשבורד למשל). בייחוד עבירות קשות כמו טלפון ואור אדום, שדי קל לתעד במצלמה כי היא מכוונת מראש למקום שבו אמורה להתבצע העבירה. יותר מכך, כל שוטרי סיירת אופנועים, מצויידים במצלמות קסדה אשר מתעדות את כל מה שרואה השוטר. דווקא אתה אמור להכיר הנושא אישית.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לא מעט שוטרי תנועה ביחידות שאני מכיר, מתעדים את העבירות במצלמה (מניחים אותה בקדמת הדשבורד למשל). בייחוד עבירות קשות כמו טלפון ואור אדום, שדי קל לתעד במצלמה כי היא מכוונת מראש למקום שבו אמורה להתבצע העבירה. יותר מכך, כל שוטרי סיירת אופנועים, מצויידים במצלמות קסדה אשר מתעדות את כל מה שרואה השוטר. דווקא אתה אמור להכיר הנושא אישית.
אני מכיר את הנושא אישית ועדין עומד מאחורי מה שכתבתי.

לגבי יחידת האופנוענים, סוללה של מצלמת קסדה מחזיקה הרבה פחות מאשר אורך המשמרת ועל כן אתה יכול להבין שהמצלמה לא פתוחה תמיד אלא רק כאשר עולה בה הצורך.
פורסם

כתבתי על מצלמות קסדה.

מצלמות גוף יחזיקו משמרת שלמה אבל השוטר ממש לא מפעיל אותן כל המשמרת וההנחייה היא לתעד רק מפגשי אזרח-שוטר.

פורסם

טוב סיימתם את הדיון המלומד

אז יש מצב שהשוטר צילם את העבירה ואם זה במחוז שאכן אלה הם ההוראות והוא לא צילם את העבירה הרי זה ייזקף לחובתו ויסייע לזיכוי הנאשם

• רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בתאריך 10.3.2021 בשעה 09:39, fatboy1340 כתב:

מצלמות גוף, מחזיקות משמרת מלאה ללא בעיה

אכן הייתה לו מצלצת גוף קטנה

בתאריך 9.3.2021 בשעה 20:13, ישה כתב:

תעשי מה שהצעתי לך

עשיתם לי ניתוח להחלפת מין, מקווה שהמלצות לא ישתנו אם אציין את זה :)

פורסם

שלכתי בקשה לביטול דו"ח למרכז הנהגים.

תוך יום וחצי קיבלתי תשובה שלילית. 

התשובה "התובע דן בבקשתך והחליט שלא לבטל את הודעת תשלום הקנס שבנדון, מאחר הטענות המועלות בפנייתך אינן תואמות את נסיבות המפורטות בדוח".

התשובה נראת אטומטית וקצת סתומה לצערי. לא חייבים לקבל את הטענות שלי אבל לכתוב ש"אינן תואמות את נסיבות" נראה כמו תשובה אוטומטית ולא תואמת מה שכתבתי.

וכנראה זה צפוי. לפי הפרש במספרים של שתי הבקשות ששלכתי (שלכתי עכשיו בקשה לסרט שצילם השוטר) הם מקבלים 2200 בקשות ביום.
בבקשה לביטול דו"ח גם ביקשתי סרט אבל זה לא טופל.

• תוכן חדש...