Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סמים קלים וביטוח רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

שמעתי שבמקרה של תאונה אם נהג הרכב נמצא תחת השפעת סמים אז הביטוח לא מכסה אותו ורציתי לדעת אם זה נכון ?

פורסם

זה בטח אותו הדבר כמו נהיגה תחת השפעת אלכוהול אבל מאחר שאני לא יודע אם הביטוח מכסה במקרה הזה אז אני לא יכול להגיד לך אם זה מכסה תחת סמים קלים

בכל מקרה הסמים יהרגו אותך

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם
שלום לכולם

שמעתי שבמקרה של תאונה אם נהג הרכב נמצא תחת השפעת סמים אז הביטוח לא מכסה אותו ורציתי לדעת אם זה נכון ?

תמשיך לעשן יהיה בסדר!

מה זאת השאלה המטומטמת הזאת?

מה זה משנה אם הביטוח מכסה? לא מעשנים(או שותים) ונוהגים...

פורסם

יפה לכם.... 3 תגובות ואף אחת לא לנושא....

לפי מיטב ידיעתי, כל תאונה שבה הנהג היה במצב לא חוקי, לא תהיה מכוסה ע"י הביטוח, לכן נהיגה תחת סמים לא תהיה מכוסה.

אם מעשנים-לא נוהגים, בשביל זה יש את האלה ששותים.

פורסם

למה לנעול??.... יכול להתפתח פה וויכוח מאוד מעניין....!

לנושא:

כמו שאופיר אמר: לא מעשנים(או שותים) ונוהגים...

קו---------------------------------------

פורסם

1. ביטוח חובה אינו מותנה בדברים האלו.

2. ביטוח מקיף יכול להיות מותנה כך, וזכור לי בפוליסה שעיינתי בה שאכן היה סייג שהביטוח בטל אם בזמן התאונה הנהג היה תחת השפעת סמים ו/או אלכוהול.

3. מי שנוהג תחת השפעת סמים או אלכוהול הוא אדיוט שמסכן את כולנו ואם עשה תאונה במצב זה מגיע לו שישללו לו את הרשיון לצמיתות ושלא יפצו אותו באגורה על הנזקים.

אני פונה בקריאה נרגשת לכל משתמשי הסמים הקלים - תעשנו בסבבה, אבל תתארגנו כך שלא תצטרכו לנהוג תחת ההשפעה. זה מסוכן כמעט כמו נהיגה בשכרות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כל הכבוד לכולם (חוץ מאיגור)

זה ממש פשוט להסיק מסקנות, והסיפור לא כל כך פשוט כמו שאתם חושבים.

מישהו שאני מכיר מעשן סמים וניסיתי לשכנע אותו להפסיק ללא הצלחה מרובה אז חשבתי לפחות להסביר לו שחוץ מזה שסמים זה דבר מסוכן בשבילו אז סמים ברכב (האוטו זאת נקודה מאוד רגישה אצלו) זה דבר שמסוכן גם לסביבה ואולי לנסות לשכנע אותו שלפחות לא ינהג אחרי שהוא מעשן.

ואם המצב הוא כמו שאיגור אומר והביטוח לא מכסה אותו אז אני ידבר עם ההורים שלו שלפחות ימנעו ממנו את הגישה לאוטו (אין להם ממש כסף מיותר בשביל להחליף אוטו ולשלם חשבונות של בתי חולים במקרה של תאונה).

פורסם

לשלם חשבונות של בתי חולים הוא לא יצטרך (כמובן כאשר יש ביטוח חובה לרכב...)

אבל לקנות אוטו חדש ולשלם על 2 דלתות ומראה של ב.מ.וו סידרה 7 (סתם דוגמא לתאונה לא ממש קשה שעלולה לגרום נזק כספי גדול מאוד) - כן.

חוץ מזה שגם צפויה הסתבכות עם המשטרה במקרה כזה ובניגוד למנהגם עלולים להעניש אותו על החזקת/השימוש בסמים, בנוסףף לעונש התעבורתי הכבד (שנתיים פסילה מינימום...) על נהיגה תחת השפעה. לכלא מן הסתם לא יזרקו אותו, אבל עבודות שרות+שלילה ארוכה+על-תנאי+קנס גדול+כל הפרוצדורה של טסט מחדש אחרי השלילה - מאוד לא נעים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הדרך הכי פשוטה היא לבדוק בפוליסה, לא?

הנה דוגמא לנסח פוליסת ביטוח - חובה, מקיף וצד ג':

http://www.shirbit.co.il/main/pdf/agents/car_policy.pdf

לפי נוסח זה יש הבדל בין סמים לאלכוהול:

פרק 4, סעיף 5ג' - החברה לא תכסה עלות הוצאות משפטיות של נהג שהיה תחת השפעות אלכוהול וסמים.

פרק 5 (תנאים כלליים לכל פרקי הפוליסה), סעיף 3ב' סעיף קטן 5 - "פוליסה זו אינה מכסה אובדן או נזק שנגרמו בשל היות נהג הרכב נתון להשפעת סמים".

אז חבל, אבל זה כך. תאונות בהשפעת אלכוהול מכוסות בביטוח, למעט השתתפות הביטוח בהוצאות משפטיות, ותאונות בהשפעת סמים אינן מכוסות כלל.

האמור הוא רק בפוליסה הספציפית הזו, שווה שתקראו את האותיות הקטנות בפוליסה שלכם, יותר שווה שלא תנהגו תחת השפעה של כלום, ולא מומלץ לבקש מהסוכן הרחבת כיסוי לנהיגה תחת השפעת סמים...

פורסם
לשלם חשבונות של בתי חולים הוא לא יצטרך (כמובן כאשר יש ביטוח חובה לרכב...)

.

לשלם חשבונות של בית חולים הוא כן יצתרך!

חברת הביטוח שלו תתנער ממנו ולכן הנפגע יפעיל את הפוליסה שלו על עצמו.

בשוך כל הסערה, הנפגע או חברת הביטוח שלו יתבעו את הסטלן אישית על כל הנזקים בגוף, בנפש וברכוש!

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...