Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"זכיתי" בדירת מחיר למשתכן.

עכשיו, זה פרוייקט שיש שהקבלן הספציפי שלי בונה בו כ-500 יח"ד.

יש חוזה שנעשה ע"י עו"ד מטעמו.  החוזה קשיח ולא ניתן לשינוי.

כל דירה תשלם סך של כ- 5700 ש"ח עבור חתימה על החוזה הזה.

זה נשמע לי קצת לא הוגן. 

כי אם אני הולך אליו עכשיו ורוכש דירה והוא מכין לי חוזה לפי רצוני ועובר עליו ומשנה אותו וכו' - זה אותו מחיר.

וכאן שהוא עבד ועמל על החוזה הזה, בואו נניח פי 5 מחוזה רגיל. הוא מקבל פי 500. 

קיוויתי שיהיה איזה סבסוד לשטות הזאת.

עד כאן המרמור.

לגבי הייעוץ - החוזה הוא קשיח. כמה חברים בקבוצת וואסטאפ לקחו עו"ד מטעמם שבפועל לא שינתה כלום.

אז למה זה טוב?

פורסם

אתה לא משלם על החוזה. אתה משלם על עבודה שהעו"ד הזה עושה עבורך, כמו רישום בטאבו וענייני מנהל המקרקעין. זה שגרתי גם ברכישת דירה רגילה. שילמתי סכום זהה" בשוק החופשי"

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא לקחתי עו"ד מטעמי, מהיכרותי עם פרויקט של שבירו ביבנה, מיותר- אין אפשרות להכניס שינויים, אין לך שום יכולת להפעיל לחץ על היזם. יש היגיון לקחת עו"ד לטובת הסבר לגבי החוזה שאתה חותם עליו, אם אין לך מושג בקריאת חוזים, שלפחות תדע על מה אתה מתחייב...

פורסם

אני פניתי לעו"ד לאחר הרכישה (גם שבירו ביבנה) והוא היה גם מספיק כנה איתי ואמר לי חבל על הכסף - שום דבר לא ישתנה.

אצל שבירו ביבנה המרמור הוא שהתשלום לעו"ד זה לחברה של אישתו. אחלה דרך לעשות עוד כסף.

אחד החסרונות בפרוייקט הזה שהקבלן לא סופר אף אחד. אתה לא תיקח? יש עוד 100 בתור אחריך.

פורסם

לא לקחתי. במחיר למשתכן המקסימום שתוכל לשנות זה שגיאות הגהה...
משרד עו"ד מטעם הקבלן כמובן של הבת שלו.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אני דווקא כן בעד ללכת לפגישת ייעוץ עם עו"ד.

אתם הולכים לחתום על ההתחייבות הכי גדולה בחיים שלכם אז תחסכו כמה מאות או אפילו אלפים על מישהו שיסביר לכם על מה אתם חותמים?

נכון שהחוזה קשיח אבל במקרים קיצוניים אפשר גם לא לחתום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עורך דין מטעם הקבלן הוא חד צדדי. עורך דין מטעמך יוכל לגלות עיזים שמוטב שתכיר. את הלקח שלי למדתי כאשר ההסכם שניסח עורך דין מטעם הקבלן גרם לי לשלם סכומים מיותרים בהיקף גדול. עורך דין מטעמי היה מוצא את העז הזו ומוציא אותה, או מזהיר אותי מחתימה על החוזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אנחנו שילמנו 5K,

חוזה אחיד שעבר בדיקה ע"י משרד השיכון והחברה המנהלת.  כמו שאמרו אתה משלם על הרישום הערה על משכנתא, ובעלות.

יש מצב זה כלל חיבור מים וגז אבל לא בטוח.

ואללה מאחל לך שאלה יהיו הצרות שלך בחיים 

עריכה אחרונה על ידי vogel
פורסם

גם אצלי העלות הייתה 5 אלף לעו״ד של הקבלן.
הייתה התארגנות של קבוצה עם עו״ד משותף, הצטרפתי כי זה היה במחיר של כמה מאות שח. היא לא הביאה לשום שינוי בחוזה, אבל כן הבהירה כל מיני שאלות שעלו, וליוותה מי שרצה בזמן החתימה. לא היו לנו בעיות מיוחדות עם הקבלן אבל במקרה והיה צורך היא הייתה גם אמורה לטפל בזה - לשלוח מכתבי התראה וכו. אם היה צורך בהגשת תביעה זה כבר לא היה חלק מהדיל.

לגבי חיבורי תשתיות - עלה לי 8 שח פתיחת חשבון בחברת חשמל, 440 לחברת מים, 128 שח לרישום בטאבו, ו-900 שח לחיבור גז (לא חובה כמובן).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

עורך דין מטעם הקבלן הוא חד צדדי. עורך דין מטעמך יוכל לגלות עיזים שמוטב שתכיר. את הלקח שלי למדתי כאשר ההסכם שניסח עורך דין מטעם הקבלן גרם לי לשלם סכומים מיותרים בהיקף גדול. עורך דין מטעמי היה מוצא את העז הזו ומוציא אותה, או מזהיר אותי מחתימה על החוזה.

אתה מגיב בלי לקרוא שזה מחיר למשתכן? אז תדע שבמחיר למשתכן יש אפילו סברה שעדיף בלי עו"ד- החוזה אמור להיות אחיד ועבר בדיקה של משרד השיכון. במידה ויתברר שאכן הייתה איזשהי עז משמעותית, יהיה לך קל יותר להגיד בתביעה שלא ידעת שאתה חותם על זה כי מבחינתך זה עבר את משרד השיכון וואלה מה אתה מבין בחוזים, ואם השתמשת בעו"ד כבר יהיה יותר קשה לטעון את זה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תראה, אני לא מכיר את החוזים של מחיר למשתכן, אבל לפני שחותמים על חוזה לרכישת דירה במיליון או שני מיליון שקל כדאי להבין לאן הולכים. כפי שכתב @misterb, אם לא לקחת ליווי שלם של עורך דין לפחות לתת לאחד לקרוא את החוזה ולהסביר לך סעיפים שאתה עלול לפספס ושעלולים להפתיע אותך בהמשך.

@אליהו שבת בעבר עו"ד של הקבלן גבה אפילו 1.5% בתוספת מע"מ, אבל זה היה לפני הרבה מאד שנים. תחשוב על כך שבתנאים אלה רכישת דירה ב-1.5 מיליון ש"ח היית משלם לעורך הדין למעלה מ-26,000 ש"ח. עכשיו זה הוגבל ל-5000 ש"ח (+ מע"מ). בעסקות האחרונות שלי לפני כ-8 שנים (מכירת הדירה הקודמת ורכישת דירה לא חדשה) עורך הדין גבה 0.5% בתוספת מע"מ, ואולי עוד איזה סכום קטן בשביל פעולות הרישום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 שעות, BarryG כתב:

אתה מגיב בלי לקרוא שזה מחיר למשתכן? אז תדע שבמחיר למשתכן יש אפילו סברה שעדיף בלי עו"ד- החוזה אמור להיות אחיד ועבר בדיקה של משרד השיכון. במידה ויתברר שאכן הייתה איזשהי עז משמעותית, יהיה לך קל יותר להגיד בתביעה שלא ידעת שאתה חותם על זה כי מבחינתך זה עבר את משרד השיכון וואלה מה אתה מבין בחוזים, ואם השתמשת בעו"ד כבר יהיה יותר קשה לטעון את זה.

יש שופטים שגוערים בך כאשר אתה מעלה טענה כזו.

אבל

חוזה כזה כאמור עבר בדיקה של משרד השיכון והוא גם נחשב כחוזה אחיד שאם לא אושר ניתן להוציא ממנו עיזים עקב כך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...