Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, כמו שכתבו לך, ואל כעס כלי בבקשה.

בסופו של דבר, אישתך פגעה ברכב, היא אשמה, הרכב הנפגע זכותו מלאה לתקן את הרכב איפה שבא לא, אתה לא רוצה/לא יכול לשלם את הסכום שהוא מבקש?
בשביל זה משלמים ביטוח בסופו של דבר לא?

לגבי העתיד, יש לי תביעה לביטוח כי עשיתי תאונה שאני אשם (אספר לך בהמשך) + שלילה כל אלכוהול של סה"כ נטו 90 יום, נכון שבפעם הראשונה אחרי כל זה שחידשתי את הביטוח, החובה עלה לי יקר, משהו כמו 1900₪, סה"כ שילמתי 5500₪, חובה ומקיף, השנה השניה זה כבר ירד לסה"כ 4500₪, שנה הבא מאמין שירד עוד.

לגבי התאונה, לי קרה הפוך, הייתי בפקק ו נכנסתי גם במהירות נמוכה ברכב שהיה לפני, ביב לו וו גרירה, לא קרה להם כלום, בהתחלה הכעס אמר שהרסתי לו את הפגוש אחורי (איך בדיוק פגעתי בפגוש עם הוו גרירה עצר אותי, לך תדע חח), אבל בסוף ראו שכל הנזק אצלי ברכב ו הלכו בלי לקחת ממני כלום.

מה קרה לרכב שלי? (היה סיאט לאון fr 2018 ידנית 150 כ"ס 3 דלתות), הפגוש הקדמי שלי נשבר בכל מיני מקומות, הלוחית רישוי גם הלך, תכלס? חשבתי שזה נטו להחליף לחדש וזהו.
לקחתי אותו למוסך הסדר של הביטוח שלי, שלמזלי זה היה מוסך שהמליצו לי ועשו עבודה ממש טובה, ו כאשר פתחו והוציאו, גילו שנשבר פלסטיק מ בפנים של פנס 1, ו אי אפשר להחליף רק את זה, חייבים כל הפנס להחליף, עכשיו שתבין שכלל מע"מ וזה, פנס 1 של הfr עולה פה בארץ 9000₪!!

בקצרה?? כמעט 23 אלף היה הנזק בסופו של דבר.

מה בא להגיד, שוב בקצרה?
מ מכה קטנה נהיה נזק די גדול, אתה לא יכול לדעת מה קרה לרכב שלהם.

מפה, תעשה מה שאתה חושב לנכון.

מה שכן?? לדעתי 900₪ לשמאי זה ממש מוגזם, הבנתי שאמור להיות איזה 500/600₪ רק, אבל אני לא מקצוען בזה.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם
בתאריך 27.4.2021 בשעה 06:27, asix כתב:

בהצלחה. לא חושב שתנצח אבל מאחל שיהיה משפט הוגן.

שמאות נגדית הכוונה הייתה שמאות שלך לרכב צד ג'. לא לרכב שלך.

אתה מנסה להראות שהנזק אצלך קטן ולכן לא ייתכן שהסורג בפגוש שבור? בזבוז של זמן.

אני מכין שמאות נגדית לרכב הנפגע, וזאת על פי תמונות שצילמתי ביום התאונה, וגם בהסתמך על תמונות שצילם השמאי של התובעת 

(תעשה פרצוף מופתע, הרכב נראה מושלם).

אני לא מנסה להראות שהנזק אצלי קטן - אלא להראות שהנזק אצלה מסתכם בלוחית רישוי בלבד.

ייתכן שהסורג היה שבור מלכתחילה ו/או נשבר במהלך הזמן שעבר מהתאונה ועד בדיקת השמאי.

בתאריך 27.4.2021 בשעה 06:38, sperial כתב:

שאלה קטנה לגבי דוח השמאי: 6.1.21 הוא תאריך בדיקת הרכב או תאריך כתיבת הדו"ח? אלה דברים שונים בתכלית, שכן עצם בדיקת זמינות ומחיר חלפים ועבודות, וכן כתיבת הדו"ח אורכת זמן.

בדיקת הרכב התבצעה במוסך באותו היום שהרכב נכנס לתיקון, 6.1.21 - שבועיים לאחר התאונה.

בתאריך 27.4.2021 בשעה 07:30, sperial כתב:

2. שאלה, שאין לי תשובה עליה: האם יש לך תיעוד של הרכב שגרם לאשתך לנסוע לאחור, ואם כן, האם יש מקום לתבוע את בעליו על הוצאותיך. 

לצערי לא חשבתי על זה.

לפני 7 שעות, kurko1992 כתב:

בשביל זה משלמים ביטוח בסופו של דבר לא?
מה שכן?? לדעתי 900₪ לשמאי זה ממש מוגזם, הבנתי שאמור להיות איזה 500/600₪ רק, אבל אני לא מקצוען בזה.

כן, אך התכוונתי לתקן בסך הנמוך מהפעלת הביטוח, דהיינו ההשתתפות העצמית (1500 ש"ח, כאשר יכלתי לתקן בפחות ללא רישום תביעה).

מחיר חוו"ד שמאי במקרה של תביעת ביטוח נע בין 900-1000 ש"ח. 

• מעניין 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 13 דקות, Mr.Hybrid כתב:

אני מכין שמאות נגדית לרכב הנפגע, וזאת על פי תמונות שצילמתי ביום התאונה, וגם בהסתמך על תמונות שצילם השמאי של התובעת 

(תעשה פרצוף מופתע, הרכב נראה מושלם).

שמאות נגדית זה באמצעות שמאי. אינך שמאי ולכן מה שתציג אינו יציג תמונה מלאה (ולא בטוח שתהיה קבילה). הרכב נראה מושלם. יש לך תמונות של הסופג אנרגיה והחלק הנסתר של הפגוש?

אני לא מנסה להראות שהנזק אצלי קטן - אלא להראות שהנזק אצלה מסתכם בלוחית רישוי בלבד.

אם זה מסתכם רק בלוחית למה ניסיתם לתקן את הסורג? זה יכול להיות לרעתך כאשר צד ג' יציג את זה במשפט שניסיתם לתקנו והוא לא היה מרוצה מהתוצאה.

ייתכן שהסורג היה שבור מלכתחילה ו/או נשבר במהלך הזמן שעבר מהתאונה ועד בדיקת השמאי.

לגבי שבור מלכתחילה - ייתכן. אם כן? מדוע ניסית לתקן לו את זה?. לא ייתכן שנשבר בין לבין מכיוון שהוא אמר שהתיקון לא לשביעות רצונו ולכן עירב ביטוח.

הטעות שלך שהתעסקת עם הסורג. אם היית עומד על כך שזה היה לפניי ולא מתעסק עם - ייתכן שהיה מצליח לך. ברגע שהתעסקת עם זה זה כבר לא רק לוחית רישוי.

בקיצור - מאחל לך שתצליח לזכות בתביעה. אני בספק. ההוכחות שיש לך אינן מספיקות לדעתי.

תעדכן לאחר המשפט.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, asix כתב:

שמאות נגדית זה באמצעות שמאי. 

ישנו שמאי שעובד על זה.

ציטוט

יש לך תמונות של הסופג אנרגיה והחלק הנסתר של הפגוש?

כן אבל לא רואים בבירור.

מצ"ב

ציטוט

לגבי שבור מלכתחילה - ייתכן. אם כן? מדוע ניסית לתקן לו את זה?.

כמחווה של רצון טוב ולשביעות רצונה של הנפגעת.

ציטוט

הטעות שלך שהתעסקת עם הסורג. אם היית עומד על כך שזה היה לפניי ולא מתעסק עם - ייתכן שהיה מצליח לך. ברגע שהתעסקת עם זה זה כבר לא רק לוחית רישוי.

ייתכן שאתה צודק, בדיעבד.

_תמונה מ-𝓛𝓲𝓪𝓭   ליעד.jpg

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

פורסם
לפני 14 דקות, Mr.Hybrid כתב:

ישנו שמאי שעובד על זה.

אחרי שהרכב מתוקן? רק על סמך התמונות שצילמת? לא נראה לי שיספיק.

לפני 15 דקות, Mr.Hybrid כתב:

כן אבל לא רואים בבירור

אם לא רואים בבירור איך אתה מתכוון לתת עם זה קונטרה לתמונות של השמאי של צד ג' שמצלם בבירור ובפירוט?

עדיין בדעה שאין לך סיכוי ומנגד מאחל לך הצלחה מכל הלב. 

פורסם
לפני 1 דקה, asix כתב:

אחרי שהרכב מתוקן? רק על סמך התמונות שצילמת? לא נראה לי שיספיק.

אנסה לטעון שהדו"ח שמאי של הנפגעת הינו מנופח, אינו תואם ברובו לאיזור הפגיעה בכלל, וסכום התיקון מוגזם.

ציטוט

אם לא רואים בבירור איך אתה מתכוון לתת עם זה קונטרה לתמונות של השמאי של צד ג' שמצלם בבירור ובפירוט?

אנסה לטעון שבדיקת השמאי התבצעה כשבועיים לאחר התאונה,

דבר המעיד על חוסר איזון בין הפגיעה של אשתי ובין החלקים שהוחלפו ונצבעו ותוקנו.

אגב השמאי לא צילם את הסורג השבור.

ציטוט

עדיין בדעה שאין לך סיכוי ומנגד מאחל לך הצלחה מכל הלב. 

תודה רבה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני חלילה לא מנסה להוריד רותך מזה ואני גם לא מבין גדול ברכבים ובטח שלא בחלקי פנים שלהם, אבל אם מסתכלים על מקום הפגיעה יכול להיות שהיא שברה עם הוו את המגן הזה שמאחורי הלוחית רישוי... יכול להיות גם שהיא רק סדקה ועם כל הצער זה עדיין דורש החלפה.     הייתי שמח, בשביל ידע כללי שתעלה גם את התמונה של מה שהם טוענים שנשבר. 

פורסם

לי יש מאזדה CX5 מהצורה החדשה. פעמיים נכנסו בי מאחורה "בקטנה" ופעמיים זה הוביל להחלפת הפגוש האחורי. המכה תמיד כללה סדק או שבר בחלקו התחתון של הבאמפר. החלק התחתון הוא בעל מרקם שלא ניתן לתיקון תקני ולכן במקרה הזה החליפו את כל הבאמפר. כל החלפה כללה צבע מכיוון שהבאמפר מגיע רק עם צבע בסיס.
במקרה הנ"ל, אם ישנו סדק מאחורי המספר בחלקו התחתון - השחור של הבאמפר יכול להיות שהמצב דומה iאינו מאפשר תיקון תקני ומצריך החלפה של כל החלק התחתון. לכן החלפת הפגוש לא נשמעת לי כניפוח (אלא אם כן הוחלף ללא שום נזק בחלקו התחתון, מה שקשה להוכיח ללא תמונות מאחרו התושבת לוחית רישוי ).

מה שכן מחירי החלקים והעבודה שגובים בארץ הזויים.

פורסם
לפני 4 שעות, yaba כתב:

לי יש מאזדה CX5 מהצורה החדשה. פעמיים נכנסו בי מאחורה "בקטנה" ופעמיים זה הוביל להחלפת הפגוש האחורי. המכה תמיד כללה סדק או שבר בחלקו התחתון של הבאמפר. החלק התחתון הוא בעל מרקם שלא ניתן לתיקון תקני ולכן במקרה הזה החליפו את כל הבאמפר. כל החלפה כללה צבע מכיוון שהבאמפר מגיע רק עם צבע בסיס.
במקרה הנ"ל, אם ישנו סדק מאחורי המספר בחלקו התחתון - השחור של הבאמפר יכול להיות שהמצב דומה iאינו מאפשר תיקון תקני ומצריך החלפה של כל החלק התחתון. לכן החלפת הפגוש לא נשמעת לי כניפוח (אלא אם כן הוחלף ללא שום נזק בחלקו התחתון, מה שקשה להוכיח ללא תמונות מאחרו התושבת לוחית רישוי ).

מה שכן מחירי החלקים והעבודה שגובים בארץ הזויים.

כשהסתכלת חיצונית, זה היה נראה שקרה משהו? (אפילו קילופים בצבע וכדומה)

פורסם (נערך)

שלום,

מניסיון שלי בעבודה של שנים במוסך ובתחום התביעות ביטוח דעתי להלן:

פגיעה גם אם היא ממש קטנה יכולה להוביל לנזק גדול, ולכן סביר להניח שבאמת נשבר הטמבון והגריל והניקל והתושבת-

מספיק אפילו שבר קטן בכדי ששמאי יאשר החלפה וזה החוק ואין מה לנסות לשנות זאת(שמאי לא ינסה לנפח כי זאת עברה פלילית ולא יקח סיכון בפרנסה ובשם שלו) למרות שקיימיים מקרים שבמוקד הפגיעה "הוסיפו" עוד נזק בכדי לקבל אישור להחלפה-למרות שפה לא נראה לי שיש בזה טעם כי הרכב לא נראה שזקוק להחלפה של "על הדרך" נחליף גם נזקים שקרו בעבר שלא קשורים למקרה שלך.

במשפט אתה תפסיד אז לא ממליץ בכלל לבזבז זמן ועצבים.

תוכל לבקש את דוח השמאות שכולל את התמונות לפני התיקון ואחרי וכך תוכל למעשה לראות מה בדיוק הנזק.

כל הנאמר פה זאת דעתי מניסיון של שנים בתחום אבל הכל פה זה על תקן דעתי ולא חוות דעת משפטית.

עריכה אחרונה על ידי mike6

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם

השאלה הנשאלת האם ישנם שברים בחלקי הפלסטיק שלו?

במידה וכן אפילו השבר הכי קטן או עיוות השמאי יתן את האישור להחליפם.

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם (נערך)

עדכון:

צלצלה אליי היום עו"ד מטעם חברת הביטוח שלי ועדכנה אותי בדבר קבלת התביעה.

שאלתי אותה לעצתה והיא ענתה שאני לוקח אחריות על המקרה 

ובמקרה כזה גם אם השופט יפסוק לטובתי,

החלפת לוחית רישוי בלבד בעלות 66 ש"ח,

עדיין אצטרך לשאת בעלויות שכ"ט עו"ד של התובעת (2000 ש"ח) 

+ אגרת בית המשפט 380 ש"ח

כאשר אם אני סוגר את העניין עכשיו עם פשרה, ההשתתפות העצמית שלי 1500 ש"ח.

לקחתי לי יומיים כדי לחשוב על זה,

כנראה שאוותר ונסגור את הנושא. 

לפני 8 שעות, mike6 כתב:

השאלה הנשאלת האם ישנם שברים בחלקי הפלסטיק שלו?

במידה וכן אפילו השבר הכי קטן או עיוות השמאי יתן את האישור להחליפם.

הדו"ח שמאי הוכן כ-15 יום לאחר התאונה, מי ערב לכך שהוא לא היה שבור לפני כן?

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

פורסם

למה שתצטרך לשלם שכר טרחה אם אתה זוכה?

אם אתה זוכה זה אומר שהתביעה נדחית ואז אתה לא אמור לשלם להם שכר טרחה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...